Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיקח לדוגמא קאיין טורבו (בנזין) וטוארג V10 TDI.

לטוארג מומנט של 76 קג"מ ולקאיין 63 קג"מ עם יתרון של כ-140 כ"ס על הנייר.

על תגובת הדוושה משפיע המומנט. בהאצות ביניים הטוארג יתעלה על הפורש, גם עם 140 כ"ס פחות...

פורסם
תיקח לדוגמא קאיין טורבו (בנזין) וטוארג V10 TDI.

לטוארג מומנט של 76 קג"מ ולקאיין 63 קג"מ עם יתרון של כ-140 כ"ס על הנייר.

על תגובת הדוושה משפיע המומנט. בהאצות ביניים הטוארג יתעלה על הפורש, גם עם 140 כ"ס פחות...

קודם כל על תגובת דוושה ישפיע המומנט, ומאוד חשוב שתימצא בתחום העבודה היעיל של הטורבו...

חוצמזה השהיית טורבו ענקית של מנועי דיזל מפריעה מאוד לתגובת הדוושה.

אגב:

טוארג = TDI 5 ליטר 76 קג"מ. (מוציא 31 קג"מ משני ליטר.)

קאיין = 4.5 ליטר טורבו בנזין, 63 קג"מ. (מוציא 28 קג"מ משני ליטר.)

דוגמאות יותר טובות לטורבו בנזין:

איוו 8 : 36 קג"מ (משני ליטר)

איוו 8 FQ400 : מומנט 48 קג"מ (משני ליטר)

כלומר, הטורבו בנזין חזק יותר גם במומנט. (ובוודאי בהספק) מהטורבו דיזל

פורסם

איוו 8 FQ400 : מומנט 48 קג"מ (משני ליטר)

זה לא פייר לעשות השואה לאיוו FQ..

הטורבו ענק, עם המון לג,וגדישה מטורפת..

אתה שם כזה טורבו, על דיזל, תקבל ביצועים להערכתי, יותר טובים.

(אני לא מאמין שאני מגן על דיזלים! לאן העולם הגיע?!)

אור.

פורסם

גם אם היה יתרון כלשהו מבחינת ביצועים ושימושיות (כלומר כוח זמין) למנועי דיזל, הגיע המנוע 2.0T FSI של פולקסווגן (מה שנכנס לגולף GTI החדשה) ומחק אותו. שיא מומנט מ1800-5000 סל"ד? :shock:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא הייתי ממהר "למחוק" את הTDI, בוא לא נשכח את מנוע הTDI החדש שמגיע עם הפסאט החדשה (36 קג"מ כבר ב1800 סל"ד ו170 כ"ס)

בכל זאת מדובר בכמעט 10 קג"מ יותר מהטורבו בנזין.

פורסם

חוצמזה השהיית טורבו ענקית של מנועי דיזל מפריעה מאוד לתגובת הדוושה.

מה אתה מבלבל ? מנועי דיזל סובלים הרבה הרבה פחות מלאגים מאשר מנועים בנזיניים.....בגלל אופי העבודה בסל"ד נמוך המניפות מכווונות כמעט בכל מנועי הדיזל ל1800\1900 סל"ד בעוד מנועי טורבו בנזין חזקים מכויילים לכניסות טורבו ב3500 סל"ד בממוצע...כמובן שבכל כלל יש יוצא מן הכלל כמו מנועי הטורבו של הקונצרן שמוציאים מומנט מירבי ב1900\2200 סל"ד

• אחראי פורום
פורסם
אינני יודע למה אתה חושב כך-

אני אישית עם קורדובהSDI חסכתי השנה הזו כ8000 ש"ח.

עלות אגרת רישוי- 2487 ש"ח בדיוק.

הדיזל, כרגע, למי שנוסע הרבה- מאוד משתלם.

אני רואה את זה בהוצאות מול חיסכון באיסוזו טנדר TD שלנו.

האגרה גבוהה יותר מאשר רכב פרטי (אבל לא בצורה משמעותית)

והרכב עושה כ-34 אאף ק"מ בשנה.

מעניין שבכל זאת חסכת הרבה, זה סכום יפה! כמה ק"מ אתה עושה בשנה?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני רואה את זה בהוצאות מול חיסכון באיסוזו טנדר TD שלנו.

האגרה גבוהה יותר מאשר רכב פרטי (אבל לא בצורה משמעותית)

והרכב עושה כ-34 אאף ק"מ בשנה.

מעניין שבכל זאת חסכת הרבה, זה סכום יפה! כמה ק"מ אתה עושה בשנה?

כשאתה מדבר על טנדר דיזל (ועוד אחד מבית UMI) זה סיפור אחר.

כי צריך להשוות אותו לטנדר דומה בנזין.

וכיום יש מעט מאוד, אם בכלל, תחליפים בקטגוריה זו.

וכן, אני נוסע הרבה, 150 ק"מ ביום... ורובם על כביש 6...

מה גם שברכב כשלי הביטוח, הרישוי, צריכת הדלק והמיסוי- נמוכים מאוד (בגלל זה קניתי).

פורסם
מה אתה מבלבל ? מנועי דיזל סובלים הרבה הרבה פחות מלאגים מאשר מנועים בנזיניים.....
מהנסיון שלי על סיטרואן ברלינגו, נסיעה ב2000 סל"ד, (שיא המומנט, שיא הגדישה), מרגע שלחצת על הגז, יש שניה אחת שלמה שבה המנוע מוסיף עוד ועוד גדישה וסחיבה, ועוד שניה נוספת שבה הכוח עולה בעוד קצת, ורק אז, אחרי שתי שניות, יש מקסימום כוח. בסל"דים גבוהים יותר, 3000-3200, התגובה הרבה יותר מיידית. (אבל גם הגדישה כבר פחות מרשימה מעל 3000)

roee כתב:

גם אם היה יתרון כלשהו מבחינת ביצועים ושימושיות (כלומר כוח זמין) למנועי דיזל, הגיע המנוע 2.0T FSI של פולקסווגן (מה שנכנס לגולף GTI החדשה) ומחק אותו. שיא מומנט מ1800-5000 סל"ד? :shock:
כל המומנט השטוחים האלה זה פשוט עקומות כוח שהיו אמורות להגיע לשיא איפשהו בין 1800 ל 5000, אבל בעזרת תוכנת ניהול מנוע חתכו את המומנט מלעלות לשיא, והשאירו אותו על ערך נמוך יותר, אותו מסוגל המגדש לספק גם בסל"ד גבוהים ונמוכים יותר.

דוגמא בגרף הבא שבקישור:

http://www.hs-elektronik.com/datenblatt-e/audi-a3-18t-150ps-210nm.html

A3 טורבו מקורית, בתחתית רואים שתי עקומות מומנט. המומנט הוגבל ע"י אאודי ל 210 ניוטון-מטר. ויש קו כחול שטוח לגמרי בטווח סל"ד רחב שמראה זאת.

הצ'יפ (צבע אדום) מאפשר לנצל את היכולת האמיתית של המגדש, כלומר בסל"דים מסוימים לעלות למומנט וגדישה יותר גבוהים. זה כל הטריק של אאודי שמייצרת עקומות מומנט שטוחות.

פורסם

חזק או לא חזק, אני חייב לציין את החסכוניות של הטורבו דיזל.

חזרתי בתחילת השבוע אחרי שמונה ימים באירופה, בהם חרשתי 3,000 קילומטר עם הפיאט אידאה טורבו-דיזל.

ה 3000 קילומטר האלה עלו לי משהו כמו 180 יורו, שזה משהו כמו 155-160 ליטר סולר.

• תוכן חדש...