Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר נגשתי למכון הספידומטרים על מנת להתקין את לוח השעונים החדש בMK1 XR שלי(לו"ש של ראלי MK2).

הופתעתי לגלות שמדובר בהתקנה פשוטה יחסית - שליפת הלוח הישן, הכנסת החדש לביתו, חיבור הקונקטורים, משיכת כבל מחיישן הספידומטר וסגירת כל העסק.

שמח וטוב לב יצאתי ממכון הספידומטרים. כשבדקנו את הלוח במכון נראה שהכל עובד כמו שצריך אבל בערך בחצי הדרך הביתה התחלתי להרגיש שמשהו לא בסדר -

מד הדלק מורה קבוע על 3/4 מיכל - לא משנה כמה נסעתי (ונסעתי המון היום) וכמה מהר פניתי (בלו"ש הקודם מד הדלק הראה קריאה אחרת מפניה לפניה, 106...). במילים אחרות, לאחר נסיעה של כמעט 100 ק"מ היום מד הדלק עדיין תקוע על 3/4.

מד חום המים תקוע באמצע - על החצי בערך. בהתחלה זה נראה לי הגיוני אבל כשנכנסתי לרכב לאחר משמרת של 8 שעות שבה האוטו חנה וראיתי שזה עדיין ככה - הבנתי שלא...

אשמח לעזרה ממישהו שמבין במער' חשמל או ממישהו שמבין מה לעזאזל הולך כאן...

תודה מראש,

יניב.

banner.jpg

מכון הספידומטרים המתקדם בארץ.

פורסם

למה לך לשבור הראש ולאלתר דברים. גש שוב אל המכון ספידומטרים שיבדקו מה הסיבה יסדרו זאת.

בכל מקרה שמור תמיד אצלך את לוח השעונים המקורי כך שתוכל להחזירו לרכב אם תרצה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מה שקורה זה דבר מאוד פשוט , הקונקטורים יכול להיות דומים אבל החוטים עצמם לא דומים כלומר סתם לדוגמה מה שבלו"ש הישן היה מד דלק יכול להיות בחדש תאורת הלוח. זה בדיוק מה שהיה לי כשהרכבתי לוח של לאונה gl לdl שלי גם כאן כל הקונקטורים זהים רק ששום דבר לא עבד.

אני הייתי מציא לך אם יש זמן, להתיישב מול שני הלוחות ולפי המעגל המודפס מאחור לבדוק כל חוט מה הוא. ולאחר מכן לקחת נייר דבק ולעשות מדבקה על כל חוט ולכתוב למה הוא משמש ורק בסוף לבוא ולחבר. זה דבר לא פשוט ולפי דעתי במכון ספידומטרים על עבודה כזאת תשלם לא מעט , לי לקח חצי יום לעשות את המדבקות על הלוח החדש ואחר כך עוד חצי יום מדבקות בתוך האוטו כאשר אני בודק עם מנורת ביקורת כל דבר מהו, ובסוף צריך לחתוך ולחבר מחדש את כל החוטים לפי המדבקות , מה שהיה לי קל זה העובדה שחזרתי לפירוקיה וביקשתי שיחתכו לי את הקונקטורים המקוריים וזה שבסובארו הצבעים של החוטים לא משתנים מדגם אחד לשני , ובנוסף שזאת הייתה מטרת ההחלפה בעצם הובלתי חוט למד סל"ד מהכוייל שזה החוט היחידי שהיה חסר לי בצמה המקורית של הdl.

בקיצור הרבה סבלנות ועבודה, אם אין לך את זה הייתי מוותר ומחזיר את השעון הישן או שתנסה להגיע למחיר טוב הם המכון ספידומטרים , למרות שאני אישית הייתי מטיל ספק במקצוענותו אם הוא לא עלה על זה לבד רק מהנסיון שיש לו.

פורסם
מה שקורה זה דבר מאוד פשוט , הקונקטורים יכול להיות דומים אבל החוטים עצמם לא דומים כלומר סתם לדוגמה מה שבלו"ש הישן היה מד דלק יכול להיות בחדש תאורת הלוח. זה בדיוק מה שהיה לי כשהרכבתי לוח של לאונה gl לdl שלי גם כאן כל הקונקטורים זהים רק ששום דבר לא עבד.

אני הייתי מציא לך אם יש זמן, להתיישב מול שני הלוחות ולפי המעגל המודפס מאחור לבדוק כל חוט מה הוא. ולאחר מכן לקחת נייר דבק ולעשות מדבקה על כל חוט ולכתוב למה הוא משמש ורק בסוף לבוא ולחבר. זה דבר לא פשוט ולפי דעתי במכון ספידומטרים על עבודה כזאת תשלם לא מעט , לי לקח חצי יום לעשות את המדבקות על הלוח החדש ואחר כך עוד חצי יום מדבקות בתוך האוטו כאשר אני בודק עם מנורת ביקורת כל דבר מהו, ובסוף צריך לחתוך ולחבר מחדש את כל החוטים לפי המדבקות , מה שהיה לי קל זה העובדה שחזרתי לפירוקיה וביקשתי שיחתכו לי את הקונקטורים המקוריים וזה שבסובארו הצבעים של החוטים לא משתנים מדגם אחד לשני , ובנוסף שזאת הייתה מטרת ההחלפה בעצם הובלתי חוט למד סל"ד מהכוייל שזה החוט היחידי שהיה חסר לי בצמה המקורית של הdl.

בקיצור הרבה סבלנות ועבודה, אם אין לך את זה הייתי מוותר ומחזיר את השעון הישן או שתנסה להגיע למחיר טוב הם המכון ספידומטרים , למרות שאני אישית הייתי מטיל ספק במקצוענותו אם הוא לא עלה על זה לבד רק מהנסיון שיש לו.

מסכים איתך ומבין אותך, אנשים חושבים שלוח שעונים זה כמו פאזל, תקע לשקע וגם יכול להיות ששהתנגדיות שונות ולא רק אורות הולכים לתאורה בקיצור לוח שעונים זה לא צחוק

לאיזה מכון הלכת? אתה צריך מכון מקצוען

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

יניב שוב אני אומר,אני מוכן לקנות את הלוח... יתאים לי בול ! =)

מה שגם יש לי לוח שעונים של XS דור שני,צבוע בלבן... אולי הוא יתאים לך יותר..?

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

החבר'ה מהמכון בסדר גמור, לא התכוונתי להשמיץ חלילה...

על פניו הכל נראה בסדר גמור... זה מסוג הדברים שאפשר לעלות עליהם רק תוך כדי נסיעה.

פורסם

אילן ספידומטרים הוא בעל מקצוע מעולה, זו לא פיסיקה גרעינית וכ"ו...

פשוט זה מקרה שלא ניתן לגלות אלא רק תוך כדי נסיעה, ולאורך זמן....

לדוגמא מיכל הדלק: איזה מכון ספידומטרים ירוקן את מיכל הדלק כדי לראות שבאמת השעון עולה ויורד...?

מאוד קל לומר שזה מכון לא מקצועי למרות שהוא קיים הרבה שנים.... בין השאר הוא גם מתקין דלקנים וכ"ו...

פשוט צריך לבצע את השינוי ולבדוק שהכל תקין.

פורסם

עדכון - בסופו של דבר הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר...

מד הדלק - תקין! מד הדלק בלוח השעונים הקודם כנראה זייף ומסתבר שהאוטו צורך פחות דלק מכשחשבתי...

מד חום מים - יוניט חום תקול, או, במילים אחרות - מזל שהחלפתי לוח שעונים! אחרת לא הייתי יודע שקיימת תקלה וממש לא נעים כשהמנוע מתחמם ולא יודעים...

זהו... לכל מי שמעוניין לבצע "שדרוג" של לוח השעונים ב106 שלו - ממש לא מסובך, אין סיבה להבהל.

יום טוב לכולם,

יניב.

• תוכן חדש...