Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז השאלה אם גונבים אופנועים, משום מה קפצו לי כל מני פוסטים שגונבים גם גונבים. אני מנסה להבין מה היקף התופעה ועד כמה דו"ש די בסיסי הוא יעד לגנבה.
כמו כן מנסה להבין מה הפתרונות והאם יש פתרונות טובים חוץ מלנעול במחסן שלא יראו?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה נוגע ללב שב-2026 חבר פורום ותיק עדיין יכול לשאול שאלה כ"כ תמימה. בלשון המעטה: התופעה קיימת, והיקפה גדול מספיק כדי לשכנע כמה אלפי אופנוענים להתפקד לליכוד לפני עשור, רק כדי שיהיה מישהו בכנסת שישמע את זעקתם. (ספויילר: זה לא עבד)

מחירי הביטוח גבוהים באופן לא רציונלי, ולא רק בגלל הסיכונים בכביש. הם כבר הוציאו את החשק להרבה אנשים שהתלבטו אם לעבור לשני גלגלים והורידו לא מעט רוכבים על ארבע בגלל שהנטל פשוט נהיה גדול מדי. אם יש לך מחסן או גדר גבוהה זה עשוי לעבוד, למרות שעדיין לא אפקטיבי במאה אחוז. להחנות דו"ג ברחוב ללא אזעקה, כיסוי וזוג שרשראות עבות נחשב לטעות של טירונים, וכשכבר אין ברירה אחרת אז לעתים קרובות חוזרים ומגלים שכלבים השתינו לך על המיגון. דו"ש די בסיסי נמצא בקבוצת סיכון די גבוהה גם אם אינו יקר, משום שזה לא דגם נפוץ במיוחד (כלומר לא קטנוע שמוכר מאות יחידות בחודש) ולכן מהווה מטרה תמידית לסוחרי חלפים מהשטחים. בגדול, כל מה שמעבר לקטנוע 125 סמ"ק כבר הפך מזמן לתחביב של עשירים ולא לעוד כלי תחבורה לגיטימי. 

מומלץ לקבל חו"ד נוספת באחת מקבוצות הפייסבוק הרלוונטיות או במדור הדו-גלגלי פה בפורום, אבל מהיכרותי עם הנושא -  אם אתה לא פנאט, כנראה שחוויית הבעלות על אופנוע בישראל תניב לך יותר כאב ראש מהנאה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 56 דקות, Derish כתב:

הורידו לא מעט רוכבים על ארבע

אהבתי. אני מניח שדווקא העלו על ארבעה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Derish כתב:

ספויילר: זה לא עבד

לדעתי זה כן עבד. לא הצלחה מסחררת, אבל בכל זאת -

העלייה בתעריפים נבלמה למרות ההצהרות של ענתבי (המפקח על הביטוח דאז),

שהתעריפים יעלו לרמת "סיכון טהור", שזה בערך פי 3-4 מהיום.

ובעיקר נכנס סעיף ההשתתפות העצמית שמוזיל פוליסת חובה ב-30% משמעותיים מאוד,

כך שלרוכבים מבוגרים שאינם תובעים סידרתיים, זה הופך את דמי הביטוח להוצאה יחסית סבירה.

גילוי נאות - הח"מ היה פעיל במטה המאבק ובמסגרת הזו גם פקד לליכוד כ-150 ראש...🙃.

זה היה סוג של הפעלת כוח בשדה הפוליטי, לאחר ששום צעד אחר לא הועיל או אפילו הזיק.

להרגיעכם, אף אחד מהמתפקדים לא המשיך לשנה נוספת, כולל אנוכי.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם

כל הכבוד על העבודה שעשיתם.
אישית, לא רואה הגיון בלוותר על האפשרות לתבוע על נזק לגוף של פחות מ-25K שקלים.
יש סיבה שההפרש במחיר הוא כזה גדול, כנראה חלק לא מבוטל התביעות הוא על סכומים כאלה, כלומר אם תצטרך את הביטוח חס וחלילה סיכוי גבוה מאוד שזה יהיה בדיוק בטווח הסכומים האלה.

שרשרת עבה עושה היום רושם על גנבים בתקופה שדיסק דיוולט עם סוללה הוא משהו כל כך נגיש וחזק?
נראה שאין ברירה וצריך לפנות מקום במשרד/מחסן ולהעמיד אותו שם.

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

לא רואה הגיון בלוותר על האפשרות לתבוע על נזק לגוף של פחות מ-25K שקלים.

זה ממש לא ככה. 

נזקי גוף על כל הכרוך בכך (מפינוי, דרך אישפוז ועד שיקום) - מכוסים באופן מלא במאה אחוזים.

פיצוי על אובדן כושר עבודה וכל מה שסביב זה - מכוסה באופן מלא במאה אחוזים.

ראש הנזק היחידי שממנו מקוזזים 25K השקלים הראשונים, הוא הפיצוי על כאב וסבל,

בנוסף לכך לא מתקבל תשלום על 7 ימי עבודה ראשונים.

פורסם (נערך)

סיקרנת אותי. כנראה שאני לא מבין.
מה זה אומר "כאב וסבל"?
זה מה שהצ'ט אומר:
"

נקודות חשובות למחשבה:

החיסכון מול הסיכון: מדובר בהנחה בפרמיה השנתית (לרוב סדר גודל של מאות שקלים בודדים), אך במידה ותהיה מעורב בתאונה קלה (מה שקורה לעיתים קרובות עם אופנועים), ייתכן שתגלה שאתה מוותר על פיצוי שיכול היה להגיע לאלפי שקלים או יותר.

מה נחשב "תאונה קלה"? תאונות רבות של רוכבי אופנוע שאינן מותירות נכות לצמיתות, אך גורמות לשברים, חבלות או כאבים ממושכים, מוערכות לעיתים קרובות בסכומים הנמוכים מ-25,000 ש"ח. במקרה כזה, אם רכשת את הפוליסה המוזלת, לא תקבל פיצוי כלל עבור הכאב והסבל שנגרמו לך.
"

כנראה כל תאונה שתעשה חס וחלילה יגרם בה גם שבר כלשהו. כנראה גם שרוב התאונות הן "קלות" ולכן נכנסים בטווח הזה של עד 25K שקלים, ומכאן שאני לא בטוח כמה החסכון פה הוא חכם.
*אולי יהיה זול יותר לקנות ביטוח תאונות אישיות על הסכום הנ"ל.
**כפי שחשבתי חברות הביטוח לא פראיריות, כדי שביטוח תאונות אישיות יתפוס לאופנוע צריך לרכוש כיסוי מוגדל, וכנראה שאז החסכון לא יהיה משמעותי אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

נשמע כאילו סוכן ביטוח כתב את זה.

הסווה את האמת במלל מפחיד...

לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

אם רכשת את הפוליסה המוזלת, לא תקבל פיצוי כלל עבור הכאב והסבל שנגרמו לך.

אני מסתכל על זה משני כיוונים:

1. אם חו"ח אהיה מעורב בתאונה, פחות מעניין אותי לקבל בונוס על אוי אוי אוי כואב לי.

יותר מעניין אותי כיסוי אמיתי ומלא לכל נזקי הגוף, ולהשלכות העתידיות של הפגיעה, תפקודית ותעסוקתית,

ואת זה כאמור גם הביטוח המוזל מכסה במלואו.

2. מנסיון אחד בעבר, כשמתנהלת תביעה על תאונת אופנוע (בטח גם ברכב),

אחרי הכל מתנהל מו"מ בין העו"ד התובע לבין העו"ד של חב' הביטוח. כמו שוק... הייתי עד לזה.

בשורה התחתונה ההתחשבנות על ההשתתפות העצמית ממש לא הייתה 1:1, אלא עוד נקודה פתוחה לדיון.

הסעיף הזה של השתתפות עצמית הזו נכנס בעקבות נתונים שהראו שחלק גדול מהגירעון של ה'פול'

נובע מריבוי של תביעות קטנות בסכומים של 10K₪+-, שהן תכלס תביעות סרק, כמו "צווארון הביטוח" ברכב,

שחברות הביטוח מוכנות לשלם אי אלו אלפי שקלים כדי לסגור את התיק, ולא לגרור את הכלום הזה לבית משפט.

יצא לי לדבר פעם עם שליח שעשה מזה מעין הוראת קבע... (ויש רבים כמוהו)

פעם בשנה הוא היה נשרט ממשהו, מפיל את הקטנוע באיזו פינה, מזמין אמבולנס ומשטרה (תאונה עצמית, החלקתי)

מתפנה למיון כדי שישימו לו קצת יוד ותחבושת, והולך הביתה שמח וטוב לב כי אחרי כמה חודשים היה מקבל איזו עשירייה,

שכיסתה לו את דמי הביטוח והשאירה לו גם בונוס נחמד.

לפני 47 דקות, farkash7 כתב:

כפי שחשבתי חברות הביטוח לא פראיריות

ברור שלא. חב' ביטוח זה כמו קזינו. הבית תמיד מרוויח...

ה'פול' הוא בעקרון רעיון טוב, סוציאלית וחברתית, אבל עצם העובדה שכל הרוכבים יכולים לבטח רק בו,

הוא רעיון גרוע שנולד בחטא (סוג של קרטל) ודופק בחסות החוק הרבה רוכבים נורמטיביים ואחראים שלא מרבים בתביעות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

שרשרת עבה עושה היום רושם על גנבים בתקופה שדיסק דיוולט עם סוללה הוא משהו כל כך נגיש וחזק?

אחת לא, אבל כשיש שתיים זה כבר מתחיל לקחת יותר משלושים שניות והופך לפשע בהזמנה במקום משהו אופורטוניסטי. בגלל זה גם יש קונצנזוס די רחב על כך שכיסוי הוא אמצעי המיגון היעיל ביותר, משיקולי 'רחוק מהעין רחוק מהלב'.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

לדעתי זה כן עבד. לא הצלחה מסחררת, אבל בכל זאת -

העלייה בתעריפים נבלמה למרות ההצהרות של ענתבי (המפקח על הביטוח דאז),

שהתעריפים יעלו לרמת "סיכון טהור", שזה בערך פי 3-4 מהיום.

עם כל הכבוד (ויש) למה שניסיתם לעשות, זה בערך כמו לברך על כך שהאונס הקבוצתי הפסיק אחרי שרק שלושה חבר'ה באו על סיפוקם מתוך השבעה שהיו בחדר, או לספר שניצחנו את מלחמת לבנון בנקודות ולא בנוק-אאוט.

עצם זה שפלח שלם ורחב ממשתמשי הדרך הוחרג והפך בשקט לאוייב העם במקום לקבל עידוד וסיוע על תרומתו להורדת העומס בכבישים הוא פרשה אפלה שהמדינה לא למדה ממנה כלום, ומדרון חלקלק שהחברה הישראלית עוד עשויה לחזור אליו. בלימה של מתקפה כזאת היא אולי הצלחה חלקית אבל רחוקה מלהיות נצחון או השבת הצדק על כנו.

אני רחוק מהקהילה כיום (אז הייתי יותר פעיל), אבל התחושה שנוצרה אצלי היא שבסוף זה בעיקר הקל פיננסית על אותם רוכבי BMW שיורדים כל סופ"ש למדבר עם הציוד הממותג שלהם, ולא תרם הרבה לעידוד הרכיבה או האופנוענות בקרב אנשים נורמטיביים, שזה משהו שכולנו היינו יכולים להרוויח ממנו.

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

אז השאלה אם גונבים אופנועים,

כן.

בתקופות מסוימות דו"ג היו בראש הטבלה בפילוח לפי דגם, כולל מכוניות .

אלה היו בעיקר הקטנועים הנפוצים, ג'וירייד וג'וימקס, ואחריהם ימאהה X ו-Tמקס

שהחלפים שלהם מאוד יקרים, בעיקר פלסטיקה. יחד עם קהל יעד שלא בוחל מסחורה ש"נפלה ממשאית".

עד כמה דו"ש די בסיסי הוא יעד לגנבה

פחות.

הלהיטים כפי שאני זוכר מהעבר הם אופנועי ספורט, ואופנועי שטח מקצועיים - אנדורו ומוטוקרוס.

בנוסף כאמור לקטנועים נפוצים מצד אחד, וליקרים מצד שני.

מנסה להבין מה הפתרונות והאם יש פתרונות טובים חוץ מלנעול במחסן שלא יראו?

לקשור ולכסות כמובן. אמנם זה רק יקשה על הגנב, אבל אולי הוא יעדיף אופנוע אחר שדורש פחות התעסקות.

מערכות איתור, יש כמה חברות כאלה בכל מיני רמות של התערבות המוקד, וכרוכות לרוב בתשלום חודשי.

ביטוח מקיף. יקר, אבל יש למיטב ידיעתי גם אופציה מוזלת שמכסה רק נזק טוטאלי (גניבה, שריפה וכדו').

לרכוש מראש דגם לא גניב.

אחד השיקולים העיקריים שלי להחלפת האופנוע הקודם שהיה בן שנה וקצת,

היה שהדגם תפס פופולריות לא רק במכירות אלא גם בגניבות. הוא משך אליו את קהל היעד של הטימקס...

עם הנוכחי אני ישן בשקט. (חמסה חמסה מלח מים שום בצל טפו טפו וטאץ' ווד)

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אני רחוק מהקהילה כיום (אז הייתי יותר פעיל),

כנ"ל. ובגדול אני מסכים עם רוב מה שכתבת.

אני משער שאתה מכוון לחברי מועדון האופנועים, אבל אני ממש לא רוצה להיכנס לזה.

אלה שדמי הביטוח באמת מכבידים עליהם, מעולם לא היו חברי המועדון, ורובם הגדול גם לא השתתפו במאבקים.

חלק גדול מהם (50% מכלל הרוכבים) בכלל לא עושה ביטוח חובה. המשטרה לא בודקת בכלל,

והיום עם כל הוולטרים ושות' ההפקרות בכלל חוגגת.

פורסם
לפני 16 שעות, BoazB11 כתב:

העלייה בתעריפים נבלמה למרות ההצהרות של ענתבי (המפקח על הביטוח דאז).

זה היה סוג של הפעלת כוח בשדה הפוליטי, לאחר ששום צעד אחר לא הועיל או אפילו הזיק.

מתוך סקרנות, בדקתי מה עלה בגורלם של הפוליטיקאים שהיו אז בכותרות - ענתבי בצד 'הרעים' וכרמל שאמה בצד ה'טובים'. הראשון עבר למגזר הפרטי והתקדם בהדרגה למשרת מנכ"ל בנק הפועלים. השני נבחר לראש עיריית רמת גן ומתכנן להישאר שם לתקופה ארוכה.

לא יודע עד כמה מצבם של הרוכבים השתפר בעקבות הפרשה, אבל נראה שאת השניים האלה זה סידר לא רע. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...