Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשגבת מבינתי היכולת להבין מה העניין בדבר הזה שנקרא "צהרון".

בואו ניקח את הילדים, נשים אותם בבוקר עם צוות יחסית קבוע, יחסית מיומן. 

ואז בשעה 13 או 14 - מה שיוצא אני מרוצה - תביאו כל מיני אנשים רנדומלים מהרחוב, אם יש לכם מזל אז אותו צוות יהיה פעם בכמה זמן.

זה הזוי, אין לזה שום אח ורע בעולם לדעתי.

ושמעתי כל מיני תירוצים של "בוא נראה אותך מתמודד עם 30 ילדים עד שעה 16".. וכו' - אז א. אני לא יכול להתמודד איתם עד 16. ב. אני לא בחרתי להיות מורה או גננת. ויש לזה סיבה. 

מישהו יודע מה הסיבה לפיצול הזה בשעות הגן והלימודים של הילדים? 

למה מערכת אחת לא יכולה להפעיל את החינוך והמתקנים מתחילת עד סוף יום הלימודים?

פורסם

כל מערכת החינוך נבנתה לפני עשרות שנים כשהמשק לא היה מפותח ולא ממש היה עניין לעידוד תעסוקה כמו שיש היום.

למה בחובה צריך לסיים ב 16 ושנה אחרי ב 12:45? 

ועדי עובדים עם כח מיותר.

פורסם

משרה של גננת היא עד 14:00

למה? כך הוחלט על ידי משרד החינוך (היה גם לפני... אבל לאט לאט האריכו עד 14:00)

ואין אינטרס לשנות את זה. לא לגננות ולא למשרד החינוך. אז זה הושאר כך.

לכן הגננת הקבועה מסיימת את העבודה שלה.

ומגיע צוות להחליף אותה.

בגלל שהעיריה (וההורים) לא מוכנה לשלם שכר גבוה, כל מי שיש לו דופק מתקבל. 

למה הגננת הקבועה לא נשארת? כי משלמים בצהרון שכר בדיחה אפילו במושגים של חינוך (מינימום או קצת יותר)

אפילו ברוב המקרים הסייעת הקבועה מעדיפה שלא להשאר, כי זה ירידה בשכר השעתי...

אז למה המדינה לא רוצה להגדיל את המשרות של הגננות עד 16?

בגדול. כסף.

בבתי ספר יסודיים המצב דומה 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אנחנו דווקא מרוצים מצוות הצהרון אצלנו בבית הספר. 

הסיבה הפשוטה כמו שכתב om2 - כסף.

תשלם בוטנים, תקבל קופים. 

רוב האנשים ברמה גבוהה יעשו משהו יותר משתלם עם הזמן שלהם גם אם הם ממש אוהבים ילדים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

ושמעתי כל מיני תירוצים של "בוא נראה אותך מתמודד עם 30 ילדים עד שעה 16".. וכו' - אז א. אני לא יכול להתמודד איתם עד 16. ב. אני לא בחרתי להיות מורה או גננת. ויש לזה סיבה. 

אני די בטוח שאם תרצה לשלם תעריף של גן פרטי, תוכל לקבל את אותו סגל עד שעות אחה"צ ועל הדרך כנראה גם חוויית למידה טובה יותר לילד שלך. 

למי שבוחר להסתפק במה שהמדינה נותנת לו יש את הפתרון הנוכחי. אולי אין לזה אח ורע בעולם (ואולי יש) אבל לכל מדינה ומסגרת ממלכתית יש את החולשות והחוזקות שלה. 

ביפן עדיין שולחים פקסים. בגרמניה לך תשיג אינטרנט נורמלי לבית. בארה"ב הסלולר יקר ולא בכל מקום יש קליטה, שלא לדבר על מערכת החינוך הדפוקה שלהם... ובישראל הגננת הולכת הביתה בצהריים. 

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם

משרד החינוך הוא אכן הראשון שצריך הפיכה של 180 מעלות. מאוד אינקומפטנטי בכל הרמות.  

וכסף כמובן. אלו הסיבות האמתיות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 11 שעות, GTאי כתב:

כל מערכת החינוך נבנתה לפני עשרות שנים 

למה בחובה צריך לסיים ב 16 ושנה אחרי ב 12:45? 

זאת הסיבה. בגלל זה גם לוח החופשות נראה כמו שהוא נראה. 
בגלל זה גן פרטי עולה 4000 ש"ח וצפונה (לשמחתי כבר הספקתי לשכוח... כשסיימתי עם זה לפי 6 שנים זה עלה 3800 בהרצליה).

אף אחד לא מבין (או שמבינים וזה לא מעניין אף אחד) שאחוז משקי הבית בהם שני ההורים עובדים במשרה מלאה גבוה מאוד, ואף אחד לא עושה את השינויים הנדרשים לכך. 

אנשים חיים בבועה ובטוחים ש"גן פרטי" זה לוקסוס (לפי המחיר, כן 🤦‍♂️) בזמן שזה צורך, כנ"ל לגבי צהרון. 

ודרך אגב, גם גני עירייה (טט"ח, ט"ח וחובה) הם עד הצהריים, כשמ14:00, ככתוב, זה כבר מסגרת צהרון, עליה יש לשלם בנפרד, והרבה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מחכה לשרשור של 'קייטנה' בגן באוגוסט, שבנוסף לתשלום החודשי שלא מפסיק חלילה, משלמים עוד כמה אלפים לאותו צוות גננות. 

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

אני די בטוח שאם תרצה לשלם תעריף של גן פרטי, תוכל לקבל את אותו סגל עד שעות אחה"צ ועל הדרך כנראה גם חוויית למידה טובה יותר לילד שלך. 

למי שבוחר להסתפק במה שהמדינה נותנת לו יש את הפתרון הנוכחי. אולי אין לזה אח ורע בעולם (ואולי יש) אבל לכל מדינה ומסגרת ממלכתית יש את החולשות והחוזקות שלה. 

ביפן עדיין שולחים פקסים. בגרמניה לך תשיג אינטרנט נורמלי לבית. בארה"ב הסלולר יקר ולא בכל מקום יש קליטה, שלא לדבר על מערכת החינוך הדפוקה שלהם... ובישראל הגננת הולכת הביתה בצהריים. 

אתה לא גר בארץ וגם לא מגדל פה ילדים, אז אגלה לך שמספר הגנים ובתי הספר הפרטיים ברגע שעבר הגיל שבו הילדים זכאים לחינוך חובה "חינם" הוא אפסי.

יש כל מיני אנומליות איזוטריות כאלו ואחרות, כולן דורשות מאמץ לא קל מצד ההורים בשביל שזה יעבוד. אז שכח מזה. 

תאמין לי שאני מעדיף לשלם כסף על חינוך איכותי לילדים מאשר על רוב הדברים האחרים שאני מוציא עליהם כסף. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, שביט כתב:

ודרך אגב, גם גני עירייה (טט"ח, ט"ח וחובה) הם עד הצהריים, כשמ14:00, ככתוב, זה כבר מסגרת צהרון, עליה יש לשלם בנפרד, והרבה.

אחרי שאתה מתרגל לשלם סכומים הזויים על גן פרטי התשלום לצהרון של העיריה נראה לך כמו דמי כיס.

• מבאס 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, שביט כתב:

גן פרטי עולה 4000 ש"ח וצפונה (לשמחתי כבר הספקתי לשכוח... כשסיימתי עם זה לפי 6 שנים זה עלה 3800 בהרצליה).

אף אחד לא מבין (או שמבינים וזה לא מעניין אף אחד) שאחוז משקי הבית בהם שני ההורים עובדים במשרה מלאה גבוה מאוד, ואף אחד לא עושה את השינויים הנדרשים לכך. 

אנשים חיים בבועה ובטוחים ש"גן פרטי" זה לוקסוס (לפי המחיר, כן 🤦‍♂️) בזמן שזה צורך, כנ"ל לגבי צהרון. 

לפני 27 דקות, Nakamichi כתב:

אתה לא גר בארץ וגם לא מגדל פה ילדים, אז אגלה לך שמספר הגנים ובתי הספר הפרטיים ברגע שעבר הגיל שבו הילדים זכאים לחינוך חובה "חינם" הוא אפסי.

זה נשמע כמו סוג הדברים שאפשר היה לבדוק מראש ולהיערך אליהם, לפני שקיבלתם החלטה להביא ילדים ולגדל אותם בארץ. 

אני לא גר שם ודאגתי באופן כירורגי לא להביא ילדים לעולם העקום הזה, אבל יש לי שתי אחייניות שאיכשהו שרדו את התופת... ההורים שלהן ידעו את הסיכונים ונקטו בתמהיל הנכון של אמצעי עזר וקורבנות אישיים ע"מ לאזן את התמונה. מגורים בשכונה צנועה יחסית, עבודה קרוב לבית גם כשזה הגביל את האפשרויות, קצת עזרה מסבא/סבתא ומהורים אחרים שעבדו במשרה חלקית, חינוך מוקדם של הילדים לעצמאות וכו'. את הדירה במגדל הם קנו רק כשהגדולה כבר הגיעה לגיל גיוס, מה שחפף להתקדמות מקצועית של ההורים עם תנאים שהשתפרו בהתאם. וזה לא ששניהם עורכי דין או הייטקיסטים שעשו אקזיט, סתם עוד זוג נתנייתי ממעמד הביניים שאפילו לא קיבל עזרה מההורים במימון החתונה. 

אני לא אומר שהמערכת צודקת ואתם טועים, אלא פשוט שיש הרבה קטעים דפוקים כאלה בחיים וחבל לאבד שינה ובריאות נפש על דברים שאינם בשליטתכם. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

שנה שעברה הגן פרטי יצא לנו 3400

השנה עם צהרון אנחנו משלמים בסביבות ה 800 לדעתי

בהחלט חתיכת הבדל שמורגש בכיס

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

אם יש לכם אפשרות תרשמו לצהרון פרטי. בזמנו אנחנו אחרי שנה אחת בצהרון של בית הספר רשמנו לכזה צהרון. הבעלים אוספת מהגן/בי"ס וזה מתקיים בבית עם חצר.

אמנם יש 30 ילדים אבל מקבלים ארוחת צהריים נורמלית, יש חוגים והאווירה לא כמו בגן עירייה עד כדי שהילדים לא רוצים ללכת הביתה. 

המחיר היה בערך 1700 ש״ח. 

פורסם

אחותי רושמת לצהרון פרטי 

משלמת 1200-1500 לחודש

כולל חופשות בית הספר

אני ואישתי לא רושמים לצהרון

עושים ויתורים במשרה כדי שלא נצטרך לשים בצהרון (בעיקר אישתי)

אבל אנחנו יחסית חריגים בנוף הגן

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הבעיה הגדולה בזה שצריך הסעה. אני לא סומך על גננת שתאסוף ברכב את הילד שלי יחד עם עוד כמה לבית שלה כל יום אחרי בית הספר.

שישאר בצהרון של בית הספר, גם ככה החברים שלו שם אז אם לסבול לפחות ביחד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...