Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרולוג:

"קו פרשת המים" של עולם האוטומוטיב התרחש ב-09.2015 ומוכר תחת השם דיזלגייט.קונצרן VAG נתפש, אבל כווולם ידעו בתעשיה שכווולם עושים טריקים, ובהמשך גם הם נתפשו אבל בפרופיל תקשורתי נמוך, ומאז הוכנס לתקנון 
Testing of real driving emissions (RDE) with portable emission measuring system (PEMS)

בסביבות אוקטובר 2025, כאשר התחילו ידיעות על ריקול של מנועי DV5RC על שרשרת קאמשאפט, התחילו לצוץ כל מני דברים מוזרים/צירופי מקרים באזור שלי, כמובן ברשתות חברתיות, ופה בפורום ממשיכים לקשקש, על החלפת מיכל אוראה , כפתרון גורף של בעיות אוראה, הדברים נהיו עוד יותר מוזרים, כאשר התברר שגם מנועי DW10 עוברים ריקול יזום ?!?
מה קשר שאלתי את עצמי.קצת "חפירה" מתברר שיש ריקול נוסף/סימולטני

GK2-Recall.thumb.jpg.f7723958f3ca2c438de0c0edb3eb8b37.jpg

אז אם עד עכשיו לא סבלתם מספיק ממערכת זיהום אוויר, מתברר שהצרפתים היו נדיבים וסלחניים איתכם...הטריגר הפעם, הייתה בדיקה של רשות התחבורה הפדרלית הגרמנית (KBA)
GK2_0.thumb.jpg.7b86be6cd8dc63570bf40c0da3d4a1a2.jpg

GK2_1.thumb.jpg.51c327dd8f920037aa4f6eade71c04e4.jpg

GK2_2.thumb.jpg.454293e82915f8172233d789c590cdf1.jpg

GK2_3.thumb.jpg.3d175729eab23d6a7b9f591687ddd85d.jpg

מוזמנים להשתמש בגוגל טרנסלייט למקור:
https://www.auto-motor-und-sport.de/verkehr/stellantis-rueckruf-122-700-diesel-in-deutschland/

אז אתם בטח שואלים, מה זה בדיוק מעניין אותכם ?

- צריכת אוראה הוכפלה
- לוגיקת Threshold של ערכי זיהום אוויר הוקשחו, מערכת זיהום אוויר "לא סלחני" ים במכוניות שעברו עדכון, תוך כמה ימים הופיעו קודים חדשים הקשורים ל-DPF/SCR בנוסף ל-P20EE הקלאסי.
- רכבים שעברו ביטול, כמובן חלק מהמפות עודכנו, במקרים מסויימים הרכב פשוט לא הניע אחרי עדכון (איבוד תקשורת עם מחשב, בגלל CHK שנדפק)
- כמעט כל שבוע אני רואה קליברציה חדשה.
- עשו שינויים באינטרפולציה עם מפות שונות של ABS/TCM...לכן לא פעם מופיע גם תקלות כאלו (בדיוק מישהו פרסם פה )

3008_f.thumb.jpg.16889ec419cb92781456feb9ac7e37dd.jpg

סוג של תקלת פאנטום, מצריך כמה איפוסים ידניים במודול ESP (הזוי) ורק אחר כך למחוק תקלות בגיר.

בקיצור, תהיו עם יד על הדופק...הרי אתם בעלי "צרפתיות", אז בטוח יש לכם לב חזק :crazyeyes

אפילוג:

מה שעובר על תעשיית הרכב האירופאי בהחלט שווה דיון מעמיק, כרגע עוברים סוג של התפכחות/חשבון נפש (לפי דעתם של הרבה מומחים מאוחר מדי) על הטירלול הפרוגרסיבי של ברוסל שהוביל חקיקות לא קשורות למציאות עם השיט של גרין דיל , ואיסור ייצור רכבי בעירה פנימית מ-2035 בלי שיש להם מקורות/טכנולוגיה/כשר ייצור ...ועכשיו בוכים שהסינים "גנבו להם את התעשיה כאשר הסינים כתבו את זה שחור לגבי לבן את התוכנית אב (blueprint) לפני 30 שנה וכל 5 שנים ה-CCP אשרר ותקצב את זה !!!....מוכר לכם...היו שרויים בקונספציה שגויה!!

• אהבתי 4
  • מבאס 2
  • מעניין 4
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל יום אני מודה לאל שזילזלו בי כלקוח וזרקו אותי מסוכנות לסוכנות במשך 3 ימים כשרציתי לקנות קקטוס כרכב ראשון חדש,

בדיעבד, הם עשו עבורי שירות נהדר, 5 כוכבים!

כבר חתמתי...

פורסם

אני מתאר לעצמי שהריקול הבא כבר בדרך אלינו - תודה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 8.2.2026 בשעה 08:55, yairw כתב:

כל יום אני מודה לאל שזילזלו בי כלקוח וזרקו אותי מסוכנות לסוכנות במשך 3 ימים כשרציתי לקנות קקטוס כרכב ראשון חדש,

בדיעבד, הם עשו עבורי שירות נהדר, 5 כוכבים!

לא בטוח, אם היית קונה את הקקטוס בגרסת הדיזל, למעט עניין האוראה הארור (שמי שהתעקש מספיק חזק קיבל תיקון ללא עלות), היית מקבל את אחת הקומבינציות המוצלחות שיצאו להם שם.

פורסם

יצאתי בזול - היתה לי  טורבו 1.2 נקנתה ביודעין אחרי ההחלפת רצועה, שהחזקתי זמן קצר יחסית ומכרתי במחיר סביר יחסית למה שקניתי בגלל שקיבלתי רכב חברה.

וכמעט קניתי 1.5 דיזל לפני שנה. משהו עצר אותי. כנראה ההבנה שהעסק לא נגמר ושרוב המגוניות עוד לפני תיקון.

חייב לציין שבחול נהגתי לא מעט על הVAG 2.0 דיזל. זה מנוע שלא שותה דלק וכל כל נעים לנסיעה, הרבה יןתר מהגירסאות האחרונות של ה1.5 טורבו בנזין שלהם, שכל הזמן מכיילים אותן יותר ויותר שיהיה חסכוניות... ואז אתה צריך לנסןע על מצב ספורט מעצבן שלא קשור ליקום ורק מושך הילוכים לפעמים באופן נוראי במקום להרים מהירות כמו שצריך.

פורסם
לפני 53 דקות, פריג'י כתב:

למעט עניין האוראה הארור

אני לא בחור של דיזל, למרות ששקלתי כאופציה, אבל גם שם יש צרות שלא אמורות להיות ברכב חדש.

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
בתאריך 10.2.2026 בשעה 13:48, lanosforce כתב:

אני מתאר לעצמי שהריקול הבא כבר בדרך אלינו - תודה. 

על מה ולמה :crazyeyes...אתה כנראה לא הבנת, זה לא באג זה פיצ'ר , זאת הייתה המטרה של עדכון תוכנת מחשב, להקשיח את בקרת זיהום אוויר ו"הזדקנות" (AGEING) של הרכיבים, במיוחד של הממיר המשולש!!!

יותר לא אענה בדיון שלך המקורי, על הרכב שלך C5, אין לי כח וזמן ל"גנון".
לרוב המנהלים יש "צרפתיות" והם גם הכי פעילים פה, אבל מה לעשות, להיות מוכשר בידיים, ולהבין במכונאות זה ראוי להערכה, אבל בו זמנית לא להבין בלוגיקת ניהול מחשב ניהול מנוע, איך המערכות מנותרות ומה THRESHOLDS של הערכים, מה ההבדלים בין EDC17C60 MD1CS003 6.2 MD1CS003 6.4, זה סתם להמשיך להפיץ דברים לא נכונים (שלא הבינו עד היום שעשית את הדבר הנכון אחרי שהופיע P20EE !)
תחזור להסבר שלי מלפני כמעט שנה, על כל התגובות שלי.

הדבר היחידי שאליו "אולי" תקבל זיכוי, זה על החלפת קיט קאמשאפט מיוזמתך, כאשר יפתח מסלול פיצוי, בנתיים היבואן לא מתפנה לזה....כמות רכבי קונצרן סטלנטיס וטויוטה עם מנוע שלהם, שראיתי בזמן אחרון זה פסיכי :cool:

מה לעשות, הטירלול הפרוגרסיבי מבריסל הביאו את כל זה, ביחד עם יעדי CAFC CAFE של ציי רכב (טראמפ דבר ראשון ביטל את זה)
https://climate.ec.europa.eu/eu-action/transport-decarbonisation/road-transport/cars-and-vans_en
עכשיו שהלקוח הקצה יאכל את זה, כי אפילו המוסכים של יבואן לא מצליחים לרוב להתמודד עם תקלות, דקה אחרי שיצאו מאחריות/או סירבו אחריות ואז מצעים להחליף חצי רכב....היתר פשוט לרוב עושים יותר נזק למנועים האלו, בגלל חוסר הבנה מפחיד!!
מי יודע כמה מוסכים/מכונאים סוג ז' עשו נזקים בעקיפים לממירים של לקוחות עם מנוע כמו שלך DV5RC5, שעל כל שטות ששמו באיזה דרך חומר FAP/או "שמן נחשים" לממיר  :bad-word: או עשו רגנרציות מאולצות מרובות !!!

Stellantis החליטה להמשיך לייצר את המנוע DV5 במפעל Metz-Trémery לפחות עד 2030 או יותר (במקום 2025-2026 במקור), כי ממילה המפעל סובל מאבטלה סמויה, ובגלל "הצלחה מסחררת" של חוסר ביקוש למנועים חשמלאים M2 M3 M4. וואו איזה הפתעה לכל "האנשי כת" של "גרין דיל" שעד הרגע הזה משוכנעים שממחר רק רכבים חשמליים יהיו....גם בסגמנט הזה :D
מי שלא מתאמץ להבין באמת מה קורה , ומסתמך על שיח רדוד ותקשורת מיינסטרים, בטוח פיספסו את הטוויסט המעניין. תקן Euro 7, בגרסתו הסופית שאושרה על ידי האיחוד האירופי בתחילת 2024 ויכנס לתוקף בסוף 2026, הרבה פחות מחמיר ממה שתוכנן בהתחלה!! בניגוד לציפיות המוקדמות, Euro 7 עבור מכוניות פרטיות וטנדרים (קטגוריות M1 ו-N1) ישמור על אותם ערכי פליטה של תקן Euro 6 בכל הנוגע לצינור הפליטה (מפלטים).אז כל הקליברציות החדשות שצצות כל שבוע שאני רואה, זאת הכנה...וכאב ראש לבעלים של מנועים האלו, כי לכתוב חוקים ותקנות מחמירות זאת סבבה, אבל מה עם טיפול/עזרה/סיבסוד לאזרח המסכן שעכשיו אמור לתחזק את "הקונסטרוקציה" הזאת ?!

חברה, רכבים עם 4-5 חיישנים מלפני 10-15 המוסכניק של היום הולך לאיבוד, תיראו איך ניראה ארכיטקטורה של המנוע של 2.2 MJT EVO שכבר רץ על הכבישים בוואנים ?!

2.2MJTEVO.thumb.jpg.d8bdd7fd0e91a3f1e67d67b7eeaf08d4.jpg

2 מזרקים של אוריאה, הראשון מקורר מים, בתוספת "מערבל" לאטומיזציה" של הטיפות, CUC לניקוי אמוניה בסוף....לקרוא את כמות החיישנים אתם מתעייפים, אז איך אתם מצפים מחומר אנושי שקיים במוסכים (יבואן זה יקר רצח, גם מתמחה לא יעזור לרוב כי עובד די דומה לדילר, ורובם יגיעו לכללי) שרובם לא היו בהדרכות/קראו ספציפיקציה או פרסום טכני של יצרן ?!...אהה נכון, "שיטת מצליח" יתחילו להחליף מיכל, חיישן, כי זה מה שגוגל/AI אומר.

עכשיו שתבינו, זה כל היצרנים (המעטים) שעוד בכלל מצעים דגם עם מנוע דיזל. VAG "גיבור ומהולל" הקשחת חוקים בעקבות דיזלגייט, כבר ב-2019 הכינו את מנוע 2.0 ליטר EA288 EVO שהיום רוב המוסכים הולכים לאיבוד.

EA288_1.thumb.jpg.97eec3fa952cf34557463ab59151a6f2.jpg

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
  • מעניין 3
פורסם

לאן הלכת... ממשפט אחד שלי התפוצצת

סתם שאלה, מה אם ההקשחה של ערכי הסף, מה שנקרא טרשהולדס עכשיו, מחמירה מידי? ומרוב ניסיונות רגנרציה הדילול של השמן יתחיל להקדים למאות אלפי לקוחות טיפולים ואז שוב יוציאו ריקול בשביל למתן את זה קצת חזרה?

אפרופו ראיתי מלא סרטונים על תוספים שמעלים את החום של הdpf וזה נראה לי דרך נהדרת להזיק לו וגם מלא סרטונים שאנשים מנקים dpf ואז מזרימים מים תוך כדי שהמנוע עובד ומדברים על זהירות שלא יהרס הטורבו..... בקיצור לא עושה דבר מהדברים האלה 

אל תרטח מר עזריאל, לא עם הגרזן

אני מהנדס הייטק לא איש דיאגנוסטיקה, עושה מה שאני מבין ולמד מכל מלמדיי ולוקח בחשבון שטווח הטעייה שלי עצום.

אפרופו קראתי שמנועי ה1.2 פרינס יוחלפו במנועי firefly תוצרת איטליה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.2.2026 בשעה 09:05, lanosforce כתב:

סתם שאלה, מה אם ההקשחה של ערכי הסף, מה שנקרא טרשהולדס עכשיו, מחמירה מידי? ומרוב ניסיונות רגנרציה הדילול של השמן יתחיל להקדים למאות אלפי לקוחות טיפולים ואז שוב יוציאו ריקול בשביל למתן את זה קצת חזרה? WTF :crazyeyes

עזוב, זה לא רק הקשחה, זאת קליברציה מחודשת להמון מפות/מודלים, זה שילוב בין Thresholds (ספי הפעלה) לבין Hysteresis (עקבת) ככלי קריטי ליצירת יציבות במערכת בקרה מורכבת, כמו בכל מחשב ניהול מנוע  מודרני.
אתה מפספס בכל דרך אפשרי מה שאני מנסה להסביר, הסבר מעמיק זה כבר Too much information...בוא נסכם, בקרוב תפרסם הודעה שמהחלפת מזרקים :cool: (כמו שעשו לחבר שלך שביקשת שישאל אותי בפרטי)

אני מהנדס הייטק לא איש דיאגנוסטיקה

ואני לא זה ולא זה...0 הסמכות ותוארים, אבל משתדל ללמוד באמת, לבד מה שצריך בחיים האמיתיים בצורה הכי יסודית

אפרופו קראתי שמנועי ה1.2 פרינס יוחלפו במנועי firefly תוצרת איטליה.

סחטיין על אופטופיק, אבל לפחות תדייק....1.2 פיורשיט EB2 זה לא מנוע פרינס, זה "פלא צרפתי טהור" שזכה בתואר "מנוע השנה" 4 שנים ברציפות (2015-2018), שכרגע נמחק הפיורשיט מהשם, ונקרא EB2 GEN3 (סוף סוף עברו לשרשרת והמנוע עבר התאמה למחזור מילר, הוספת VGT,לחץ דלק 350 בר לצורך זה, פאקינג "סחיטת מיץ"/מיליון רוויזיות, אבל עדיין מבוסס על בלוק מנוע מיושן אטמוספרי VTI EB) משודך עם גיר של Punch משולב מנוע חשמלי 48V עם 6 פאזות, המפיק 21kW (כ-28 כ"ס) ומומנט של 51Nm,
MHEV לא קלאסי, אלא בארכיטקטורת P2, קרי יכולת הנעה חשמלית 100% במצבים מסויימים!
אם כבר יש דיבור על מעבר,זה למנוע שייצרו/תכננו לעולם שלישי/ברזיל שיכול לעבוד עם דלק לא איכותי/אתנול FireFly (GSE), בסביבות 2017, שהבינו שמנוע מצ'יוקמק 3 צילינדרים לא ישרוד בג'יונגל ברזילאי !
GSE (Global Small Engine):  - ארכיטקטורה גלובלית. הוא תוכנן כיחידות בעירה (Combustion Cells) של 333 סמ"ק או 375 סמ"ק. הבלוק של ה-4 צילינדרים  שיהיה רלוונטי, אם כן, (1.3 או 1.5)

1.5GSET4.jpg.cf88b41fcdc6e77503367307ced0ed46.jpg

עכשיו צריך לעבור ל"פוליטיקה ארגונית". 

בעבר, המנכ"ל המפוטר קרלוס טבארס + הנהלת סטלנטיס הגיעה ברובה מ-PSA (דומיננטיות צרפתי) הם היו מושקעים במיליארדי אירו במפעלי המנועים בצרפת, הונגריה ופולין שמייצרים את ה-PureTech, ויותר מדי שנים ניסו לתקן ולא להודות בכשלון, ולנסות להציל השקעות כושלות.

Sunk Cost (עלות שקועה) לסגור קווי ייצור של מנוע ה-EB2 ולעבור ל-GSE דורש השקעה עצומה בתשתיות. הצרפתים האמינו/מאמינים שה-Gen3 הוא ה"תרופה" שתציל את ההשקעה שלהם. הם חשבו שהם יכולים להנדס את הבעיות החוצה מבלי להחליף את כל הארכיטקטורה, מה שמנכ"ל הנוכחי אנטוניו פילוסה (חזרנו לדומיננטיות איטלקית FCA) פחות מאמין, שרוצה להעביר יותר ייצור לאיטליה, והכריז על שינוי כיוון אסטרטגי.

שואף לאינטגרציה וורטיקלית, לכן בסוף ינואר רכשו את חלק של Punch במיזם
https://www.media.stellantis.com/em-en/corporate-communications/press/stellantis-takes-full-control-of-edct-transmission-production-activities-in-france-and-italy

בכל מקרה כמו שסימתי ב-GSE T4 כרגע משודכת עם Magna/Getrag 7HDT300, עוד צריכים לעבור שידוך עם eDCT של Punch, מה שכן לפי דעתי עוד הרבה זמן הסוללה וניהולו זה של BYD 

PSA48V.thumb.jpg.d71466908ec42bb74f940c16d105278c.jpg

בקיצור מתי... איזה... מה....תעשיית הרכב האירופאי בקריסה, אף אחד לא יודע כלום כרגע! הכל ספקולציה.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
פורסם
לפני 36 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

בוא נסכם, בקרוב תפרסם הודעה שמהחלפת מזרקים 

תשמע אתה קצת מפחיד אותי אם התגובות שלך כי אני לא יודע איך לקרוא אותך, מתי אתה רציני ומתי אתה ר-ציני. 

נאמר שביקשתי בטיפול האחרון (שאני חושד אפרופו שהרימו לי משהו מהרכב במוסך ששכחתי להוציא ממנו... אבל לוקח את זה על עצמי - הייתי צריך לדעת יותר טוב וגם לא רוצה להאשים או להכנס לדיבה מיותרת) - לבדוק גם שמדדי הזרקת הדלק תקינים - נמסר לי שכן.

יותר חשדתי בחיישן לחץ שמן תקול או באמת ריבוי רגנרציות כושלות. 

מדדתי לחץ על הDPF - תקין. 

שיקללתי את כל מה שהצלחתי להבין מהמצב, הקדמתי טיפול לרכב - נכון לעכשיו שקט בגזרה. 

ושוב - אני יותר ממעריך את התגובות ואת רמת הפירוט שאתה נותן - אבל שים לב לאיך אני מבין את הדברים אם אני מנסה לתמצת מכל מה שרשמת על מנועי הפיורשיט ובכלל הגישה של PSA לדברים - אני מרגיש כמו שפן ניסיונות. 

מצד אחד אתה אומר שזו קליברציה נדרשת - מצד שני אתה בעצמך גם מודע לזה שהיצרן מנסה להסתיר כישלון חרוץ ע"י אינספור רוויזיות - ובדיוק מזה אני חושש גם בתחום הדיזל שלהם שגם אם הם עשו את הנדרש - זה כישלון ידוע מראש. 

אבל באמת נעזוב את זה - את הטעות אני אתקן במוקדם או במאוחר. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

לא מנסה להפחיד, רק ממשיך את הקו של ה"חברים" שלך פה בפורום, איציק ואלעד, שמסתלבטים אלייך חופשי, ואכן אתה ניראה היסטרי, וכנראה גם נוהג כמו סבתא.
קודם כל "תפנים" סוף סוף, אין קשר בין מנוע שלהם  DV6 שתוכנן/נישאר ויושבתו ש"עומדים" רק בתקן 5 משופר קרי יורו 6.1/2, עם מחשב מיושן EDC17C60 (שדרוג של EDC17C10) שהתאסף ניהול מערכת SCR, עם 2 ממירים מופרדים, לבין מנוע שלך DV5 שמראש תוכנן ליורו 6 מלא היותר מחמיר (וכמו שהסברתי הוא גם יעמוד ביורו 7), עם מחשב מדור אחרון MD1CS003 שחזק הרבה יותר וסופר מורכב , עם ממיר אחד בלבד שדחפו בו 3 חלקים בתוכו וקירבו אותו לסעפת הפליטה !!! ועם דגש על הפחתת NOX. לכן קודם כל תפסיק להאמין לכל מה שמייעצים לך, סוג התקלות במערכת טיפול זיהום אוויר אצלך שונה באליל משלהם....יש לי פריחה מרק לשמוע "מיכל משופץ" או חיישן טמפרטורה/מצוף בדגם מנוע DV5 :D.
מצרף פעם אחרונה מבנה של הממיר שלך

0989.thumb.jpg.beb9af9bd16c226e5e0c51c776058fb4.jpg

אצלך 3 החלקים משתמשים בניטרול NOX, כולל לכידתו בזמן התנעה קרה , וכן הבעיות מיכל טופלו, אבל הממיר בטוח יעבור רוויזיה לקראת יורו 7 מלא, מכל מני נסיבות, בדגם שלך זאת הנקודת חולשה, לא המיכל אוראה.
והנה לוגיקת ניהול של MD1, ותשים לב ל-6.7, מניסיוני דילול שמן פחות נפוץ בדגם מנוע שלך, בטח אחרי החלפתו לממיר חדש !

0987.thumb.jpg.edd2d5d345d96e31812582e4301c667f.jpg

בקיצור אחרי החלפת ממיר, ערכת בית קאמשפט מחוזק, אחלה מנוע, תפסיק להיות היסטרי ותהנה כבר מהרכב שלך, לא יהיה מנוע דיזל 1.5L אחר בטוח בעולם, עלויות פיתוח אסטרונומיים ותהליך הומולוגציה מייגע, ואין קשר למנוע פיורשיט ....תהיה בטוח אם היו מנסים "להציל" את DV6 היה הופך לאותו שיט! לא סתם נתתי כותרת כזה לדיון הזה, הטירלול הפרוגרסיווי של בריסל גמרו על מנועי דיזל!

---------------------------------------------------------------------------------------------
אופטופיק:

עכשיו רק תסביר לי, בתור מומחה/אודופיל, איך סגרת דיון על בידוד רעשים בלי להרחיב על תחום NVM (רעש, רעידות ונוקשות), שכבר ברכבים עממיים רואים פתרונות:

1.      ביטול רעידות אקטיבי (AVC - Active Vibration Cancellation)

2.      ביטול רעשים אקטיבי (ANC - Active Noise Cancellation)

3.      RNC - Road Noise Cancellation

וכרגע התעשייה נעה לקראת "אזורי קול אישיים" (Personal Sound Zones), שבהם ה-ANC יאפשר לנהג לשמוע מוזיקה בעוד הנוסע לידו ישן בשקט מוחלט, ללא צורך באוזניות!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

NVH לא NVM. יצרנים תמיד הוסיפו חומרים להפחתת ויברציות אך לא ויברציות כתוצאה ממערכת שמע אלא מתנועת הרכב על הכביש. פרק את כל הדיפונים והשטיחים הפנימיים ותמצא המון יריעות כאלו במקומות שונים, רק שאין קשר להפחתת ויברציות כתוצאה של תנועת אוויר ממערכת שמע חזקה או סתם תנועת פח קלה שפוגעת באיכות השמע ממערכת שמע רגילה. אתן למומחה לענות אבל רק אוסיף כי במערכת שמע רגילה אפשר להסתפק במעט מאוד חומרים להפחתת רעידות (בהקשר של רמקולים, תמיד אפשר להוסיף כדי להפחית עוד את הרעידות עם עונש של תוספת משקל נכבדה) ויותר חשוב להוסיף חומרים ליצירת תיבת תהודה איכותית/נכונה יותר, לא סתם לא רואים בשוק רמקולים מפח דק.

פורסם
לפני 13 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא מנסה להפחיד, רק ממשיך את הקו של ה"חברים" שלך פה בפורום, איציק ואלעד, שמסתלבטים אלייך חופשי, ואכן אתה ניראה היסטרי, וכנראה גם נוהג כמו סבתא.

בשביל מה יש חברים אם לא בשביל להסתלבט אחד על השני - אתה לא מבין כמה פעמים כשהיינו שכנים במובן של בניין אחד מפריד בינינו הייתי עובר ליד הברלינגו שלו בשישי בוקר - אומר סתם בלי לבדוק מה קורה איציק - והייתי מקבל תשובה. 

כן אני נוהג כמו סבתא רוב הזמן - תרומה אדירה של מערכת סטריאו טובה וחציית מרחקים. 

קודם כל "תפנים" סוף סוף, אין קשר בין מנוע שלהם  DV6

אין קשר בנושא מזהמים - אבל יש ביניהם דברים משותפים וכמובן אני לא יוצר קשר בין פיור-שיט לבין הHDI מעבר לזה שמודבר כאן באותו קונצרן וכן... יש כאן בעייתיות. 

מניסיוני דילול שמן פחות נפוץ בדגם מנוע שלך, בטח אחרי החלפתו לממיר חדש !

זה קרה אצלי בול! שנה אחרי החלפת הממיר - אני יותר שואל את עצמי כאן ברצינות אם אולי מילאו לי מפלס שמן גבוה מידי בטיפול שהגיע לאחר מכן (במוסך מתמחה). וזה פשוט תרם לזירוז התהליך. 

אני כרגע בעיקר היסטרי מזה שלא הצלחתי לאפס בעצמי תקלה - אחרת הייתי מחליף שמן ופילטר בעצמי ומאפס - יטופל גם. 

בקיצור אחרי החלפת ממיר, ערכת בית קאמשפט מחוזק, אחלה מנוע, תפסיק להיות היסטרי ותהנה כבר מהרכב שלך,

כאן הבעיה - והיא לא קשורה כבר לאם המנוע הזה כן אמין או לא אמין או לזה אולי רכב מודרני הוא פשוט לא מה שהיה פעם זה לא קשור - זה כבר עניין של תחושה והאמת, חצי ממני אוהב את הרכב, הנסיעה שלו פנומנלית בטח ובטח שלרמת המחיר - אבל זה פשוט לא זה, זה פשוט לא מה שבאמת רציתי וכנראה שהטעות הזו תתוקן בהמשך. 

עכשיו רק תסביר לי, בתור מומחה/אודופיל, איך סגרת דיון על בידוד רעשים בלי להרחיב על תחום NVM (רעש, רעידות ונוקשות), שכבר ברכבים עממיים רואים פתרונות:

1.      ביטול רעידות אקטיבי (AVC - Active Vibration Cancellation)

2.      ביטול רעשים אקטיבי (ANC - Active Noise Cancellation)

3.      RNC - Road Noise Cancellation

אתה צודק לגבי זה - זה היה צריך להיות בסמוך בין הצמיגים לאספלט - אבל לא מדובר בבידוד רעשים - מדובר בביטול אקטיבי שלהם וזה לא היה נושא השרשור. 

מה שמשותף בעיקר לנושאים האלה הוא התאבכות הורסת באותה המידה שבנושא של ביטול "קרינה" בסמוך לאזור שאני גר בו הוביל לסגירת בתי ספר והיום הילדים שלי צריכים לחצות מספר כבישים במקום צומת אחת קטנה בכדי להגיע לקמפוס בתי הספר שנבנה במקום (אח"כ התברר בנוסף) והיום שחטפתי בו חום נוסף על זה שהמומחה שהביאו וזה שהתקין את המיסוך אמר "אין קרינה" 

בזמן שמלחתכילה לא מדובר בקרינה אלא שדה מגנטי 

בזמן שמיסוך אומר שאתה אוכל שני שדות במקום אחד אבל המד מראה לך אפס. 

אני לא זוכר מי מהגרמניום היו אלה שהשתמשו בביטול רעשים בפעם הראשונה אם מדובר במרצדס, במוו או אוודי - אבל כבר בתחילות ה2000 הטכנולוגיות האלה נכנסו לרכבים עממיים כמו אופל. ניתן למצוא באינפיניטי Q בדגמים שבהם יש מערכת משודרגת - ביטול רעשים עם צמד מיקרופונים וברכבים נוספים למען האמת מרוב ביטול רעשים 

גם תמצא את ההפך - ברכבי ספורט (בעיקר בימרים) בהם רעש האגזוז מוגבר דרך הרמקולים מרוב שהרכב שקט. 

ובחשמליות כמו הi8 שבתוך אגוז מדומה - הם התקינו רמקול - כן... לא צחוק - שמשמיע רעש מנוע מדומה. 

אהההמ - כאן

זה עולם ומלואו אבל מדובר בביטול רעשים וכנראה שזה לא היה לי "בראש". 

אפרופו - בימר שמנגנת ריק אסטלי מהאגזוז זו עילה מספקת להוצאה להורג של המהנדס שהגה את הפיצ'ר.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 45 דקות, lanosforce כתב:

אפרופו - בימר שמנגנת ריק אסטלי מהאגזוז זו עילה מספקת להוצאה להורג של המהנדס שהגה את הפיצ'ר.

זו המקבילה הגרמנית ללשמוע חוליו איגלסיאס מהתחת…

• מצחיק 1
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...