Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,
אחרי שהרכב שלי פולו 2013 מת סופית, אני צריך לקנות רכב חדש ומתלבט בין שתי גישות:

אופציה 1 – תקציב 60–70 אלף (בלי הלוואה)

דגמי 2018–2020, קילומטראז' גבוה יחסית.
יתרון: בלי הלוואה.
חיסרון: רכב פחות חדש, חשש לתקלות בעתיד.

אופציה 2 – תקציב 100–110 אלף (הלוואה ~1,000 ש"ח/חודש)

רכבים כמעט חדשים, ק"מ נמוך, אמינים מאוד ושקט לשנים קדימה.
מבחינת תחושת ביטחון — נראה פתרון הרבה יותר יציב לטווח ארוך.

אני נוסע פחות מ-10,000 ק"מ בשנה בעיקר בעיר , מחפש רכב לא גדול כמו הפולו שהייתה לי,שקט נפשי, אמינות, ותחזוקה מינימלית.

השאלות שלי:

1. מה לדעתכם יותר נכון כלכלית לטווח של 7–10 שנים —
    להישאר בתקציב בלי הלוואה או להשקיע יותר ברכב כמעט חדש?

2. על אילו דגמים הייתם ממליצים בכל אחת מהאפשרויות?

אשמח לשמוע מניסיון אישי והמלצות אמיתיות מהשטח 🙏

פורסם

התשובה היא מצבך הכלכלי - הכנסות ויציבותן, הוצאות שוטפות ותחזית לעתיד.

וכמובן הרבה עניין של גישה אישית מבחינת ניהול סיכונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב115 אלף אפשר לקנות רכב חדש, למשל קליאו או פאביה שנמכרות עכשיו במבצע.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לך גישה או אפשרות להתקין לעמדת טעינה בבית/עבודה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא לוקחים הלוואה על רכב, לעולם. אתה תמשיך לשלם ריביות על משהו שהערך שלו רק יורד, זו השקעה כלכלית גרועה - עדיף להתפשר ולקחת משהו בתקציב שאתה יכול לעמוד בו בלי הלוואה.

פורסם

יש עוד כמה שיקולים חוץ מספירת שקלים. אבל בלי לדעת דבר על מצבו וצרכיו של פות״ש קשה לענות על השאלה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, supermanman כתב:

לא לוקחים הלוואה על רכב, לעולם. אתה תמשיך לשלם ריביות על משהו שהערך שלו רק יורד, זו השקעה כלכלית גרועה - עדיף להתפשר ולקחת משהו בתקציב שאתה יכול לעמוד בו בלי הלוואה.

אני דווקא חושב אחרת, אם יש אופציה כלכלית אז רכב חדש יתן אמינות עדיפה, בטיחות, אבזור ויחסוך את הכאב ראש של חיפוש רכב.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשאלות כאלה, צריך לחשב כמה באמת עולה לך כול אחת מהגישות

רכב ב-70 אלף ל-10 שנים- יאבד סביב ה-55 אלף מהערך שלו- 5.5 אלף שקל בשנה 

רכב ב-110 ל-10 שנים - יאבד סביב ה-85 אלף מהערך שלו + 6-8 אלף בערך הוצאות ריבית על הלוואה- 9.5 אלף בשנה 

זאת אומרת כול שנה אתה תשלם עוד 4 אלף שקל על מנת לנסוע ברכב בשלוש שנים חדש יותר. 

אני אישית לא רואה איך רכב חדש בשלוש שנים יציג אמינות טובה יותר שתצדיק תשלום של 40 אלף שקל בעשור. אבל יש עוד פרמטרים מלבד הוצאות אחזקה, שאתה צריך להחליט לבד אם הם חשובים לך או לא. 

פורסם

זה לא רק אמינות, זה גם החוויה של רכב חדש, אין כאבי ראש, לפעמים יש תוספות אבזור, עיצוב חדש עקב מתיחת פנים. או דגם חדש.

פורסם

תודה רבה לכולם , אפשר בבקשה המלצות לרכב מתאים בתקציב הזה עד 65 אלף, שיהיה כמו הפולו רק אמין (הלך הגיר אחרי 90 אלף קמ...) חשוב לי חווית נסיעה שיהיה זריז

פורסם

מה פירוש ״הלך הגיר״? מה התקלה, ומה עלות תיקונה?

פורסם
לפני שעתיים, אבי1976 כתב:

תודה רבה לכולם , אפשר בבקשה המלצות לרכב מתאים בתקציב הזה עד 65 אלף, שיהיה כמו הפולו רק אמין (הלך הגיר אחרי 90 אלף קמ...) חשוב לי חווית נסיעה שיהיה זריז

מזדה 2 אופציה טובה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...