Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש בבעלותינו טויטה יאריס 2012, מנוע 1.3

דגם מנוע 1NR. הרכב עבר כבר 165 אלף קילומטרז'. אנחנו קנינו אותו כבר ב115 אלף מיד שנייה (אנחנו היד השלישית) וכבר אז מסתבר שהרכב שותה שמן, חבל שלא עלינו על זה לפני הקנייה. 

אנחנו מוסיפים ליטר שמן בערך לכל 3500 קילומטרברך  אחרי ששנינו לשמן 10W-40. קודם זה אכל יותר (עם 5W-30) וזה עזר. אפילו במוסך הרשמי אמרו לשנות ל10W-40 וגם ראיתי ששינו את זה אפילו בספר רכב דיגיטלי לצמיגות הזו. 

כנראה שטויוטה העולמית והיבואן טויוטה בארץ מודע לבעיה אבל הם לא עושים על זה ריקול.  מדובר על כשל במנועים של ה1.3 ביאריס וספייס ורסו בין 2011-2014, ככה לפחות הבנתי. 

אומרים שיש למנוע הזה כשל של הרינגים ועם הזמן מתחיל לאכול שמן. ראיתי כל מני תיאוריות באינטרנט שאם היו מחליפים לרכב שמן גג כל 8-10 אלף קילומטר, אז זה היה פותר את הבעיה בעתיד כי תכנון המנוע אינו אופטימלי, במיוחד שאנשים רגילים להחליף שמן כל 15 אלף. ולפי איך שראיתי- הטויוטה לפנינו לא טופלה כמו שצריך מבחינת תדירות החלפות. 

טויוטה העולמית לא מודע בבעיה רשמית ואין שום ריקול שאנחנו יודעים עליו לרגע זה אבל מחיפוש באינטרנט נראה שלהרבה אנשים בעולם ובארץ יש את הבעיה הזו.

נזילת שמן אין בוודאות, וניסינו לנקות את ה PCV VALVE והוא נראה תקין ( היו תיאוריות באינטרנט שגם הוא יכול לגרום לבעיה)

כל מה שאמרו לנו זה לעשות שיפוץ מנוע לרינגים או להחליף מנוע כדי לפתור את הבעיה.  

כרגע כספית אנחנו לא מעוניינים לעשות את זה ויכולים להמשיך למלא שמן.

השאלה אם זה יעשה נזק בעתיד אם לא יטופל, לממיר קטליטי?

שאלה אחרת, האם מישהו יודע איך אפשר לפתור את הבעיה חוץ משיפוץ או החלפת מנוע? ראיתי כל מני תוספי ניקוי למשל של ליקווי מולי שמנקים את הרינגים התפוסים ועוזרים לצריכת שמן.

האם מישהו מכיר או הצליח לפתור את הבעיה הזו בדרך כזו או בדרך אחרת? אשמח אם תוכלו לשפוך אור על הנושא. למכור את הרכב עם צריכת שמן מוגברת זו בעיה בפני עצמה וכרגע כלכלית פחות עדיף לנו. 

פורסם

מעניין... נשמע כמו מנוע Puretech 😅

1 ליטר שמן מנוע לכל 3,500~ ק"מ זה אומר 3~ ליטר שמן מנוע בכל טיפול או שנה קלנדרית.

לא מעט, אבל אם הרכב לא עושה בעיות אחרות באופן יחסי, הייתי ממשיך לתסף שמן וזהו, או מחליף רכב אם אתה מודע לבעיה וסבור שהיא הולכת להחמיר.

פורסם
לפני שעתיים, DAHUJI כתב:

מעניין... נשמע כמו מנוע Puretech 😅

1 ליטר שמן מנוע לכל 3,500~ ק"מ זה אומר 3~ ליטר שמן מנוע בכל טיפול או שנה קלנדרית.

לא מעט, אבל אם הרכב לא עושה בעיות אחרות באופן יחסי, הייתי ממשיך לתסף שמן וזהו, או מחליף רכב אם אתה מודע לבעיה וסבור שהיא הולכת להחמיר.

יש לנו גם פג'ו 2008, 1.2 מנוע פיורטק. לצערי נפלנו עם 2 הרכבים וממלאים שמן באופן קבוע. בגלל הרצועה שטבולה בשמן, לא מעלה את הצמיגות שם ל10w-40 ומשתמש רק בשמן בתקן של טוטאל/מוביל1 ובתקן נמצא רק ב 5w-30. הלוואי היה 3500 לליטר, בפג'ו זה 1500-2000 קילומטר לליטר שמן.

• מבאס 1
פורסם

עם כמה שזה נשמע הזוי, כמעט בכל ספר רכב שקראתי כתוב שעד ליטר שמן לכל 1500 ק"מ נחשב לצריכת שמן תקינה. 

אני אמנם עדיין בתהליך ניסוי אך הרושם חיובי עם השמן valvoline restore and protect שזה מה שהוא עושה, ניקוי מבוקר ואיטי ולא "אלים" כמו כל מיני תוספים, שרובם לא עושים כלום. לא יודע אם מתאים גם לטויוטה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, madmaxx כתב:

עם כמה שזה נשמע הזוי, כמעט בכל ספר רכב שקראתי כתוב שעד ליטר שמן לכל 1500 ק"מ נחשב לצריכת שמן תקינה. 

אני אמנם עדיין בתהליך ניסוי אך הרושם חיובי עם השמן valvoline restore and protect שזה מה שהוא עושה, ניקוי מבוקר ואיטי ולא "אלים" כמו כל מיני תוספים, שרובם לא עושים כלום. לא יודע אם מתאים גם לטויוטה. 

ספר רכב של טויוטה? כן גם אני ראיתי בגוגל שטויוטה טוענים ש2000 קילומטר לליטר מבחינתם זו צריכה תקינה, נשמע לי הזוי. 

כרגע אנחנו משתמשים ב VALVOLINE MAXLIFE HIGH MILAGE. אני לא יודע באמת אם יש הבדל בינו לבין הקסטרול שהשתמשנו קודם אבל אולי באמת אנחנו יכולים לנסוע לליטר שמן טיפה יותר קילומטר. 

עריכה אחרונה על ידי manwithcar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...