Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף 2025 - אמינה?

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה בבעלותי גולף דור 7 כ-3 שנים, היום עם רכב שונה לגמרי. אני לא מאמין ב"אמין/לא אמין" - הכל שאלה של כמה אתה מתחזק את הרכב שלך. אני לא חסכתי שקל ומעולם לא נתקלתי בתקלה שהשביתה לי נסיעה. המינוח של "לא אמין" נדבק בתודעה הישראלית משום שרכבים בעלי מכלולים מורכבים מן הסתם יהיו עם יותר סיכוי לכשל, אז מצריכים יותר תחזוקה. רכב כמו קורולה שנוסע מ-A ל-B הוא "אמין" כי... אין בו כלום.  

אף יצרן לא חף מפשע, לכולם יש בעיות - חלקן יקרות יותר וחלקן פחות. הקונצזוס הישראלי הוא לא לטפל בבעיה כשהיא מופיעה, אלא רק הרבה אחרי משיקולים של זמן/כסף, לכן זה מדרדר מהר מאוד ואז מופתעים כשמגיעים לטפל בה. באופן כללי, החלפים והטיפולים יהיו לך מעט יותר יקרים מרכב יפני מתחרה אך הוא יהיה משמעותית נעים יותר לנהיגה (לעניות דעתי ודעת רבים אחרים).

תטפל בזמן, תשתמש בחלפים איכותיים ואתה תהיה בסדר (הגולף עד 2021 הייתה הרכב הכי נמכר באירופה וממשיכה להיות בטופ 3 גם שנה שעברה, אז כנראה שזה אומר משהו).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 15 שעות, d0306 כתב:

מודה, אמנם כעת עם יאריס כבר שנה רביעית (אכזבה גדולה מאוד מהבידוד רעשים ומהמתלים - מרגישים כל פיפס בכביש)

אבל איך האמינות של יאריס?

פרפקט, אה? 🙂

וברצינות,

הייתה לך גולף מדור קודם, אתה מבין את היתרונות.

אם אתה באמת רוצה גולף חדשה במחיר מופרז,  קבל גם את החסרונות.

עשה את סכום התגובות שקיבלת ולא רק את הקצוות. (לחיוב ולשלילה).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

שאלה בבקשה, מדדת את זה בעצמך או לפי מחשב הרכב?

מודד במשאבה. ממלא שמגיע לקצת פחות מרבע מיכל - 35 ליטר לערך ונוסע כ-650 עד 700 ק"מ, 80% מחוץ לעיר.

לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

גולף אכן יותר יקרה ממשפחתית רגילה, אך מציעה איכויות נהיגה וגימור שאין במשפחתיות רגילות. מי שיודע להעריך את האיכויות הללו יהנה מהן וגם מוכן לשלם עבורן (אם כי אני סבור כי התמחור של צמפיון יכול היה להיות יותר אטרקטיבי - אבל זה כנראה חלק מהרצון של היבואן לשמור על המיצוב של פולקסווגן כסמי פרמיום).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, IsraCar כתב:

אבל איך האמינות של יאריס?

פרפקט, אה? 🙂

וברצינות,

עשה את סכום התגובות שקיבלת ולא רק את הקצוות. (לחיוב ולשלילה).

האמת, לולא הבידוד רעשים הגרוע, הייתי נשאר איתה 😀

פורסם

כל מה שחשוב לך ברכב זה אמינות? כלומר הוצאות נמוכות? מה עם החיים איתו ביומיום?

הייתי בעלים של גולף 4, 5, והיום אני בעלים של דור 7.5. כמו שאתה מכיר, רכב מעולה, נוח ומרווח וחזק למרות מימדים חיצוניים קטנים. יוצא לי גם לפעמים לנהוג בעגלה שנקראת יאריס, רכב נוראי, מושבים גרועים, חלש ורועש כמו שתיארת. הוא גם מקטגוריה אחת יותר קטנה מהגולף.

אמנם הגולף 8 נחשבת פחות טובה מה7, אבל אם אתה קונה חדש אז זה מה יש.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

לא מזמן ראיתי כתבה על מחקר באירופה למה יש ירידה במכירות של מכוניות חדשות וגיל הממוצע של רכב באירופה עולה.

אחד הסיבות לטענתם זאת ירידה באמינות של מכוניות החדשות לצד זינוק במחירן. הם טענו שלפי נתונים של חברות הביטוח למכוניות בנות 5 היו 50% יותר תקלות ממכוניות בנות 15, במיוחד תקלות במערכות חשמל ולאקטרוניקה, עלות התחזוקה של מכוניות בנות 5 הייתה גבוה עד פי 2 ויותר ממכוניות בנות 15. ז"א יותר תקלות במכוניות בנות 5 מאשר בבנות 15 ועלות ממוצעת לתיקון התקלה יותר גבוה.

לא יודע אם זה נכון, רק חומר למחשבה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 8.11.2025 בשעה 21:41, d0306 כתב:

מודה, אמנם כעת עם יאריס כבר שנה רביעית (אכזבה גדולה מאוד מהבידוד רעשים ומהמתלים - מרגישים כל פיפס בכביש), אבל לפניה החזקנו גולף דור 4 במשך 20 שנה 😁

נשמע ממש מבאס ממש רציתי אחת כזו 😢

חיפשתי בתיקתוק אבל לא כל כך מצאתי, יש לך כמה דוגמאות? תודה🥺

מוסך גיא מוטורוס , תראה כמה כסף שופכים שמה

פורסם (נערך)

תמיד חשדתי, לכן אני אפילו לא מתכוון להחליף את המכונית שלי בת ה11.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
בתאריך 10.11.2025 בשעה 11:10, amosbmw כתב:

כל מה שחשוב לך ברכב זה אמינות? כלומר הוצאות נמוכות? מה עם החיים איתו ביומיום?

הייתי בעלים של גולף 4, 5, והיום אני בעלים של דור 7.5. כמו שאתה מכיר, רכב מעולה, נוח ומרווח וחזק למרות מימדים חיצוניים קטנים. יוצא לי גם לפעמים לנהוג בעגלה שנקראת יאריס, רכב נוראי, מושבים גרועים, חלש ורועש כמו שתיארת. הוא גם מקטגוריה אחת יותר קטנה מהגולף.

אמנם הגולף 8 נחשבת פחות טובה מה7, אבל אם אתה קונה חדש אז זה מה יש.

תוכל להרחיב מדוע ה-8 נחשבת פחות טובה? האמתי ששמעתי את הטענה הזאת כבר כמה פעמים אבל ללא הסבר. סתם מסקרן

פורסם (נערך)

גימור פנים ברמה נמוכה יותר של איכות חומרים מה7, הפעלה של פונקציות חיוניות כגון בקרת אקלים על ידי משטחי מגע לא נוחים, תוכנה באגית ולא ידידותית. בקרים פחות אינטואיבים לשימוש. תחושה שחסכו עליך, למשל במכסה מנוע שצריך לתמוך ידנית במקום עם בוכנה הידראולית.

החל מגרסאות מנוע 150 כ"ס ומעלה יש מתלה אחורי רב חיבורי. בגולף 7 החל מ122 כ"ס. בשתיהן הגירסאות החלשות עם סרן אחורי פשוט.

כמו כל רכב חדיש נוספו עוד מערכות מניעת זיהום ובטיחות שמעצבנות את הנהג ומגדילות את הפוטנציאל לתקלות, כגון s/s שלא ניתנת לביטול פשוט בקידוד.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...