Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, גולדן191 כתב:

תלך למוסך כלשהו ותבקש יפה, וגם תגיד שאם תהיה לך תקלה תבוא אליהם בשמחה

לא מאמין שיותר מ2-3 יגידו לך לא

כלומר חוץ ממוסך אין דרך אחרת? מה עם תחנת דלק נניח אין להם איזה פח קיבול?

פורסם
לפני 19 דקות, innvision כתב:

באופן עקרוני, לפי התקנות, שאני לא טוען שהן הוגנות, מוסך או תחנת סיכה מחויבים לאפשר לצרכן שמן לסלק שמן למתקן שברשותם.

אבל הוא יכול לטעון שהבחור פה לא לקוח שלו, אלא זר לגמרי

פורסם (נערך)

אתה צודק, הוא יכול לטעון, ולדעתי הצדק עימו, אבל התקנות לא מתחשבות בזה.

אגב, לגבי תשלום, זה לא מופיע בתקנות, אני מניח שאפשר לפרש את זה לכאן או לכאן.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

אני משאיר ביום שישי אחה"צ דלי עם מכסה (כזה של מגבונים נשלפים), צמוד למוסך הקרוב לביתי, עם פתק "שמן משומש שרוקנתי בעצמי. תודה רבה וסליחה" עם סמיילי.

ביום ראשון אני עובר שם כדי לראות שנאסף.

יכול להיות שאני לא היחיד שעושה זאת, ושכל אחד חושב ש"4 ליטר פעמיים בשנה (שתי מכוניות...) לא משנה למוסך", ובכל זאת אני חי עם זה ללא נקיפות מצפון. 

בהצלחה

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

אבל הוא יכול לטעון שהבחור פה לא לקוח שלו, אלא זר לגמרי

לפני 5 שעות, innvision כתב:

באופן עקרוני, לפי התקנות, שאני לא טוען שהן הוגנות, מוסך או תחנת סיכה מחויבים לאפשר לצרכן שמן לסלק שמן למתקן שברשותם.

רגע רגע רגע - אז לפי החוק הסוכן סיכה שמכר לי את השמנים במקרה הזה גאסט מוטורס ברחובות - מחויב לקחת את השמן הישן?

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, koderius כתב:

רגע רגע רגע - אז לפי החוק הסוכן סיכה שמכר לי את השמנים במקרה הזה גאסט מוטורס ברחובות - מחויב לקחת את השמן הישן?

לא, שזה עוד יכל להיות איכשהו הגיוני (למרות שעדיין מגלגל אחרוית על החנות), כמו ש madmaxx ענה, הוא לא מוגדר כמוכר שמן בתקנות (שזה מוסך או תחנת סיכה).

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

״תחנת סיכה״ היתה עסק נפוץ בימים בהם היה צורך להחליף שמן כל 2500-5000 ק״מ ולגרז את הגלגלים. בדרך כלל צמודות לתחנות דלק (״פז סיכת המומחים״). כבר עשורים שנעלמו מהנוף.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התקנה אומרת "מוכר שמן יאפשר לצרכן שמן המבקש לסלק שמן משומש, לסלקו למיתקן האיסוף שברשותו."

(מוכר שמן = מוסך/תחנת סיכה, צרכן שמן = לענייננו, צרכן שמן בכמויות של עד 20 ליטרים בחודש והמבצע החלפת שמן עצמית)

התקנה לא מחייבת שהאפשרות הזו תהיה בחינם.

אז אולי יש מוסכים שלא אכפת להם שאיזה "הזוי" (בצחוק) שעושה טיפולים לבד יביא להם 4-5 ליטר שמן משומש בלי עלות פעם ב-... כי בהשוואה לכמויות שהם שולחים למיחזור זה טיפה בים. אבל גם לגיטימי מבחינתם בעקרון לבקש שקל תשעים עבור "השירות" כדי למנוע (או להחזיר עלות של) הרבה "הזויים" כאלו שיגיעו להיפטר מהשמן שלהם אצלם אם ידעו שמקבלים זאת בברכה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, Tom_22 כתב:

אבל גם לגיטימי מבחינתם בעקרון לבקש שקל תשעים עבור "השירות"

הייתי שמח אם זה היה כך, ממש לא היה אכפת לי לשלם 10 שקלים לפינוי ג'ריקן שמן בכל מוסך ממוצע במקום לאסוף כמה מיכלים ופעם בכמה זמן לנסוע להרצליה. מניח שזה גם היה מונע זריקה של שמן משומש בשטח וגרוע מכך בביוב, שאני מאמין שיש שעושים את זה מחוסר ברירה או ידע. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...