Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שואל כי בעבר, לפני שהבנתי קצת בתחום (לא שאני כזה מבין היום)

היה חסר לי מים ושמתי ליטר מזוקקים

ז"א שיש לי במערכת 5 ליטרים נוזל ירוק G11 (זה סבבה למנוע אלומיניום לפי מה שקראתי וככה זה כבר שנים)

והיה פה דיון על פג'ו, שהמומלץ זה G33 או משהו כזה? למנועי אלומיניום? אז חושב להחליף לכזה.

אני מניח שיש סה"כ 6 ליטר, לא בטוח, זה לפי הגדרת היצרן אני חושב

אבל בגלל שיש ליטר מזוקקים בלי שום תוספים חשבתי לקנות

https://www.amazon.com/gp/product/B0753MZT7P

מישהו משתמש בזה?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

שים לב שלא רשמת אפילו איזה רכב יש לך וזה לא מופיע לך בחתימה...

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

היה חסר לי מים ושמתי ליטר מזוקקים

טכנית, זו טעות.

נורא? - לרכב ישן יחסית (בן 5 שנים ומעלה?) אני לא חושב שזה כזה נורא.

זה לא "מומלץ", אבל זה גם לא משהו שיכול לגרום למערכת הקירור ברכב להתקלקל בטווח הקרוב.

בטווח הרחוק? - מי יודע.

תעבוד לפי המלצות היצרן וזהו.

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

5 ליטרים נוזל ירוק G11

אתה מתכוון לנוזל הקירור הזה של חברת Alpine?...

זה ההוא עם הדולפינים?

מוזר.

מעניין אם יש שמן מנוע של Kenwood ושמן בלמים של חברת Pioneer.

נוזל הקירור המומלץ לרכב שלך (זוכר מאיפשהוא שפיג'ו 208, נכון?) הוא נוזל הקירור המקורי של חברת פיג'ו.

https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-קירור-מקורי-פיגוסיטרואן-pro

אם אתה לא בטוח לגבי זה - ממליץ לך להתאמץ קצת ולהתקשר בטלפון (אני יודע שזה של פעם, אבל זה עדיין עובד מעולה!) למוסך יבואן ולשאול.

הם בדר"כ מאוד נחמדים ושמחים לעזור.

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 45 דקות, DAHUJI כתב:

שים לב שלא רשמת אפילו איזה רכב יש לך וזה לא מופיע לך בחתימה...

טכנית, זו טעות.

נורא? - לרכב ישן יחסית (בן 5 שנים ומעלה?) אני לא חושב שזה כזה נורא.

זה לא "מומלץ", אבל זה גם לא משהו שיכול לגרום למערכת הקירור ברכב להתקלקל בטווח הקרוב.

בטווח הרחוק? - מי יודע.

תעבוד לפי המלצות היצרן וזהו.

אתה מתכוון לנוזל הקירור הזה של חברת Alpine?...

זה ההוא עם הדולפינים?

מוזר.

מעניין אם יש שמן מנוע של Kenwood ושמן בלמים של חברת Pioneer.

נוזל הקירור המומלץ לרכב שלך (זוכר מאיפשהוא שפיג'ו 208, נכון?) הוא נוזל הקירור המקורי של חברת פיג'ו.

https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-קירור-מקורי-פיגוסיטרואן-pro

אם אתה לא בטוח לגבי זה - ממליץ לך להתאמץ קצת ולהתקשר בטלפון (אני יודע שזה של פעם, אבל זה עדיין עובד מעולה!) למוסך יבואן ולשאול.

הם בדר"כ מאוד נחמדים ושמחים לעזור.

1. מדובר במנוע VTi Prince PSA-BMW שיוצר עבור פג'ו ו MINI COOPER יחד אז לא חייב נוזל של PSA אלא אני חושב שצריך את האדום, ידוע לך משהו לגבי זה? המנוע שלך זה PSA-BMW או PSA בלבד?

(המנוע שלי נחשב על ידי לפחות מומחה אחד בתחום בין המנועים הגרועים ביותר שיוצרו על ידי BMW, שיהיה)

2. למה ביקשת מהמוסך במרכז להחליף נוזל? בדקת pH או נטו כי עבר עשור?

3. בעצם ה ALPINE שיש באייס הוא מוצר מדבקה נטו? מעיף אותו. עלה לי סביב 35 ש"ח ל4 ליטר, ירוק. היה לי ירוק גם לפני

4. לפי גוגל נוזל ירוק מתאים גם לאלומיניום בלוק. לא יודע אם אידיאלי, אבל מתאים

5. אני לא צריך לברר לגבי הנוזלים, אני יודע שאדום-ורוד הכי מומלץ ל VTi Prince 1.6 120-hp. אבל גם ירוק הולך. מה שכן, חידשת לי שאין דבר כזה באמת ALPINE וזה יכול להיות סתם המפעל הכי פשוט בלי בדיקות איכות בליטא או משהו כזה. לא ידעתי. תודה

6. כנראה שאחליף באמת במוסך מורשה יבואן או לבד, נראה

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, גולדן191 כתב:

אז לא חייב נוזל של PSA אלא אני חושב שצריך את האדום

לא חייב אבל פיז'ו ממלים להשתמש בנוזל המקורי של PSA (צבע כחול) לכל המנועים של כל הדגמים בפיז'ו-סיטרואן למעט במנוע 1.0 ליטר של פיז'ו 107/108 וסיטרואן C1 שזה מנוע של טויוטה. 

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 18 דקות, Buki כתב:

לא חייב אבל פיז'ו ממלים להשתמש בנוזל המקורי של PSA (צבע כחול) לכל המנועים של כל הדגמים בפיז'ו-סיטרואן למעט במנוע 1.0 ליטר של פיז'ו 107/108 וסיטרואן C1 שזה מנוע של טויוטה. 

תודה, יצא לך להחליף נוזל קירור לבד? עם הטכניקה ששמים את האוטו בשיפוע ולתת לאוויר לצאת אח"כ? 

פורסם
לפני 41 דקות, גולדן191 כתב:

1. מדובר במנוע VTi Prince PSA-BMW שיוצר עבור פג'ו ו MINI COOPER יחד אז לא חייב נוזל של PSA אלא אני חושב שצריך את האדום, ידוע לך משהו לגבי זה? המנוע שלך זה PSA-BMW או PSA בלבד?

או קיי, את זה לא ידעתי ולא מכיר.

המנוע שלי הוא ה- 1.2L PureTech של פיג'ו 108 האטמוספרי הרגיל (לא טורבו). מנוע צרפתי.

לפני 42 דקות, גולדן191 כתב:

2. למה ביקשת מהמוסך במרכז להחליף נוזל? בדקת pH או נטו כי עבר עשור?

לא בדקתי pH וגם לא הייתי צריך 😕

הרכב שלי בן עשור (מודל 2015), ובתיעודי הטיפולים שקיבלתי מהבעלים הקודמים לא מצאתי שום החלפת נוזל קירור אי פעם...

יותר מדי שעות קריאה ושיטוט בקארספורום גרמו לי להיות מודע לעניין הזה, אז בטיפול האחרון ביקשתי להחליף נוזל קירור באופן יזום כי אחרי 10 שנים בוודאות שהגיע הזמן (ייתכן שהגיע הזמן הרבה לפני זה, אבל לא התייחסתי לזה בזמן ולא ממש שמתי לב לזה וגם לא ממש הייתי מודע לזה - מודה בקלקלתי).

לפני 44 דקות, גולדן191 כתב:

3. בעצם ה ALPINE שיש באייס הוא מוצר מדבקה נטו? מעיף אותו. עלה לי סביב 35 ש"ח ל4 ליטר, ירוק. היה לי ירוק גם לפני

לפני 48 דקות, גולדן191 כתב:

מה שכן, חידשת לי שאין דבר כזה באמת ALPINE וזה יכול להיות סתם המפעל הכי פשוט בלי בדיקות איכות בליטא או משהו כזה. לא ידעתי.

תשמע, אני לא מומחה במותגים של נוזלים לרכב... לא מכיר את המותג ALPINE ברכבים שהוא לא המותג המוכר והאיכותי של פעם שקשור לאודיו.

מבחינתי בכל הקשור לנוזלים, ואני אהיה עדין, אין מה לחסוך בנוזלים מקוריים.

נקודה. זו מערכת הדם ומערכת הלימפה של הרכב. זה הדבר הכי בסיסי לדעתי שמפעיל את המכונה - שמן מנוע, נוזל קירור, נוזל בלמים וכו'.

אם כבר רוצים כל כך להתעקש ולחסוך - בכל הקשור לרמה הכי בסיסית (נמוכה?) של נוזלים, אין מה לרדת פחות מ- Prestone, כי זה מותג יחסית מוכר ומבחינתי זה הכי בסיסי שאפשר (לוקח בחשבון שיש כאלו שלא יסכימו איתי ויחלקו עליי).

למה דווקא Prestone?

לא יודע, הוא לא סופר איכותי, אבל הוא "הסובארו" של הנוזלים, נמצא בכל החנויות, במחירים מעולים, נפוץ וקל מאוד להשגה ורכישה.

לפני 45 דקות, גולדן191 כתב:

4. לפי גוגל נוזל ירוק מתאים גם לאלומיניום בלוק. לא יודע אם אידיאלי, אבל מתאים

תשכח מזה.

או שתתקשר לפיג'ו או ל- BMW ותשאל. נקודה.

אלא אם אתה ממש טוב בלחפור בפורומים חו"ל באנגלית, לחצוב מידע מקצועי לגבי רכבים ולהבין בוודאות מה נוזל הקירור המתאים לרכב שלך.

עדיף שלא להחליף צבעים בכדי שלא לגרום לנזקים לטווח ארוך.

כמובן שבהתאם לחומר שממנו עשוי בלוק המנוע - בהתאם נוזל הקירור.

הכי טוב להיצמד להוראות היצרן.

לפני 46 דקות, גולדן191 כתב:

5. אני לא צריך לברר לגבי הנוזלים, אני יודע שאדום-ורוד הכי מומלץ ל VTi Prince 1.6 120-hp. אבל גם ירוק הולך.

מותר להחליף צבעים, אבל להבנתי עדיף שלא להתעסק עם מיקו (יכול להיות שאני טועה)... מה שכן, אסור לערבב צבעים וזה וודאי.

צריך לרוקן את כל נוזל הקירור כמו שצריך, לעשות פלאשינג עם נניח כמה ליטרים של מים מזוקקים, ורק אז למלא מנוזל הקירור החדש מהצבע האחר.

לפני 52 דקות, גולדן191 כתב:

6. כנראה שאחליף באמת במוסך מורשה יבואן או לבד, נראה

זה לא אמור לעלות הרבה כסף, משהו כמו 300-400 ש"ח תוספת לטיפול. ממש לא נורא מדי לדעתי...

ברור שאפשר להחליף לבד נוזל קירור, וזה אפילו נחשב כפעולה לא מסובכת במיוחד יחסית בתחזוקה עצמאית של רכב (אם לא מסתבכים עם הבנדים והגישה אליהם).

כמו שרשמתי מקודם בפוסט אחר, הייתי ממליץ כן להיעזר במישהו שעשה כבר ובעל ידיים טכניות טובות, לפחות בפעם הראשונה (לא כותב מניסיון, אין לי נסיון, אני פחדן ועצלן מדי).

יברכו אותך מלאכי השנ"צ.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

זה לא אמור לעלות הרבה כסף, משהו כמו 300-400 ש"ח תוספת לטיפול. ממש לא נורא מדי לדעתי...

עשיתי טיפול לפני שבועיים, יש לי חבר שעוזר לי, מכונאי, אבל לא יודע אם בא לי להטריח אותו לזה

מספיק עוזר לי בלהחליף שמן

פילטר מזגן, אוויר, שמן אני מחליף לבד (ממליץ לך לעשות גם לבד, לפחות מזגן ואוויר זה ממש קל, פילטר שמן גם בתכלס)

נוזל בלמים העדפתי לתת למוסך לעשות

תודה על התגובה המפורטת, לא אקנה שוב נוזל ירוק לא ממותג מאייס

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...