Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין איך עם כ"כ הרבה רכבים בשווי של מאות מליונים שתקועים ולא נמכרים - אנחנו עדיין לא שומעים על יבואנים שפושטים את הרגל. 

מי נותן להם כזה אשראי ארוך? ואיך כל שני וחמישי מגיע מותג "מבטיח" חדש לארץ והמגרשים מתמלאים ברכבים שפשוט לא נמכרים? 

היבואנים לא רואים איך שכל המגרשים מלאים עד אפס מקום ברכבים שלא נמכרים? מה נסגר איתם? 

זה או שהם מרוויחים על כל רכב 1000% או שמישהו מממן להם את הרכבים כדי שימכרו ויכנסו לארץ... 

ובתור מה דלק קנו את הזיכיון ליבוא דונגפנג ב-110 מיליון? זה לא קצת כסף גם לכרישים, הם עד כדי כך בטוחים שהם יכסו את ההשקעה?

• אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 15 דקות, לב טוב כתב:

ובתור מה דלק קנו את הזיכיון ליבוא דונגפנג ב-110 מיליון?

אשכרה? O_0

לפני 15 דקות, לב טוב כתב:

אני לא מבין איך עם כ"כ הרבה רכבים בשווי של מאות מליונים שתקועים ולא נמכרים - אנחנו עדיין לא שומעים על יבואנים שפושטים את הרגל. 

כי הם לא... כלומר הרכבים נמכרים בהחלט ולא "תקועים" (או שעדיין לא "תקועים").

מה גורם לך לחשוב שהרכבים "תקועים"?

יש לך נתונים מספריים לגבי המכירות של יבואני הרכב שחלקן בכלל חברות פרטיות ולא מפרסמות את הנתונים הללו?

אתה מתבסס על הרגשה?...

אתה רק חושב שהרכבים "תקועים" ולא נמכרים.

וכשהרכבים "תקועים" ולא נמכרים, תהיה בטוח שמומחי הרכב אצל היבואנים ומומחי הכספים ידעו טוב מאוד איך לגלגל אותם הלאה... הם לפעמים מוכרים אותם לעצמם (תומר הדר מזכיר את זה לפעמים) או מצליחים להיפטר מהם איכשהוא... טריקים וקומבינות חוקיות לגמרי לא חסר להם.

הם מצהירים על ערך המלאי (מכוניות) שלהם כערך בפני עצמו. רכוש.

ועוד הרבה דברים של עסקים שאין טעם לפרט אותם פה.

לפני 19 דקות, לב טוב כתב:

היבואנים לא רואים איך שכל המגרשים מלאים עד אפס מקום ברכבים שלא נמכרים?

המגרשים לחא מלאים עד אפס מקום ברכבים שלא נמכרים.

שוב, יש לך נתונים?

יש שרשור על זה בפורום.

לפני 20 דקות, לב טוב כתב:

מי נותן להם כזה אשראי ארוך?

הבנקים... ומי נותן לקבלני הדירות והיזמים אשראי כזה גדול וארוך?

אתה לא רואה שדירות "תקועות" ולא נמכרות? שהרוכשים על הגדר?

כל זה פשוט לא נכון.

• רעיון גרוע 1
פורסם

סליחה צדיק, לא התכוונתי להרגיז... 

אין לי נתונים, פשוט כל יומיים מישהו פה מעלה תמונות או כתבות על רכבים שמעלים אבק וכו', אחסון רכבים בקניונים זה משהו שלא שמעתי עליו עד היום, 

"מוכרים רכבים לעצמם" מודה שלא הבנתי מה זה המשחק הזה. 

כל מה שכתבתי פה מתבסס על תחושת בטן לאור עיבוד נתונים שגוי (כנראה) של חומר שאני אוסף מהמרשתת... זה הכל... 

לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

אשכרה? O_0

לא הבנתי, רצית מקור? 

במקרה של דלק רכב, היבואנית הודיעה בנובמבר האחרון על רכישת זיכיון היבוא של דונגפנג מידי מטרו ב-110 מיליון שקל. 

זה מופיע בסוף הכתבה המקושרת בפתח השרשור

לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

הבנקים... ומי נותן לקבלני הדירות והיזמים אשראי כזה גדול וארוך?

אתה לא רואה שדירות "תקועות" ולא נמכרות? שהרוכשים על הגדר?

במקרה אני עובד קצת עם יזמים ולא שמעתי על כאלו שנתקעים עם דירות. 

בעוד שבארץ חסרות דירות, רכבים נראה לי שלא כ"כ... זה לא השוואה.

לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

כל זה פשוט לא נכון.

תודה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, לב טוב כתב:

סליחה צדיק, לא התכוונתי להרגיז... 

חחח חלילה לא הרגזת :-)

ככה אני כותב... יוצא לי עצבני משהו כשקוראים.

סליחה.

לפני 4 שעות, לב טוב כתב:

לא הבנתי, רצית מקור? 

מודה שיצאתי חומוס... חזרתי לכתבה ולא התעמקתי בנתון הזה. הזוי שפיספסתי. טעות שלי.

עוד יותר הזוי שדלק מוטורס שילמה 110 מיליון ש"ח (!)...

אבל אתה יודע מה?

אם יורשה לי לכתוב בלי שום נתונים או מקור חשבונאי מוסמך, יש לי הרגשה שזה נתון מונפץ לעיתונות ולאו דווקא מה שהם שילמו באמת... דלק מוטורס נמצאת בשליטה מלאה של דלק מערכות רכב (חברה ציבורית שנסחרת בתל אביב 125), אז יכול להיות שכן ויכול להיות שהנתון המספרי הזה לא יופיע להם במאזן החשבונאי שמפורסם לציבור, ואי אפשר לדעת אם מדובר בתעלול חשבונאי-עיתונאי-שיווקי או בכסף אמיתי שעבר מיד ליד.

יכול להיות שהנתון הזה שוחרר לעיתונות כדי ליצור מצג שווא של יוקרה לזיכיון של חברת דונפנג האגדית (מבלי להעליב), לשוות לה נופך של חברה יוקרתית שהזיכיון שלה יוקרתי.

קשה לי להאמין לכל מה שכתוב בעיתון.

לפני 4 שעות, לב טוב כתב:

בעוד שבארץ חסרות דירות

הנה עוד נתון מעניין שהציבור מקבל אותו חדשות לבקרים בעיתונות כנתון וודאי, אמיתי ומוסמך, והציבור עצמו בטוח שבארץ חסרות דירות.

אז לא, בארץ ישראל ממש לא חסרות דירות... אפילו לא אחת.

ההגדרה ה"רשמית" והכלכלית למוצר במחסור היא:

"...מוצר במחסור הוא מוצר שהביקוש לו גבוה מההיצע הזמין. המחסור יכול להופיע כתוצאה מבעיות באספקה, או מביקוש חזק מדי. מצב זה מוביל לעלייה במחירים ולעיתים לחוויות קנייה לא נעימות, שבהן קשה למצוא את המוצר המבוקש..."

אבל אנשים לא מבינים או לא מתעמקים בהגדרה הכלכלית הזו, וכשרושמים להם מוצר במחסור הם בטוחים שחסרות דירות בארץ... כלומר - שבן אדם שצריך דירה לגור בה, לא מצליח להשיג אחת וגר ברחוב כי אין דירות.

זה פשוט לא נכון כי אנשים בארץ לא גרים ברחוב וזו עובדה.

אז כשרושמים מוצר במחסור צריך להבין שההגדרה לכך היא כלכלית, כלומר בשפת הכלכלנים, ולא בשפת העם, כלומר לא הגדרה "בסיסית" פשוטה לקורא - כלומר שבאמת חסר דירות (רוצים לקנות או לשכור - ואין, פשוט אין, ואז אתה לא יכול לשכור דירה או לקנות אחת כי פשוט אין ואתה גר ברחוב).

וזה לא המצב.

להבנתי - בארץ לא חסרות דירות. פשוט לא.

בארץ כן חסרות דירות זולות, אבל לא סתם זולות, אלא דירות זולות במיקומים טובים (שכונה/עיר/אזור) ובמחירים זולים (משאלת לב שלא תתגשם, כי במיקומים לא טובים יש שפע של היצע של דירות זולות בשכונות חרא ובמיקומים חרא).

זה קצת כמו שתרשום שבארץ חסרות מכוניות ושהן מוצר במחסור (מכוניות טובות במחירים זולים), אבל ברור לכולם שבארץ לא חסרות מכוניות.

ושוב חוזרים לעובדה הפשוטה שעיתונות הנדל"ן והנדל"ניסטים למיניהם יוצרים מצג של דירות במחסור, כשהאדם הפשוט ממש בטוח שחסרות דירות ולא מבין את ההגדרה הכלכלית שמגדירה מהו מוצר במחסור.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

כמה הערות,

1. דלק נמצאת במהלך אסטרטגי גדול מאוד. מוזמנים לקרוא כאן יש פסקה שלמה רק על ההיערכות של דלק. 110.0 מיליון? ממש לא. תכפילו בכמעט חמש. חצי מיליארד. 

2. זה שמישהו אמר שיבואנים מוכרים לעצמם, ומאז כולם מצטטים את השטות הזו, לא אומר שזה נכון. יש דבר שנקרא גיול. אני בטוח שאתם יודעים מה זה. מהמילה 'גיל'. 'מכירה' היא תהליך שמישהו ממש משלם עבור משהו שהוא מקבל. אין כאן מכירה. רק נותרה שטות באוויר, למרות שמי שאמר יודע היטב מה המינוח הנכון, אבל זה הרבה פחות סקסי. 

3. יבואני הרכב הם ארגונים חזקים מאוד כלכלית. אל תדאגו להם.

4. חברות ציבוריות כמו דלק מוטורס, קרסו, ואחרות חייבות בדיווחים לבורסה. אל תתעצלו ותקראו את הדיווחים האלה. הם זמינים לציבור באותה השניה בה החברה דיווחה על האירוע. 

5. בהחלט יש עשרות אלפי מכוניות בארץ שלא נמכרות, מכל מיני סיבות. הן פזורות על פני הרבה יבואנים. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

5. בהחלט יש עשרות אלפי מכוניות בארץ שלא נמכרות, מכל מיני סיבות. הן פזורות על פני הרבה יבואנים. 

לפני 12 שעות, לב טוב כתב:

זה שוק עם שולי רווח כל כך גדולים שהם מרשים לעצמם לעשות כמעט כל מה שהם רוצים והם לא מפסידים.

זה דומה לקרטל המלט/לחם (עם יותר שחקנים) רק שבהם לא מצליחים לגעת.

פורסם

זו לא ממש תופעה חדשה. בעבר החנייה באחד הקניונים בירושלים גם שימשה לאחסנת רכבים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

דלק רצו לעצמם גם מותג סיני, אחרי שפריסבי הביאו לעצמם את צ'רי ואקספנג, כלמוביל את אורה וג'אקו, מכשירי תנועה את דיפאל וטלקאר את סרס.

אז הם הלכו על דונגפנג.

וההיצע הנוכחי עם הבוקס סוגר להם יופי את הפינה, אחרי שפיאסטה כבר מזמן נעלמה לה ומאזדה 2 כבר לא מיוצרת בתקינה אירופאית והייבואן בוחר לא להביא את ה-2 ההיברידית שהיא למעשה טויוטה יאריס.

שייגמר לדלק המלאי של מאזדה 2, תררו איך הוא יתחיל לדחוף את הבוקס לכל מי שהוא יכול.

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

כמה הערות,

1. דלק נמצאת במהלך אסטרטגי גדול מאוד. מוזמנים לקרוא כאן יש פסקה שלמה רק על ההיערכות של דלק. 110.0 מיליון? ממש לא. תכפילו בכמעט חמש. חצי מיליארד. 

2. זה שמישהו אמר שיבואנים מוכרים לעצמם, ומאז כולם מצטטים את השטות הזו, לא אומר שזה נכון. יש דבר שנקרא גיול. אני בטוח שאתם יודעים מה זה. מהמילה 'גיל'. 'מכירה' היא תהליך שמישהו ממש משלם עבור משהו שהוא מקבל. אין כאן מכירה. רק נותרה שטות באוויר, למרות שמי שאמר יודע היטב מה המינוח הנכון, אבל זה הרבה פחות סקסי. 

3. יבואני הרכב הם ארגונים חזקים מאוד כלכלית. אל תדאגו להם.

4. חברות ציבוריות כמו דלק מוטורס, קרסו, ואחרות חייבות בדיווחים לבורסה. אל תתעצלו ותקראו את הדיווחים האלה. הם זמינים לציבור באותה השניה בה החברה דיווחה על האירוע. 

תודה רבה על ההארות. החכמתי.

לפני 10 שעות, borsood כתב:

זו לא ממש תופעה חדשה. בעבר החנייה באחד הקניונים בירושלים גם שימשה לאחסנת רכבים.

מסכים. לא תופעה חדשה ולא חושב שפעם ראשונה נתקלתי בזה.

אבל זו בהחלט לא תופעה רחבה.

לפני 8 שעות, itsik170 כתב:

וההיצע הנוכחי עם הבוקס סוגר להם יופי את הפינה, אחרי שפיאסטה כבר מזמן נעלמה לה ומאזדה 2 כבר לא מיוצרת בתקינה אירופאית והייבואן בוחר לא להביא את ה-2 ההיברידית שהיא למעשה טויוטה יאריס.

מבאס. לא ידעתי שמאזדה 2 לא מיוצרת יותר בתקינה אירופאית...

את סוזוקי אלטו/סלריו כבר לא מייבאים מהודו יותר (או שזו הייתה תאילנד?).

הסוזוקי סוויפט והאיגניס הפכו להיברידיות בעל כורחן (ומי שלא רוצה היברידי? 2 מערכות הנעה? עוד תקלות? עוד חיישנים? עוד מורכבות? עוד מומחיות והתמחות יקרה?).

אין יותר פיג'ו 107-108 או ציטרואן C1 והטויוטה אייגו הפכה מבונבוניירה קטנה וחביבה צרפתייה בעליל למיני SUV עירוני עם מידות צמיגים הזויות ולא אחידות מקדימה-אחורה.

מה נשאר? קיה פיקנטו ויונאי i10 וזהו?

בתור מישהו שאוהב מאוד מכוניות קטנות וקומפקטיות על גבול הקרטינג, פשוטות ועירומות, בלי כלום ובלי טכנולוגיה עד כמה שאפשר, עם תיבה ידנית, אני חושב שהעולם נגדי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 2 דקות, DAHUJI כתב:

אני חושב שהעולם נגדי.

זה שאתה חושב שהעולם נגדך, לא אומר שזה לא נכון...

• מצחיק 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק השבוע תומר הדר מכלכליסט עשה סרטון על האיזור אחסון ומה יהיה במקרה של שריפה...

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עכשיו היבואן הצליח להפטר מהעודפים במחיר מחירון במקום למכור בזול באפס ק״מ.

• מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...