Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחר החלפת שמן גיר נהיה קושי רב בהעברת ההילוכים (גיר ידני) במיוחד כשהאוטו עדין קר בבוקר לאחר הנעה ראשונית, אך ככל שנוסעים עם הטנדר והמנוע והמכלולים מתחממים הבעיה נעלמת, חשוב לציין שהקושי כשהאוטו "קר" הוא גם ביציאה מההילוך וגם בהכנסה להילוך - אני חייב ממש לעצור ע"מ שאוכל לצאת מההילוך הראשון לדוגמא ולהיכנס להילוך שני, ואם אני לא טועה כאשר אני עולה במהירות ונותן גז ומעלה טורים נהיה יותר קל להעביר הילוכים (אך אני לא בטוח ב-100%) , וכפי שציינתי כאשר האוטו מתחמם הבעיה נעלמת. מה שמוזר בכל הסיפור הזה שההחלטה להחלפת שמן הגיר נבעה מזה שבימים החמים של הקיץ שעבר במיוחד בנסיעה ארוכה וכשהאוטו היה מתאמץ למשל בעליות הייתה קורה בדיוק אותה בעיה אך בצורה הפוכה  - כלומר כאשר הטנדר מתחמם להפך מעכשיו, והמחשבה הייתה אם אחליף שמן גיר זה יפתור את הבעיה ההיא של הימים החמים, אך המצב עכשיו נהיה בדיוק הפוך ויותר מורכב!

אשמח לעזרת המומחים , ממה יכולה לנבוע הבעיה ומה הפתרון ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Leon_09
kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם

היה לי בסיוויק 2009 כאשר מוסך החליף לי שמן גיר לשמן גיר שלדעתו מתאים יותר והגיר התחיל להתנהג כמו שאתה מתאר.

לאחר שנתיים החלפתי עצמאית לשמן גיר מקורי של הונדה והגיר חזר לתפקד חלק כמו חמאה 

הייתי מחליף לשמן גיר מקורי של היצרן

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, asix כתב:

לדעתי זה נובע מסוג השמן, הצמיגות שלו והתקן שלו.

איזה שמן שמת בגיר?

שמן הגיר מסוג יורול Eurol 80W90 

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם (נערך)

בדקת באתר של יורול לפי הדגם שלך שזה מה שצריך?

תיבות יפניות לא פעם דורשות 75w90

בבדיקה באתר של יורול מופיע לי שטויות, בודק במקור אחר.

טוב, משהו מוזר. 

בדקתי 3 חברות, יורול, ליקווי מולי ועוד משהו אקראי באינטרנט kroon-oil

בשלושתם מופיע שהשמן לגיר הידני הוא שמן מנוע.

כדאי לבדוק במפרט הרכב.

וואלה

אפילו נתקלתי בזה בפורומים... התיבה הזו אכן משתמשת בשמן מנוע ולא בשמן גיר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שמן מנוע ? אפשר תשובה יותר ספציפית ? 

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

זו התשובה הכי ספציפית שניתן לתת...

תסתכל כאן:

https://www.eurol.com/en/shop/oiladvisor/results/39ca1916f6801afcb94bf2cd23bf3864

לא מופיע במפרט של תיבת ההילוכים סוג שמן כלשהו

Screenshot_2025-03-27-12-31-57-203_com.android.chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי Leon_09
kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

פורסם

כלומר לנסות להחליף בסוג הנ"ל וזהו ?

גם כן ביצעתי חיפוש ברשת והוא מראה כל מיני סוגים של שמני מנוע בעיקר . השאלה איזה שמן מנוע ?

להלן תוצאה בחיפוש שביצעתי אך הוא נותן 106 מוצרים שונים!  :

Isuzu D-MAX 8DH 3.0 DiTD 4x4 Gearbox oil and transmission fluid (131 hp Diesel 4JH1-TC)

עכשיו אני באמת מבולבל 

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

פורסם

אני חושב שכל סינטטי מלא של יצרן מוכר בצמיגות 5w30/5w40 יהיה בסדר, ללא תקנים מתקדמים מדי. משהו גנרי. אבל שווה לבדוק מול מפרט יצרן או לשאול מוסך יבואן של umi.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...