Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 28.2.2025 בשעה 19:54, TheTaxAvenger כתב:

לקנות רכב ב-200 אלף בשביל 'לחסוך' זה כמו ללכת לאכול במסעדות יוקרה כדי 'לחסוך' כסף על אוכל. מי שבאמת רוצה לחסוך על נסועה קונה פחנוע יפני שמור יד 2 ונוסע בו עד שכל הברגים נופלים. הוא לא קונה רכב חשמלי ב-200 אלף, מאבד 40% מהמחירון תוך שלוש שנים, ומשלם כל שנה 10,000 שקל על ביטוח מקיף.

א. תתפלא אבל יש אנשים מחושבים שאין להם בעיה לשלם 200 אלף על רכב והם עדיין יעדיפו לחסוך עוד כמה אלפים עם אפשר והם לא מפסידים כלום.

ב. אתה יכול למתוח את התקציב למעלה בידיעה שאתה חוסך בהוצאות לאורך השנים

איך? 

רכב בנזין - 0.45 אג' לקילומטר (בערך)

רכב חשמלי - 0.10 אג' לקילומטר אם אתה מטעין 100% טעינה ביתית (בערך)

איפה 0.45 ש"ח לקילומטר? לא ברכבים שאני נוהג בהם :)

זה יותר כמו 1:10 ביום טוב... שזה סדר גודל של 0.73 ש"ח לקילומטר במחיר של היום

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

הפכת קילומטר לליטר. 

אולי 0.45 שח לקילומטר ריאלי ברכבים קטנים.

אצלי יותר מ1 שח לקילומטר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני חושב מאוד ברצינות על רכישת טבלה משומשת מהסיבה הזו .

דיברתי עם בעלי טסלה עם 150 אקמ שחוץ מפילטר מזגן לא החליפו כלום.

החזרות היא ביבואני החשמליות השניים דוחפים בדיקות בעלות אסטרונומית בכדי לחלוב כשגרזן ביטול האחריות מונף על הלקוח

פורסם (נערך)

פותח השרשור. לדעתי רעיון קצת הזוי אם כל המטרה היא לא להכנס למוסך.
מי יודע מה יוליד יום. רוצה לא להכנס למוסך? סע באוטובוס/מונית/אופניים/שלם למוסך שיקח את האוטו.
לא להכנס לתחנות דלק בכלל (או כמעט בכלל) הרבה יותר משמעותי בעיני מאשר פעם-פעמיים בשנה במוסך.

לקנות רכב ב-200 אלף בשביל 'לחסוך' זה כמו ללכת לאכול במסעדות יוקרה כדי 'לחסוך' כסף על אוכל. מי שבאמת רוצה לחסוך על נסועה קונה פחנוע יפני שמור יד 2 ונוסע בו עד שכל הברגים נופלים. הוא לא קונה רכב חשמלי ב-200 אלף, מאבד 40% מהמחירון תוך שלוש שנים, ומשלם כל שנה 10,000 שקל על ביטוח מקיף.

הטענה בגדול נכונה. לקנות רכב ב-200K כדי לחסוך זה די מגוחך. המספרים שלך קצת מצוצים מהאצבע, למשל ביטוח, ההצעה שניתן להתייחס אליה שקיבלתי על מודל 3 חדשה הייתה 6.5K, מחיר לא גבוה לרכב יחסית יקר עם כמעט 500 כ"ס.
*אני משלם הרבה פחות אגב אבל לא ניתן להתייחס לזה כי זה רלוונטי רק לשנה הקרובה.

איך? 

רכב בנזין - 0.45 אג' לקילומטר (בערך)

רכב חשמלי - 0.10 אג' לקילומטר אם אתה מטעין 100% טעינה ביתית (בערך)

חסכת 14,000 ש"ח בהנחה והטענת 100% מהזמן בטעינה ביתית. בנוגע לתחזוקה חסכת 2 טיפולים שלא עושים בהם כלום חוץ מהחלפת שמן ופילטרים. 

שוב המספרים קצת מטעים.
כפי שאמרו לך יש אנשים שנוסעים על רכבי בנזין שצורכים 1-10 ביום טוב. יש אנשים שנוסעים בקורולה היברידית, תלוי למה אתה משווה. אם אנחנו מסתכלים על עלויות אחזקה של טסלה עם כמעט 500 כ"ס קצת לא לעניין להשוות אותה לקורולה היברידית אתה לא חושב? כאילו אפשר, אבל לטסלה יש יכולות גבוהות פי כמה, יכולות שעד לפני 5 שנים היית צריך לשלם 500K וצפונה כדי לקבל אותן ואז להתחנן שאיזה חברת ביטוח תסכים לבטח אותך ב-15K בשנה במקרה הטוב.
לגבי הטיפולים, בחלק גדול מהרכבים 40K ק"מ אומר כמעט 3 טיפולים, בוא נעגל ל-45K סבבה? אז 3 טיפולים. טיפול ברכבים שמונעים ע"י דלקים הוא הרבה יותר מפילטר ושמן, תמיד יש איזה אלמנט... ב-45K אתה תחליף דיסקים ורפידות בסיכוי גבוה מאוד למשל.

נחזור לטענה שהתחלת איתה, לקנות רכב חשמלי כדי לחסוך די דבילי בעיני.
רוצים לחסוך? קנו מאזדה 6 בת 6.
למה כן לקנות רכב חשמלי? שקט, זריז, בטוח, אין כמעט טיפולים, אחריות ארוכה מאוד לרוב, המון אבזור וצעצועים, לא נכנסים לתחנות דלק כמעט בכלל (שהאמת לא מעריכים את זה מספיק). אלו סיבות לקנות רכב חשמלי.

יכול לומר לך שאני מאוד נהנה מהרכב החשמלי, יש לו המון יתרונות. באמת מוצר נפלא, אבל אהיה כנה, אין בו שום דבר מרגש לפחות לא לי, ובאתי דווקא בראש פתוח, קיוויתי שזה יהיה אחרת. אני בהחלט רואה את עצמי חוזר לרכב מעניין לוגם בנזין, אבל אני קצת דפוק אולי...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 28.2.2025 בשעה 17:35, KipodYam כתב:

מעניין מה השגרת טיפולים.

צריך לפרוט את הסיכון לפרוטות.

1. מנוע ותמסורת או איזה גמד שלא שמים שם - האם קיים בהרבה מכוניות דומות?

אם קיים ואין בעיות ידועות אז סיכון נמוך.

2. בעיות ידועות בנבלה הסינית הזאת? 

כול אלו הם שאלות טובות אבל אין עליהם תשובה. 

כמו הרבה רכבים סינים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם, אין שמץ מי היצרן של המערכות. הכול חדש מדי. 

אני המלצתי לו שלא יקח את הסיכון כרגע, מה שהוא יעשה זה כבר תלוי בו 

פורסם

לאבא שלי יש טסלה 3 בת שנתיים.

הוא עשה איתה עד עכשיו 66K ללא שום צורך בטיפולים.

חניה פרטית עם עמדת טעינה פרטית.

וכן, גם בשבילו כאחד שעבר מסופרב לטסלה יש הרבה פחות הוצאות על תחזוקה ודלק.

זה בהחלט היה שיקול גם אם לא השיקול המרכזי בקנייה.

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

אני בהחלט רואה את עצמי חוזר לרכב מעניין לוגם בנזין, אבל אני קצת דפוק אולי...

דיזל...

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

הטענה בגדול נכונה. לקנות רכב ב-200K כדי לחסוך זה די מגוחך. המספרים שלך קצת מצוצים מהאצבע, למשל ביטוח, ההצעה שניתן להתייחס אליה שקיבלתי על מודל 3 חדשה הייתה 6.5K, מחיר לא גבוה לרכב יחסית יקר עם כמעט 500 כ"ס.
*אני משלם הרבה פחות אגב אבל לא ניתן להתייחס לזה כי זה רלוונטי רק לשנה הקרובה.

המספרים שלי מבוססים על מה שאני רואה בקבוצות הפייסבוק של החשמליות הגניבות (BYD, גילי, טסלה). כמובן שביטוח זה עניין של כל מקרה לגופו.

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

שוב המספרים קצת מטעים.
כפי שאמרו לך יש אנשים שנוסעים על רכבי בנזין שצורכים 1-10 ביום טוב. יש אנשים שנוסעים בקורולה היברידית, תלוי למה אתה משווה. אם אנחנו מסתכלים על עלויות אחזקה של טסלה עם כמעט 500 כ"ס קצת לא לעניין להשוות אותה לקורולה היברידית אתה לא חושב? כאילו אפשר, אבל לטסלה יש יכולות גבוהות פי כמה, יכולות שעד לפני 5 שנים היית צריך לשלם 500K וצפונה כדי לקבל אותן ואז להתחנן שאיזה חברת ביטוח תסכים לבטח אותך ב-15K בשנה במקרה הטוב.

הכל טוב, אבל רוב האנשים בשוק לא קונים חשמלית כי כל החיים הם חלמו על רכב עם 500 כ"ס, ובזכות ההנעה החשמלית הם סוף סוף יכולים לקבל אחד בזול (יחסית). הם קונים חשמלית כי בסוכנות סיפרו להם שהם יחסכו 30 אלף שקל בשנה על דלק. ע"ע הפוסט של הכוכב. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 36 דקות, TheTaxAvenger כתב:

הכל טוב, אבל רוב האנשים בשוק לא קונים חשמלית כי כל החיים הם חלמו על רכב עם 500 כ"ס, ובזכות ההנעה החשמלית הם סוף סוף יכולים לקבל אחד בזול (יחסית). הם קונים חשמלית כי בסוכנות סיפרו להם שהם יחסכו 30 אלף שקל בשנה על דלק. ע"ע הפוסט של הכוכב. 

יש אנשים שרוצים רכב 500 כ"ס למרות שהם 90 אחוז בפקקים.

יש אנשים שרוצים רכב מאוד נוח למרות שהם מבלים 10 דקות ברכב ביום. 

ויש אנשים שהאווירה של מוסך,הבזבוז הזמן, והאוכלוסיה שנמצאת שם עושה להם חלחלה והם רוצים למזער למינימום את המגע איתם. וזה למה האפשרות לרכב שתיארותית אמור לראות פחות מוסך, קוסם להם. 

לא הכול זה עניין של כסף, והאג'נדות שאתה בוחר להדביק להם ללא שום ידע מקדים. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, TheTaxAvenger כתב:

המספרים שלי מבוססים על מה שאני רואה בקבוצות הפייסבוק של החשמליות הגניבות (BYD, גילי, טסלה). כמובן שביטוח זה עניין של כל מקרה לגופו.

טסלה היא לא רכב גניב. דרך אגב בדקת כמה אנשים משלמים ביטוח על קורולה היברידית או RAV4 השם ישמור?

לפני כשעה, TheTaxAvenger כתב:

אולי חלקם חוסכים 30K על דלק בשנה. כנראה שרובם לא. בכל מקרה זה לא משנה. נעזוב דלק בצד, לקנות רכב ב-200K כדי לחסוך זה לא רלוונטי.

לפני שעה, discoTD5 כתב:

דיזל...

א. לא הייתי מתנגד לאחד לוגם בנזין : ) אבל סיכוי נמוך (אם כי יש אחד אספנות שנראה אש בלוחות...).
ב. אני קצת מתגעגע לBRZ שלי, מי יודע מה יוליד יום, אולי שתיהן אם העולם ימשיך להאיר לי פנים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

לא הכול זה עניין של כסף, והאג'נדות שאתה בוחר להדביק להם ללא שום ידע מקדים. 

התייחסתי לזה שאנשים קונים רכב חשמלי במאות אלפי שקלים כדי "לחסוך כסף" והבאתי פוסט פייסבוק לאיזה אחד שקנה טסלה, נסע 78 אלף ק"מ וטוען שהוא חסך 70 אלף שקל על דלק. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
פורסם
לפני 11 שעות, davemustaine87 כתב:

כול אלו הם שאלות טובות אבל אין עליהם תשובה. 

כמו הרבה רכבים סינים שצצים כמו פטריות אחרי הגשם, אין שמץ מי היצרן של המערכות. הכול חדש מדי. 

אני המלצתי לו שלא יקח את הסיכון כרגע, מה שהוא יעשה זה כבר תלוי בו 

סביר להניח שהרכיבים המרכזיים יוצאים מאותם מפעלים ומשמשים עשרות יצרני רכב. היתרון בחשמליות שיש אחריות הרבה יותר ארוכה מהמקובל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...