Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רעיונות לסידור אופטימלי של המחסן שלי, שהוא יחסית קטן ובעל צורה מאתגרת.

מידות המחסן:

• אורך: 3.5 מטר
  • רוחב: 1.3 מטר
  • גובה: 2.65 מטר

פרטים נוספים:

• דלת הכניסה ברוחב של כמטר, נפתחת פנימה (שמאלה כשנכנסים).
  • בצד ימין של הדלת יש משקוף ברוחב 30 ס"מ בין הקיר לדלת.

הצרכים שלי:

• מדפי מתכת לאחסון חפצים סטנדרטיים (כרגע לא יודע בדיוק מה יהיו, אז גמישות היא יתרון).
  • אחסון נוח של 4-5 זוגות אופניים, עם גישה קלה לכל אחד מהם.
  • גישה נוחה וקלה לכל החפצים במחסן, כך שהמחסן ישמש באופן יומיומי ולא יהיה מקום אחסון לא נגיש.

פרטים ספציפיים שאני מחפש:

• עומק ורוחב מדפי מתכת:
    • מהם העומקים והרוחבים המומלצים למדפים, כדי לנצל את השטח בצורה אופטימלית ולאחסן חפצים בגדלים שונים (כיום אין לי מחסן, אז אניח שמדובר בחפצים שהאדם הממוצע מאחסן במחסן וצריך אליהם גישה) ?
    • האם כדאי לשלב מדפים בעלי עומקים שונים?
    • האם יש המלצות על סוג מסויים של מדפים / מקומות לרכוש אותם ?
  • קונסטלציה:
    • היכן מומלץ למקם את המדפים לאורך הקירות במחסן?
    • באיזה גבהים כדאי למקם אותם ? 
  • אחסון אופניים:
    • אחד השימושים העיקריים של המחסן יהיה לאחסון אופניים של בני המשפחה כך שיהיו נגישים (מניסיוני, כשהאופניים לא נגישים, ממעטים להשתמש בהם).
    • איך מומלץ לסדר 4-5 זוגות אופניים (אופני הרים / כביש) במחסן עם שטח נתון זה, על מנת שהגישה אליהם תהיה כמה שיותר נוחה ? כמובן שגם פתרון תליה יכול לבוא בחשבון.
  • אילו טיפים נוספים יש לכם, שיעזרו לי להפוך את המחסן למקום שימושי ביום-יום, ולא רק למקום אחסון לא נגיש?

אני מחפש רעיונות יצירתיים לניצול מקסימלי של השטח, תוך שמירה על סדר ונוחות.

אשמח לשמוע הצעות וטיפים מבעלי ניסיון. תודה מראש!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש כונניות פלסטיק זולות - ממליץ להמנע מהן אלא אם אתה משתמש בהן לחפצים קלים. לי יש שתיים כאלה. כוננית שלישית, ששינשה כמזווה, הוחלפה לכוננית מתכת בגלל בטן שהמספים קיבלו מהמשמורים והצנצנות. 

המידות של המחסן שלך בעייתיות מאוד, כוננית ברוחב 40 ס"מ תשאיר אותך בקושי עם מקום להעביר את הישבן ולהסתובב, בודאי אם תצטרך להתכופף למדפים הנמוכים, ואם תאחסן אופניים הגישה אליה התהיה בעייתית. 

מבחינת הדלת - תבירא בחשבון שיהה עליך לאפשר לה פתיחה מעל 90 מעלות כך שלמעשה תוכל לאחסן מאחוריה רק מטאטאים ודברים דומים. אם הדלת נפתחת לקיר של הקצר תצטרך להשאיר מרחב גם מולה, אבל תצטרך למדוד מה המרווח שנותר בין הדלת לקיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי משהו דומה, קצת יותר רחב משלך, שמתי מדפי ברזל, נדמה לי שהרוחב 40 ש"מ וגובה 60 ס"מ.

4-5 אופניים זה קשוח אתה צריך לנצל את כל הגובה - תתלה גבוה את האופניים שפחות בשימוש. המתלה שבתמונה מאוד נוח אפשר להתקין 2 אחד ע"י השני הגובה קצת שונה כך שהכידונים לא מפריעים אחד לשני.

משהו שניסיתי בעבר ולא אהבתי זה המתלה שתלוי מהתקרה ומורידים עם גלגלת, אבל יכול להיות טוב אצלך כי זה ממש משתמש בחלק של המחסן שאין בו שימוש.

image.thumb.jpeg.3f055c3cd32cff95c92cc587c8aab66d.jpeg

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתגר דומה היה לי במחסנים בבניין של הילדים. 

את האופניים תהיה חייב לתלות והם יהיו חייבים להיות בקיר שמול הדלת. זה יהיה אתגר כי יש לך יותר מ 2 זוגות.

מדפים רצוי לשים בקיר הרוחב הרחוק מהדלת , אלה יהיו מדפים ברוחב 100-120 - תתיעץ עם מדפי מוגרבי, או מדפי לה-גרדיה לגבי גודל מומלץ.

לך על מדפי מתכת מודולרים מורכבים ללא ברגים. 

את האופניים הקטנים יותר תלה גבוה לאורך הקיר הארוך.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מידות המחסן מאד בעייתיות.

כתר פלסטיק מלבד כלי הנשק כסאות שהם מייצרים, מוכרים גם מדפים שעומדים על הרצפה ויכולים להחזיק כמות נכבדה של חפצים כבדים. מדפים בעומק 50 ס״מ ישאירו לך 80 ס״מ של מעבר, שזה סביר. כנראה שתצטרך להוציא חלק מהאופניים כשתצטרך לחפש משהו במדפים.

המלצתי ללכת לאחת מהחנויות של כתר ולהתרשם.

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא ענית על השאלה - האם הדלת נמצאת בקיר הקצר או הארוך. יש לכך משמעות. גם לא ציינת כמה מדפים אתה רוצה להתקין. חייב לציים שגם אם אתה מתקין את המדפים רק על קיר ארוך אחד תקבל מקום אחסון נדיב. כמה נדיב? תלוי במה שהדלת ורדיוס הסיבוב שלה מאפשרים.

מדפי מתכת מגיעים בערכות סטנדרטיות שאפשר לרכוש בכמה מאות ש"ח בכל חנות אספקה טכנית והרכבתן - בלי או עם ברגים - פשוטה וקלה. יש כמה מידות בכל הממדים. מה שכן - תחשוב האם אתה רוצה גם ארונות סגורים ומגירות. לי יש כמה ארונות ישנים שנגררים אצלי כבר למעלה מ-30 שנה ו-3 דירות ואני שמח שהם סגורים, מאחסנים כל מיני פריטים קטנים. אפשר גם לחפש ארגזים בגודל המתאים ולמקם אותם במדפים אבל לדעתי זה פחות נוח.

אני חוזר וממליץ להמנע ממדפי הפלסטיק הזולים, אלא אם אתה במצב כלכלי לחוץ ביותר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

ממליץ להמנע ממדפי הפלסטיק הזולים,

בהחלט. והם לא כל כך זולים.

בזמנו היה קידום מכירות למדפי מתכת ללא ברגים, של מדפי הדרום, 5 מדפים רוחב 100 עומק 40, בכ 350 שקלים. מחיר דומה היה במוגרבי מדפים ומדפי לה גרדיה. המחיר היום דומה למדי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

נראה לי שהסידור האידיאלי עבורך יהיה משהו כמו בשרטוט ממבט על שצירפתי. 
לגבי האופניים, הכוונה ששני זוגות צמודים לקיר ועוד 3 בתליה מעליהם.

image.thumb.png.3edc8470b9bf66bab4a6bbd9a0ce9063.png

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הבעייה הגדולה שלך היא האופניים, קשה מאד להצמיד אותם לקיר בגלל הכידון. 

אצלי האופניים יושבות בתוך מתקן שבניתי, כשהן "עומדות". בסלון, כי אין לי מחסן... אני מניח שאופני ילדים עוד איכשהו ניחא, אבל אופניים כמו שלי יתפסו הרבה נפח ואין מנוס מלנצל גובה עבור הכידון (או לפרק את הגלגל הקדמי ולהטות את הכידון הצידה). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

המלצה: תזהר באכסון מאחורי הדלת, חפץ שנופל אחרי שהדלת נסגרה יכול למנוע פתיחה של הדלת ואם הוא כבד זה יכול להיות מאוד מאתגר.

מניסיון במחסן בעיצוב דומה מאוד עם שולחן פקניק מתקפל שהייתי בטוח שהמקום המושלם עבורו הוא מאחורי הדלת......

עריכה אחרונה על ידי דוב המערות
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אתה צריך לוודא שהמדפים לא מפריעים לפתיחת הדלת עד הסוף, שהאופניים לא מפריעים לגישה למדפים ושהתליה מספיק חזקה כך שלאא ייפלו על הראש של מישהו. ושיש תאורה מספקת וגישה נוחה למפסק.

אגב, האם יש עוד גורמים מפריעים, כמו ספרינקלרים?

פורסם

זורק רעיון אחר

אתה יכול להתקין מדפים נתלים מודלריים

לדוג' כאלה 

מדף רשת ממתכת לאחסון | מערכות מדפים מודולריות - צוות גדרון

אצלי בבית שמתי כאלה

את חתיכות המדף עצמו חתכתי מעץ סדוויץ לפי מדידה שלי שהתאימה בול במידות של הבית שלי

יתרון כאן זה שאתה תוכל לשחק עם המידות שזה יתפור לך בדיוק את כל המחסן

וגם זה לא מונח על הרצפה כך שתוכל להניח על הרצפה את האופניים. ובמידה ועוד כמה שנים לא יהיו אופניים, אפשר לשים שם מדף בקלות (רק לדאוג שהמסילות האנכיות  יתחילות קצת מעל הרצפה)

רק שים לב ולהתקין אותם עם ברגים חזקים

אצלי בהתחלה שמתי עם ברגים קטנים וזה נתלש מהקיר

עכשיו עם ברגים מסיבים (האימפקט דפקה ודפקה עד שהצליחה להכניס אותם) כל חומרי הניקוי של בית מאוחסנים שם+ עוד דברים

סוחב עשרות ק"ג בקלות

ואם אתה באמת צריך משקלים גבוהים אפשר ליישם  3-4 מסילות אנכיות למדף אבל בעיקרון אין באמת צורך. 

.

פורסם
בתאריך 16.2.2025 בשעה 14:44, SurfHigh כתב:

לגבי האופניים, הכוונה ששני זוגות צמודים לקיר ועוד 3 בתליה מעליהם.

image.thumb.png.3edc8470b9bf66bab4a6bbd9a0ce9063.png

גובה תקרה 2.65, לא תהיה לו גישה למדפים בכלל. האופניים התלויים יחסמו לו את כל הנפח מבחינת הגובה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@om2 רעיון טוב, אבל תלוי גם בטיב הקיר, האם יוכל לשאת את המשקל המבוקש. נכון גם לגבי האופניים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, om2 כתב:

זורק רעיון אחר

אתה יכול להתקין מדפים נתלים מודלריים

לדוג' כאלה 

מדף רשת ממתכת לאחסון | מערכות מדפים מודולריות - צוות גדרון

אצלי בבית שמתי כאלה

את חתיכות המדף עצמו חתכתי מעץ סדוויץ לפי מדידה שלי שהתאימה בול במידות של הבית שלי

יתרון כאן זה שאתה תוכל לשחק עם המידות שזה יתפור לך בדיוק את כל המחסן

וגם זה לא מונח על הרצפה כך שתוכל להניח על הרצפה את האופניים. ובמידה ועוד כמה שנים לא יהיו אופניים, אפשר לשים שם מדף בקלות (רק לדאוג שהמסילות האנכיות  יתחילות קצת מעל הרצפה)

רק שים לב ולהתקין אותם עם ברגים חזקים

אצלי בהתחלה שמתי עם ברגים קטנים וזה נתלש מהקיר

עכשיו עם ברגים מסיבים (האימפקט דפקה ודפקה עד שהצליחה להכניס אותם) כל חומרי הניקוי של בית מאוחסנים שם+ עוד דברים

סוחב עשרות ק"ג בקלות

ואם אתה באמת צריך משקלים גבוהים אפשר ליישם  3-4 מסילות אנכיות למדף אבל בעיקרון אין באמת צורך. 

השתמשתי בכאלה במחסן עם מידות דומות, על כל הקירות בכל הגובה, כולל מעל הדלת. את האופניים תליתי על ווים מהתקרה באמצע החלל.

את הקרשים המתאימים מעץ סנדויץ אפשר למצוא עם תשומת לב ליד פחי זבל, ואז מנסר אותם לפי מידה. אין משמעות לצבע או הפיניש של המדפים כשמדובר במחסן.

על המדפים האלה מאחסן ארגזי קרטון מסודרים, גם לפי מידה. אפשר לשים דברים מאוד כבדים והמגבלה היא מה אני יכול להים בלי לסכן את הגב שלי.

על הרצפה משאיר את הדברים הכבדים ביותר שלא ניתן להרים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...