Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 5.2.2025 בשעה 16:27, fatboy1340 כתב:

מספר רב של פסקי דין חולקים על דעתך. יש הבדל בין מה מומלץ בעינייך ומה צפוי שיעשה נהג סביר שיודע את חוקי התעבורה. בעניין הנסיעה בשול ראוי לחדד, שאם אתה נוסע בנתיב ימני, בקצב של שאר התנועה, אז פרט לרכב בטחון (שתיהיה בטוח שתשמע ותראה אותו מתקרב הרבה לפני שיגיע אלייך), אין שום מצב חוקי אחר שרכב עוקף אותך כאשר הוא נסע בשול.  הטענה שלך היא בדיוק כמו לטעון שהזוג שנהרג לפני מספר ימים כי נהגת חצתה קו הפרדה כפול והתנגשה בהם, היה צריך לצפות שרכב יבוא מולם.

וכן כן, גם רוכבי אופנוע אינם רשאים לנסוע בשול. אמנם קיימת הנחיה שלא לאכוף נגדם את הסעיף נסיעה בשול כאשר מדובר בעומס תנועה, אך על פי התקנות זו עדיין עבירה. 

היה שרשור לפני כמה חודשים בנושא, והבאתי דגמאות של מספר פסקי דין שעסקו בתאונות על שול, בכולם מרבית האשם היה של הנוסע על שול.

עשית סלט שלם. 

אין קשר לפסקי דין. אף אחד לא דיבר על החוק היבש. דיברו על אי אכיפה, כמו עם דו-גלגלי. 

אף אחד לא דיבר על "בקצב כמו של שאר התנועה". למעשה, אי אפשר להיות מחובר לדיון ולחשוב את זה אפילו לשנייה, אז אני משער שהתגובה שלך הייתה קצת אוטומטית אחרת לא ברור לי איך התבלבלת בזה. נכתב בבירור שמדובר במצבים של פקק בהם עוד קצת שטח השתלבות לנתיב פנייה היה עושה אחלה שיפור לתנאי הדרך של כולם. אין כאן, חוץ ממך מסתבר, מי שחשב לנרמל נסיעה בשול בכל תנאי (קרי בקצב של התנועה). אם כי מבחינת המשטרה זה בסדר שדו-גלגלי יהיה שם בפועל בכל זמן. 

לגבי האנלוגיה, אתה שוגה והאנלוגיה שלך אינה נכונה. אני לא טוען לאשמה (חוק), אני טוען להבנה של נהיגה. 

נהג סביר זו הגדרה סובייקטיבית המותירה את הפרשנות בידי השופט. 

אם אתה שופט נהג סביר זה מי שיודע לעצור באדום ולא מרייר. 

אם אני שופט נהג סביר זה מי שמסתכל במראה לפני כל מעבר נתיב או סטייה מנתיב. לא מי שמצפה למשהו בהסתברות של 0.0001 אחוז. בסך הכל לימדו את זה בשיעורי נהיגה אז אני מניח שסביר לצפות את זה, אתה מניח שלא, זה בסדר לא להסכים. אני רק אציין, אני לא מתייחס לחוק, אלא לסבירות. בחוק ברור שמי שבשול אשם, בפועל אם אי יכול להסתכל במראה ולחסוך מעצמי פגיעה אני אעשה את זה. 

לגבי האמירה האחרונה. לא מתעסק באשמים כאמור בפעם המיליון, אבל אם בכל זאת תרצה, לעתים יש גם אשם תורם למי שסטה, מה שמראה שמבמצבים מסוימים אולי יש משמעות למבט למראות בסטיית נתיב הגם שלפי החוק היבש לא אמור להיות רכב בשול בצורה חוקית למעט רכב חירום, או דו גלגלי או רכב שבדיוק התקלקל וסטה או רוח שהעיפה חפץ שהיה שם או עוד ועוד. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

אם כי מבחינת המשטרה זה בסדר שדו-גלגלי יהיה שם בפועל בכל זמן. 

זה לא נכון, ההיתר הוא לנסיעה בשול כשהכביש פקוק, בצורה איטית יחסית.

יש אכיפה נגד דו״ג שנוסעים בשול כשהכביש פנוי (צילום מגשרים), וגם פה ושם נגד כאלה שנסעו בפקק אבל בחוסר זהירות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

מי שנוסע בשול בפקק הוא בריון מסיבה פשוטה: הוא חוסם את הפניה למי שנוסע כחוק ורוצה לפנות ימינה במקום בו נפתח הנתיב המסומן. שלא לדבר על הסיכון הנגרם למי שעצר כחוק בגלל תקלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, Be roo כתב:

זה לא נכון, ההיתר הוא לנסיעה בשול כשהכביש פקוק, בצורה איטית יחסית.

יש אכיפה נגד דו״ג שנוסעים בשול כשהכביש פנוי (צילום מגשרים), וגם פה ושם נגד כאלה שנסעו בפקק אבל בחוסר זהירות.

מכיר את ההיתר, לכן כתבתי בפועל. כלומר בניגוד אלייך טרם נתקלתי באכיפה, אך מקבל את התיקון. אולי היא פשוט לא באזורים שאני נוסע או שלא יצא לי לשים לב. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, ניקו פ. כתב:

באזורים שאני נוסע או שלא יצא לי לשים לב.

לאכיפה שאני ראיתי אין דרך לשים לב, הם עומדים על גשרים שמעל איילון ומצלמים.

לוקח כמה דקות של תצפית כדי להבין שהשוטר מצלם דו"ג בנוסעים בשול כאילו הוא נתיב נוסף.

על אכיפה בזמן אמת יצא לי לשמוע פעם או פעמיים מרוכבים שנעצרו במקום וקיבלו דוח משוטר רכוב על שנסעו אומנם בפקק, אבל במהירות שהוגדרה כחוסר זהירות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני פותה"ש   הדו"ח עדיין לא הגיע בדואר 
שאלתי בפניכם 
האם כדאי להגיש בקשה לביטול  /להשפט 

או לבנות על זה שזה כלל לא יגיע .... (

כלומר הייתם מעירים את הדוב אם הוא איננו בסביבה כלל )

ומה החוק אומר בכלל על מקרה שזה לא הגיע כלל בדואר 

פורסם

על פי החוק , יש למשטרה 4 חודשים לשלוח לך את הדוח. קרי עוד יותר מחודשיים נותרו. 

זאת בהנחה שהרכב לא חדש ורשום על שמך. אם הרכב חדש/רשום על אדם אחר/חברה, התקופה מתארכת .

כפי שכבר ציינו כאן, ייתכן כי העובדה שכבר ראית את הדוח באזור האישי, תשמש כהוכחה שהדוח הגיע אלייך.

בסופו של דבר ההחלטה שלך מה לעשות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

תשמש כהוכחה שהדוח הגיע אלייך

למיטב ידעתי בשביל שזה יהיה נכון צריך לשנות את סדרי הדין הפלילי ולהגדיר זאת כ״חזקת מסירה״.

בכלל לא בטוח שיש מעקב אחרי מי רואה מה באיזור האישי, ושאם יש כזה, למישהו במערכת המשפטית יש גישה לכך.

פורסם
לפני 22 דקות, אלעדית כתב:

אלה מערכות ממוחשבות שעובדות בצורה ממוכנת.

הבעיה היא לא המערכת אלא הדואר, והעובדה שבחוק הישראלי מספיק שהשולח יציג הוכחה ששלח בדואר רשום, בעוד שהדואר עצמו מאבד מכתבים על ימין ועל שמאל ולך תוכיח שאין לך אחות ושמעולם לא קיבלת הודעה.

כבר היו פה מקרים של אנשים שהכתובת שלהם מעודכנת, השם מופיע על התיבה, ובכל זאת לא קיבלו מכתב רשום. החוק מניח שהדואר עושה את עבודתו, וכולנו יודעים שזה לא כך במציאות.

פורסם
לפני 26 דקות, Be roo כתב:

הבעיה היא לא המערכת אלא הדואר, והעובדה שבחוק הישראלי מספיק שהשולח יציג הוכחה ששלח בדואר רשום, בעוד שהדואר עצמו מאבד מכתבים על ימין ועל שמאל ולך תוכיח שאין לך אחות ושמעולם לא קיבלת הודעה.

כבר היו פה מקרים של אנשים שהכתובת שלהם מעודכנת, השם מופיע על התיבה, ובכל זאת לא קיבלו מכתב רשום. החוק מניח שהדואר עושה את עבודתו, וכולנו יודעים שזה לא כך במציאות.

אתה מספר לי?

אני עוסק בזה יום-יום (בנושא אחר אבל דומה)

פורסם

טוב אז שאלה אחרונה  בנושא 

אם הדוח  יגיע אחרי התאריך שאפשר להגיש בקשה להשפט  אובדת הזכות להגיש בקשה כזו ?

או שזה מתעדכן לפי מועד מסירת הדו"ח

פורסם
בתאריך 5.2.2025 בשעה 16:55, Be roo כתב:

מקרה דומה מתרחש עם רוכבי אופניים, שרכב שמאט כדי להכנס לחצר או לפנות ימינה לא מחפש אותם כי מבחינתו הוא בנתיב הכי ימני, ואם הוא לא מאותת, הרוכב לא מודע לכוונותיו. 

ואת אופטימית לגבי העובדה שאם הרכב כן מאותת, הרוכב מודע... 

כניסה לחנייה בבניין שלי, ע"י פנייה ימינה. אני מקפיד לאותת.

את הקטנוען שרצה לעקוף אותי מימין האיתות לא ממש הטריד, יותר הטרידה אותו העובדה שעוד העזתי בחוצפתי כי רבה להאט!!! אחרי שגם ככה נסעתי לאט מדי לטעמו (כי כיכר, 100 מטר לפני הכניסה לחנייה, למשל).

בתאריך 30.1.2025 בשעה 02:45, ידני כתב:

בבואה לחזור לנתיב לא הצליחה להשתלב 

Screenshot_20250130_021045_M365 Copilot (1).jpg

ממליץ לך לקרוא שוב את הדו"ח ולשים לב לשורה שבה כתוב שלא נצפה מכשול כלשהו (פרשנות-שמנע ממנה להשתלב). 

שלם ותגמור עם זה. 

השופט ישאל את אותה השאלה שעלתה לי לראש: מה בדיוק מנע ממנה להשתלב? היא אפילו לא גרמה להפרעה לתנועה, כי היא הייתה בשול. קצת סבלנות והיא הייתה מצליחה להשתלב, או שמישהו היה נותן לה בעצמו להשתלב .

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...