Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חתימה על כתב ויתור של מוכר רמאי מונעת לתבוע אותו בהמשך בבית משפט?

פוסטים מומלצים

שלום רב,

בקצרה - קרוב משפחתי קנה רכב שהתגלה בדיעבד כבעייתי תוך שבעל הרכב (או בעלה של בעלת הרכב) משקר שהרכב טופל במוסך מורשה והתברר בדיעבד כי הוא מעולם לא היה שם.

אחרי שהתברר שהיה צריך להחליף ממיר קטליקטי בעלות של 4500 ש"ח הסכים המוכר לשלם של של 2000 שח כמחווה של רצון טוב ומבלי להודות באף טענה ובתמורה לקבלת ה-2000 ש"ח תמנע הקונה מתביעה עתידית, האם כתב ויתור הנ"ל תופס? האם זה ימנע ממנה תביעה בעתיד? אם כן אולי עדיף לא לקחת את ה-2000 ש"ח ולתבוע בתביעות קטנות בסכום יותר גדול...  

תודה מראש על כל תובנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה המצב כרגע? - הרכב נמכר תחת הטעיה שהוא טופל במוסך מורשה ובדיעבד התברר שטופל בטול כרם או משהו כזה.

המוכר הוא פרטי.

ולא היה חוזה או זכרון דברים בזמן המכירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא משפטן

אבל זו מילה מול מילה (בבימ"ש הוא יכול להכחיש שהוא אמר. יש לך הקלטה או צילום הודעה?), וגם להוכיח שעניין הממיר קשור לאי הטיפול יידרש להוכחה.

וזה בלי לדבר על הזמן והוצאות משפט.

וכן, זו המשמעות של כתב ויתור. למה שלא יתפוס?

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בטוח שיש קשר בין ההטעיה לגבי המוסך המטפל לצורך בהחלפת ממיר. ממיר זה רכבים עם בלאי שצריך החלפה כל כמה שנים.

המוכר מוכן להשתתף בעלות הממיר למרות שהרכישה כבר הושלמה.

הקונה צריך להחליט האם היה מוותר על העסקה לו ידע מי המוסך המטפל, או אם עצם השקר גורם לו לא לרצות את הרכב ולפי זה להחליט האם לקבל את ההצעה או לפעול לביטול עסקה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, Be roo כתב:

לא בטוח שיש קשר בין ההטעיה לגבי המוסך המטפל לצורך בהחלפת ממיר. ממיר זה רכבים עם בלאי שצריך החלפה כל כמה שנים.

המוכר מוכן להשתתף בעלות הממיר למרות שהרכישה כבר הושלמה.

הקונה צריך להחליט האם היה מוותר על העסקה לו ידע מי המוסך המטפל, או אם עצם השקר גורם לו לא לרצות את הרכב ולפי זה להחליט האם לקבל את ההצעה או לפעול לביטול עסקה.

חד משמעית היה מוותר אם היה יודע שאין לרכב היסטורית טיפולים במוסך מסודר.

בנוסף המוסך שסידר את הממיר טען שאין סיכוי שהמוכר לא ידע על הבעיה הממיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, אילן המאה כתב:

בנוסף המוסך שסידר את הממיר טען שאין סיכוי שהמוכר לא ידע על הבעיה הממיר

זו דיעה, לא עובדה.

לפני 10 דקות, אילן המאה כתב:

חד משמעית היה מוותר אם היה יודע שאין לרכב היסטורית טיפולים במוסך מסודר.

אז אם מראש היה מוותר, ומאז גם גילה שהמוכר הוא שקרן, למה להסכים להסדר כזה?

זה הרי הסדר שגם אם יפסל, אומר שהמוכר לא יסכים מרצונו לשום החזר והקונה יאלץ לתבוע. לא עדיף כבר מעכשיו לדרוש את ביטול העסקה ולתבוע אם המוכר יסרב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על הקונה היה צריך לבדוק את היסטוריית טיפולים, להוציא מסלקה ביטוחית ואולי אף לקחת את הרכב לבדיקה מטעמו. 

אם לא נעשו הבדיקות הללו, זוהי בעיקר בעייתו של הקונה.

כפי שנאמר , ממיר קטליטי זה רכיב מתבלה, עם אורך חיים של 100-150 אלף קמ, תלוי רכב וסגנון נסיעה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

על הקונה היה צריך לבדוק את היסטוריית טיפולים, להוציא מסלקה ביטוחית ואולי אף לקחת את הרכב לבדיקה מטעמו. 

אם לא נעשו הבדיקות הללו, זוהי בעיקר בעייתו של הקונה.

כפי שנאמר , ממיר קטליטי זה רכיב מתבלה, עם אורך חיים של 100-150 אלף קמ, תלוי רכב וסגנון נסיעה.

הקונה היה צריך לעשות הרבה דברים אבל הוא לא חי בעולמות האלו של קנייה ומכירת רכב בנוסף לזה שהוא לא ישראלי ותם לב ביסודו אז עשה טעות שלא עשה את הדברים האלו.

ועזוב ממיר, יש לרכב עוד הרבה בעיות. 

הרכב עבר בדיקה במכון (שהמוכר לקח את הקונה אליו) שלא עלה על אף אחד מהבעיות - אולי כדאי לצרף אותו לתביעה.

אבל כל הדברים האלו לא רלוונטיים לשאלה - האם חתימה על כתב ויתור תמנע תביעה בהמשך? 

כי הנזק הוא יותר מ-2000 שח...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך עוד פרטים: איזה רכב, שנת דגם, יד, מחיר מחירון, מחיר קנייה, כמה זמן הרכב היה בבעלות האחרונה, כמה זמן הרכב נמצא אצל החבר עד שהתגלו הבעיות

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, אילן המאה כתב:

אבל כל הדברים האלו לא רלוונטיים לשאלה - האם חתימה על כתב ויתור תמנע תביעה בהמשך? 

הכל רלוונטי לשאלה. ולכן אין תשובה אחידה לשאלה שלך. הכל תלוי בפרטים הקטנים (איזה נזק יתגלה בעתיד? האם יהיה ניתן להוכיח שהיה קיים במעמד המכירה, האם ניתן יהיה להוכיח שהמוכר ידע עליו ועוד ועוד שאלות. אין דין נזק לשילדה מתאונה כדין נזילה מרדיאטור).

איש לא יכול לומר לך שאם יחתום על הויתור ויתבע, השופט יפסוק כך או אחרת, על נזק עתיד לא ידוע.

ולכן השאלה צריכה להיות אחרת, האם הקונה מעוניין להשאר בעסקה למרות כל מה שהוא יודע עכשיו, או לנסות לחתוך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עקרונית יתפוס, למה שלא יתפוס? ויתור תביעות בתמורה הוא קניית סיכון. 

נשמע לי שאם אפשר לבטל את החוזה בגלל הטעיה כדאי. הבעיה -- לך תרדוף אחרי הכסף. אולי אם תתבע את המכון אז כן. 

אבל אם זה לא המון כסף אולי הדבר החכם (לא הצודק) זה להקטין נזקים להמשיך הלאה בחיים. בחירה אישית. 

עם גולף ידנית שנת 1995 לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, אילן המאה כתב:

הקונה היה צריך לעשות הרבה דברים אבל הוא לא חי בעולמות האלו של קנייה ומכירת רכב בנוסף לזה שהוא לא ישראלי ותם לב ביסודו אז עשה טעות שלא עשה את הדברים האלו.

קוראים לזה שכר לימוד. על טעויות משלמים,

או כמו שאבי ז"ל אמר לי לא מעט פעמים "מי שחמור אוכל קש..."

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי משהו חכם להגיד, אבל אני אגיד לך שאילצו אותי לחתום על כתב העדר תביעות כשהתפטרתי מעבודה מסוימת לפני כ10 שנים.

אמרו לי בגדול ש"תחתום על זה ותקבל את המשכורת האחרונה".

הייתי נאיבי וחתמתי על זה, לא שהייתה לי סיבה לתבוע אותם, אבל להם אין שום דרך להכריח אותי לחתום על כזה מסמך תמורת השכר שלי.

מביאים לי היום מסמך כזה ואני זורק אותו לפח ומאיים עליה בתביעה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...