Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הודעה מהעירייה לגבי רכב נטוש

YossiAmirr

פוסטים מומלצים

היי חברים, יש לי גולף GTI שממרץ השנה בערך ללא טסט ולא נסעתי עלייה מאז(אני סטודנט בשנה האחרונה והאגרה יקרה לי אז החלטתי לא לעשות ולהעמיד את הרכב השנה)
הרכב חונה בתוך השכונה, לא על כביש ראשי אך קיבלתי לפני כשבועיים הודעה מהעירייה על רכב נטוש(אולי אחד מהשכנים התלונן)
מן הסתם שאני לא רוצה שיגררו לי את הרכב, וזו מן הסתם לא גרוטאה. הרכב חונה כחוק עם תו חניה(למרות שנגמר לו התוקף עוד חודש לא סגור אם אפשר לעשות חידוש ללא טסט)
האם מספיק 'להזיז' אותו כמה מטרים ולנקות אותו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגרור אותו לחניה פרטית. הרחוב והמרחב הציבורי לא מיועדים להעמדת רכבים ללא שימוש.

ניקיון והזזה לא יספקו, הפקח בודק רישוי בתוקף

• רעיון טוב! 8
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, YossiAmirr כתב:

היי חברים, יש לי גולף GTI שממרץ השנה בערך ללא טסט ולא נסעתי עלייה מאז(אני סטודנט בשנה האחרונה והאגרה יקרה לי אז החלטתי לא לעשות ולהעמיד את הרכב השנה

אני רק מקווה שלפחות הקפאת את הרישיונות כי אם לא בכל מקרה תצטרך לשלם את האגרה כשתשמיש את הרכב בעתיד

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, אבל הוא בודק תוקף רישוי רק עם סיבה. תעביר לרחוב מקביל שהוא שטוף ועם אויר בצמיגים ותחזיר למקום לאחר מכן. כדאי לדאוג להחליף חניות מדי פעם בשביל שלא ימשוך תשומת לב מיותרת של פקחים. אגב, תיכף יגיע ספיראל ויגיד לך שאם יתנגש ברכב ילד עם אופניים חשמליים ב 200 קמ"ש, יתאשפז בבית לוינשטיין וימות- במידה לך ביטוח חובה אתה מתסכן בתביעה אישית לפצות אותו ואת משפחתו לכל החיים. כך שתהיה מוכן...

• מצחיק 4

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Muzic4Ever כתב:

נכון, אבל הוא בודק תוקף רישוי רק עם סיבה. תעביר לרחוב מקביל שהוא שטוף ועם אויר בצמיגים ותחזיר למקום לאחר מכן. כדאי לדאוג להחליף חניות מדי פעם בשביל שלא ימשוך תשומת לב מיותרת של פקחים. אגב, תיכף יגיע ספיראל ויגיד לך שאם יתנגש ברכב ילד עם אופניים חשמליים ב 200 קמ"ש, יתאשפז בבית לוינשטיין וימות- במידה לך ביטוח חובה אתה מתסכן בתביעה אישית לפצות אותו ואת משפחתו לכל החיים. כך שתהיה מוכן...

מצידי אפילו להעביר לצד השני של העיר.
כן אני אנקה אותו ואעביר אותו אבל עניין המדבקה על השמשה נשאר ואני מניח שאם אני אתקשר לעירייה הם יגידו לי להעביר את הרכב טסט אם אני רוצה שהוא ישאר.

לפני שעה, Camaro 92 כתב:

אני רק מקווה שלפחות הקפאת את הרישיונות כי אם לא בכל מקרה תצטרך לשלם את האגרה כשתשמיש את הרכב בעתיד

לא ציפיתי שזה יהיה לשנה אז חבל שלא עשיתי את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Camaro 92 כתב:

רק מקווה שלפחות הקפאת את הרישיונות כי אם לא בכל מקרה תצטרך לשלם את האגרה כשתשמיש את הרכב בעתיד

לא הבנתי. אם מישהו בוחר להקפיא רישיון נניח לשלוש שנים, ברגע שירצה לחדש את הרישיון, הוא חייב לשלם שלוש אגרות של אותן שנים?

לפני שעתיים, YossiAmirr כתב:

היי חברים, יש לי גולף GTI שממרץ השנה בערך ללא טסט ולא נסעתי עלייה מאז

איזה שנה הגולף gti? אולי אשלם לך את האגרה ותיתן לי ליהנות ממנה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שאם מקפיאים ליותר משנתיים צריכים להעביר את הרכב אישור מעבדה בהפשרה.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, BRAVO30 כתב:

לא הבנתי. אם מישהו בוחר להקפיא רישיון נניח לשלוש שנים, ברגע שירצה לחדש את הרישיון, הוא חייב לשלם שלוש אגרות של אותן שנים?

ממה שאני יודע - בהחלט כן.

אם הרכב עומד נטוש סתם ככה באיזה מקום/חנייה ולא עשית שום פעולה אקטיבית (מילוי תצהיר חתום על ידי עו"ד או הפקדת רשיון הרכב במשרד התחבורה) - אזי רשיון הרכב הוא שנתי או חצי שנתי ומשולם עפ"י השנתון של הרכב בכל שנה.

לא שילמת השנה? - תשלם בשנה הבאה.

לא שילמת שנתיים? - תשלם על השנתיים הללו כשתרצה שוב לנסוע ברכב כחוק.

במילים אחרות - כן, אתה תשלם על כל השנים שבהן הוא עמד באותו מקום/חנייה ללא שימוש מבחינתך (מבחינת המדינה אם לא מילאת תצהיר חתום ע"י עו"ד או לא הפקדת את רשיון הרכב במשרד התחבורה - אזי הוא "בשימוש").

ברשיון רכב הכוונה לטופס הכחול שאיתו עוברים את הטסט לרכב.

אז אם אתה מעמיד את הרכב לשנה או שנתיים או שלושה, כשאתה רוצה להחזיר אותו לכביש - אתה תשלם את כל הזמן הזה שבו הוא לא היה על הכביש ועמד נטוש מבחינתך, כי מבחינת המדינה כל עוד לא עשית את הנ"ל הוא היה בשימוש (לא חוקי כביכול).

https://akrewi.co.il/תשלום-אגרת-רישיון-רכב-כאשר-הרכב-לא-בשימ/

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ציינת שנתון, אבל לדעתי אם אתה לא מתכנן להשמיש את הרכב בקרוב, עדיף שתמכור ותפקיד בפיקדון נושא ריבית או בקופת גמל להשקעה. 

יכול מאוד להיות שהרצון שלך לחסוך כמה שקלים יעלה לך הרבה יותר בעתיד, לרבות דוחות, גרירה, התיישנות מואצת של הרכב עקב אי שימוש, בדיקה של קונים פוטנציאליים בעתיד שיראו שהרכב לא היה מבוטח / ללא טסט וכו'. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, DAHUJI כתב:

(מילוי תצהיר חתום על ידי עו"ד או הפקדת רשיון הרכב במשרד התחבורה)

ואם עשיתי את אלה, מה הדין? לא אצטרך לשלם רטרואקטיבית?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 35 דקות, BRAVO30 כתב:

אני לא מבין את השאלה שלך.

אתה שאלת מקודם:

לפני כשעה, BRAVO30 כתב:

אם מישהו בוחר להקפיא רישיון נניח לשלוש שנים

מה זה להקפיא? לשים בפריזר? לשים במגירה של הניירת בשידה של הכניסה?

להקפיא = פעולה אקטיבית, לא סתם לזרוק את רשיון הרכב לאיזו מגירה בבית...

להקפיא = פעולה אקטיבית = (1) לגשת למשרד התחבורה ולבקש להפקיד את רשיון הרכב כדי שהמדינה תוכל לוודא שאתה לא נוסע ברכב ללא הרשיון שמופקד אצלה וככה היא תדע שהרכב באמת לא בשימוש.

(2) לגשת לעו"ד לענייני תחבורה ולמלא אצלו תצהיר רשמי כחוק שאתה לא עושה שימוש ברכב ואת התצהיר הזה הוא או אתה מגישים למדינה בצורה מקוונת. 

לפני 38 דקות, BRAVO30 כתב:

אם ביצעת את (1) או את (2) אז מבחינת המדינה רשיון הרכב שלך מבוטל כחוק ורשמית ולכן לא תצטרך לשלם כשתגיע לחדש אותו (ולהשמיש שוב את הרכב לנסיעה בכביש).

ג.נ. - אני לא עורך דין ולא מומחה, רק קצת ניסיון מיותר מדי פעם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...