Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סופר לנסר שנת 97 עם 50K

כאשר אני בולם יש רעידות על דוושת הבלם

הרעידות לא משפעיות על העצירה עצמה, הצמיגים חדשים ומכויילים.

יש למישהו מושג מאיפה זה נובע?? אני הלכתי על דיסקיות לא ישרות....

אבל זה לא נראה כך....

פורסם

למה כוונתך "זה לא נראה כך"? אינך רואה זאת בעין?

לפי תאורך מדובר, כנראה, בדסקיות בלימה, שהתעוותו כתוצאה מחום יתר.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

או קיי אבל זה לא הגיוני שהעיוות הוא עד כדי כך שאני ארגיש שהדסקית מחוספסת.

וכן , למראה העין לא רואים עיוות של ממש .

חשבתי לראות את זה במוסך על מחשב....אתה מכיר משהו כזה באיזור ת"א?

פורסם

לא הגיוני?

באמת?

יש לך נסיון בעניין?

עוות של הדיסק יכול להיות של מילימטר או שניים.

אתה יכול לראות את זה בעין?

איך בדיוק בדקת את זה ?

פירקת את הדיסק?

מה הקשר כאן למחשב?

מתי החלפת דיסקים?בלמים?

לך למוסך שיבדקו ויחרטו לך את הדיסק .

פורסם
ברשותי סופר לנסר שנת 97 עם 50K

כאשר אני בולם יש רעידות על דוושת הבלם

הרעידות לא משפעיות על העצירה עצמה, הצמיגים חדשים ומכויילים.

יש למישהו מושג מאיפה זה נובע?? אני הלכתי על דיסקיות לא ישרות....

אבל זה לא נראה כך....

גם לנו במשפחה יש סופר לנסר 97 ולא מזמן החלה הבעיה הזו גם לנו... ולכן אני מצטרף לשאלתו של ETBK

פורסם

כניראה דיסטים מעווטים ולחרוט זה פיתרון זמני

דעתי היא שעדיף להחליף את הדיסקים סיפור של 450 ש"ח לגלגל + - ועל הדרך להחליף רפידות במידת הצורך וכך הבעיה אמורה להיפתר.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

בעייתך היא כנראה צלחות בלם עקומות.

פנה למוסך לבדיקת העובי (בשר) והשוואה עם נתוני היצרן, ובהתאם לכך חרוט או החלף את הצלחות.

כניראה דיסטים מעווטים ולחרוט זה פיתרון זמני

דעתי היא שעדיף להחליף את הדיסקים סיפור של 450 ש"ח לגלגל + - ועל הדרך להחליף רפידות במידת הצורך וכך הבעיה אמורה להיפתר.

גם החלפה זה פתרון זמני, שכן מערכת הבלימה היא מערכת מתכלה, ואין פתרון קסמים שלא יצריך החלפה של חלק מתבלה.

המחיר שציינת נשמע יותר הגיוני ל2 צלחות, ולא לצד אחד.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

לבריאות לכם וגם לגנבים

אני רק נתתי הערכה גסה כי זה היה מחיר לחבר עם פולו וי 16

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

בודאי שיש לי נסיון בעניין החלפתי במס' רכבים דיסקים ואף במשפחתי יש מוסך סוברו מורשה....

לעניין המחיר אתה ממש לא בכיוון...לפחות לא ברכב בזה.

ומחשב קשור לענייין ככה: יש מחשב שמחובר לציוד מכני שאליו שמים את הדיסק (או אפילו את הג'אנט)

ומסובבים במהירות וע"י חישוב סטיות מסוים רואים היכן שיש עיקום, ואז משלימים עם טבעות משקל

משווים את המשקל, חורטים וכן הלאה....

(בקשר לבעייה החלפתי את הדיסקים הקדמיים והרעידות נעלמו אבל כמו בעבר נראה לי שזה יחזור)

פורסם
(בקשר לבעייה החלפתי את הדיסקים הקדמיים והרעידות נעלמו אבל כמו בעבר נראה לי שזה יחזור)
בלי צחוק או טיפת זלזול, אם התופעה כבר חוזרת על עצמה כמה פעמים הבעיה היא במי שנוהג על האוטו והנה ההסבר -

מערכת הבלמים היא מערכת שפועלת על חיכוך וכתוצאה מכך מגיעה לטמפ' גבוהות מאוד.

לדיסקים יש טמפ' עבודה מסויימות שכל עוד הם נשמרים בטווח שלהם לא חל שום עיוות בצורתם - אבל - חלקי מתכת שמגיעים לטמפ' גבוהות מאוד נוטים לשנות את צורתם, כמובן שלא באופן ויזואלי - הדיסקים לא יהפכו לצורת אליפסה, אבל במידה ועברת את טווח הטמפ' שהדיסק מתוכנן לעמוד בהן, המתכת תתרחב ותתעוות ולכן תהיה זקוקה לקירור הולם באופן הדרגתי כדי לחזור לצורתה המקורית.

מה שכנראה קורה הוא אחת או יותר מהאפשרויות הבאות -

1. טכניקת בלימה לא טובה של מי שנוהג על האוטו, שבה הוא/היא גוררים את הרפידות על הדיסק לאורך זמן רב ומביאים את המערכת לטמפ' שעוברות את הטווח טמפ' שבהן הדיסקים אמורים לעמוד בלי קירור הולם.

דוגמא לנהיגה מסוג זה - לנהוג ירידה ארוכה מאוד (כמו נגיד כביש ירושלים לכיוון ת"א) כשחצי מהזמן דוושת הבלם לחוצה מעט בשביל להאיט את הגלישה של האוטו במקום להוריד הילוך ולהשתמש בבלימת מנוע.

2. נהיגה אגרסיבית וחניה מיד אחריה גם עלולה להביא לאותן התוצאות, הקירור של מערכת הבלימה הכי טוב הוא בנסיעה במהירות בינונית בלי ללחוץ על הבלמים בכלל.

זה אגב נכון לכל מי שאי פעם יוצא לו לחוות תופעת של Brake Fade שבה הברקסים מתחממים מעבר לתחום ההפעלה שלהם ומאבדים את יכולת הבלימה באופן דראסטי - לא להחנות את האוטו ואסור בתכלית האיסור להחנות עם בלם היד מופעל!

בחניה אין איוורור מספק לדיסקים וזה בדיוק הרגע שהם ייקבלו את העיוותים, בחניה עם בלם יד זה גרוע פי כמה וכמה כי המגע של הרפידות (בבלמי דיסק, או הסנדלים בבלמי תוף) בבלם מונעת כל אפשרות לאיורור ואף יותר גרוע - נוצרים הפרשי טמפ' בין חלקים שונים של הדיסק, דבר שיביא ללא צל ספק לעיוותו.

אם הגעתם למצב הנ"ל הפעולה הנכונה היא להמשיך ליסוע במהירות בינונית ולהשתמש בבלימת מנוע במידת הצורך, הכל כדי שהבלמים ימשיכו להסתובב ולקבל זרימה אחידה של אויר על הדיסקים (או התופים), ארבע-חמש דקות נסיעה במהירות נורמלית כמו 50 קמ"ש יהיו יעילות מאוד.

בכלל, אחרי נהיגה ספורטיבית ואפילו אחרי קירור סביר של הבלמים מומלץ שלא להחנות עם בלם יד משוך אלא להחנות עם הילוך משולב ובלי להפעיל את בלם היד.

מוטי.

פורסם

עדיין,לא חושב שבקשר לבלמים אפשר ליעץ בפורום...כדאי שמשהו יבדוק את זה

בסופר לנסר שאני נהגתי היו רעשים וזה היה בלמים גמורים...

פורסם

לילה טוב

עליך לבדוק במוסך בלמים אחורים +כיוון בלמים, וכשר בלימה על מתקן בדיקת בלימה.

מאחר וישנה אפשרות שעומס הבלימה מרוכז על הגלגלים הקדמים, מאחת הסיבות:-

1. בלמים אחורים לא מכוונים.

2. וסת בלימה לא תקין.

3. סתימה במערכת.

4. צינור גמיש מיתנפח.

בכבוד רב

שמעון. צ

• תוכן חדש...