Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתור כתובת לפי תעודת זהות ושאלה בנוגע לתביעות קטנות.

פוסטים מומלצים

פעם ראשונה שלי פה (ואני בפורומים כ 16 שנה)😄

מעשה שהיה. לפני כ 4 חודשים בחורצ'יק נתן לי "נשיקה" קטנה מאחורה במשה דיין בראשל"צ כשזחלנו (אני חושב שהוא סימס תוך כדי). הבחורצ'יק קצת לחוץ אך ביקש שאתקן והוא ישלם כדי להימנע מתביעה ביטוחית. צילמתי את הנזקים והסכמתי.

לא היה נזק גדול במבט ראשון, הניקל נשבר ותו לא אך למחרת שנכנסתי לחנייה בעבודה גילתי שחיישני הרוורס הפסיקו לעבוד. נו טוף... ביקשתי הצעות מחיר לתיקון שבסך הכל עלה 910 ש"ח וביצעתי אותו.

בארבעה חודשים האחרונים התחלתי לקרוא לו "איוב". כל פעם שאני מצ'וטט אתו אני שומע תירוץ אחר, ב 4 חודשים האלה הוא היה מעורב בתאונה/אשפז/היה חולה כל פעם ששאלתי אותו מה עם הכסף. לקח זמן אבל ירד לי האסימון. ה910 ש"ח האלה זה לא מה שהכי חשוב לי אלא הלא לצאת פרייאר, אני פשוט מרגיש טיפש שהאמנתי לכל הסיפורים שלו. בכל מקרה חשוב להדגיש כי בצ'ט בוואטצאפ הוא מעולם לא הכחיש את האשמה והביע רצון לשלם את התשלום.

-אני מגיש נגדו תביעה של 2500 ש"ח בבית הדין לתביעות קטנות. האם לסווג את התביעה ("מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים") כתאונת דרכים או כשמיטת חוב?

-יש לי את תצלום תעודת הזהות שלו והוא אמר לי מה כתובת המגורים שלו. להבנתי, בזמן הגשת התביעה אני מספק את הכתובת אליה יש לשלוח את כתב התביעה והרשם שולח את עותק התביעה.

*האם אני אחראי שהכתובת תהיה הנכונה או שהרשם שולח בהתאם למה שרשום במשרד הפנים?

*יש אתר המספק כתובת לפי מספר תעודת זהות תמורת 99 ש"ח.  מישהו שמע עליהם? https://datahelp.co.il/Address-By-ID.asp

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להבנתי אתה אמור לתת את הכתובת.

אתה יכול להגיש עם הכתובת שהוא נתן לך, ואם זה יחזור - לבדוק מה הכתובת המעודכנת, או לחילופין לבדוק את הכתובת ברשם האוכלוסין - שם זה עולה 20 ש"ח, אבל צריך לגשת אליהם לבקש.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא?😊 ברצינות, חוץ מהנזק הישיר שנגרם לי צריך להוסיף:

-50 ש"ח אגרה

-700 ש"ח יום עבודה.

-משלוח התביעה (החל מ 99 ש"ח במקרה הטוב עד 700 ש"ח למסירה משפטית)

-עוגמת נפש. כאן הרבה אנשים מחמיצים את הנקודה, אם הפסיקה תהיה לשלם את החוב בלבד זה פותח פתח לאימוץ שיטת "מצליח". הרי אם התשלום הוא אותו תשלום אז למה להתאמץ? 

חוצמזה, עדיף יותר מאשר פחות. להבנתי השופט מאשר את סכום התביעה לטעמו ובדרך כלל פחות מהמתבקש.

פחות חשוב לי הסכום. מבחינתי, חוץ מה960 ש"ח שיוצאים מהכיס שלי כל השאר יכול ללכת כתרומה לטעמי. אני רוצה שירגיש איך יוצאים לו מהכיס 1600 ש"ח ללא צורך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהצלחה עם זה. בתביעות קטנות אתה תקבל בערך את גובה החשבוניות שאתה מצרף ךתביעה. אלא אם כן ממש יתמזל מזלך ותיפול על שופט/רשם במצב רוח קרבי במיוחד.

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

*האם אני אחראי שהכתובת תהיה הנכונה או שהרשם שולח בהתאם למה שרשום במשרד הפנים?

אתה אחראי לספק כתובת למשלוח דואר של הנתבע.  משלוח כתב התביעה הוא בדואר ישראל.

לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

*יש אתר המספק כתובת לפי מספר תעודת זהות תמורת 99 ש"ח.  מישהו שמע עליהם? https://datahelp.co.il/Address-By-ID.asp

אינני מכיר את האתר הזה. יתכן שאני טועה, אך האתר נראה לי די חשוד (קצת שוטטתי בו, וזה רק העלה את מפלס החשד).

אפשר לקבל את המידע ברשות האוכלוסין.  כפי שנאמר, זה בעלות של 20 ש"ח.

https://www.gov.il/he/service/address_identification

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, fatboy1340 כתב:

בהצלחה עם זה. בתביעות קטנות אתה תקבל בערך את גובה החשבוניות שאתה מצרף ךתביעה. אלא אם כן ממש יתמזל מזלך ותיפול על שופט/רשם במצב רוח קרבי במיוחד.

מאוד מקווה שאתה טועה. שוב, ללא הטלת קנס כלשהו לאף אחד לא יהיה תמריץ לשלם שום דבר. שיטת מצליח אמרנו?...

אני לא חושב שיש צורך לספק חשבוניות עם כתב התביעה. אין כאן וויכוח על אשמה או סכום, הוא רשם מפורשות כי הוא עומד להעביר את הסכום המתבקש. אני דורש את הסכום המוסכם.

אני מנסה להבין משהו בהליך.

אני מגיש את התביעה עם כתובת הנתבע (בין אם נכונה ובין אם לא נכונה) והרשם שולח את התביעה לנתבע. אם הכתובת אינה נכונה הרשם מחזיר אלי את כתב התביעה אז מה אני אמור לעשות?

-אני חייב למסור אותו ולקבל אישור כי נמסר?

-אני יכול לשלוח בדואר רשום לכתובת הרשומה בתעודת זהות וללא קשר אם קיבלתי אישור קבלה או לא, זה יחשב כי נמסר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו בדיחה?

"תשלח לי פרטי חשבון מחדש אני בצהריים נמצא בדואר אני יעשה לך העברה ואשלח אסמכתא"

"זה כבר טופל הרואה חשבון דאג להעברה עד שלושה ימי עסקים תראה את זה"

"אתה צדקת באמת לא בוצעה ההעברה" "תוכל לפגוש אותי השבוע אתן לך מזומן"

"תראה אם יש אפשרות להיפגש ולהעביר לך מזומן תגיד לי מתי אפשר לקפוץ אליך אני לא מצליח להספיק לדואר הסניפים נסגרים שעה 6"

"אני בבנק שלי תכף מחייג" "בודקים לא יודע למה לא נותנים לי למשוך" "נותנים לי למשוך הבעיה שלי זה לעשות העברות לא יודע למה"

"כמה דקות מעביר לך מספר משיכה וסכום"

סכום משיכה 938.26 ש״ח 
תעודת זהות המעביר *********
תעודת זהות המקבל*

אסווג את התביעה ("מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים") כשמיטת חוב ולא כתאונת דרכים. הבנאדם לא מתווכח בכלל אם הוא אשם או לא, הוא "מנסה" להעביר לי את הסכום שהוסכם.

• מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נזק בעקבות תאונה דרכים.

בתביעה תכלול את כל הנזקים שהוא גרם לך, תביא תלוש משכורת, חשבוניות, הצעות מחיר (אם לא תקנת משהו) אם אתה תובע עוגמת נפש אז תבדוק מה היסודות שלה ותנסה להוכיח אותם.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

זו בדיחה?

"זה כבר טופל הרואה חשבון דאג להעברה עד שלושה ימי עסקים תראה את זה"

"אתה צדקת באמת לא בוצעה ההעברה" "תוכל לפגוש אותי השבוע אתן לך מזומן"

"תראה אם יש אפשרות להיפגש ולהעביר לך מזומן תגיד לי מתי אפשר לקפוץ אליך אני לא מצליח להספיק לדואר הסניפים נסגרים שעה 6"

"אני בבנק שלי תכף מחייג" "בודקים לא יודע למה לא נותנים לי למשוך" "נותנים לי למשוך הבעיה שלי זה לעשות העברות לא יודע למה"

"כמה דקות מעביר לך מספר משיכה וסכום"

*77385113-4 
סכום משיכה 938.26 ש״ח 
תעודת זהות המעביר 412343574
תעודת זהות המקבל*

אסווג את התביעה ("מקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים") כשמיטת חוב ולא כתאונת דרכים. הבנאדם לא מתווכח בכלל אם הוא אשם או לא, הוא "מנסה" להעביר לי את הסכום שהוסכם.

אני לא יודע אם שינית את הפרטים, אבל הת.ז. שכתבת - שגויה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יודע, זה מועתק ישירות מההתכתבות מולו. הלכתי לדואר פעמיים והם לא הצליחו לבצע.

הוא אמר שיעביר דרך הדואר כי הוא גרוש ויש לו בעייה עם החשבון בנק, למרבה ההפתעה כשהוא ביצע את ההעברה פעם נוספת אחרי יומיים הוא שכח את הטופס באוטו שאשתו נסעה עליו😉

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

נמחקו הודעות עם צילום התעודה, נא לא להעלות שוב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...