Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, רועי84 כתב:

פעם הבאה תסרב לתוסף דלק שמנסים לדחוף לכל אחד סתם שיטת מצליח

ודבר נוסף שלא ברור זה הניקוי מצערת למה צריך לעשות אחרי10000 קמ

2 הדברים האלה יכלו לחסוך לך 200 שח שזה לא הרבה אבל מיותר

לגבי התוסף דלק מסכים איתך לגמרי, שיטת מצליח קלאסית.

לגבי ניקוי המצערת גם לי זה היה מאוד מוזר,  בדקתי בספר הטיפולים של הרכב ומסתבר שזה הדרישות של היצרן, בכל טיפול צריך לנקות את המצערת

מודה שלא נתקלתי בזה בשום רכב אחר. 

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 5.12.2024 בשעה 20:53, yo-av-minus כתב:

לחיצה קצרה - חיפוש

לחיצה ארוכה - מעבר בין תחנות שבזיכרון

שמע אתה צריך לשנות את הכינוי שלך ליואב פלוס😉

עזרת לי מאוד, תודה רבה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מחייה קצת את השרשור לאחר הטיפול השני

אומנם לא עברנו שנתיים ביחד, אך דרישות הטיפול כפי שהזכרתי כאן בעבר הן שנה \10k ולאחר הטיפול הראשון כל שנה /15k. עברה שנה מהטיפול הקודם, והרכב נכנס לטיפול.

טיפול שנחשב "גדול" יחסית , מה שכן שוב הדרישות של היצרן מוזרות לי פלאגים כל 25 kkm באמת? 

לא נתקלתי בזה בשום רכב אחר שהיה לי . 

בנוסף גם דרישה לנקות מצערת כל טיפול קצת מוזרה לי , אבל בסופו של דבר הגישה שלי היא, שהרכב משרת אותי, ואני אותו על הצד הטוב ביותר . 

מבחינת רשמים:

לא השתנה הרבה בחלוף הזמן , עדיין מרוצה מהבחירה בגדול, ובעיקר מהתמורה למחיר, הביצועים, והאבזור .

כן יש חסרונות זה ברור כפי שציינתי כאן בעבר , כמו צריכת דלק גבוהה יחסית בטח ביחס לאיביזה 1 ליטר , שאותה הצ'רי החליפה. בגדול בעיר ובקיץ לא נדיר לראות 1ל8-9 ומחוץ לעיר במהירות כביש 6 1ל15 בערך . 

שוב כפי שניתן לראות אני לא נוסע הרבה סביב 12 אלף בשנה . אז מבחינתי זה לא כזה משמעותי , אם בכלל.

מערכות הבטיחות די אגרסיביות , רוב הזמן נוסע בלי התיקונים למיניהם כי הם עדיין אגרסיבים יחסית, ומודה שלי קשה להתרגל לזה.

בקרת השיוט האדפטיבית עובדת בסדר, (בסיאט היא עבדה טוב יותר לטעמי)  יש לה בלימות קצת גסות לטעמי אבל אפשר לחיות עם זה.

מה עוד?

לקראת החורף אני מתכנן להחליף לסט צמיגים איכותי יותר , הצמיגים מהמפעל ברמה של רכב ליסינג ממוצע ואותי זה מבאס.

לדעתי גומי יותר איכותי היה משפר את איכות הנסיעה , וגם מאפשר קצת יותר ביטחון בתנאים של חורף או סתם בכביש מפותל.

אז מה היה לנו ?

מבחינת תקלות הייתה תקלה אחת שהצריכה מוסך, מצלמת הרברס הפסיקה לתפקד בחורף האחרון,  הוחלפה לחדשה ומאז הכל בסדר. 

אעדכן שוב שיהיה משהו חדש , בתקווה להיפגש שוב שנה הבאה .

תודה לכם על הקריאה! 

טיפול שני צ׳רי (1).jpg

• אהבתי 2
פורסם

מדובר גם על פלאגים אירדיום שצריכים להיות מוחלפים אחרי הרבה ק״מ... מאוד מוזר

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במהלך 2024 כל דגמי הבנזין של צ'רי עברו הפחתת הספק ל-147 כ"ס - אותו הספק שקיים ברכבי ג'אקו.

מעניין לדעת איך זה השפיע על הביצועים ועל צריכה הדלק.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

@itsik170

על הנייר ההבדל גדול יחסית, פער של שני ליטר ל100 בערך לפי wltp לטובת ההספק המופחת , וקצת יותר משתי שניות בהאצה ל100 קמ"ש לרעת ההספק המופחת, מענין איך זה מתנהל בתאוצות בניים שהן החשובות יותר לטעמי.

דרך אגב נתון המומנט לעומת זאת , נשאר על 28 קג"מ אך מושג בסל"ד נמוך יותר 1,750 אצלי ב2,000 סל"ד

איך זה מרגיש על הכביש אני לא יודע, מה שכן גם יונדאי וקיה עשו מהלך דומה . בעיקר בטוסון והספורטאז', גם הקונה הגיעה תקופה מסוימת עם מנוע 1.6 טורבו בהספק נמוך יותר של 139 כ"ס . אבל לדעתי הפסיקו לשווק את הגרסה הזו. 

פורסם

רק אוסיף שאני גם מתקרב לשנה עם הרכב ו25K בעוד כחודש, אז טיפול שני.

סהכ באמת הרכב סביר גם מבחינתי, חזק ונמרץ, אישית לא הייתי קונה את הדגם המוחלש.

אין תקלות.

צריכת דלק מעל הממוצע.

מיכל הדלק נשאר קטן 🤪

הבקרות של שמירת מרכז נתיב וחציית נתיב מנוטרלות מהשבוע הראשון.

הצמיגים המקוריים באמת נחותים ולא מספקים אחיזה שאני רגיל אליה.

• אהבתי 1

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חוזר לעדכן שוב את השרשור, היום הוחלפו רבעיית צמיגים  עוד בקבלת הרכב רציתי לשדרג

את הצמיגים כי הם היו באמת חסרון גדול לפי דעתי.

שודרגו סוף סוף היום לפני תחילת החורף

בינתיים עוד לא נסעתי מספיק כדי להבין , אבל הרכב מרגיש שקט יותר בכביש , ובנוסף מרגיש האחיזה טובה יותר מאמין שכאשר הצמיגים ייסעו קצת יותר ארגיש יותר בהבדל ובעיקר בכביש רטוב ששם באמת צמיגי הגיטי היו גרועים(ואני עדין) . 

בקרוב מתכנן לסכם כאן שנתיים עם הרכב, בדצמבר הקרוב האמת. 

IMG_0185.thumb.jpeg.41ef959a97d49c071a841a72628201c5.jpegה

הגיטי המקוריים במקומם המתאים 😅

IMG_0183.jpeg

IMG_0184.jpeg

• רעיון טוב! 1
פורסם

מסכים איתך 

הצמיגים המקוריים בעלי אחיזה נמוכה 

אחרי שנה, טיפה יותר מידי גז בתחילת נסיעה ואני מפרפר

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 26.7.2024 בשעה 23:33, צ'ופצ'יק כתב:

[צמיג] בעל תו תקן אמריקאי

קראתי כמה פעמים את האמירה הזו וקצת התפלאתי היות שלא זכור לי שממשלת ארה"ב מקיימת איזה פיקוח על ייבוא צמיגים. בדקתי, וזה באמת משהו קצת אחר: יצרן הצמיגים עצמו הוא זה שמחליט שהצמיג שלו עומד בקריטריונים, ולשיקולו מטביע את הסימון DOT עם כמה קודים Self certification.

כנראה שיש אכיפה מדגמית בדגש על כנראה ועל מדגמית.

אבל אין תהליך שהיצרן שולח את הצמיג מראש לאיזו סוכנות ממשלתית שבודקת אותו מראש. 

האמת היא שאני לא יודע איך זה עובד בארץ...

Just now, Shay Fishman כתב:

הגיטי המקוריים במקומם המתאים 😅

🤣

תודה, עדכון חשוב. 

בכלל אין מה לכתוב על צמיגים הרבה כשהם חדשים לגמרי. גומי חדש לגמרי כמעט תמיד יהיה נעים. אלא שהצמיג משתנה וצמיג גרוע משתנה משמעותית, בדרך כלל לרעה. אצלי המקסיס ביגהורן להיפך: כשהורכבו והיו רכים לגמרי רעש הכביש היה בלתי נסבל, אחרי כמה חודשים השתפר בהרבה, שקטים הם לא יהיו אף פעם. 

• מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

@Jack457

מעניין מאוד , כן כמובן שאין עוד הרבה מה לכתוב,  אני בטוח שככל שיעבור הזמן ויגעו ימי הגשם יהיו לי יותר תובנות . 

לגבי התקינה בארץ זה ברור מה התקן:  שיהיה זול😅 גם בחלקי החילוף זה אותו דבר לדעתי ולצערי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...