Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתחדש, אכן יהיה מעניין לראות איך השוק הסיני מפגין אמינות וסחירות.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

החשמליות הסיניות ממה שהבנתי דורשות שיהיה חיבור עם אפליקציה, האם כך הדבר גם באטמוספריות?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, DareDevil כתב:

החשמליות הסיניות ממה שהבנתי דורשות שיהיה חיבור עם אפליקציה, האם כך הדבר גם באטמוספריות?

לא, אין שום אפלקציה כלשהי לצ'רי, לא שאני מודע לה לפחות.

בסיאט הייתה לי, לא שימושית כל כך למעט קיבעת תור לטיפול במוסך, וידיעת מיקום הרכב כי היה מותקן איתורן.

לא יודע מה קורה בסיניות האחרות, ומה הדרישה שם

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
פורסם

אצלנו בחברה יש 4 רכבים מהתוצרת הנ"ל , לא יהיו יותר ....

- בעיות מיזוג בכל ארבעת הרכבים

- צריחת דלק , אצל הלוחצים מתחת ל 10קמ"ל , אילו שפחות מעל ל 10 קמ"ל אבל לא הרבה מעל...

איכות הגימור בינונית ותו לא, בעלי הרכב מרוצים מהאיבזור  , קצין הרכב קצת פחות מרוצה מכמות תשומת הלב אשר נדרשת ממנו בנוגע לרכבים.

• מעניין 3

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

לגבי המזגן,  זה מפחיד לא אשקר . מקווה שלא אקח חלק בזה, בכל מקרה גם אם כן אני מקווה שהאחריות תבוא לידי ביטוי. מיותר לציין שבנתיים הוא עובד מצויין, בחימום וקירור.

לגבי איכות החומרים, היא אכן לא אחידה ודי בינונית, דומה לסיאט שהייתה לי .

לפחות בצ'רי בנתיים, בניגוד לסיאט אין קרקושים מציקים מהפלסטיקה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עדכון קטן אחרי כמעט 7,000 ק"מ וחצי שנה של שימוש:

בשורה התחתונה, אני ממשיך להיות די מרוצה מהבחירה.

וקצת יותר בהרחבה:

בצד החסרונות, עדיין לא התרגלתי לפעולה האגרסיבית של מערכות הבטיחות, התיקון של סטייה מנתיב די אלים .

ואני אישית פחות מתחבר לתחושה בהגה שמהערכת פועלת, בכללי יש תחושה שלהגה חיים משלו, מרגיש כל הזמן דרוך כזה, קצת קשה להסביר במילים אז אני אישית מבטל אותה . 

עוד משהו מוזר שהמערכת האקטיבית על שמירה על נתיב\זחילה בפפקים פועלת( לא סטייה מנתיב) התחושה הרבה יותר, הפעולה של המערכות הרבה יותר זורמת, והרבה פחות אגרסיבית, ונעימה יותר לשימוש יומיומי בפקקים ובשיוט בכביש 6 נניח.

הבנתי שיש עדכון למערכות הבטיחות, ולמערכת המולטימדיה העדכון יתבצע בטיפול השנתי.

לגבי צריכת הדלק, יש קצת שיפור  עם צבירת הק"מ, שוב הרכב הזה רחוק מלהיות חסכוני.! אבל לדעתי הוא גם לא כזה רעב לבנזין, לדעתי צירכת הדלק די סבירה ביחס לביצועים וגודל הרכב, ודומה למנועי 1.6 טורבו אחרים דוגמת יונדאי-קיה.

בשיוט במהירות חוקית בכביש 6, אפשר בכיף להגיע ל15,16 ק"מ לליטר .

בתוך העיר לדוגמה הצריכה גבוהה יחסית ועומדת על 1 ל9 בערך, שזה קצת פחות טוב מתקופת ההרצה , כנראה שהשילוב של מזגן ורגל קצת יותר כבדה מתקופת ההרצה משפעים על הנתון .

אם אני משווה לסיאט 1.0 tsi הצריכה בסיאט הייצה טובה בכ 20-25% , אבל שוב סך הכל פשרה הגיונית ביחס לרכב לדעתי.  

עוד כמה נק' מבחינת הרכב שאולי שחכתי לציין בתחילת בשרשור

לרכב יש מספר מצבי נהיגה, יש3 כאלה בסך הכל  :אקו, נורמל, ספורט

מצב אקו ממש מרסן את הרכב והוא מרגיש כבד , מצב ספורט מחדד קצת התגובות של הרכב והתיבה מנסה לשמור על המנוע בסלד היעיל, והגה הופך לקצת יותר כבד, גם בסיאט המצב היה דומה. אני אישית נוסע במצב הרגיל ונותן לרגל ימן להכתיב את הקצב.  

מבחינת פעולת המנוע גיר אציין שהעסק מרגיש עכשיו קצת יותר מחובר ויש תחושה שהמנוע קצת "נפתח" עם הזמן, ומרגיש טוב יותר , ובכלל אני מאוד נהנה מהביצועים של הרכב כמו שציינתי בתחילת השרשור.

מבחינת תקלות אין משהו חריג , ואין כניסות לא צפיות למוסךץ

ובכל זאת אם אהיה ממש קטנוני, מידי פעם הקארפליי האלחוטי מפקשש, ודורש הפעלה מחדש למולטימדיה , שזה קורה אני אישית מתחבר בכבל, לא קריטי לי בכלל.

יכול להוסיף שהמזגן עובד ממש טוב בניגוד לדיווחים שקראתי בעבר , ועומד בציפיות שלי. ההנעה מרחוק ממש תענוג , וכיף להיכנס לרכב שהוא לא לוהט מחום. 

ובחורף  שממש היה קר באזור העמק,  להניע ולחמם את הרכב בעזרת החימום מראש, ואת חימום המושבים שנכנסים לרכב.  

מה שצפוי בזמן הקרוב זה טיפול ראשון ב10,000 ק"מ \שנה, ואחריו טיפול כל 15,000\שנה.

לפי הנסועה הטיפול הראשון יתקיים עוד בערך כ3 חודשים, אז אחזור לעדכן כאן.

בינתיים אני כאן לכל שאלה🙃 

• אהבתי 2
פורסם

בנוגע לצמיגי giti.

הם מגיעים כצמיגים מקוריים גם על חלק מרכבי VAG.

אמא שלי קיבלה שנה שעברה ארונה 1 ליטר חדשה עם הצמיגים האלה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מעניין איציק , אני אישית לא הכרתי את giti, ובמבחני דרכים ציינו לרעה את הצמיגים, אישית לא הרגשתי משנו מיוחד לרעה. 

רוב הנהיגה שלי רגועה, בנוסף לזה שהרכב די גבוה וכבד, ולא בדיוק מכויל לספורטיביות בלשון המעטה 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 18.5.2024 בשעה 21:01, Shay Fishman כתב:

מעניין איציק , אני אישית לא הכרתי את giti, ובמבחני דרכים ציינו לרעה את הצמיגים, אישית לא הרגשתי משנו מיוחד לרעה. 

יצרן צמיגים סיני מהגדולים שיש.

מיובא לארץ בשם GITI ו-GT RADIAL.

נחשב איכותי ביותר מבין היצרנים הסינים, וגם לא באותה רמת מחיר של הצמיגים הסינים הזולים.

בעל תו תקן אמריקאי(לא נפוץ בכלל בצמיגים סינים).

כמו שהוזכר, מגיע בתור הרכבה מקורית על מספר רכבים מקונצרן VAG (גם ברכב מסחרי, קראפטר).

מנסיוני, לא שיא האיכות בהשוואה למותגי הפרימיום, אבל צמיג סביר בהחלט.

מדורג שני מבין יצרני הצמיגים בסין:

https://www.grip500.co.uk/guide/ranking-of-the-best-chinese-tyres

• מעניין 2
פורסם

אגב, היצרן במקור הוא מסינגפור ורק מאוחר יותר עבר לסין.

• מעניין 2
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

@Mr 44 האמת שתכננתי לעדכן בקרוב מאוד לאחר הטיפול הראשון, שיקרה  איפשהו בחודש הבא כנראה. 

כרגע הק"מ העדכני הוא 9,400 , וטיפול ראשון לפי דרישות היצרן הוא 10,000 ק"מ / שנה. (עוד מעט שמונה חודשים עם הרכב)

הטיפול הראשון הוא קטן וכולל החלפה של שמן+ פילטר.

בנוסף לטיפול, נודע לי שיש עדכון גרסה למערכות הרכב שאפשר לבטל את הסטייה מנתיב באופן קבוע , כרגע ברגע שמניעים מחדש את הרכב המערכת חוזרת לפעול, בנוסף הבנתי שהעדכון גם משפר את תפקוד מערכות הבטיחות, מנסיון ברכב אחר של קרוב משפחה שביצע את העדכון , זה באמת עובד והמערכת פועלת באופן הרבה יותר "אנושי " ותיקון הסטייה מנתיב פחות אגרסיבי. בנוסף לאחר העדכון נוספה השפה העברית במולטימדיה (פחות חשוב לי) 

ובסך הכל ממשיך להיות מרוצה מאוד מהרכב . ביצועים טובים מאוד, נסיעות ארוכות עוברות בכיף, ובגדול  שלם לגמרי עם הבחירה שלי ברכב 

שוב לא הכל מושלם ברכב במחיר הזה, או בכלל. ויכול לציין לרעה את מערכות הבטיחות האגרסיביות יחסית , שכנראה ייפתר בעדכון הגרסה. וצריכת הדלק לא הכי טובה ,אבל גם לא הכי רעה והגיונית לדעתי ביחס למנוע 1.6 טורבו, בנוסף אני לא נוסע המון אז צריכת הדלק פחות קריטית לי אישית. מה שכן המיכל יחסית קטן כ40 ליטר בתדלוק, דומה למה שהייתי מתדלק באיביזה הקודמת שלי.

בינתיים אני והצ'רי ממשיכים לטייל ולצבור חוויות 😉(בתמונה מצורפת)

אם תרצה לדעת עוד משהו ספציפי אתה תמיד מוזמן לשאול בכיף🙃

@צ'ופצ'יק 

טוב לדעת, שוב בנהיגה מנהלתית , לא מרגיש משהו לרעה בצמיגים מקווה שחלילה במצבי קיצון הם גם יעשו את העבודה. 

כן קצת מפריע לי שרכבים זולים יותר מקבלים מהיצרן, צמיגים שנחשבים לטובים יותר\ מיצרן פרמיום (קונטי ומישלין לדוגמא).

שיכול להיות שבנהיגה נמרצת יתנו קצת יותר אחיזה ותחושת ביטחון 

אגב זה בחירה של היצרן ולא של היבואן גם בחו"ל הרכב מגיע עם אותם הצמיגים של giti .

IMG_0602.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מקפיץ קצת את השרשור לטובת עדכון קטן בוצע טיפול ראשון  שהיה מאוד זריז וקליל, על המחיר ניתן להתווכח. (אצרף את טופס הטיפול) 

עדכון סטייה מנתיב לא בוצע בסוף ובכלל לגבי הנקודה הזו החוויה שלי עם השירות במוסך הייתה נוראית.!

בהתחלה טענו שלא קיים עדכון לאחר מכן שהראיתי להם שזה אכן קיים  טענו שיש , לבסוף אחרי 6 שעות! מרגע גמר הטיפול שחררו אותי בלי עדכון גרסה. 

וסיבנו אותי עד גמר הטיפול בלי סוף

בכיר במוסך טען שהרכב שלי "מבזבז לו ליפט וזמן עבודה על טיפול ברכבים אחרים" אוקיי הבנתי מה חשוב למוסך , רמז הלקוח לא במקום הראשון. 🤑  בכל מקרה כנראה שלא אחזור לשם עקב הגישה הזו וחבל, כנראה בארץ חווית שירות במוסך לא יכולה להיות נעימה וטובה .. 

קבעתי תור נוסף לשבוע הבא במוסך המרכזי של פריסבי\קרסו , בחיפה. טענו שמבצעים את העדכון בחינם ושאגיע בשמחה מקווה שבאמת כך יהיה.. 🙄

IMG_2271.jpg

• מבאס 2
פורסם

האמת מחיר סביר לטיפול ראשון במיוחד אם מורידים את התוסף פיח, למה ניקית מצערת?

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...