Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיתון היחיד שאני אפילו למחיר לתאריך לא מאמין בו... ישראל היום.

יכול להיות שגנבי הרכב מחפשים חשמליות כי זה מה שהולך אצלם בשוק אבל מפה ועד שימוש בסוללה לטובת אגירת חשמל ביתי... המרחק ענק!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש עוד כמה כתבות דומות (לדוג' על איוניק) דומות...https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rjbqtwkf3

וכן. משתמשים בסוללות בבתים פרטיים.

קרא פסקה אחרונה.

לא חייב להמיר ל230v גל סינוס טהור.

ממיר מתח פשוט יספיק בשביל תאורה.

.

פורסם (נערך)

די חלאס עם השטויות האלו
סוללות רכב מפיקות 400-800 וולט DC... איזה תאורה בדיוק עובדת על מתח כזה?
בלי קשר, נגמרה הסוללה... איך תטעין אותה?
אלו לא סוללות שמחברים להם מטענן מאלי אקספרס. יש מערכות טעינה חכמות, שגם מאזנות את התאים והכל עובד בפרוטוקול תקשורת יחודי.
בקיצור קשקוש בלבוש... ואני מגיע מהתחום אז אני קצת מבין

בשביל להפוך סוללה של רכב לסוללת אגירה יהיה יותר פשוט וזול לקנות מוצר מדף שגם בגלל הכימיה יעבוד טוב יותר בפרופיל אנרגיה ביתי שהוא שונה לחלוטין מפרופיל של רכב. אז בחייאת... תפסיקו להאמין לכל מה מאכילים אתכם.

אם גונבים כאלו רכבים זה בשביל חלקים או בשביל להתנייד איתם, לא בשביל שום דבר אחר.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

הכל קיים לך ברכב. מערכות טעינה. מערכות תאורה וכו'

אתה רק צריך לפרק...

זה לא שאתה צריך לעשות משהו חוקי או תקני.

אתה יכול לחבר איך שבא לך וכמה שבא לך.

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם

אם אתה לא מבין.... בחיאת אל תכתוב שטויות
מערכת הטעינה ברכב בנויה אחרת לגמרי ממערכת טעינה on grid. ברכב טוענים רגנרטיבית שזה אומר אגירת אנרגיה גבוהה בפרק זמן קצר מאוד, זאת גם הסיבה להבדלים בכימיה של הסוללה. בלי קשר לאופי המרה שונה לחלוטין

אתה לא יכול לחבר מה שבא לך ואיך שבא לך והמידע שאתה נותן פשוט לא נכון

פורסם (נערך)

לפני 8 דקות, om2 כתב:

הכל קיים לך ברכב. מערכות טעינה. מערכות תאורה וכו'

אתה רק צריך לפרק...

זה לא שאתה צריך לעשות משהו חוקי או תקני.

אתה יכול לחבר איך שבא לך וכמה שבא לך.

הגיבו לך.
רק אציין שאני לא איזה מהנדס חשמל מדופלם, אבל ממה שאני יודע להשתמש בסוללה של טסלה כדי לספק חשמל לבית זה לא דבר פשוט וכנראה שמה שתקבל זה שריפה גדולה/פיצוץ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 14.11.2023 בשעה 11:49, סולל הדרך כתב:

יש למשפט הזה סימוכין, כי השימוש בסוללה כזו למערכת חשמל ביתית הוא לא פשוט במיוחד.

לא הצלחתי למצוא משהו ממקור שנחשב למהימן. אני זוכר שקראתי את זה איפשהו אבל לא מצליח להזכר מאיפה.

בכל-אופן, אני סבור שדבר כזה קיים. מעבר למה שקראתי, בעיקר נוכח הביקוש לזה מצד הערבים

(When there is a will ,there is a way)

אני מניח שהיית שמח להפגש עם לקוחות מרוצים ועם מתקינים, שהיו עונים לך על השאלות ומניחים את דעתך

פורסם

גם אני קראתי בתנך שיש אלוהים, זה לא הופך את זה לנכון
וגם ביבי לא מלך כמו שכתוב בישראל היום...

יש היום רכבים בודדים על מערכת טעינה פריקה דו כיוונית, משמע שהסוללה של הרכב, יכולה ויודעת לפרוק את עצמה דרך ממיר מתאים לרשת החשמל הביתית
זה דורש EV charger מתאים, רכב מתאים וממיר סולארי מתאים (אלא אם הוא מובנה ברכב)

אאל"ט לפורד F150 יש גרסה כזו וגם טסלה דיברו על זה, זה לא טיריוואלי בכלל.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

גם אם יש BMS מתאים, זה דורש לא מעט ידע, הבנה וגם די מסוכן.
בלי קשר לעובדה שהסוללה הזאת לא תשרוד לאורך זמן בפרופיל ביתי כי היא לא בנויה לסגנון מחזורי הטעינה והפריקה... אבל נשאיר את זה בצד.

הוכחתם שזה אפשרי טכנית, אכן מרשים
היות ול BMS יש חשיבות על בכל הנושא של יצוב הסוללה ונעילה שלה בתנאים לא בטוחים... להכניס BMS של צד שלישי שמחובר לחבית חומר נפץ.
שיהיה להם בהצלחה.

פורסם
לפני 7 שעות, סולל הדרך כתב:

לא יודע אם אתה ציני או לא... ראה את תגובתי הקודמת.
אתה בנאדם טכני ומן הסתם מבין שזה כמעט בלתי אפשרי ודורש השקעה גדולה ע"מ לממש את האנרגיה וגם לנהל אותה מחוץ לרכב.

סתם התלוצצתי על עניין הסוללות.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 3 שעות, ntd כתב:

לא הצלחתי למצוא משהו ממקור שנחשב למהימן. אני זוכר שקראתי את זה איפשהו אבל לא מצליח להזכר מאיפה.

בכל-אופן, אני סבור שדבר כזה קיים.

זו זכותך כמובן. אם הייתי מציע לך לבצע השקעה כספית על בסיס כזה, סבבה? עזוב השקעה -- המלצה על פלאפל, הולך?

המסורת בפורום היא לפחות לנסות לבסס עמדות על ידע או ניסיון אישי. לדעתי כדאי להמשיך לקיים אותה ככל האפשר. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 9 שעות, סולל הדרך כתב:

אם אתה לא מבין.... בחיאת אל תכתוב שטויות
מערכת הטעינה ברכב בנויה אחרת לגמרי ממערכת טעינה on grid. ברכב טוענים רגנרטיבית שזה אומר אגירת אנרגיה גבוהה בפרק זמן קצר מאוד, זאת גם הסיבה להבדלים בכימיה של הסוללה. בלי קשר לאופי המרה שונה לחלוטין

אתה לא יכול לחבר מה שבא לך ואיך שבא לך והמידע שאתה נותן פשוט לא נכון

סליחה, אבל נראה לי אתה זה שכותב שטויות.
1. אפשר להטעין כל סוללה של PHEV/EV משקע ביתי. זה מצב עבודה סטנדרטי לגמרי של הרכבים האלו.
2. סוללה שמסוגלת לעבוד עם זרמי טעינה/פריקה גבוהים תסתדר מצויין גם עם זרמים נמוכים, אבל לא הפוך.

פורסם

נגיד שאתה צודק...

אז בעצם אתה אומר איילון מאסק הוא חתיכת מטומטם?

ברכב שנוהג אוטונומית ומשמיע קולות של פלוצים, הוא לא יכול לאפשר טעינה של הבית, הרי זה פיצ׳ר סוף הדרך. למה אף יצרן אחר לא מאפשר את זה ורק עכשיו מתחילים לראות טפטוף (שהתחיל ב f150. ולא בכדי כי אני מנחש שהסוללה שלה היא פשרה אבל מפאת הגודל הפיזי אפשר לדחוף סוללה ענקית לפצות מה שאי אפשר ברכבים קטנים... רק ניחוש)

סוללות לרכבים חשמליים סוללות אגירה הם מוצרים שונים. זאת עובדה. למה? מליון סיבות.

אתה רוצה להמליץ לחבר סוללה של טלסלה עם bms של צד ג׳ לרשת החשמל הביתית תפדל.

• תוכן חדש...