Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כפפות נהיגה

ik3
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא מזמן הורדתי את הציפוי על ההגה שהיה לי כשקניתי את הרכב(המוכר שם רגע לפני המכירה משום מה ולא ציפוי טוב במיוחד)

ישר הרגשתי ירידה ברמה של האחיזה בהגה- עם ההגה במצב המקורי שלו, שהוא עם ציפוי עור רגיל.

מרגיש שכל הזמן הידיים מחליקות בזמן נהיגה במיוחד מהירה, כרגע הפתרון הוא לשים מזגן על פול על הידיים.

אני חושב על לקנות כפפות נהיגה, אך מחיפוש ברשת יצאתי יותר מבולבל ממה שנכנסתי.

מצאתי שני כיונים עיקריים:

סגנון של מירוצים עם אישורי FIA

image.png.5e783051e04876c73f483995c4638e86.png

סגנון אולד סקול(עם /בלי אצבעות)

image.thumb.png.5c0627f627ed24f4dc64fed4ebc28ea8.png

מה אני מחפש:

-אחיזה גבוה ותחושת ביטחון באחיזה שלי בהגה.

-שלא יגרום לידים להזיע.

-שיהיה נוח ולא יפריע לנהיגה.

- מעדיף מחיר נגיש ולא להוציא עכשיו 500 שקל על כפפות

לא מעניין:

-הגנה מאש(אני בלי חליפת מרוצים מלאה ככה שבמקרה של אש- לא כזה מעניין שהיידים יהיו מוגנות כשכול הגוף לא)

נחמד שיהיה:

-אפשרות להשתמש בטלפון (כמובן בלי לעבור על החוק)

אשמח להערות והכוונות.

על פניו לפי סדר ההעדפות שלי נראה שהאופציה השניה היא המתאימה יותר, אבל מצד שני יצא לי לשמוע על תגובות שהסגנון הזה לא במיוחד אוחז מדהים אלא בעיקר בשביל "סטייל" שהיה רלוונטי בעיקר לפני 50 שנה😄

*הרכב TYPE R FK2

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• אחראי פורום
פורסם

זקני הפורום נזכרים בטופיק "נעלי נהיגה" ובספין אוף האייקוני "תחתוני נהיגה".

• אהבתי 5
  • מצחיק 5

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מניסון העבר, במיאטה שלי ההגה המקורי התפורר, ככה קניתי אותה, זה הגיע למצב שהוא היה דביק ומתפורר בחלקים ממנו ובימים חמים הידיים שלי היו שחורות מהאחיזה והחיכוך בו.

תחילה אימצתי את הרעיון וקניתי כפפות מחוררות אולד סקול מעור, זה היה מסורבל להלביש/לחלוץ אותם, מה גם שזה היה נראה מעט מגוחך למראה.

לאחר תקופה מה פשוט נשברתי, איתרתי הגה אפטרמרקט שתואם למיאטה שלי.

המלצתי היא או לגשת לסדנא ולבצע עיטוף מקצועי לפי דרישותיך (סוג הציפוי, צבע, צבע תפרים ויש מקומות שאף יציעו צורה שונה).

אופציה 2 להזמין הגה אפטרמרקט מסדנה בחו''ל לדוגמא 

https://guardiandesigns.eu/

לא ראיתי שיש הגה לטייפ אר fk2 אבל שווה לבדוק מולם.

בהצלחה!

פורסם

לגבי החלפה\עיטוף הגה זה גם סוג של על הפרק ואולי יעשה בהמשך, מבדיקה בעבר העלויות היו גבוהות למדי לציפוי ברמה טובה.

אלקנטרה ציפוי- מבחינתי זו האופציה היחידה מאחר ועור רגיל פשוט מחליק. סביב 800 ומשהו עם עבודה. יתרון: אפשוריות גימור מירובות מאוד, חסרונות בעיקר שזה מוצר שרגע ששמת אותו אין לו ערך כלל.

הגה ריטרים עם אלקנטרה- מגיע הגה שלם כמו שהוא, פשוט שהורידו ממנו את הציפוי המקורי שלה עור ובמקומו שמו אלקנטרה גם אמיתית כמובן, במקרה הזה העובי גם נשמר זהה בהגה, עולה סביב 1500 וקצת, עבודה אפשר לבד לא כזה מורכב רק לפרק הגה וכרית אוויר ולהרכיב לחדש.

יתרונות יש ערך מכירה למוצר כי זה הגה שלם ומקורי.

הסיבה העיקרית שאני נוטה כרגע לכפפות כי המחיר יותר נגיש "על פניו"

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מניסיון, עיטוף עצמי עובד מעולה.

עשיתי לרכב ישן של קרובה. 

צריך להקדיש משהו כמו שעה והתוצאה מעולה, גם היום בחלוף 3 שנים מהביצוע.

כפפות ליום יום נראה לי כמו מטרד לא סביר.

פורסם

אם אני שם כיסוי אז אני אשים אחד מותאם להגה ומאיכות טובה, לא גנרי רגיל(זה מה שהיה והעפתי אותו) לא מוכן להתפשר על ״עור״ מעלי ו״אלקנטרה״ מעלי שזה בתחלס חרטא נקייה.

אם אשים אז אלקנטרה כמו שצריך.

עכשיו לגבי הרכב ספציפית שלי מאוד מאוד קשה למצא כיסוי מותאם(גם באלי אחד מאיכות בינונית תתקשה מאוד למצא) וזה לאחר מחקר רציני ברשת יש איזה שני מקומות בערך שמצאתי בזמנו, ובגדול ציפוי איכותי רק החומר יעלה סביב ה500 שח, וזה גם מה שהמתקין שלי אמר, 500 ומשהו חומר ו300 עבודה שסהכ מגיע לסביב ה800 ומשהו כמעט 900.

פורסם (נערך)

אתה מצד אחד מאוד אנין טעם ומצד שני גרושניק.

מנסיוני אפשר להגיע לתוצאה טובה בלי הוצאה גבוהה.

ברור שאלקנטרה או עור יעלו. גם כפפות טובות.

פרקטית, חושב שציפוי הגה עדיף על כפפות.

בהצלחה.

עריכה: לרכב כמו שלך...הייתי משקיע את ה 900 ש"ח הנדרשים.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אין קשר לגרושניק, יש לי עוד רשימה של דברים לעשות עם הרכב וזה מסתכם בסופו של יום בהמון כסף.

בדבר שהוא קוסמטי בעיקר מעדיף לחפש פתרון עם vfm טוב, ולכן הכיון הוא כפפות בתור התחלה, וציפוי ברגע שיגיע הזמן לזה.

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם

זה פשוט נשמע שאתה מאוד רוצה כפפות וזה סבבה. כל אחד והכיף שלו. 

רק אציין שלמצוא כאלו שלא תזיע בהם זה די קשה.

להשתמש בטלפון יהיה מעצבן עם כמעט כל כפפה. אלו שני חסרונות שגם עם כפפות מהטופ כנראה שתסבול מהם. 

לשיקולך. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 29.10.2023 בשעה 02:22, tan tan כתב:

למה שלא תקנה את הכיסויים הפשוטים שמתלבשים על ההגה?

כי בעוד שנתיים, בדיוק כשהוא יצטרך, בעיקול החד ההוא, החוט פלסטיק בשנקל יפרם והוא יהיה בלי הגה ביד.

כן אני מכיר את זה ש"כבר עשרים שנה זה אצלי והכל טוב". 

הגה זה לא אסתטיקה, זה בטיחות. לכן צריך מוצר אמין שיושב טוב ותכלס, הכי טוב להחליף הגה. לא חייבים לחדש (?).

כפפות באקלים הישראלי נראות לי לא רלוונטיות אלא אם תקנה כפפות סופר איכותיות ומה, כל הזמן ללבוש ולהוריד? בסוף ימאס לך. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

התחושות של ההגה מוזרות עם הכיסויים האלו, היה לי בסיטרואן לפני עשור, עוד נתתי לחבר שיש לו ידיים וסבלנות לעשות את זה עבורי, זה לא מרגיש כמו הגה עור.

אגב הפות''ש ציין באחת ההודעות שיקול של ערך למוצר, לא כ''כ הבנתי במה מדובר, לעניות דעתי מאחר ואתה חובב הגה ובעל רכב מיוחד, אז הייתי משקיע בגורם המקשר אותך לנהיגה.

אז הגה עם תפירה מebay

היום הגה אפטרמרקט

IMG_20150417_175532.jpg

IMG_20191024_135457.jpg

• תוכן חדש...