Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול שימוש ביתי. 

מחפש איזה סט ראשוני שיכלול 2 סוללות מטען ומברגה/פטישון.

מה חשוב לי?

1. שהכלים יהיו איכותיים יחסית.

2. סוללות טובות שיחזיקו הרבה זמן.

3. מבחר גופים רב שאפשר להוסיף אח"כ. 

4. שהמחיר של החלקים יהיה סביר.

בגדול די חשבתי על מקיטה. 

אבל אשמח לשמוע  עוד דעות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

https://www.toolsonline.co.il/items/6032730-זוג-מברגות-18V-אימפקט-ומברגה-רוטטת-סוללה-2A-מטען-תיק-מזוודה-וסט-ביטים-Milwaukee

למרות שהייתי כבר הולך על סדרת הfuel שלהם, אם זה לא מפריע לך להוציא 3 אלף ומעלה על סט כלים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ממליץ על DeWALT  דרך אמזון, על כלים מסדרת ה XR (Brushless) , ניתן למצוא מגוון סטים במחירים שבארץ רק אפשר לחלום עליהם

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דיוולט, מקיטה, גרינוורקס - בעלות המבחר הטוב ביותר (המגוון ביותר) לכלים נטענים.
ב"עץ האורן" תוכל למצוא את הכלים של WESCO (תוצרת POSITEC, שמייצרת את KRESS ו WORX). כלים טובים סה"כ ומבחר נהדר (מברגה, פטישון, משור עגול, ג'יגסו, מרסס צבע ומה לא...) במחירים טובים. אגב, יש גם באמאזון במחירי רצפה.

יש לך סבלנות ? צא לציד של גרינוורקס באמאזון. אנחנו מתקרבים לכל הבאלק פריידיי והסייבר מאנדיי ויש לפעמים מבצעים כאסאח.

קניתי כמה כלים של גרינוורקס בשנה האחרונה - מאוד מופתע לטובה (משחזת, סט מברגות [אימפקט ורגילה], אימפקט 1/2" לעבודה על האוטו) לצערי מולטי-טול שהזמנתי לא הגיע (משום מה לאמאזון יש לפעמים קטעים שהם פתאום מזכים אותך על הזמנה כי "המוצר לא הגיע ליעד" או איזה שקר כלשהו - כאשר באותה הזמנה בדיוק הגיעו יתר הפריטים...) וכרגע אני דוגר על כלים נוספים להזמנה - בתיזמון הנכון (רוטור לחיתוך של גבס וכד').

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסכים עם איציק, הרכבתי סט כלים של worx מאמזון עם השנים בחמישית מחיר מהארץ, נהנה מהם מאוד. חשוב לזכור שצריך להשקיע בממיר מתח או ללכת לחשמלאי או לקנות מטען אירופאי מאמזון אירופאי / אליאקספרס.

פורסם

זה לא "אמפר לשעה" אלא "אמפר שעה (אמפר כפול שעה) - וזוהי קיבולת הסוללה. דומה למילאמפר שעה בטלפון הנייד. ככל שגדול יותר המכשיר יפעל יותר זמן על טעינה אחת, במחיר מכשיר יותר מסורבל וכבד.

בחר בהתאם לצרכים שלך - יש הבדל בין משתמש ביתי שנזקק לכלים מפעם לפעם לבין בעל מקצוע שאצלו הכלים פועלים שעות ברציפות כל יום וזמן טעינה הוא זמן מבוזבז. כמובן שאם יש יותר מסוללה אחת תוכל לטעון סוללה במקביל לשימוש באחרת.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

סוללה עם אמפר גדול יותר מחזיקה יותר זמן ,כלי עם V גבוהה יותר יהיה בדרך כלל חזק יותר נתון שנמדד בניוטון\מטר 

אם יש לך 2 סוללות זה מבטל את חשיבות העניין ברוב המקרים כי אתה עובד עם אחת טוען אחת במקביל.

במבחנים שנערכו באינטרנט ציוד של מלווקי נמצא הטוב והאיכותי ביותר כמעט בכל מבחן 

אבל ביחס עלות\תועלת יש מותגים אחרים שנותנים יותר לכסף.

אני רציתי לרכוש מברגת אימפקט טובה לשימוש ביתי +שתי סוללות+מטען בזול 

והיה חשוב לי בנוסף לכח גם משקל קל של הכלי.

קניתי את זאת ואני מרוצה מאוד :

https://www.dror-tools.co.il/items/5717825?gclid=Cj0KCQjw1OmoBhDXARIsAAAYGSEKRotEaVtAxFd_TYAUTICN3msn07yt7WtnV6jj-ZUe7iGeNdd6rY8aAvAOEALw_wcB

קלה מאוד 

2 סוללות תוצרת סמסונג 

מנוע של מבוצי יפן

עוצמה 90 ניוטון מטר מתאימה כמעט לכל סוג עבודה 

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא "עוצמה" אלא מומנט (torque), שנמדד ביחידת ניוטון כפול מטר (Nm). לעתים אתה רוצה גבוה, לעתים דווקא נמוך כדי לא לשבור כלי או חלק.

כרגיל - צריך לנסות למצוא את השילוב הנכון של משקל, נוחות אחיזה, כוח\מומנט ומחיר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, Nakamichi כתב:

תודה. מה לגבי ההבדלים בין הסוללות השונות?

נניח 2-5 אמפר לשעה. 

יש בפועל הבדל משמעותי ביניהן? חזקות יותר? מחזיקות יותר?

במברגה עובדים עם 2ah בגלל עניין של משקל. מאוד לא נוח לעבוד לאורך זמן במברגה עם סוללה של 4 או 5 אמפר. זה למה עדיין סוללות של 2 אמפר תמיד יהיו...

פטישון, משחזת או אפילו אימפקט 1/2" כדאי מאוד שתהיה סוללה של 4 או 5 אמפר כי זה נגמר מהר.

חלק מהיתרון שמשתמשים בעולם רואים בגרינוורקס זה שהן 24v ולא 20 (אם נדייק: זה 18v נומינלי מול 21.6v נומינלי) אז אתה מקבל שם יותר עוצמה וקיבולת הסוללה גדולה יותר (יש עוד תא סוללה). שים לב שאני מדבר על גרינוורקס ולא על worx.

כמו שכבר הוזכר, ל worx יש מגוון כלים יפה מאוד, חלקו הגדול הוא למשתמש ביתי (ליין בצבע כתום) בעוד המקצועי מכיל את הכלים הבסיסיים אבל הם טובים בהחלט (עובד איתם ביום-יום).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי בעבודה מברגה 18V של מקיטה ולטעמי היא גדולה וכבדה מידי. לפטישון זה אחלה אבל למברגה עדיף 12V.

קולגה בעבודה רכש סט של מברגה ופטישון 12V של מילווקי, סדרת Fuel ולדעתי למי שצריך כלים לשימוש מזדמן זה מספיק לגמרי.

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעה, Nakamichi כתב:

תודה. מה לגבי ההבדלים בין הסוללות השונות?

נניח 2-5 אמפר לשעה. 

יש בפועל הבדל משמעותי ביניהן? חזקות יותר? מחזיקות יותר?

לפני כשעה, AUDIO KING כתב:

סוללה עם אמפר גדול יותר מחזיקה יותר זמן

זהו בגדול.

לפני כשעה, AUDIO KING כתב:

דרור כלים, NICE. חברה מדהימה. יודע להעיד ששירות הלקוחות שלהם פנומנלי- יהפכו עולמות כדי שתצא מרוצה. 

(עזרתי להם בעבר עם לקוחה חיפאית)

אשכרה מרוצה מכלי של האנטר?

רכשתי עד היום כמה כלים שלהם, אבל לא עוד.

מרסס צבע (עבודה אחת והחזיר נשמתו לבורא), מלטשת חשמלית (שעושה רעש אבל לא ליטוש- במקרה הטוב זורקת את החומר עליך. כן, את החומר, לא את הדיסק ליטוש), אקדח סיכות\מסמרים (שצריך פטיש אחרי שסיימת לעבוד איתו כדי להחדיר את התקיע כמו שצריך לחומר, גם בחומר רך ובכח המקסימלי של הכלי) ומסור חרב.

יש סיבות טובות לגבי מדוע הכלים שלהם כל כך זולים. אני לא חושב שארצה לקנות שוב כלי של האנטר, רק בגלל האיכות. 

לפני 4 דקות, אורי מ. כתב:

יש לי בעבודה מברגה 18V של מקיטה ולטעמי היא גדולה וכבדה מידי. לפטישון זה אחלה אבל למברגה עדיף 12V.

קולגה בעבודה רכש סט של מברגה ופטישון 12V של מילווקי, סדרת Fuel ולדעתי למי שצריך כלים לשימוש מזדמן זה מספיק לגמרי.

המברגה העיקרית שלי לרוב השימושים היא 12V, ואני משתמש הרבה יותר כבד מאדם ממוצע. 

עם זאת, יש מקרים שאני הייתי שמח ליותר כח. ואז אני משתמש ב-14.4 שלי (שכבר לא מייצרים). 

פות"ש- המלצתי לך, קלאץ' 18V ופטישון.

למשתמש ביתי אין צורך אמיתי באימפקט. כן יש צורך בקלאץ' בהרבה מצבים. 

ופטישון ייעודי תמיד עדיף בעיניי על מברגה שיודעת "גם" לקדוח בבטון. המברגות לא באמת נועדו לזה, ומרגישים את זה בשימוש- עם פטישון הקדיחה קלה וזריזה מאד בבטון. 

אם לא קריטי לך נושא האלחוטי, לך על פטישון חוטי. אני עם זיבלון סיני פשוט ב-300 ש"ח ממבצע של הום סנטר כבר לא מעט שנים, ממלא את כל צרכיי. אותה ההמלצה (לחוטי, לא לזיבלון) קיימת גם בעבור עבודות חציבה, אם מתוכננות לך (ציינת בית חדש, כך שפחות נראה לי שזה משהו שאתה צריך, אבל לך תדע).

בגדול, למיטב ידיעתי כל החברות הגדולות מציעות היום סוללות שמתאימות לכל הכלים של אותו המתח (12, 18V). פשוט לך על בוש\מקיטה\דהוולט\מילווקי וזהו, מיין לפי מחיר... לא תצטער באף אחד מהמקרים. 

אני עד היום מוצא את עצמי רוכש בוש- אני מצליח למצוא מחירים סבירים מחד, והנתונים על הנייר מתאימים לי יותר משל המתחרים מאידך. 

(2 מברגות, מלטשת, מקצוע חשמלי, מסור שולחן "קבלנים",ראוטר, ג'יגסו [ישן וחדש], לא זוכר כבר מה עוד). חלק מהכלים נרכשו בסינון פשוט של "פירמה במחיר" וזהו (ג'יגסו בוש ירוק, ראוטר בוש ירוק, מברגה 12V), השאר נבחרו לפי קריטריונים שחשובים לי ורק אז מחיר.

בתור משתמש ביתי לא אמורות להיות לך דרישות מיוחדות מהכלים, כך שסינון לפי הפירמה עם המחיר הכי טוב דיי יישב עליך בול. 

ואני חוזר ומדגיש, מברגת קלאץ' ולא אימפקט...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

ופטישון ייעודי תמיד עדיף בעיניי על מברגה שיודעת "גם" לקדוח בבטון. המברגות לא באמת נועדו לזה, ומרגישים את זה בשימוש- עם פטישון הקדיחה קלה וזריזה מאד בבטון

השאלה כמה אתה קודח בבטון ואיזה קטרים. 

בשביל דיבל בממד פעם בשנה מברגה כזו מספיקה אבל לקידוחי "1 חורים עוברים כל יומיים גם לא כל פטישון אלאמאחד טוב וחזק. 

ופטישון נטען הרבה יותר חלש ממקבילו החוטי. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...