Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה בנושא, יש לי אודי q3 2015.

תמיד עושים לי בעיות בבדיקות בלמים ואומרים שיש הפרשים גדולים בין צד ימין לשמאל.

רק אם אני לוחץ על הדוושה לאט ומגביר את הלחץ בעדינות הבלימה יוצאת בסדר.

למה זה קורה?

כול מערכת הבלימה במצב מצויין במוסך לא רואים שום בעיה וגם בכביש האוטו בולם מצויין. גם בבלימות חרום חזקות.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

זה נכון, אבל זה עדיף מכלום. 

עקרונית, בדיקה מקיפה כזו זה התפקיד של המוסך, זה הרי חלק בלתי נפרד מהבדיקות שמוסך צריך לעשות בטיפול, הבעיה היא שלא כל המוסכים עושים זאת, לא כל הלקוחות מטפלים במוסכים ראויים ויש גם לא מעט כאלו שחיים על תחזוקת שבר.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.8.2023 בשעה 15:31, דניאל1983 כתב:

רק אם אני לוחץ על הדוושה לאט ומגביר את הלחץ בעדינות הבלימה יוצאת בסדר.

לא יודע ספציפית לאאודי Q3 .

אבל ב מינימיינור 1978 זה בדיוק מה שעשיתי, וככה עברתי את המבחן.

אם הייתי לוחץ מהר וחזק לא הייתי מקבל את עוצמת הבלימה שעוברת.

לחיצה חזקה אבל איטית נתנה עוצמה גבוהה יותר.

יש לי הסבר טכני (או לפחות השערה), אבל אני לא רוצה לחפור יותר מידי בשלב הזה, כי זה לא רלוונטי בהכרח לכל הרכבים.

לסיכום, אתה לוחץ כמו שצריך. ככה צריך ללחוץ.

ומילה על הסיפור של eladns, עם האוטוביאנקי הירושלמית.

כשאני הייתי מגיע עם המינימיינור, למסלול הבדיקה, תמיד היה תחושת דריכות ולחץ מצידי.

הרכב מאוד נמוך ויש סכנה שיגרד את הריצפה בבדיקה בבור וגם בתחנות האחרות.

הייתי מגיע למסלול הגלילים של מבחן הבלימה, הייתה הרגשה שאני משוגר כמו טיל קדימה מעבר למתקן, לכיוון אשנב סיום המסלול. (זה רק נשמע מגניב).

סוג חוויות שנכלל באחזקת רכב קטן וישן.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • מעניין 1
פורסם

ברכבים רבים קיימת משאבת איזון בלמים מאחור.

לחיצה אגרסיבית על דוושת הבלם גורמת לעתים לנעילה של גלגל אחד לפני משנהו, ויוצרת הפרשי בלימה גבוהים(מעל 30% שזהו סף הפסילה) ולכן הרכב נפסל בבדיקה.

לכן יש לשבת נכון ברכב, טוסיק וגב מוצמדים לכסא, ידיים נעולות על גלגל ההגה ואז לוחצים בהדרגתיות ובחוזקה(לא ב״בום״!) עד תומה של הדוושה(הוראה זו תקפה במיוחד ליונדאי גטס MK1, אשר נוטה בכלל להפסל על חוסר כח בלימה).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יש לי כל כך הרבה לספר על מכוני טסטים, שזה מספיק לסדרת פרקים של 'דרייב'.

בשורה התחתונה כבר שנים ארוכות אני לא נכנס למכוני טסט, ולא משנה בן כמה הרכב. 

מבקש מהמוסך לעשות את השירות,  משלם עבור השירות, ולא לחוות מכון טסטים מבפנים. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 4 שעות, IsraCar כתב:

כשאני הייתי מגיע עם המינימיינור, למסלול הבדיקה, תמיד היה תחושת דריכות ולחץ מצידי.

הייתי מגיע למסלול הגלילים של מבחן הבלימה, הייתה הרגשה שאני משוגר כמו טיל קדימה מעבר למתקן, לכיוון אשנב סיום המסלול. (זה רק נשמע מגניב).

אני מעדיף ללכת למ.מ.מ ששם מתלהבים מהאוטו וכל אחד נזכר בימים היפים שהיה לו את הרכב הזה ובודקים אותה בסבבה מאשר מה שקרה לי בדינמומטר שעכשיו נקנתה על ידי טסט ליין מגבעת שאול . 

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בדיקות שנתיות הן מסוג הדברים שנשמעים נהדר בתיאוריה - האח הגדול מגן על האזרחים התמימים מפני עצמם.

במציאות אין שום אפשרות למנוע מהדברים האלה להפוך לתעשיית שחיתות, מהזן שמוכר לנו היטב בלבנט: רכבים תקינים לחלוטין שלא עוברים טסט בגלל ניגוד אינטרסים מובנה ורכבים מקולקלים לחלוטין שעוברים טסט בזכות בקשיש מובנה. לעולם האינטרס של האזרח התמים לא לעשות תאונה ולעמוד בדרישות החוק (שמטיל עליו אחריות לתקינותו של הרכב) גדול בהרבה מהאינטרס של האח הגדול.

מקומות כמו ניו ג׳רסי, שבחנו את הסוגיה הזו בצורה רצינית, ולא דרך עדשות של פופוליזם ו״לוביזם״, החליטו לבטל כמעט לחלוטין את בדיקות הבטיחות של מכוניות פרטיות סטנדרטיות להסתפק בבדיקת פליטות מזהמים אחת לכמה שנים. בוושיגנטון (סטייט) האובר פרוגרסיבית אפילו ביטלו לאחרונה את בדיקות המזהמים בטענה שהמצב לפני 40 שנה הצדיק בדיקות כאלה אבל היום המכוניות כמעט ולא פולטות מזהמים ולכן לא ניתן להצדיק את הדרישה הזו. מיותר לציין שהדרישה החוקית לתקינות הרכבים עומדת בעינה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, IsraCar כתב:

לא יודע ספציפית לאאודי Q3 .

אבל ב מינימיינור 1978 זה בדיוק מה שעשיתי, וככה עברתי את המבחן.

אם הייתי לוחץ מהר וחזק לא הייתי מקבל את עוצמת הבלימה שעוברת.

לחיצה חזקה אבל איטית נתנה עוצמה גבוהה יותר.

יש לי הסבר טכני (או לפחות השערה), אבל אני לא רוצה לחפור יותר מידי בשלב הזה, כי זה לא רלוונטי בהכרח לכל הרכבים.

לסיכום, אתה לוחץ כמו שצריך. ככה צריך ללחוץ.

עוצמת בלימה חזקה אני מקבל תמיד, לא משנה איך אני לוחץ.

הבעיה שאם אני לוחץ חזק ומהר יש הפרשים גדולים בין צד ימין לשמאל.

זה אפילו מורגש שהרכב נזרק קצת לצד.

בכביש התופעה לא קיימת.

פורסם

האם בארץ משהו הגיוני? האם יש אנשים מקצועים במקצוע של הרכבים? 

התשובה פשוטה, יש, מעטים עד כדאי פחד להיכנס למוסך/מכון טסטים/פנצריה/מכון פרונט שאתה לא מכיר או לא מבין במכונות ויודע בדיוק מה התקלה.

מצד שני מה אפשר לעשות, לבטל לגמרי, למצא "פטנט אחר"? תמיד יהיה מישהו ינצל את המצב לטובתו האישית. 

פורסם
בתאריך 18.8.2023 בשעה 09:38, viper83 כתב:

האם בארץ משהו הגיוני? האם יש אנשים מקצועים במקצוע של הרכבים? 

התשובה פשוטה, יש, מעטים עד כדאי פחד להיכנס למוסך/מכון טסטים/פנצריה/מכון פרונט שאתה לא מכיר או לא מבין במכונות ויודע בדיוק מה התקלה.

מצד שני מה אפשר לעשות, לבטל לגמרי, למצא "פטנט אחר"? תמיד יהיה מישהו ינצל את המצב לטובתו האישית. 

יש מוסכים מקצועיים, לפי הרכב שלך אתה אמור להכיר. במיוחד היום שיש רכבי טורבו עם מחשב, או רכבים חשמליים, לא כל מוסך מדרכה ידע לטפל לך ברכב... ואתה תמיד יכול לנסוע למוסך מורשה, עדיף לשלם ולנסוע בראש שקט מאשר לשלם בזול ולצאת ביוקר.

פורסם

לשאלת פות"ש:

במדינה מתוקנת הבוחן צריך להכנס לרכב ולבצע את המבחן בעצמו (ואז יש לך סיכוי גבוה יותר להכשל).

וכל מי שלא אוהב את העובדה שיש טסטים - שיעשה רילוקיישן להודו או לאפגניסטן, כי מי צריך דלת לרכב?

וכעת חידה: מה הקשר בין אוטוביאנקי לפרארי?

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...