Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מתחמם במאמץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. סובארו פורסטר (310 א ק"מ) מתחמם במאמץ (עליות עם מזגן בימים חמים) ללא מזגן לא מתחמם.בנסיעה לא מאומצת גם עם מזגן לא מתחמם. החלפתי רדיאטור איכותי חדש+פקק מקורי. טרמוסטט חדש, אחר כך ביטלתי את הטרמוסטט, יוני חום חדש מקורי. עדיין מתחמם. אין איבוד מים בכלל. ראש מנוע תקין בוודאות.  משאבת מים נדיר מאוד ברכב הזה שהולכת. יש למישהו רעיון נוסף? אנא מניסיון בלבד.

פורסם
לפני 56 דקות, Shab00 כתב:

בדקת אם יש לחץ במערכת? יכול להיות שיש חור קטן איפשהו במערכת שבורח ממנו הלחץ.

היי הרכב לא מאבד מים בכלל.

פורסם (נערך)

כמה מתחמם? מתקרב לאדום?

אני עם אימפרזה 06 (מתוחזקת, רדיאטור+פקק די חדשים ואין איבוד מים ) חויתי פעמים ספורות עליה מסויימת בחום לאיזור 70% גובה המדחום וזה קרה רק במזג אויר חם + עליות ארוכות + מזגן + שמירה על קצב גבוה כלומר טורים מעל 3.5 רוב הזמן. בשילוב כל התנאים האלה אחרי 20-30 דקות נסיעה המדחום עלה כאמור ובהורדת קצב הנסיעה לאיזור טורים 2.5 המדחום חזר לאמצע לאחר כ-10 דקות. למחרת בבוקר בדקתי ולא היה איבוד נוזל קירור.

האמת לא רואה בזה תקלה, נראה לי תקין בתנאי מאמץ כאלה. אולי זה גם הסיפור אצלך?

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני 12 שעות, Beta כתב:

היי הרכב לא מאבד מים בכלל.

חור לפעמים הוא בנקודה מאוד עליונה וגורם רק לאיבוד לחץ בלי נוזל.

תעשה בדיקת לחץ.

פורסם (נערך)
בתאריך 30.7.2023 בשעה 03:12, tza כתב:

האמת לא רואה בזה תקלה, נראה לי תקין בתנאי מאמץ כאלה.

לוקח את דברי בחזרה. גל החום עבר ועדיין בשורש לקראת סוף העליה המחוג עולה ל80% מהלך. אני נזכר שבעבר לא משנה כמה היה חם וכמה מאמץ נדרש המחוג נשאר נטוע באמצע. לכן אני חוזר בי זה לא תקין גם אצלי יש את הבעיה.

אגב מאוד הגיוני שמזגן מחמם יותר משתי סיבות:

1. הוא מפעיל עומס נוסף על המנוע וגורם לו לעבוד במאמץ יותר גדול.

2. מעבה המזגן נמצא לפני הרדיאטור ולכן הרדיאטור מקבל אויר שעבר דרך המעבה מזגן והתחמם עוד יותר מהמזג אויר החם גם כך.

הדלקת מזגן מורידה לעיתים חום מנוע במקרים שהבעיה בהדלקת הוונטות כי הפעלת מזגן מפעילה אותם גם אם לא פעלו קודם. כאן נראה שלא זו הבעיה אלא שהרדיאטור לא מצליח להיפטר מהחום כמו שצריך.

מה יכולה להיות הבעיה? רדיאטור שמתחיל להיסתם, משאבת מים שלא מספיק מסחררת את המים.

אצלי ספציפית יש לי חשד שנוזל הקירור איבד מיעילותו בגלל משהו שקרה אצלי, אבל בד"כ זה לא אמור לקרות ובלי סיבה מיוחדת לא הייתי חושב בכיון.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • תוכן חדש...