Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים!

בשעה טובה קנינו לאשתי צ'רי טיגו 8 לפני חצי שנה (היא מאוד מרוצה!) ואתמול מכרנו את הרכב הגדול השני שהיה לנו (סובארו טריבקה) והגיע הזמן לקנות לעצמי משהו קטן והגיוני.

אני נוסע לבד 99% מהזמן. אני נוסע מעט. פעם בשבוע לכל היותר יש לי נסיעה מרחובות לירושלים ובחזרה ויתר הזמן כמעט כלום. בערך 6-5 אלף ק"מ בשנה.

וואלה אחרי שקנינו בפעם הראשונה רכב חדש יש פתאום כזו נחת רוח מזה שלא צריך להתעסק עם סוחרים ולחשוש שעובדים עלי ובאמת שבחשבון פשוט יוצא לי שאם  מחזיקים רכב 5 שנים ההפרש בין עלות הקניה למכירה באוטו חדש אל מול אוטו בן 5 היא לא כזו דרמטית ויש הרבה פחות טיפולים ובלאגן ובטח יהיה הרבה יותר קל למכור רכב בן 5 אל מול רכב בן 10 אז החלטנו לקנות רכב חדש וקטן וזול.

מפה לשם - בכל מיני אתרי קניית רכב 0 ק"מ יש מחירים מעולים על פיקנטו, ספייס סטאר, יונדאי i10 וגם על הטויוטה אייגו. כולן מתחת ל- 90 אלף ש"ח שזה סכום.

אז זהו - בהנתן הפרופיל הדי מצומצם של הנהיגה שלי - איזה מהרכבים האלה הכי שווה? :) 

פורסם

אתה צריך להזמין נסיעות מבחן על הרכבים האלה, כי פיקנטו ויונדאי I10 עם גיר רובוטי חד מצמדי ומיצובישי עם מנוע 3 צילינדרים ורעידות בעמידה. 

תראה מה פחות מפריע לך.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבעיה בפיקנטו ויונדאי זה גיר רובוטי מאוד מעצבן, חוץ ממנו, היונדאי לדעתי הרב היותר טובה מהספייס, היא נוחה יותר,שקטיה יותר, סלון מודרני יותר, מערכות בטיחות.

לספייס מאז 2021 יש רק 71 כ"ס לעומת 80 בעבר, אך גיר הרבה יותר נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תמתח קצת את התקציב לסטוניק 1.0 טורבו. בעליות של ירושלים אתה תודה לי
היא גם הרבה יותר רכב מאשר הפיקנטו.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעה, ben.pere כתב:

מפה לשם - בכל מיני אתרי קניית רכב 0 ק"מ יש מחירים מעולים על פיקנטו, ספייס סטאר, יונדאי i10 וגם על הטויוטה אייגו. כולן מתחת ל- 90 אלף ש"ח שזה סכום.

אף אחת מהן לדעתי.

הטויוטה הכי טובה מבחינת אבזור בטיחות - היחידה מבין כולן שיש לה בקרת שיוט אדפטיבית, לשאר יש רק בקרת שיוט רגילה.

הספייס סטאר היא היחידה שאין לה תיקון סטייה מנתיב, לשאר יש. היא גם היחידה שמגיעה בלי מולטימדיה מקורית שלשאר יש. זה רכב שהושק ב-2013 ועבר מתיחות פנים וזה מורגש.

כולן חלשות ולכל אחת החסרון שלהן, הספייס סטאר חלשה פשוט, הפיקנטו וה-i10 רכבים יותר טובים מהספייס סטאר, אבל לרעתם הגיר הרובוטי החד מצמדי.

הייתי מותח את התקציב לאיביזה מרמת גימור סטייל אם אפשר, הרבה יותר רכב מכל הרכבים שחשבת עליהם, יהיה הרבה יותר מתאים לאופי הנסיעות שלך, יסחוב משמעותית טוב יותר ויהיה הרבה יותר נעים לנהיגה ולנסיעה.

אם לא אז הייתי הולך לכיוון של משומשות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שמע, החשבון הכלכלי שלך די מדויק.

מצד שני, אתה מתכוון להחזיק ברכב לפחות חמש שנים, הנסועה שלך היא כלום ושום דבר, אתה הולך לנסוע פעם בשבוע נסיעה של שעתיים בדרך הררית - אתה לא מעדיף לעשות את זה ברכב שהוא יותר ׳רכב׳ מאשר יונדאי i10?

הרי אם תקנה רכב בן שנתיים עם 50,000 ק״מ שטופל כמו שצריך, אתה תמכור רכב בן שבע עם 80,000 ק״מ שטופל כמו שצריך. זה אמור להיות די קל, ובחמש שנים האלו תסע במשהו הרבה יותר חזק, בטיחותי ומהנה.

פורסם
בתאריך 20.7.2023 בשעה 14:53, dorsht כתב:

אף אחת מהן לדעתי.

הטויוטה הכי טובה מבחינת אבזור בטיחות - היחידה מבין כולן שיש לה בקרת שיוט אדפטיבית, לשאר יש רק בקרת שיוט רגילה.

הספייס סטאר היא היחידה שאין לה תיקון סטייה מנתיב, לשאר יש. היא גם היחידה שמגיעה בלי מולטימדיה מקורית שלשאר יש. זה רכב שהושק ב-2013 ועבר מתיחות פנים וזה מורגש.

כולן חלשות ולכל אחת החסרון שלהן, הספייס סטאר חלשה פשוט, הפיקנטו וה-i10 רכבים יותר טובים מהספייס סטאר, אבל לרעתם הגיר הרובוטי החד מצמדי.

הייתי מותח את התקציב לאיביזה מרמת גימור סטייל אם אפשר, הרבה יותר רכב מכל הרכבים שחשבת עליהם, יהיה הרבה יותר מתאים לאופי הנסיעות שלך, יסחוב משמעותית טוב יותר ויהיה הרבה יותר נעים לנהיגה ולנסיעה.

אם לא אז הייתי הולך לכיוון של משומשות.

אם יש לך אפשרות גישה למבצע "חבר", יש עכשיו מבצע בסקודה. פאביה בסיסית סביב 115K לזכרוני ( מקווה שלא טועה ). נכון שזו חריגה מהתקציב, אבל עולם אחר ומכל בחינה.

• אהבתי 1
פורסם

רגעעעעעעע פיקנטו גם מגיעה עם גיר רובוטי כמו ה i20 כשכל האצה מ-0 מרגישה כמו זינוק בעליה של מי שרק סיים טסט? אוי ויי.. חשבתי רק ה- i10 עם הדרעק הזה.

תראו מה שחשוב לי באמת זה עלות הקניה אל מול עלות המכירה אח"כ וקלות המכירה כדי שאני לא אצטרך להתכופף יותר מדי מתחת למחירון וכל הרכבים האלה הירידת ערך מספיק נמוכה כדי שזה יהיה זורם. 

גם בא לי אוטו קטנצ'יק ובתקווה חסכוני כדי לחוות את זה - אני כבר שנים עם רכבים גדולים ומפלצתיים.. ובתור עיראקי המתמטיקה של כמה עולה לי כל נסיעה גורמת לי להתקמצן על שטויות :) 

לגבי התקציב - בגדול הוא יכול לנשום קצת.. לא יודע אם נגיע ליאריס אבל ה- 115 לפאביה או לאיביזה זה אפשרי אם זו ממש קפיצת מדרגה והפער קניה-מכירה לא מתעוות לי לגמרי.

אני אתחיל בלעשות נסיעות מבחן.. הבחור של טויוטה אבל הזהיר אותי שהאייגו זה רכב.. חלש.. ושאולי אני צריך להתעניין ביאריס.. נראה נראה.. 

פורסם

בפיקנטו גיר חד מצמדי, בi20 דו מצמדי ומנוע טורבו, כך שהיא משמעותית חזקה יותר וגיר הרבה יותר נעים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי היתה יאריס ישנה (מודל 2016). הבעיה שהיתה לי איתה זה מושב נהג לא נוח.

זה מאד הציק לי בנסיעות ארוכות, עד כדי כך שבסוף וויתרתי על האוטו. הבנתי שהבעיה הזאת היתה לעוד אנשים.

ולך זה חשוב כי יש ךף נסיעות ארוכות. אמנם מה שהיה לי לא כמו החדשות, אבל בכ"ז (אולי המושב בדגמים החדשים סובל מאותה בעיה).

אז בקיצור, אם אתה הולך לנסיעת מבחן על יאריס, מציע שאיכשהו תנסה לבדוק את נוחות המושב בנסיעות ארוכות.

כי זה עלול מאד להפריע.

בהצלחה

פורסם

בתקציב שלו סביר להניח שאפשר לקנות יאריס מהדור הנוכחי. המושב שלה יותר מוצלח בהרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם כי נוקשה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קודם כל רציתי להגיד לכם מלא מלא מלא תודה רבה על כל העצות פה.. 

החלטתי ללכת על הפאביה בעקבות כל הדיבורים פה.. אז קודם כל חיפשתי ביד2 כי כזה אני.. ואז ראיתי שיש צבעים מדהימים [!!!] לפאביה..

ומפה לשם כל המשפחה באה למחשב כדי לבחור את הצבע המנצח ובחרנו ברכב לבד עם גג אדום וגלגלים אדומים..

אז למרות שהוא יחסית ישן (2016) ולמרות שיש לו המון ק"מ (140 קיי) יש לו כזה צבע יפה שזה היה ברור לי שאין דרך חזרה מפה..

image.thumb.jpeg.3564838320b6f88cb2e52da9ba28a504.jpeg

וידאתי עם חבר שלי שעובד בסקודה שהוא מטופל כמו שצריך והוא אכן כזה (עד לפני שנה טיפולים לפי הספר - לפני שנה נרכש על ידי רוסי [אצלנו במשפחה זו נקודת זכות - אין מי ששומר על רכבים כמו רוסים] אמיתי מרוסיה שחוזר חזרה למוסקבה עוד חודש) ובשנה האחרונה טופל במוסך אמ.אנד.בי בנשר ועשה שם גם טיימינג.

הקיצר שילמתי 45 למרות שהמחירון 38 כי ככה זה בסקודה ונסעתי עליו כבר 200 ק"מ (אמת שכולה אתמול לקחתי אותו אבל זו רק הנסיעה מהצפון בו היה הרכב לרחובות) ואני מבסוט של השמחות.

אז נכון יהיה לי יותר קשה למכור אותו אבל כשיש כזה צבע יפה מי בכלל חושב עם המוח? :)  מה גם שעוד 5 שנים הגדולה שלי בת 17 כבר אז אולי החמוד הזה עוד ישאר ;) 

עריכה אחרונה על ידי ben.pere
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, ben.pere כתב:

רכב לבן עם גג אדום וגלגלים אדומים..

בטוח שככה זה מגיע במקור...?

(ומזל שלא חיפשת רכב ממוכר תימני שבדיוק חוזר לצנעא)

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...