Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאצ'יה‏ סנדרו‏ 2016 - אור רגיל לא עובד

מעבר לפיתרון נפתר ע"י ba323f,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוזר לחבר עם דאצ'יה‏ סנדרו‏ 2016. אור רגיל הפסיק פתאום לעבוד. כל השאר כולל אור גבוה ואור יום/חניה עובד רגיל.

בעיה נוספת: הלך לחבר "מבין" שעשה מה שעשה והתוצאה שכעת גם איתות לא עובד, איתות בידית נותן חיווי רגיל בלוח שעונים אבל מהיר כמו מצב של נורה שרופה ואין איתות כלל.

כל הפיוזים תקינים, ניסיתי להצליב ממסרים ללא הועיל. (אולי כולם נשרפו..)

אשמח לכל מידע

תודה

פורסם

נראה לי תצטרכו ללכת שנייכם לחבר שמבין ולברר איתו בדיוק איזה פעלות מזיקות הוא עשה. לא להוציא מכלל אפשרות שימוש בכח מתון😉

לעצם העניין:

אור קידמי נמוך, הרבה פעמים נשרפת נורה בצד ימין ולא שמים לב ואז נשרף צד שמאל והנהג אומר אבוי לי הלכו שני האורות ביחד.

ולא כך הדבר, לכן היות ואמרת שהפיוזים בסדר והאור הגבוה בסדר, אז הייתי בודק ששתי הנורות של האור הנמוך נשרפו.

נשמח להתעדכן.

לגבי האיתות, מצטער. יש גבול לשטויות שאנשים שמבינים עושים וצריך לברר זאת איתם.

(אם לא עשית, נסה גם מתג אורות חירום, כדי לבדוק מצב נורות איתות, אולי זה יתן לך כיוון)

פורסם

שכחתי לציין, נבדק כמובן גם נורה חדשה. באיתות נבדק גם מתג איתות חירום. הוא נדלק אבל אין איתות. אך בשונה מהידית מהירות ההבהוב רגילה ולא מהירה.

• פיתרון
פורסם (נערך)

בהתחלה הבעיה הייתה 99.9% בידית אורות עצמה, אחרי שהחבר המבין נגע ברכב כנראה נוספו עוד בעיות שבמוסך יצטרכו לשבור את הראש ולבדוק.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

תראה,

א. התרשמתי כמו @ba323f שאין כמעט סיכוי שזה לא בעיה בידית.

ב. איפה אני יעשה בדיקה "מקיפה ומקצועית"? הוא גר בלוד, על בעלי המקצוע שסביבו אני לא מאוד סומך מבחינת הכרת הרכב. אדרבה אם יש שם חשמלאי רכב מומלץ אשמח לשמוע. הוא ילך לחשמלאי הקרוב אליו שספק גדול כמה האבחנה שלו שווה. על קרסו אני בכלל לא מדבר..

ג. אבחון גם עולה כסף, סביר שזאת לא בעיה קטנה שתיפטר בכמה שקלים ולכן כנראה שידית מאלי אקספרס בהחלפה עצמית תעלה פחות..

בכל מקרה אם יש בדיקה שאני יכול לעשות עם מולטימטר או אם מישהו יוכל לרשום מה הממסרים ששייכים לעניין (למרות שכבר ניסיתי להצליב את כולם) יותר מאשמח לשמוע

עריכה אחרונה על ידי tza
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון ביניים: הוחלפה ידית וכצפוי האורות חזרו לעבוד והאיתות לא. מנסים לראות מה הסיפור.

איך זה עובד? איזה חלק אחראי על יצירת ההבהובים? יש עדיין "אוטומט" כמו פעם? איפה הוא בד"כ?

פורסם (נערך)

רוב הסיכויים שצריך לבצע פעולה במחשב ע"י סורק תקלות לשחרור ההגנה, האיתות עובר דרך מחשב גוף ובמקרה של זיהוי קצר אספקת המתח תופסק לאלתר עד לביצוע פעולה במחשב.

האיתות מהבהב בלוח השעונים ובחוץ לא או בשני המקרים לא?

האם בנעילת הרכב עם השלט האיתות עובד?

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

אכן נראה שהאידיוט הראשון עשה קצר כי הדבר היחיד שהחבר יודע להגיד זה שהוא דחף חתיכת חוט חשמל איפשהו.

האיתות לא מהבהב בחוץ אף פעם גם לא בנעילת השלט.

בפנים באיתות בידית בלוח שעונים יש הבהוב מהיר כמו כשיש נורה שרופה ובלחיצה על איתות חירום בלוח שעונים יש הבהוב במהירות רגילה.

מן הסתם הסורק תקלות הפשוט שלי לא יכול לעשות את זה.. יש סורקים שכן יכולים או שרק במורשה דאצ'יה?

תודה רבה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן: הסתובב אצל חשמלאים כולל מתמחים בדאצ'יה שהלכו לכיוון של החלפת מחשב רכב.. החליט ללכת למורשה דאצ'יה ושם מצאו שהפיוז של האיתות לא במקום.. נשמע הזוי שאף אחד לא ראה קודם אלא אם אתה מכיר את התיבות פיוזים של דאצ'יה: קופסה מינימלית ולא אינטואיטיבית שאין לך דרך לדעת איפה מקום לפיוז ואיפה לא ואיפה סתם מקום ריק. על המכסה אין שום שרטוט וגם בספר רכב יש טבלה חלקית ומאוד לא ברורה שגם בקצת שמפורט בה כל פיוז שני כתוב שזה רק בחלק מהדגמים. אז לך תבין מה הולך שם..

עכשיו הוא שם לב שאור רוורס לא עובד.. אולי מישהו יודע אם אפשר למצוא שרטוט נורמלי של התיבת פיוזים שנראה מה קורה עם הפיוז של הרוורס?

• תוכן חדש...