Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 57 דקות, רועי5 כתב:

ברור שיכול להיות, אפילו לגמרי מובן, אבל לא זה הנושא לו נדרש הפותח, הוא מחפש את הקשר בין ניראות לבין הצלחתו הנתפסת של בעל הרכב, אם תרצה, הקשר בין הפוזה למציאות.

בוא פשוט נגיד את זה ככה

לא כל עוסק שיש לו רכב יוקרה הוא בהכרח מומלץ וטוב מבחינה מקצועית, אבל מי שטוב, מבוקש וריווחי, קרוב לוודאי שלא  ינהג על רכב פשוט.

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, Transporter כתב:

בוא פשוט נגיד את זה ככה

לא כל עוסק שיש לו רכב יוקרה הוא בהכרח מומלץ וטוב מבחינה מקצועית, אבל מי שטוב, מבוקש וריווחי, קרוב לוודאי שלא  ינהג על רכב פשוט.

בפירוש לא נכון. מכיר מס׳ עורכי דין מאד אמידים ומבוקשים, שבהחלט נוהגים ברכב אמין ולא טרנטה בת 20, אבל נוהגים במכוניות בנות 5-7 של מותגים בינוניים שנחשבים אמינים. בתחום הנדל״ן, למשל, או בתחום ניסוח חוזי השקעות לסטארטאפים, כולל מי (שלפחות היו) מהמובילים בארץ בתחומם.
כפי שכבר נכתב למעלה ע״י עו״ד, ממילא הלקוחות בוחרים עו״ד בעיקר על סמך המלצות אישיות. כל עוד בעל המקצוע מגיע בזמן לפגישות, ולא מגיע בטרנטה שעושה רושם רע ממש, לא איכפת לאף אחד.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 33 דקות, PinkDolphin כתב:

כפי שכבר נכתב למעלה ע״י עו״ד, ממילא הלקוחות בוחרים עו״ד בעיקר על סמך המלצות אישיות. כל עוד בעל המקצוע מגיע בזמן לפגישות, ולא מגיע בטרנטה שעושה רושם רע ממש, לא איכפת לאף אחד.

זה שכתבו את זה זה לא בהכרח נכון

את העורך דין שייצג את רומן זדורוב אף אחד לא הכיר לפני, זה אומר שאם מישהו צריך עורך דין פלילי אין טעם לחפש את הכי מוכרים ומשופשפים כי הנה הוכחה שגם אחד שלא שמעו עליו יכול לסגור תיק כזה? לא

מי שיש לו כסף ירצה לנהוג על רכב מפנק, ורוב האנשים גם לא יתביישו שידעו שהם בעלי מעמד

מי שרוצה לחפש את היוצאים מן הכלל, זכותו

פורסם
לפני 29 דקות, Transporter כתב:

זה שכתבו את זה זה לא בהכרח נכון

את העורך דין שייצג את רומן זדורוב אף אחד לא הכיר לפני, זה אומר שאם מישהו צריך עורך דין פלילי אין טעם לחפש את הכי מוכרים ומשופשפים כי הנה הוכחה שגם אחד שלא שמעו עליו יכול לסגור תיק כזה? לא

מי שיש לו כסף ירצה לנהוג על רכב מפנק, ורוב האנשים גם לא יתביישו שידעו שהם בעלי מעמד

מי שרוצה לחפש את היוצאים מן הכלל, זכותו

למה אתה מתעקש שזה היוצאים מהכלל? יש לך עדויות לזה? הרוב המכריע של האוכלוסיה בארץ מתייחס למכונית בתור נטו אמצעי להגיע מ-א׳ ל-ב׳ (היו סקרים בנושא לפני שנים), ואם היתה תחבורה ציבורית סבירה, היו הרבה פחות מכוניות (אחת למשפחה ולא יותר, במקרים רבים). היו נקודות זמן ש-60% מכלי הרכב שנמכרו היו רכבי חברה. זה לא במקרה שנטבע המונח ״משפחתומתית חברה״ (עוד אפילו לפני שהיה ליסינג, וחברות תיפעלו בעצמן מלאי רכבי חברה).

כיון שהנסועה השנתית בארץ מאד נמוכה, ואי אפשר לנסוע ברכב יותר רחוק מ-500 ק״מ ולהישאר במדינה, או לנסוע לטיול ארוך איתו איתו כפי שעושים הרבה מהאירופאיים, האמריקאיים והאוסטרלים, ה-״פינוק״ לא מאד משמעותי.
לכסף תמיד יש ערך חליפי. במחירים של רכב יוקרה רציני בארץ אפשר לקנות דירות נופש (ברבים) בחו״ל, או תחביבים רבים מאד יקרים אחרים.

פורסם
לפני 2 דקות, PinkDolphin כתב:

למה אתה מתעקש שזה היוצאים מהכלל? יש לך עדויות לזה? ה

כן יש לי עדויות לזה

חצי מהחים שלי אני גרתי בשכונות שגרים בהן אנשים מבוססים

אני יודע מי השכנים שלי ועל איזה רכבים הם נוהגים

ואפשר לראות בקלות איזה רכבים חונים בחניון ולאורך השכונה

כמה אנשים מבוססים אתה מכיר באופן אישי ?

לפני 3 דקות, PinkDolphin כתב:

הרוב המכריע של האוכלוסיה בארץ מתייחס למכונית בתור נטו אמצעי להגיע מ-א׳ ל-ב׳ 

סבא שלי היה נוסע על אופניים 

אבל הוא לא היה איש עסקים מבוסס

אז איך הוא רלוונטי לסטטיסטיקה ?

אנחנו מדברים על המבוססים שביניהם.

פורסם
לפני 3 שעות, Transporter כתב:

לא נתקלתי בכזה דבר "יותר מדי מצליח

היית נותן אשראי לאינסטלטור עם מייבאך?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

בוא פשוט נגיד את זה ככה

מסתכל על חברים שלי. מסתכל על קולגות שלי. מסתכל על הבכירים בהיררכיה אצלנו. יש מעט מאוד קשר בין הרכב שהם נוסעים עליו לרמת ההכנסה שלהם, ועוד פחות קשר לרמת ההצלחה המקצועית שלהם.

אתה חושב שרכב זה חשוב, זה סמל סטטוס, זה מעיד על משהו. יש אנשים - מה לעשות - שלא חושבים ככה. מבחינתם זה משהו שמביא אותם מנקודה א לנקודה ב. זה צריך לנסוע. הם בכלל לא שומעים את הקרקושים; הם לא מרגישים את הכסא הלא-מאוד-נוח; רעשי רוח זה משהו שהם כמעט חירשים לו; וזה שהכל שחור, משעמם, פלסטיקי וקשיח ממש סבבה להם. אם זה יהיה פלסטיק או עור צבי מעניין אותם כקליפת השום.

והם, מנקודת מבטם, לא מבינים מה יש לשלם על רכב פי 2-3 ויותר, אם הוא טוב לצרכים שלהם בדיוק כמו האלטו שהם הוציאו מהחברה לפני 8 שנים.

ועוד רכב זה כלום - רוב המצליחנים בתחומם שאני מכיר אישית מתלבשים פח. באמת. אין לי איך לתאר את זה אחרת. וזה לא גורע בכלום מאיך שהם

בעיני מי שחשוב. אם תראה אותם ברחוב תחשוב שיש מצב שהם דרי רחוב - אבל מה אכפת להם? מה אתה קשור אליהם?

אתה בהמשך קורא לזה 'יוצאים מן הכלל'. לדעתי, זה הרבה יותר נפוץ ממה שאתה חושב.

בנוסף, אני מעיד על הסביבה שלי. אתה מעיד על הסביבה שלך. כנראה שלשנינו אין מידע נרחב על כל אוכלוסיית המצליחנים, אבל אפשר ללמוד מזה על הסביבה שלנו. רוצה לומר, זה שאתה מכיר רק אנשים מוצלחים ברכבים יקרים, לא אומר שכולם כאלה. זה שאני מכיר אנשים מוצלחים ברכבים עממיים, גם לא אומר שכולם כאלה. כנראה שיש אחוז ניכר של כאלה, אחוז ניכר של כאלה והרוב - יהיו בתווך באמצע (מי היה מאמין שהמציאות, גם הזו, היא לא שחור לבן).

ולפני שתנפנף בזה שאתה גר בשכונת יוקרה וכו וכו וכו - יופי. יש לך הטייה לאוכלוסיה שהיא גם מבוססת וגם מחפשת סמלי סטטוס כאלה או אחרים. המדגם שלך רלוונטי כמו המדגם שלי - שהוא תמונת הראי. כלומר, הוא מציג אוכלוסיה ספציפית.

רוצה לומר, אל תכליל. אין לך מידע סטטיסטי רלוונטי, וממש אין לך מושג כמה הטענה שלך ש'מי שיש לו כסף יירצה לנהוג על רכב מפנק' באמת מבוססת או מתאימה למציאות. 

פורסם
בתאריך 3.4.2023 בשעה 17:22, BoazB11 כתב:

עזוב מה העובדים שלך חשבו עליך. הם מכירים אותך מעבר לרכב.

השאלה איזה רושם אתה עושה כשאתה מגיע ללקוח בפעם הראשונה,

ואז כן בהחלט - להגיע עם אופניים זה הצהרתי לא פחות מאשר להגיע במרצדס S-קלאס.

באיזה קורס שעברתי נכנס אלינו בחור עם הרצאה מלומדת ומנומקת

על איך להיות מיליונר. נתן לנו את עצמו כדוגמה לצעיר שעושה מיליונים.

ניסה לשדל אותנו להירשם לקורס שלו וללמוד ממנו איך עושים את זה.

הוא הרצה בשעה האחרונה וירדנו יחד לחניון. שם הוא נכנס למאזדה 3 2008.

באותו רגע נמחק לי מהמוח כל מה שהוא דיבר במשך שעה, ומה שנשאר זה - כן, בטח...

ללקוחות אני לא נוסע באופניים, כי אין לי לקוחות בעיר שאני גר בה. כשהייתי מבקר לקוח זה היה בדרך כלל כולל מטוס + Uber.

אז נכון שבארץ זה פחות מקובל, אבל אני מכיר כמה עורכי דין די בכירים בערים ידידותיות לאופניים שבהחלט נוסעים ללקוחות ולבית משפט באופניים שלהם. אבל שם זה מקובל חברתית.

פורסם

חבר שלמד איתי בתיכון הוא קבלן שיפוצים מתחיל, רכש לו ולאשתו ביואיק לקרוס (x2) משנת 2012, כששתיהן ביחד עלו כמו משפחתית קוריאנית מאותה שנה.

כשהוא יצא יום אחד מפגישה, האדם שהוא נפגש איתו פער עיניים כשראה שבחור שבזמנו היה בן 26, נכנס לרכב יוקרתי כמו ביואיק. הוא גם לרגע לא האמין שזה הרכב שלו. 

את הביואיקים הוא החליף ב2 טסלות שחוסכות לו 3000 שקל בחודש הוצאות, וגם משאירות את אותו אפקט בדיוק.

אנשים לפעמים לא באמת יודעים כמה רכב עולה ועד כמה הוא חדש, אם הרכב נקי ונראה מודרני זה מספיק.

אם יש עליו סמל יוקרתי, לפעמים לא יודעים שהוא עולה סך הכל כמו יונדאי i20 עם 200 אלף קמ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

אנשים לפעמים לא באמת יודעים כמה רכב עולה ועד כמה הוא חדש, אם הרכב נקי ונראה מודרני זה מספיק.

אם יש עליו סמל יוקרתי, לפעמים לא יודעים שהוא עולה סך הכל כמו יונדאי i20 עם 200 אלף קמ.

בדיוק ודיברתי על זה איפשהוא במהלך השירשור. 

אנשים "רגילים" בוחנים את זה לפי מצב הרכב. אם חבוט, שרוט, דהוי, חלקים חסרים - זה ישן.

אם תקח סובארו אימפרזה 1995 שתהיה במצב חיצוני מצויין, צבע מבריק וכו', תעמיד אותה ליד קורולה 2019 ותשאל בן אדם "רגיל" איזה אוטו יותר חדש - הוא לא יצליח לענות לך.

יגיד "נראה לי אותו דבר".

אז כן בהחלט ביואיק 2012 שנקנתה ב 25 אלף שקל כל עוד היא במצב חיצוני טוב תעשה את הרושם הזה, בדיוק כמו רכב שעולה 250 אלף שקל.

רק ממש אנשים מעטים יודעים להבחין אם זה דגם עדכני או 3 דורות אחורה. 

פורסם

קצת הגזמת כי יש עיצובים שמזדקנים ונראים מיושניל. אולי השוואה טובה זה כל מיני bmw מתחילת המילניום

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש דגמים ספציפיים שגם מי שלא מבין במכוניות יגיד שזה רכב "מהכפר".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 59 דקות, EliC25 כתב:

קצת הגזמת כי יש עיצובים שמזדקנים ונראים מיושניל. אולי השוואה טובה זה כל מיני bmw מתחילת המילניום

נכון על עיצובים מרובעים כמו מאזדה 323 הראשונה או סובארו לאונה ברור שיגידו שזה ישן אבל סיכוי נמוך שאם יראו וולוו S60 מודל 2002 במצב מדוגם, יבינו שזה לא מודל 2022. 

פורסם
בתאריך 3.4.2023 בשעה 02:27, Transporter כתב:

ציטוט

ורוב בעלי העסקים שיש להם כסף יסעו ברכבי יוקרה.

ממש לא, תלוי בבן אדם הספציפי.

ציטוט

מה זה עובדי חברות הייטק?

כמה הם מרוויחים?

20? 30? 40 ברוטו?

זה לא מה שמרוויח בעלים של עסק מצליח

לפי מה שכתבת, אין לך מושג כמה מרוויח שכיר בכיר בהייטק. רמז - תכפיל בשלוש-ארבע.

עובד חברת הייטק מגיע למשרד (או עובד מהבית בכלל), עושה את העבודה שלו, הולך הבייתה ומקבל תלוש סוף חודש. הוא יכול לבוא גם עם פיגמה וחוטיני מתחת

הוא לא נוסע כל יום מפה לשם ונפגש עם אנשים ועושה עסקאות

שמעת פעם על דבר כזה שקוראים לו אנשי מכירות ? יש כאלה גם בהייטק.
הם בדרך כלל נוסעים ברכב ליסינג מקסימום איזה מאזדה6.

מי שיודע להתלבש, להראות מטופח ובאופן כללי להראות טוב, הרבה יותר קל לו למכור וזה מוכח

מסכים, רק שמה זה להראות מטופח וטוב מאוד תלוי. בעיני שעון זה נובורישיות זולה שמעידה על חוסר בטחון, הערכה עצמית נמוכה שתלויה בסמלי עושר חיצוניים פאתטיים. שעון יוקרתי באמת אני אפילו לא אדע מה זה כי זה איזה מותג שוויצרי שעושים בעבודת יד 20 חתיכות בשנה כנראה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...