Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהיה בטיול למשך 8 ימים. זוג. הייתה החלטה די ספונטנית ולא חשבנו יותר מדי, אבל ככול שאני קורא יותר, ניראה שלונדון היא בעיקר אוסף של כנסיות, ארמונות, מוזיאונים, פאבים ומסעדות, שכול זה אחלה וכמובן נבקר בהם, אבל פחות הסגנון שלנו לאורך זמן. יותר טיולי טבע. 

מה ההמלצות שלכם לסוג טיול כזה? כמו כן, איפה כדאי ללון? מרכז העיר? מקום אחר? לקחת מראש מלון לכול הימים? 

אין כוונה לשכור רכב. 

פורסם

תראה, לונדון זה אחד משלושת מרכזי התרבות החשובים בעולם. אז תהנה מזה - ממוזיאונים (בכל זאת, מהחשובים בעולם) מונומנטים וכו'.

מבחינת לינה - חלפו שנים רבות מאז שהייתי בלונדון, רציתי לחזור מספר פעמים, ובכל פעם ביטלתי בגלל מחירי הלינה, כל מלון במחיר סביר קיבל ביקורות מזעזעות  ב-TA בתור מרתף מעופש או מצב דומה. בכל מקרה, המרחקים בעיר גדולים, אבל הטיוב מצויין. שאלתי את אחד הבנים שלי, שהיה בירח דבש בלונדון לא מזמן, היה בצימר באיזור מרכזי מאוד (Whitechappel). לא היה מרוצה מהצימר עצמו, אבל היה נוח מאוד להגיע לכל מקום, אם כי יקר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המלונות בלונדון אכן יקרים מאוד. לא חייבים לישון ממש במרכז של המרכז אם המחירים גבוהים מדי. אבל כן כדאי לישון במרחק הליכה סביר מתחנת תחתית. אני יכול להמליץ על שכונת איזלינגטון, שיצא לי לישון בה בביקור האחרון. אפשר להגיע ממנה למרכז בתחתית או באוטובוס יחסית בקלות, והיא גם די נעימה בכל שעות היום.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

באמת שהחלק היותר משמעותי הוא ללון במרחק הליכה קצרה מהרכבת התחתית (ואם אפשר, עדיף ליד תחנה שמספר קווים עוברים בה).

לפני כמה שנים, ישנו כמה ימים בדירת Airbnb ואז עוד שלושה ימים במלון והדירה הייתה חד משמעית יותר מוצלחת אז אולי שווה לשקול גם את הכיוון הזה.

מבחינת טבע, לונדון משופעת בירוק.

בהייד פארק אתה תהיה בכל מקרה, ר׳יגנטס פארק הוא נהדר להליכה של כמה שעות, יש בו המון פינות קטנות ומטופחות עם פרחים, ברווזים באגם וכו׳.

גם הפארק בגריניץ׳ מומלץ.

אם אתם בעניין של אנגליה הכפרית, שקול לסוע ליומיים שלושה לאיזור הקוטסוולדס. 

יחסית קרוב ללונדון וגלויות נוף בריטי עם כל הקלישאות (במובן החיובי) זה משם.

אנחנו התניידנו עם רכב אז אני לא יודע להגיד כמה זה קל ונוח בתחב״צ, אבל אם לשפוט לפי התחב״צ בלונדון, הייתי מניח שזה אמור להיות פשוט.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אפשר להוזיל כניסה להרבה אתרים עם כרטיס רכבת בתוקף

https://www.daysoutguide.co.uk

אם אתה מתכנן נסיעת רכבת ארוכה, הכרטיסים הזולים (והמוגבלים) ביותר היו ברכישה מראש.

עריכה אחרונה על ידי shake
  • אהבתי 1
פורסם

המפטון קורט, אמנם גם ארמון אבל מסוג אחר, ונמצא במרחק נסיעה קצר ברכבת עם הרבה טבע אנגלי מסביב. רצוי לקרוא את "שלשה בסירה אחת" 😉

מגורים: כל מה שנמצא במרחק הליכה קצר מתחתית ב zone1. אוטובוס זה כבר לא רלוונטי. ורחוק מזה הא אומר שתבלו הרבה זמן בנסיעות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא ממש אתר טבע, אבל יש שם גן בוטני יפה

https://skygarden.london/

מדובר התצפית נהדרת 360 מעלות על העיר כולה, גן בוטני יפה ובית קפה.

היי, הכי חשוב- העלייה לתצפית היא חינם לגמרי.

תהנו ותבלו.

סלע

פורסם

יש הרבה מקטמות. העניין הוא שאין בעיה להעביר שבועייפ עמוסים בתוך העיר עצמה.

פות"ש - שב על הספרים והאתרים ותתחיל לכתוב תוכנית, כולל הערכה של זמני הביקור. תביא בחשבון שיש מוזאונים שישרפו לך יום וישאירו הרגשה שבקושי גירדת אותם. אין תחרות לעושר של לונדון (טוב, יש פריז ויש ניו יורק), ולא צריך להתפזר יותר מידי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הערת ביניים לא לגמרי קשורה- לבדוק מה מצב השביתות שם לפני שמתכננים נסיעה ארוכה. בזמן האחרון עם האינפלציה הדוהרת זה נהיה אישו.

שים לב שיש שם ספקים שונים לפי איזורים.

פורסם (נערך)

אחד הטיולים שהכי נהנתי בהם - שכרנו לשבוע (אבל אפשר גם לכמה ימים) ספינת תעלות ושטנו בה לבד. חופשה מדהימה. זה כמו בית שאתה ישן בו, מכין אוכל והכל. מאוד טבעי, מאוד שקט, נופים. תבדוק את זה - אולי שווה לשכור לכמה ימים.

https://www.waterwaysholidays.com/canal_boat_holidays.htm

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • רעיון טוב! 1
פורסם

האמת היא שפות״ש צריך להחליט מה הוא רוצה: טיול בלונדון או טיול בטבע האנגלי. 8 ימים הם מסגרת זמן מצומצמת מאוד ולא כדאי להתפזר מידי.

אישית לא טיילתי בטבע האנגלי, מטיול בסקוטלנד ואירלנד יצאתי מאוכזב. חלק נבע, קרוב לודאי, מארגון לא מוצלח של הטיול המאורגן (אני חושש המנהיגה ה״הפוכה״), אבל היה מעט מאוד טבע שהתחרה במה שראינו ברחבי אירופה.

פורסם

הייתי לפני כמה חודשים בלונדון,
כמה נקודות:
- הלונדון איי - מיותר טילים, בטח במחיר שמבקשים שם, יש מגדל שהעליה אליו חינמית - ייתן נוף דומה מאוד אם לא זהה.

- מלונות - יקרים לרוב, לא תמיד מחזירים תמורה -
מצד שני, יש שם רשת מלונות בשם Premier Inn Hotels - נתנו אחלה תמורה לכסף והם ממוקמים בכל מקום בערך,
אם מרכז לונדון מעניין אותך יש להם אחד ליד הביג-בן, אני שהיתי במלון בעיירה בשם St. Albans והיה אחלה.
בטוח אחזור אליהם בפעם הבאה (יש לי משפחה באנגליה).
אל תבנה על ארוחות בוקר ישראליות.

- מבחינת טבע וטירות וזה - קטונתי, אבל הייתי בווינדזדור והיה נהדר, העיירת הצמודה לארמון מגניבה, ויש שם הרבה שטח לטייל בו.
- תפוס לך איזה מחזמר - חובה בלונדון.

- כמו שרשמו - מערך הרכבות (עיליות ותחתיות) נהדר, רק לעבוד בלייב עם אפליקציות וסלולרי כדי להבין מה מו מי מבחינת עיכובים ו\או שינויים..

תהנו!!

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, Super_T כתב:

הייתי לפני כמה חודשים בלונדון,
כמה נקודות:
- הלונדון איי - מיותר טילים, בטח במחיר שמבקשים שם, יש מגדל שהעליה אליו חינמית - ייתן נוף דומה מאוד אם לא זהה.

- מלונות - יקרים לרוב, לא תמיד מחזירים תמורה -
מצד שני, יש שם רשת מלונות בשם Premier Inn Hotels - נתנו אחלה תמורה לכסף והם ממוקמים בכל מקום בערך,
אם מרכז לונדון מעניין אותך יש להם אחד ליד הביג-בן, אני שהיתי במלון בעיירה בשם St. Albans והיה אחלה.
בטוח אחזור אליהם בפעם הבאה (יש לי משפחה באנגליה).
אל תבנה על ארוחות בוקר ישראליות.

- מבחינת טבע וטירות וזה - קטונתי, אבל הייתי בווינדזדור והיה נהדר, העיירת הצמודה לארמון מגניבה, ויש שם הרבה שטח לטייל בו.
- תפוס לך איזה מחזמר - חובה בלונדון.

- כמו שרשמו - מערך הרכבות (עיליות ותחתיות) נהדר, רק לעבוד בלייב עם אפליקציות וסלולרי כדי להבין מה מו מי מבחינת עיכובים ו\או שינויים..

תהנו!!

מצטרף להמלצה על פרמייר אין, החיסרון היחידי שלהם הוא שהם לא נמצאים בבוקינג והמנגנון ביטול אצלם די מתיש (יצא לי פעם, אפשרי אבל מסובך)

• תוכן חדש...