Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לפני רכישת רכב KIA XCEDD lx 1.4 2021

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש לקנות רכב עבודה/סידורי יומיום.

המטרה: נסיעות עבודה + סחיבת ציוד בבגאז׳.

דרישות: רכב חסכוני בדלק (ידוע שהכל יחסי), טיפולים בעלויות סבירות, מרווח, אוטומט, מרווח ראש (אני גבוה ולכן זה חשוב), מושבים נוחים לנסיעות ארוכות.

צפי נהיגה: בסביבות 40-50 קלף ק״מ בשנה.

הציעו לי באחת החברות את הקיה אקסיד בדגם הבסיס, קילומטראז׳ נמוך יחסית (סביבות 40) אבל מדובר ברכב בעלות מכובדת ללא תוספות שהיתם מצפים לקבל בסכום כזה (מגבים אוטומטיים, איתות במראה, התראת שטח מת, התנעה בכפתור וכו׳.

האם אני מתפנק מידיי כשאני מחפש את התוספות האלו ובסך הכל מדובר ברכב אמין לטווח הארוך או שיש לכם טיפים/המלצות לרכבים דומים שיכולים לתת מענה? (עדיפות ליפניות/קוריאניות)

WhatsApp-Image-2020-01-23-at-12.20.02.jpeg

פורסם

אם אתה באמת נוסע 40-50 אלף בשנה וזאת לא טעות חישוב או הקלדה, אז הכי טוב בשבילך יהיה רכב היברידי או דיזל, זה יחסוך לך הוצאה לא מבוטלת בתדלוק.

בכל מקרה צריך להבין מה התקציב שלך, ולשימושים האלו אני לא חשוב שהאקסיד היא הרכב הנכון. היא לא מצטיינת בחסכון בדלק, בנוחות בהתחזוקה זולה או בתא מטען גדול ויש לא מעט אופציות שמתעלות על האקסיד בדרישות שציינת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

אם אתה באמת נוסע 40-50 אלף בשנה וזאת לא טעות חישוב או הקלדה, אז הכי טוב בשבילך יהיה רכב היברידי או דיזל, זה יחסוך לך הוצאה לא מבוטלת בתדלוק.

בכל מקרה צריך להבין מה התקציב שלך, ולשימושים האלו אני לא חשוב שהאקסיד היא הרכב הנכון. היא לא מצטיינת בחסכון בדלק, בנוחות בהתחזוקה זולה או בתא מטען גדול ויש לא מעט אופציות שמתעלות על האקסיד בדרישות שציינת.

אלה המרחקים, לא מדובר בטעות הקלדה.

מבחינת תא המטען, אין בעיה עם הגודל הנוכחי, זה מתאים למה שאני צריך.

זה שיש לא מעט אופציות, אין ספק, בגלל זה ביקשתי המלצות, יש לך משהו בסגנון שאתה חושב עליו?

פורסם

עד סביבות ה100 יש כמה אופציות שאני יכול לחשוב עליהן.

טויוטה היברידית (אוריס/קורולה) - מאוד מרווחת, חסכונית ואמינה. באוריס סטיישן תקבל תא מטען ענק. - ההיתרון הגדול שהרכב ללא שום "מחלות אמינות" ידועות ואפשר להעריך אחריות לסוללה ההיברידית - אם אתה נוסעה הרבה בעיר/פקקים זאת אופציה מצויינת לדעתי. 

החסרון הוא שיחידת הכוח דיי רועשת במיוחד במאמץ.

קיה/יונדאי היברידית - איוניק או נירו, גם רכבים היברידיים קצת יותר מודרניים מהטויוטה ויחידות הנעה פחות רועשות אבל מצד שני יש מבחינת אמינות הטויוטה עדיפה בגלל שהEGR נוטה להתקלקל (כמה אלפים להחלפה) ולא ניתן להאריך אחריות לסוללה כמו בטויוטה בזמן שהיא יותר יקרה.

סיטרואן c5 דיזל - האופציה המרווחת, הנוחה והמודרנית ביותר, כרכב הוא שתי רמות מעל הקיה והטויוטה. מנועי הדיזל של הצרפתים ידועים באמינות גבוהה לאורך קילומטראז גבוהה (במיוחד אם מקפידים להחליף שמן כל 10 אלף להשתמש בשמן מנוע איכותי) וחסכוניים בעיקר בנסיעה בין-עירונית.

החסרון הוא כמו בקיה/יונדאי - יש מחלות מסויימות בעיקר עם מערכת האוריאה והתיקונים עולים כמה אלפי שקלים אבל אפשר לבטל אותה ללא השלכות על הרכב על ידי צריבת תוכנה.

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

עד סביבות ה100 יש כמה אופציות שאני יכול לחשוב עליהן.

טויוטה היברידית (אוריס/קורולה) - מאוד מרווחת, חסכונית ואמינה. באוריס סטיישן תקבל תא מטען ענק. - ההיתרון הגדול שהרכב ללא שום "מחלות אמינות" ידועות ואפשר להעריך אחריות לסוללה ההיברידית - אם אתה נוסעה הרבה בעיר/פקקים זאת אופציה מצויינת לדעתי. 

החסרון הוא שיחידת הכוח דיי רועשת במיוחד במאמץ.

קיה/יונדאי היברידית - איוניק או נירו, גם רכבים היברידיים קצת יותר מודרניים מהטויוטה ויחידות הנעה פחות רועשות אבל מצד שני יש מבחינת אמינות הטויוטה עדיפה בגלל שהEGR נוטה להתקלקל (כמה אלפים להחלפה) ולא ניתן להאריך אחריות לסוללה כמו בטויוטה בזמן שהיא יותר יקרה.

סיטרואן c5 דיזל - האופציה המרווחת, הנוחה והמודרנית ביותר, כרכב הוא שתי רמות מעל הקיה והטויוטה. מנועי הדיזל של הצרפתים ידועים באמינות גבוהה לאורך קילומטראז גבוהה (במיוחד אם מקפידים להחליף שמן כל 10 אלף להשתמש בשמן מנוע איכותי) וחסכוניים בעיקר בנסיעה בין-עירונית.

החסרון הוא כמו בקיה/יונדאי - יש מחלות מסויימות בעיקר עם מערכת האוריאה והתיקונים עולים כמה אלפי שקלים אבל אפשר לבטל אותה ללא השלכות על הרכב על ידי צריבת תוכנה.

בוא נצא מנקודת הנחה שאך ורק קוריאניות או יפניות, ונוציא את הקורולה מהמשוואה, (האוטו לא היה לי נוח), יש המלצה כלשהי?

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

ולא ניתן להאריך אחריות לסוללה כמו בטויוטה בזמן שהיא יותר יקרה.

בקיה ניתן להאריך אחריות לסוללה אחרי 100K או 5 שנות אחריות וזאת לאחר בדיקה במוסך.

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

כמו שכתבתי נירו/איוניק

היתי שמח לרכבים האלה אבל הנירו עם הנתונים שאני מחפש היא מעבר לתקציב והאיוניק היא סיוט למי שעובד במרכז וצריך לחפש חנייה.

נכון להיום רכב העבודה הוא מיצובישי ספייס סטאר (נקנה בעיקר בשביל מציאת חנייה פשוטה, בעסק זמן זה כסף), והמידות לא מתאימות לציוד, מצד שני מדובר ברכבים אמינים לטווח הארוך.

מרגיש לי שנכון להיום, צריך להתפשר על משהו כדי למצוא רכב ב 100k.. הזוי

לפני 59 דקות, גור אדם כתב:

בקיה ניתן להאריך אחריות לסוללה אחרי 100K או 5 שנות אחריות וזאת לאחר בדיקה במוסך.

תודה על המידע :)

פורסם (נערך)

חד משמעי בנסועה כזאת רק היברדי או דיזל.

כמו שכתבו תחפש קורולה, איוניק או נירו.

אפשרות טובה נוספת לדיזל רנו מגאן קופה מ2019.

אישית הייתי מתאמץ  ומחפש קורולה היברידית גם אם צריך להוסיף קצת. היא כנראה תהיה הכי אמינה מכולן.                מציע שתעשה עליה נסיעה ארוכה יותר שתוכל להחליט לגבי הנוחות. הכסאות שם בהחלט נסבלים.

יש לנו אחת בעבודה רכב פול שכל יום נהג אחר משתמש בה (כולל אותי אחת לשבוע מת"א לב"ש וחזור) היא כבר עם 160K נוסעת כמו חדש, הנסיעות לא מעייפות ולא גורמות כאבי גב ואני גם בחור גבוה 190 מאוד מרווח לי ועד היום לא היו לה שום תקלות משמעותיות.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

• תוכן חדש...