Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשנו דירה במחיר למסתכן עם דוד חשמל ואין אפשרות לדוד שמש.

ומכיוון שכרגע יש לי חימום מים בגז וזה פשוט נהדר בדקתי לגבי אופציה לעשות את זה גם שם.

מכיוון שאין נקודת גז במסתור כביסה זה מצריך הארכת צינור מהמטבח. חציבה. בקיצור קצת כאב ראש וכסף.

המליצו לי על מחמם מים חשמלי:

לדוגמא:

https://hitron.co.il/

פרט להתקנה שתהיה משמעותית פשוטה יותר המחיר שלו זול יותר.

העניין הוא שאני בראשי ודימיוני עם מחירי החשמל הגבוהים חשבתי שפתרון כזה הוא מאוד יקר.

הם טוענים לחסכון של 50% לעומת מחמם מים בגז. 

מצאתי דף של היצרן. הדגם שרלוונטי לי הוא KOSPEL KDE5 - בהתייחס לנתונים של ה- 15KW.

הבעיה שאני לא מבין מזה - מה זה אומר. 

כמה קווט"ש זה לוקח לי בעצם. כמה מאני מזומני עולה להפעיל את זה לדקה? 

נגיד במחמם מים בגז הם כותבים:

ציטוט

צריכת גז ממוצעת: מינימאלי 220 גר’ לשעה, מקסימאלי 2650 גר’ לשעה

קוב זה בערך 2350. אז אני יודע שבמקסימום הוא יצרוך קוב לשעה לצורך החישוב.

מישהו יודע להגיד פה לפי הנתונים?

או לחילופין יש לו ניסיון עם מכשיר כזה ויכול להמליץ/להזהיר?

מחמם מים.jpg

פורסם

יש חברה ישראלית בשם אטמור שקיימת כבר עשרות שנים, לפי 20 שנה בערך היה לי מוצר שלהם, עבד מעולה, הבעיה היחידה היא שההספק לא הספיק ל2 מקלחות וברז מים בו זמנית, אבל הטעות כנראה הייתה שלנו בבחירה של הדגם הנכון,

הוא עבד on demand ברגע שפותחים ברז מים ועבד אחלה בסה"כ

המוצרים שלנו - אטמור (atmor.net)

פורסם

אני לא ממש מכיר את המכשירים האלה, אבל בגדול אני לא רואה סיבה שלא יעבוד בהספק הרשום. כלומר השורה הראשונה בטבלה אומרת כמה קילוואט המערכת תצרוך בשעה של עבודה. שורה שלישית מדובר על כמה ליטר בדקה הוא יכול לחמם. לדעתי את המספר הזה צריך להוריד ב-10% לפחות כיוון שמדובר על הפרש טמפרטורות של 30 מעלות.

בגדול 1 ש״ח של חשמל מספק יותר אנרגיית חום מאשר 1 ש״ח של גז. כמה בדיוק - תלוי בתעריף הגז. 

פורסם

אני ראיתי בגרמניה פעם מכשיר כזה במפעל. משמעותית יותר מסיבי מהאטמורים הביתיים שנפוצים למשל במזרח הרחוק, אבל עדיין יחידה לא גדולה, שהותקנה מתחת לכיור. 

הברז הוציא אדי מים כמו הפייה של הקיטור במכונת אספרסו. 

ככה שפתרונות מספקים - קיימים.

חשוב מאוד להקפיד על התקנה נכונה...

פורסם

אז בעצם הצריכה המקסימלית זה 15 קוט״ש?

אז זה משמעותית יקר יותר מגז

קוב גז זה 23 שקל. 30 אם עוקצים אותך.

קוטש אחד זה 50 שקל בערך. ופה זה 15.

טעיתי?

פורסם (נערך)

אי אפשר להשוות. צריך להבין מה צריכת הגז עבור מכשיר באותה ספיקה באותו הפרש טמפרטורות. 

15 קילוואט שעה הם 8.61 ש"ח לשעה של הפעלה רציפה בהספק / ספיקה מקסימליים. 

בכל אופן, אאלט ב קילוואט שעה חשמל אפשר לייצר עם Cop של 1 - 860 אלף קלוריות. 

במטר מעוקב של גז אפשר להפיק 8.8 מיליון קלוריות. 

אז בגדול כדי להפיק את אותה כמות חום כמו מטר מעוקב של גז צריך 10 קילוואט חשמל שעולים כ 5.75 ש"ח. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

מחמם מיים חשמלי שמחמם *רק* את המים שצורכים יהיה הרבה יותר יעיל מדוד חשמל שמחמם גם מים שלא משתמשים בהם (כשאתה משתמש במים מהדוד נכנסים לדוד מים קרים ומקררים אותו).  

:turn-l:
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

מחמם גז לא משאיר שמש שצורך גז כל הזמן?

המחמם מים בגז לוקח מים מהיציאה של הדוד.

אם הם קרים הוא מחמם אותם. אם לא אז לא.

הוא נכמס לפעולה שמפעילים את הברז ונכבה שסוגרים אותו.

המכשיר הזה על אותו עקרון.

אז יש סיכוי שהוא כן יותר חסכוני מחימום מים בגז?

פורסם

לפני 15 דקות, Nakamichi כתב:

15 זה החלש יותר.

הם מבקשים תלת פאזי 3*25

רק למחמם?

זה אומר שכשמישהו מתקלח אתה יושב לאור נרות.

לפני כשעה, Nakamichi כתב:

המחמם מים בגז לוקח מים מהיציאה של הדוד.

אם הם קרים הוא מחמם אותם. אם לא אז לא.

הוא נכמס לפעולה שמפעילים את הברז ונכבה שסוגרים אותו.

המכשיר הזה על אותו עקרון.

אז יש סיכוי שהוא כן יותר חסכוני מחימום מים בגז?

יודע. פשוט מכשירי הגז שאני מכיר משאירים להבה קטנה כדי להדליק את האש האמיתית והלהבה הזו דולקת כל הזמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא יודע איזה מכשירים יש אצלך: במכשירים שאני מכיר מדליקים, נדלקת להבה שמתחילה לחמם מים לפי תרמוסטט,  מתקלחים במים חמים. מסיימים ומכבים והגז נכבה לגמרי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

האמת שהאטמורים הרגילים הם לא רעים בכלל אם עובדים עם המזלף המקורי, אבל זה בהחלט לא אידאלי ולא תמיד מתאים לכל אחד.

3X25A זה לא רלוונטי אליך כי תצטרך גם לסלול חיווט מתאים לשם וגם להגדיל את הלוח מ 3X25A ל 3X40A לפחות.

אצלנו יש חימום ע"י השמש  - ובלי קשר לזה, בחורף שאני מתגבר עם חימום בחשמל כמו בכל דוד, מאז שהחלפתי את הגוף חימום לזה של כרומגן אני אומר בוודאות שמדובר בליגה אחרת ביחס לגופי חימום הרגילים. למרות שיש לי הכנה מלאה לחימום בגז ["יונקרס" בשפת העם] אני עדיין לא רואה בכלל את הצורך בחימום על גז (זה נכון בעיקר בגלל שיש לנו את המערכת הסולארית, אבל לא רק).

בגדול החישוב מול הדלקת דוד חשמל (לא יודע כמה נפשות אתם בדיוק, אבל הולך כרגע לפי שעתיים ביום) הוא דיי פשוט: 
שעתיים הם 5000W לפי חשבון של 2500W לשעה (בערך 2.75 שח ליום, נגיד 3 שח). לחודש זה 90 שח, לחודשיים 180 שח.

לפני שאתה רותם את העגלה לפני הסוס, נסה לעבוד עם הדוד חשמל. המלצתי היא (אם לא מדובר בדוד מקורי של כרומגן) להחליף את הגוף חימום הקיים בסט של כרומגן ולעבוד איתו חודש\חודשיים ולראות אם אתם מסתדרים, כי יש סיכוי שזה יעבוד לך יותר טוב ממה שאתה חושב ואולי אפילו יהיה יותר זול מגז (רכישה + עלות גז חודשית).

איציק

לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

רק למחמם?

זה אומר שכשמישהו מתקלח אתה יושב לאור נרות.

יודע. פשוט מכשירי הגז שאני מכיר משאירים להבה קטנה כדי להדליק את האש האמיתית והלהבה הזו דולקת כל הזמן.

זה לא קיים במכשירים האלקטרוניים המודרניים מהשנים האחרונות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...