Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

לא עולה למקסימום אלא לאויר מעורב מהמזגן ומהחימום שמפזר את האדים בשניות.

ככה זה לפחות בקארוק, ברנו, ב 3008 ובוולבו.

גם בקקטוס, היום יצא לי להפעיל, אוויר חמים שתוך כמה שניות טיפל בבעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באתי להגיב בהתחלה על עניין הממשק ב3008 כיוון שיש לי אחת כזו (ואני ממש מרוצה ממנה), אבל ראשית, בנוגע להפשרת אדים שעלתה כאן: יש כאן טעות נפוצה. מה שעוזר להפשיר את האדים זה לא החום ולא הקור, זה האוויר היבש שיוצא מהמזגן אם המדחס (הA/C) בפעולה. בכלל לא משנה מה הטמפרטורה של האוויר הזה, אלא רק אם הוא יבש. לחיצה על כפתור ההפשרה מפעילה את המדחס, מכוונת את יציאת האוויר לפתחים הקדמיים, ומפעילה את המפוח על מקסימום. זה מה שאמור לעשות את העבודה, כי האוויר היבש סופח את הלחות.

ולגבי הממשק: אני עברתי ל3008 מאיוניק, ולפניה היתה לי B4 יימח שמה וזכרה. אין לי בדל של בעיה עם זה שממשק המיזוג בתוך המסך. מתרגלים לזה תוך יום יומיים: הכפתור הייעודי למטה מעביר למסך המיזוג בשניה קצרה, ואינטואיטיבית אני כבר יודע איפה הלחצנים שאני צריך. עוד לחיצה על כפתור הניווט והמסך חוזר לווייז. באמת שאין לי שום בעיה עם זה, ואני חושב גם שבאופן כללי הרבה מבעיות של הנדסת אנוש שמצויינות בביקורות רכבים הן פשוט ענין של הרגל נטו. ודאי שיש דברים שבאמת בעייתיים, אבל אחרי כל הביקורות על הנדסת האנוש בפיג'ו שקראתי לפני שרכשתי אותו, אני כבר לוקח תלונות כאלה עם כוס של מלח.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

תשמע, בטוח זיש אנשים שחושבים שהממשק הזה טוב. הרי מישהו תכנן אותו ובטוח שזו יצירת אומנות ואחר כך קבוצה של אוכלי צפרדעים ניסתה אותו וחשבה שהוא טוב.

הבעיה היחידה היא שרוב העולם לא מסכים איתם ולך יש מזל שאתה בצד של אוכלי הצפרדעים.

דברים כמו שכשאתה בניווט באנדרואיד אוטו ולוחץ על לחצן הטלפון שמוביל למסך הניווט זו הנדסת אנוש טובה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, Night Driver כתב:

דברים כמו שכשאתה בניווט באנדרואיד אוטו ולוחץ על לחצן הטלפון שמוביל למסך הניווט זו הנדסת אנוש טובה?

יש כאלה שחושבים שכן, כי בסופו של יום הממשק של ה AA מגיע מהטלפון שלך...

פחות הגיוני שזה יהיה מנותב דרך הלחצן של המזגן או הגדרות הרכב למשל (לחצן ניווט דווקא פחות רלוונטי כי AA היא לא מערכת ניווט אלא ממשק בפני עצמו שנותן לך את הטלפון ועוד אפילקציות, בינהן ניווט, על המסך של האוטו).
במדינות אחרות הלחצן ניווט שייך למערכת ניווט של היצרן - בארץ סיפחו את זה למערכת של לוביסנקי-טאצ' (לרוב במכוניות פרטיות ופחות בליסינגים) שעיקר מטרתה הוא ה WAZE.

המון עניין של הרגל אבל מי שמחפש על מה להתלונן תמיד יימצא.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דבר פשוט כמו להגיע לחייגן של הרכב מחייב ניתוק הטלפון. זה נשמע נורמלי?

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

תשמע, בטוח זיש אנשים שחושבים שהממשק הזה טוב. הרי מישהו תכנן אותו ובטוח שזו יצירת אומנות ואחר כך קבוצה של אוכלי צפרדעים ניסתה אותו וחשבה שהוא טוב.

הבעיה היחידה היא שרוב העולם לא מסכים איתם ולך יש מזל שאתה בצד של אוכלי הצפרדעים.

ראשית, קצת פחות זלזול לא יזיק.

שנית, לא אמרתי שזו הנדסת אנוש טובה בהכרח, אלא שמתרגלים אליה במהירות והיא לא מציקה, אלא הופכת לאינטואיטיבית יחסית. האם יש חברות שעושות זאת טוב יותר? כן. האם זה משמעותי כמו שניתן לפעמים להבין בכל מיני מקומות? ממש לא.

שלישית, הנושא של לחצן הטלפון לא קשור לפיג'ו. באיוניק היתה לי בדיוק, אבל בדיוק אותה בעיה. כיוון שזו לא פעם ראשונה בשרשור שאתה מביא את הטיעון המנצח הזה, כדאי שתחליף אותו.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

דבר פשוט כמו להגיע לחייגן של הרכב מחייב ניתוק הטלפון. זה נשמע נורמלי?

גם זה היה באיוניק. זה לא קשור לממשק של יצרן הרכב אלא לגוגל.

פורסם
לפני שעה, el-chanan כתב:

אבל ראשית, בנוגע להפשרת אדים שעלתה כאן: יש כאן טעות נפוצה. מה שעוזר להפשיר את האדים זה לא החום ולא הקור, זה האוויר היבש שיוצא מהמזגן אם המדחס (הA/C) בפעולה. בכלל לא משנה מה הטמפרטורה של האוויר הזה, אלא רק אם הוא יבש. לחיצה על כפתור ההפשרה מפעילה את המדחס, מכוונת את יציאת האוויר לפתחים הקדמיים, ומפעילה את המפוח על מקסימום. זה מה שאמור לעשות את העבודה, כי האוויר היבש סופח את הלחות.

אתה צודק חלקית, המדחס אכן מייבש את האוויר  ע"י קירורו, אבל חימום האוויר גם משחק פה תפקיד.

אוויר חם יכול להחזיק יותר לחות בתוכו, אוויר קר יכול החזיק פחות לחות

זאת הסיבה שהמזגן מייבש אותו שהוא מתקרר מתחת לקיבולת מים.

ואם אחרי הייבוש אתה על 100 אחוז לחות אין לך עוד מקום לספוח את האדים, אז צריך לחמם את האוויר אחרי המזגן שתעלה הקיבולת מים של האוויר.

וגם אם אתה לא במצב שאתה חייב לחמם את האוויר, כל מעלה שתחמם תעזור לספוח יותר לחות יותר מהר.

פורסם

אם כבר גלשו לדיון על דברים מעצבנים בפיז'ו, ואני מסכים לגמרי לגבי הביקורות שכתבו כאן לגבי ההגה ותפעול מערכת המולטימדיה והמיזוג, אבל איתם אפשר עוד להסתדר.

הדבר הכי הזוי בעיניי ברכבי פיז'ו, סיטרואן ו- ds הוא העדר פונקציית"אוטו הולד" מכל הרכבים שלהם ללא יוצא מהכלל.

לא מכיר אף יצרן אחר שבאופן גורף חסרה לו הפונקציה הזאת מכל הרכבים שהוא מייצר אולי חוץ מטאטא ההודית :-).

אתה יושב ברכב בפקקים, ברמזורים או בצמתים ב- 3008, 5008, ds לא משנה מה, שעלו סכום נכבד ביותר ועושה כושר עם רגל ימין במקום להתרווח בנוחות כמו ברכבים המתחרים.

פורסם
לפני 32 דקות, evc כתב:

הדבר הכי הזוי בעיניי ברכבי פיז'ו, סיטרואן ו- ds הוא העדר פונקציית"אוטו הולד" מכל הרכבים שלהם ללא יוצא מהכלל.

זה באמת מעצבן ביומיום, אם כי לא הייתי חושב שזאת בעיה של "הנדסת אנוש".

לפני 1 דקה, Gavrik כתב:

יש בהם auto hold זה פשוט נקרא hill asist בספר רכב

מה? לא, אין. אתה מדבר על משהו שעוזר לזינוקים בעלייה; אוטו-הולד זאת הפונקציה שמחזיקה את הבלמים במקומך ברמזור. ואין את זה בפיג'ו-סיטרואן, חד משמעית.

פורסם
לפני 7 שעות, el-chanan כתב:

ראשית, קצת פחות זלזול לא יזיק.

אין פה שום זלזול. נוחות זה דבר אינדיבידואלי ואין שום זלזול בזה שלך זה נוח.

לי למשל היה מאוד נוח הסידור של ידית מאחורי ההגה למולטימדיה כמו שהיה במגאן והפלואנס בעוד שרוב האנשים מעדיפים לחצנים על ההגה.

שנית, לא אמרתי שזו הנדסת אנוש טובה בהכרח, אלא שמתרגלים אליה במהירות והיא לא מציקה, אלא הופכת לאינטואיטיבית יחסית. האם יש חברות שעושות זאת טוב יותר? כן. האם זה משמעותי כמו שניתן לפעמים להבין בכל מיני מקומות? ממש לא.

אתה התרגלת בקלות. אני לא.

שלישית, הנושא של לחצן הטלפון לא קשור לפיג'ו. באיוניק היתה לי בדיוק, אבל בדיוק אותה בעיה. כיוון שזו לא פעם ראשונה בשרשור שאתה מביא את הטיעון המנצח הזה, כדאי שתחליף אותו.

זה טיעון עובדתי שמאוד מפריע למי שנאלץ לעשות לא מעט שיחות.

גם זה היה באיוניק. זה לא קשור לממשק של יצרן הרכב אלא לגוגל.

בטח שזה קשור ליצרן. אם זה היה קשור לגודל זה היה גורף בכל הרכבים.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

אתה התרגלת בקלות. אני לא.

לא טענתי שאתה התרגלת בקלות. הדיון פה סובייקטיבי בכל מקרה.

לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

זה טיעון עובדתי שמאוד מפריע למי שנאלץ לעשות לא מעט שיחות.

בטח שזה קשור ליצרן. אם זה היה קשור לגודל זה היה גורף בכל הרכבים.

אבל לא דווקא לפיג'ו. 

אגב, אני בכלל לא יודע למה אתה טוען שקשה לבצע שיחות מפיג'ו. הלחצן של הטלפון מההגה מוביל אותי לבחירה בין יומן השיחות לאנשי הקשר, בממשק הרכב, ואני יכול להוציא כך שיחות מההגה בלי להוריד ממנו את הידיים מהתחלה עד הסוף. אפילו אחרי שאני מוציא שיחה הוא חוזר אוטומטית למסך הניווט כשהחיוג ממשיך ברקע. אני לא צריך להוריד את הידיים מההגה מהתחלה עד הסוף.

פורסם

ב 4 לחיצות אתה מגיע לחייגן של הרכב וזה מאוד מסורבל. בשיחות  נכנסות הוא לא חוזר לניווט (מה שרוב הרכבים כן עושים).

שוב, אלה לא דברים שעליהם הייתי פוסל רגב אבל הם מאוד מציקים לפחות לי.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

ב 4 לחיצות אתה מגיע לחייגן של הרכב וזה מאוד מסורבל. בשיחות  נכנסות הוא לא חוזר לניווט (מה שרוב הרכבים כן עושים).

אלו 3 לחיצות, והן מההגה. הן נוחות, וגם בטיחותיות יותר מהורדת היד אל לחצני המערכת.

על שיחות נכנסות אני מסכים, אבל שוב, זה לא קשור דווקא לפיג'ו.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

פורסם

זה שיש עוד מכוניות עם הדפקט הזה לא הופך אותו לתקין וזה שיש מכוניות בלעדיו אומר שזה לא כזה מסובך לתקן את זה.

• תוכן חדש...