Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום ,

לראשונה בחיי, ב"ה, רכבי ניזוק במהלך ראש השנה האחרון בזמן שחניתי.

לזכות הפוגע יאמר שהשאיר פרטים.

לי יש רק ביטוח חובה

הפוגע מכוסה בצד ג'

הפגיעה ככל הנראה מצריכה החלפת כנף ימין קדמית, אולי חלקים פלסטיים נוספים

אשמח להסבר כיצד עליו לנהוג, על מנת שלא ירמו אותי,

אציין שבעל הרכב הפנה אותי לחמיו, מוסכניק מורשה, 

יש משהו שעלי לשים לב שלא יהיה תרמית?

פורסם

דבר ראשון, בלי קשר לארוע, עכשיו טלפון לביטוח ורכישת ביטוח צד ג'. אתה לא רוצה להיות בצד של הבחור השני כשמישהו יתבע אותך על נזק של כמה עשרות אלפי ש"ח.

ולגבי האירוע - לבחור מוסך פחחות שמקובל עליך, לקבל הצעת מחיר בכתב ולהציג אותה לפוגע. הוא יחליט האם לשלם מכיסו או להפעיל את הפוליסה שלו. אם יחליט לשלם בעצמו לתקן ולוודא שהוא משלם (או לשלם בעצמך ולקבל ממנו את אותו סכום), אם הוא תובע את הביטוח יש בדרך פרוצדורה של שמאות, גם היא על חשבןן הביטוח.

אם הפוגע משלם בעצמו עליך לאשר לו בכתב את קבלת התשלום ולהצהיר כי אין לך תביעות נוספות בגין אירוע זה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Morde כתב:

לי יש רק ביטוח חובה

אתה מוזמן ללמוד מנסיונם של אחרים, (או שלי...) תעשה ג ! 

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

תודה על האכפתיות

אני עכשיו בתהליך רכישת ביטוח צד ג'

ובקשר לנידון,

כדאי ללכת למוסך מורשה של הביטוח? אין חשש לכסת"ח ועיגול פינות מצד השמאי/מוסך?

פורסם

אתה מתכוון למוסך הסדר?

עדיף להמנע, הם מייצגים את האינטרס של חברת הביטוח לצמצם עלויות.

לך למוסך שאתה בוחר ומייצג את האינטרסים שלך.

• אהבתי 1
פורסם

אני מבין וזה הגיוני האמת..

העניין שאין לי כאמור לעיל, ביטוח צד ג', כך שאין מי שייצג אותי בתביעה מולם.

וזה מרגיש כמו כאב ראש להתנהל מולם... אני צודק?

פורסם

גם ביטוח צד ג' שלך לא ייצג אותך מולם - אלא אותך מול בעל רכב או רכוש אחר, אם תפגע בו.

שוב - בחר מוסך מומלץ ורצוי גם שמאי מומלץ, לא כזה המופנה על ידי הביטוח (קצת בעיה, כי מרבית השמאים בעלי קשרים עסקיים לחברות הביטוח, שמפנה אותם לעבודה). המוסך והשמאי יוכלו להנחות אותך לגבי הנהלים.

ולגבי ביטוח צד ג' - אם אין לך עבר תעבורתי או ביטוחי בעייתי במיוחד תהליך הרכישה אמור להיות קצר, אפילו במגבלות של יום ו'. וההמלצה החמה היא לא להזיז את הרכב עד שתהיה לך ביד (אובמחשב/טלפון) פוליסה פעילה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 46 דקות, Morde כתב:

העניין שאין לי כאמור לעיל, ביטוח צד ג', כך שאין מי שייצג אותי בתביעה מולם.

אין לזה קשר.

ביטוח צד ג׳ מייצג אותך בתאונות שאתה אשם בפגיעה במישהו אחר.

כאן ברור שהנהג השני אשם, חברת הביטוח שלו צריכה לשלם לך, ואין סיבה כלכלית ומקצועית ללכת למוסך שמייצג את האינטרסים שלה.

היתרון של מוסך הסדר הוא שאתה לא משלם בצ׳ק דחוי ואז מקבל את הפיצוי, אלא חברת הביטוח סוגרת הכל מול המוסך.

אבל היות ואין כאן שאלת אשמה, הסיכוי שהפיצוי יתעכב מעבר למועד פדיון הצ׳קים, לא גדול.

פורסם (נערך)

דיברתי כבר עם שתי חברות - שתנאי סף לחתימה על צד ג' הוא עבר ביטוחי.

רק חובה לא מסםיק להם

מעניין מה עושה מי שקנה לראשונה בחייו רכב 😕

לפני 9 דקות, Be roo כתב:

אין לזה קשר.

ביטוח צד ג׳ מייצג אותך בתאונות שאתה אשם בפגיעה במישהו אחר.

כאן ברור שהנהג השני אשם, חברת הביטוח שלו צריכה לשלם לך, ואין סיבה כלכלית ומקצועית ללכת למוסך שמייצג את האינטרסים שלה.

היתרון של מוסך הסדר הוא שאתה לא משלם בצ׳ק דחוי ואז מקבל את הפיצוי, אלא חברת הביטוח סוגרת הכל מול המוסך.

אבל היות ואין כאן שאלת אשמה, הסיכוי שהפיצוי יתעכב מעבר למועד פדיון הצ׳קים, לא גדול.

אם אני פונה למוסך שאני בוחר.

מה לגבי רכב חלופי???

חב' הביטוח צריכה לספק לי רכב חלופי הרי...(במוסך הסדר הם בדר"כ מספקים רכב כזה)

הם נותנים רכב מהשכרה על חשבונם??

עריכה אחרונה על ידי Morde
פורסם (נערך)

חברת הביטוח של הנהג הפוגע לא צריכה לספק לך שום דבר, החוזה שלה הוא מול המבוטח שלה.

חלק מחברות הביטוח מציעות רכב חלופי למי שפונה למוסך הסדר בתור תמריץ, אבל לא כולן.

אתה יכול לתבוע החזר הוצאות על נסיעות ששלמת בזמן שהרכב היה בתיקון. אם אתה לא רוצה להתעסק עם תביעה כזו, וחשוב לך רכב חלופי, זה שיקול, אבל תלוי במשך זמן התיקון, אלטרנטיבות נסיעה אחרות שיש לך וכו׳. אם למשל מדובר על יומיים ויש לך אוטובוס לעבודה, האם שווה להסתכן בתיקון לא איכותי כדי לחסוך את זה?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אני מסכים

אני מבין גם , שלמצוא חלפים לא יקח פחות מיומיים שלוש

ואם נניח בראשון אני מכניס אותו למוסך, יום שלישי ורביעי לא עובדים - כיפור

ואז חוה"מ סוכות

יוצא מעל שבועיים שהרכב יהיה במוסך.

וחוה"מ זה זמן שהייתי רוצה להיות נייד עם המשפחה, אז זה מתחיל להיות כן שיקול

פורסם (נערך)

תתפלא כמה מוסכים זריזים. אתה מכניס רכב שנראה הרוס לגמרי ומקבל אותו שמיש תוך 3-4 ימים.

לגבי ביטוח צד ג' ומקיף - לא צריך עבר ביטוחי. אתה מדווח שאין לך, והחברה מחשבת לך את הפרמיה מחדש, פשוט יותר יקרה. הבעיה היא כאשר יש לך עבר של מספר תביעות בזמן קצר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
בתאריך 30.9.2022 בשעה 14:59, המהיר הזהיר כתב:

באיזה רכב מבוטח?

שבוע טוב, אני מניח שאתה מתכוון לאיזה רכב מדובר.

אם כן, רכבי, סוזוקי קרוסאובר 2013

בינתיים תודה לכל מי שהגיב, עזרתם לי מאוד.

שמח שיש פורום כזה שאפשר לשתף ידע!

• תוכן חדש...