Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניין לך שמשה יכול להוריד את המחיר ל-9 ש"ח?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל הוא מוכר מספיק גם ככה, מה האינטרס שלו?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

פגעת בול.

אין לו אינטרס.... אבל כשהוא מתחיל להגזים מישהו צריך להעמיד אותו במקומו... 

המישהו זה הממשלה שצריכה לשמור על האינטרסים שלי ושלך

אגב, לא רוצה לבלבל תמוח יותר מדי, אבל יש גישה בעולם שמדברת על סוג חדש של אינפלציה שלא היתה בעבר, שנגרמת מעליה ברווחים של הקונצרנים הגדולים בעולם.

בעבר ייחסו לאינפלציה בעיקר עליה בחומרי גלם\אנרגיה וכו', זה בתורו השפיע על המחירים שעלו.

היום, בעיקר באירופה, אבל זה נכון לרוב המדינות המתקדמות, מתמודדים עם חברות שמעלות מחירים רק כי הם יכולים, וזה מה שמושך את האינפלציה למעלה (הקורונה עברה, המלחמה כבר מתומחרת, ועדיין בצורה לא מוסברת המחירים עולים ואיתם האינפלציה).

זה כמובן לא קשור לשוק הרכב, אבל אנחנו נראה יותר ויותר קולות בעולם שיהיו בעד צמצום של ה"שוק החופשי" ויותר ויותר התערבות ממשלתית שתהפוך להיות לגיטימית. {למשל מס על רווחי הבנקים שמציע סמוטריץ - מצד אחד זה מאוד פופוליסטי, מצד שני זה מאוד הגיוני... }

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 34 דקות, GTאי כתב:

בכלכלה זה נקרא אוליגפול (אתה זוכר שככה התחיל הדיון? זה מה שהדליק אתכם).

מאיזה מספר של מוכרים זה כבר לא אוליגופול?

יש בארץ יותר יבואני רכב מספקי סלולר, למשל. איך ששוק הסלולר מאוד תחרותי, למרות המס׳ הנמוך של מתחרים?

בעולם יש 14 יצרני רכב מרכזיים. 

איך אתה מתכוון לפרק אותם?

אתה כל הזמן אומר שהממשלה צריכה לעשות ״משהו״.

מה היא צריכה לעשות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש גם עלייה ברווחים של חברות ההייטק, אז צריך למסות באופן מיוחד גם את זה? למה דווקא מכוניות ובנקים?

אתה בעצם אומר, בוא נעניש את מי שרוצה להצליח ולהגדיל את הרווחים שלו. גישה חולה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 39 דקות, GTאי כתב:

פגעת בול.

הגבול הוא כמה יעלה לך לייבא לבד.

גם היום אתה יכול לייבא רכב ביבוא אישי (עד שנתיים מיום ייצורו) ואם אתה חושב שהיבואן חזיר תייבא לבד.

אם עדיין כמעט כולם קונים אצל היבואן אז כנראה שהוא לא כזה חזיר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 45 דקות, GTאי כתב:

פגעת בול.

הנה, ענה יפה:

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

יש גם עלייה ברווחים של חברות ההייטק, אז צריך למסות באופן מיוחד גם את זה? למה דווקא מכוניות ובנקים?

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

לא צריך להעניש אף אחד אבל צריך לפעול אקטיבית נגד אוליגופול שעושה כול העולה על רוחו פשוט כי הוא יכול.

אם לא הייתה התערבות , לך תדע כמה היינו משלמים היום על סלולר. 500-600 שקל בממוצע לחודש? גם אז היית טוען את אותו דבר?

יש פה המון כשלי שוק. זה תמיד היה מצחיק ועצוב לראות דגמים שמיועדים לליסינג ב 2000 שקל זולים מהדגם המאובזר. אבל רכבים כמו הונדה סיטי ב 150  אלף כבר הביאה את זה לאבסורד מוחלט. זה אשכרה מצב שהיבואנים וחברות הליסינג עושים יד אחת ודופקים את הלקוח השבוי.

יש לך פה יבוא מקביל שלא טרוח בכלל לפרסם את עצמו או לכתוב מחירי רכבים. זה ניראה לך התנהגות של מידהו שרוצה למכור? או שזה התנהגות של מישהו שממילא כבר מכר 95 אחוז לליסינג ומחפש לדוג כמה פראיירים על מה שנשאר?

אז תטען ״אף אחד לא מכריח אותך לקנות רכב חדש״, נכון, אבל אם אף אחד לא יקנה רכב חדש אז מהר מאוד המשומש גם יעלה למחירים אסטרונומים. ראינו את זה טוב מאוד לפני שנה. 

אבל כמו שאמרנו כבר יותר ממיליון פעמים, אין לאף אחד שום רצון אמיתי להתעסק בזה, כי זה מכניס כסף והרבה.

פורסם

אם חישנבזה כל כך הרבה כסף אז למה לא קמים עשרות יבואנים מקבילים?

פורסם

אני לא יודע מה הרגולציה להיות יבואן מקביל ברכב. בטח שזה לא כזה פשוט. 

אבל למה לענות שאלה בשאלה? למה שום יבוא מקביל מהעמוד הראשון בגוגל לא מפרסם מחירים באתר שלו? למה חוץ מאוטומקס אני בכלל לא מכיר אף אחד מהם? למה הם לא מפרסמים את עצמם בכלל? 

למה הרכב בין הבודדים  מיבוא מקביל שאפשר לראות מחירים שלו זה רכב ב-150 אלף, שגם לסבתא שלי בת ה-90 ברור שאת זה אף לקוח פרטי לא יקנה. ?

פורסם
לפני 1 דקה, davemustaine87 כתב:

אתה מבין שזאת סתירה? אתה צועק על משהו, ואז מבין שזה לא נכון, אבל עדיין צועק כי כואב.

אז תבין שכואב לך בגלל המסים והרגולציה, וזה שורש העניין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 דקות, davemustaine87 כתב:

אז תבדוק.

יש כאן לדבריך מיליונים על הרצפה ובגלל עצלנות לעמוד בקצת רגולציה אתה לא מתכופף להרים אותם.

לפני 3 דקות, davemustaine87 כתב:

אבל למה לענות שאלה בשאלה? למה שום יבוא מקביל מהעמוד הראשון בגוגל לא מפרסם מחירים באתר שלו? למה חוץ מאוטומקס אני בכלל לא מכיר אף אחד מהם? למה הם לא מפרסמים את עצמם בכלל? 

למה הרכב בין הבודדים  מיבוא מקביל שאפשר לראות מחירים שלו זה רכב ב-150 אלף, שגם לסבתא שלי בת ה-90 ברור שאת זה אף לקוח פרטי לא יקנה. ?

למה שיפרסם מחירים?

אתה יודע איזה דגמים הוא מחזיק ויודע את מחיר המחירון (ובטח גם היית בסוכנות וביררת מחיר מכירה). מפה אני רוצה שתתקשר ואני אראה מה אני יכול למכור לך. לא רוצה שתעבור על הרשימה ולא תרים אפילו טלפון.

פורסם

כואב בגלל הכול. גם המיסים וגם הרגולציה וגם מי שמאפשר את מה שהולך עם היבואנים. 

אני לא מבין מה הסתירה , זה שאני לא יודע איך בא יבואן מקביל לעולם? אם אתה יודע, אשמח להסבר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, davemustaine87 כתב:

לא צריך להעניש אף אחד אבל צריך לפעול אקטיבית נגד אוליגופול שעושה כול העולה על רוחו פשוט כי הוא יכול.

אם לא הייתה התערבות , לך תדע כמה היינו משלמים היום על סלולר. 500-600 שקל בממוצע לחודש? גם אז היית טוען את אותו דבר?

זה לא אוליגופול שעושה ככל העולה על רוחו. 

מה אתם מציעים, למסות במס מיוחד רווחים של יבואני רכב מעל רף מסויים? אני חושב שבמצב כזה הם פשוט יביאו פחות רכבים כדי לא להיכנס ל"עודף רווחיות" אבל המחיר לצרכן לא ישתנה, רק יווצר מחסור והרכבים המשומשים יזנקו במחיר.

לא יודע גם אם יש מה להשוות את זה לסלולר. על הסלולר לא היה מס כמעט 100% על כל דקת שיחה או משהו דומה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...