Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתלבטות שלי הפעם מעט שונה מהיעוץ הרגיל שניתן פה - היא יותר פיננסית.

יש לי מיצובישי מגנום שקניתי חדשה ב יוני 2001. נסעתי בה עד כה מעל 200K ק"מ - ללא תקלה אחת. הכניסות היחידות למוסך היו לצורך טיפולים. האוטו מתאים מאוד לצרכי, ואין לי ספק שאני רוצה להמשיך ולהחזיק בו או בשכמותו.

מאחר ואני גם שכיר וגם עצמאי, עד סוף החודש אני יכול להזדכות על המע"מ של טנדר חדש. מ 1.6.2005 משתנות התקנות כך שאם ארצה להחליף בעתיד, האוטו יעלה לי כ 30K ש"ח יותר. מאחר ומחיר חדש מ2006 כ 200K ש"ח, ואני יכול לקבל כ 70-80K ש"ח עבור שלי, עלות ההחלפה נטו תהיה כ 100K ש"ח. נתון נוסף למשוואה: כל שנה אני רשאי לרשום 15% פחת של האוטו כזיכוי ממס הכנסה, עד שהאוטו בן שש שנים ושמונה חודשים (שאז הזדכתי על 100% מערכו כחדש).

ההתלבטות שלי היא אם זה כדאי. מגנום חדשה איננה שונה מהותית מזו שיש לי. הריפוד מעט יפה יותר, ולמנוע יש 10 כס"ב תיאורטים יותר (בתחום סל"ד בו מעולם לא ביקרתי). כל השאר בדיוק אותו דבר. אני עושה כ 52K ק"מ בשנה, ויש לי עוד שנתיים ושמונה חודשים של זיכוי מס בנוכחית, כלומר אם אחזיק בה עד השלב בו בטוח אחליף לחדשה, אגמע עוד 130K ק"מ. בתקופה זו ירידת הערך שלה קטנה בהרבה משל חדשה, אבל גם הסבירות לתקלות יקרות - עולה.

ההגיון שלי אומר שב 100K ש"ח של עלות ההחלפה , אוכל לבצע הרבה תיקונים בשלי - אם בכלל יהיה צורך, והפרש ירידות הערך בשנתיים ושמונה חודשים הקרובים יכסו את הפסד ההזדכות על המע"מ שאאבד. מה אתם אומרים?

נמרוד

פורסם

נשמע הגיוני, תביא בחשבון שגם ל 100K יש עלות (יכולת להשקיע אותם ולהניב ריבית, או "להשקיע" אותם במגנום חדש שערכו ירד בחריפות).

אני גם מעריך שכל מחירי המסחריות המשומשות יפגעו במידת מה, וככל שהרכב חדש יותר, אזי שיעור ירידת הערך בד"כ גבוה יותר (באחוזים).

לסיכום, אם הרכב לא עושה לך בעיות, אני לא חושב שכדאי לקנות רכב זהה חדש יותר בתוספת כסף גדולה כדי לקזז את המע"מ, ירידת הערך תבטל את היתרון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...