Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נתקלתי בפרוייקט השאפתי של "דרך ארץ", ולא יכלתי לתהות כיצד המערכת העתידית של משרד התחבורה תוכל לקבוע אורך ומיקום הנסועה של כל כלי רכב בארצנו הקטנטונת.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור ולענות על השאלות הבאות,

1. נניח ויהיה מכשור שיתחבר אל הרכב וינטר את המיקום של הרכב בכל זמן נתון, כיצד המידע הזה ישלח החוצה? סים מקומי שיוצא את המידע החוצה אל שרתי משרד התחבורה? ואם באותה הנסיעה אני במקרה בדרום

והקליטה ממש חרבנה, הדוחות לא ישלחו? 

2. על מנת לקבוע את מיקום הרכב יש צורך בGPS או לחילופין להשתמש במצלמות ולצלם לוחית רישוי(משהו שלא אפשרי בכל כביש בארץ).

כמו בסעיף הראשון, לא תמיד יש קליטת לווינים, מה יעשו כאשר נסיעה שלמה לכאורה לא תועדה?

3. ווניח שמידע הזה אכן יעבור חלק, כיצד יהיה ניתן לוודא כי המידע אכן נכון ולא בוצע MOCK למערכת ולדמות פעולה של רכב שאכן נוסע(על מנת לא לעורר חשש), אבל כמובן לא בשעות העומס ולא בכבישי האגרה.

אני יודע שהשאלות האלה מרימות גבה, אבל במדינת הקומבינות מסקרן אותי לדעת איך גוף ממשלתי נוקשה ומיושן יכול להתמודד עם בעיות אבטחה שכאלו.

פורסם

מכיר מערכת עין הנץ? יודעים היום בכל רגע נתון איפה אתה נמצא.

כדאי שתרים את הראש ותראה כמה מצלמות מקיפות אותך בכל רגע נתון.

פורסם
Just now, asix כתב:

מכיר מערכת עין הנץ? יודעים היום בכל רגע נתון איפה אתה נמצא.

כדאי שתרים את הראש ותראה כמה מצלמות מקיפות אותך בכל רגע נתון.

השימוש במערכת עין הנץ הוא למטרות מבצעיות בלבד, קשה לי להאמין שהוא ישמש מערכת ממשלתית לצורך גביית מיסים.

חוץ מזה, על פי הפרוייקט של "דרך-ארץ" הוא בוודאות יעשו שימוש בחומרה שתותקן ברכב.

פורסם

למה קשה לך להאמין? בגלל שהמערכת מאוד מסודרת עם נהלים ברורים של שמירת המידע ( לידיעתך היא לא).

כשירצו שהיא תשמש לגביית מיסים תהיה בטוח שהיא תשמש לגביית מיסים וגם אם לא, מה הבעיה לשים מצלמות בכל הכניסות לערים ( שכבר קיימות דרך אגב)?

כמו בנתיבי תחבורה ציבורית וכמו בכבישי אגרה.

תסיר דאגה מלבך - כאשר יחליטו לגבות כסף בכניסה לערים ( מדברים על שנת 2024 כיעד) יגבו ממך את הכסף והם ממש לא צריכים את הרכב שלך. רק צריך שהלוחית רישוי ברכבך תהיה מותקנת ( ואם לא, זה כבר קנס אחר).

פורסם
לפני 4 שעות, בישבש כתב:

לא תמיד יש קליטת לווינים, מה יעשו כאשר נסיעה שלמה לכאורה לא תועדה?

לגבי זה - אם האנטנה מותקנת כמו שצריך בחלק החיצוני של הרכב, אז בכל פעם שניתן לראות חתיכת שמים - יש קליטה. שזה בערך 99.99 אחוז מנסיעה ממוצעת. אם היישום יתבצע בנוסף יחד עם איכון סלולרי (כמו בטלפון, ערבוב של gps וחישובי מרחק מתחנות בסיס) זה ישלים את ה-0.01 אחוז גם למנהרות, לכיסוי של 99.9999 אחוז. מספיק טוב, ובשום מקרה לא תגיע למצב של נסיעה שלמה שלא מתועדת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 18 דקות, לב טוב כתב:

דמוקרטיה דיקטטורית?

יותר בכיוון של כלא דיגיטאלי עם כסוי של חופש

פורסם

ממה שזכור לי דובר על התקנת רכיב מעקב ברכבים המשתתפים בניסוי.

בהמשך יותקן בכלל הרכבים.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 14 שעות, hans כתב:

לגבי זה - אם האנטנה מותקנת כמו שצריך בחלק החיצוני של הרכב, אז בכל פעם שניתן לראות חתיכת שמים - יש קליטה. שזה בערך 99.99 אחוז מנסיעה ממוצעת. אם היישום יתבצע בנוסף יחד עם איכון סלולרי (כמו בטלפון, ערבוב של gps וחישובי מרחק מתחנות בסיס) זה ישלים את ה-0.01 אחוז גם למנהרות, לכיסוי של 99.9999 אחוז. מספיק טוב, ובשום מקרה לא תגיע למצב של נסיעה שלמה שלא מתועדת.

ומה בדבר משבש GPS? או לחילופין, אנשים ללא פלאפון?

האם לא תתבצע גביה עבור הנסיעה שלהם?

פורסם

קודם כל הפרויקט נקרא דרך ערך ולא דרך ארץ.

הפרויקט הוא פרוייקט של חברת נתיבי איילון בשיתוף פוינטר, סלופארק ופנגו וזה לא שייך למשרד התחבורה כלל.

מכיוון שזה לא משהו ממשלתי אז השימוש הוא באמצעות התקן על הרכבים למי שמעוניין להשתתף בפרויקט (למעשה מתקינים מערכת איתור כמו איתוראן אבל של חברת פוינטר על הרכב).

אם הפרויקט היה ממשלתי לא היה צורך בהתקנת מערכת על הרכב והיו משתמשים במערך המצלמות הפרוס ברחבי הארץ.

על הפרויקט הזה שמעתי כבר לפני שנתיים. מי שהצטרף ללפרויקט הצטרף מרצונו החופשי ולכן אין כל סיבה להשתמש במשבשי gps למינהם. 

פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

קודם כל הפרויקט נקרא דרך ערך ולא דרך ארץ.

הפרויקט הוא פרוייקט של חברת נתיבי איילון בשיתוף פוינטר, סלופארק ופנגו וזה לא שייך למשרד התחבורה כלל.

מכיוון שזה לא משהו ממשלתי אז השימוש הוא באמצעות התקן על הרכבים למי שמעוניין להשתתף בפרויקט (למעשה מתקינים מערכת איתור כמו איתוראן אבל של חברת פוינטר על הרכב).

אם הפרויקט היה ממשלתי לא היה צורך בהתקנת מערכת על הרכב והיו משתמשים במערך המצלמות הפרוס ברחבי הארץ.

על הפרויקט הזה שמעתי כבר לפני שנתיים. מי שהצטרף ללפרויקט הצטרף מרצונו החופשי ולכן אין כל סיבה להשתמש במשבשי gps למינהם. 

מערך המצלמות לא מכסה קמצוץ מכמות האספלט שיש סביבנו, ככה שמערך מצלמות לא יישים בעליל,

שלא נדבר על ניתוח LPR ממאות מצלמות לאלפי רכבים בשניה, הטכנולגיה קיימת, המשאבים לא.

הפתרון היחידי שמדינת ישראל תציע לאכיפת מס נסיעה הוא התקן GPS בצירוף מודם סלולארי שיוכל לדווח על הנסועה, בדיוק כמו שסופק למתנדבים בדרך הערך\ארץ\פחץ\מחץ.

לכן התאוריית האבטחת המידע מעניינת אותי, כיצד יהיה ניתן להבטיח שאדון פלוני אלמוני לא כיסה את ההתקן ב3 שכבות נייר אלומניום ואמר להתראות לאח הגדול?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, בישבש כתב:

מערך המצלמות לא מכסה קמצוץ מכמות האספלט שיש סביבנו, ככה שמערך מצלמות לא יישים בעליל,

אתה טועה ובענק וכדאי שתרים את הראש ותראה כמה מצלמות מותקנות בכל צומת וכמה מצלמות קיימות בכל הכבישים המהירים, הבין עירוניים והעירוניים. תהיה בטוח שבנסיעה אחת שלך אתה מצולם עשרות פעמים.

לפני 20 דקות, בישבש כתב:

שלא נדבר על ניתוח LPR ממאות מצלמות לאלפי רכבים בשניה, הטכנולגיה קיימת, המשאבים לא.

אתה לא צריך אנשים בשביל זה. בשביל זה יש בינה מלאכותית. למקרים יוצאי דופן יש חדר בקרה. 

ניתוח LPR זאת כבר טכנולוגיה ישנה שמיושמת במקומות רבים - נתיבי תחבורה ציבורית, כבישי אגרה, כניסה של רכבי דיזל לחיפה ללא מסנן חלקיקים ועוד. אתה חושב שיושבים אנשים ורושמים מספרי רכב שנוסעים בנת"צ? 

וכל זה מבלי להתקין שבב אחד ברכב שלך.

בפרויקט דרך ערך משתמשים בהתקן מהסיבה היחידה שאין להם גישה לבסיס הנתונים של המצלמות כי הן חברות פרטיות ולא ממשלתיות. ברגע שהממשלה תרצה לעשות אגרת גודש/ מס נסיעה יש לה את הגישה למצלמות האלה.

ברגע שזה יהיה פרוייקט ממשלתי הניטור יהיה באמצעות המצלמות ואף אחד לא יתעסק בהתקנת התקנים ברכבים.

כל עוד זה פרוייקט של חברות פרטיות עליהן למצוא דרך אחרת לניטור והדרך הקלה ביותר זה באמצעות התקן. 

• רעיון גרוע 1
פורסם

LPR לא משתמש בבינה מלאכותית, ובשביל LPR לא צריך בינה מלאכותית, זה בערך כמו להרוג זבוב עם ראש נפץ גרעיני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליאור אתה צודק,

הכוונה שלי הייתה שלא צריך מערכת חכמה מדי או אנשים בכדי לקלוט אלפי כלי רכב בשניהם ממאות ( או אפילו עשרות אלפי מצלמות) כפי שבישבש טען ומצדיק שימוש בהתקן על בסיס gps מכיוון שמצלמות לא יכולות לספק את הסחורה.

אני טוען שאין צורך להתקין שבב אחד ברכב וניתן להתבסס על מצלמות כפי שנעשה בנתיבי תחבורה ציבורית ומצלמות שפרוסות ברכבי הערים ובכבישים ביןעירוניים.

פורסם

ברור שלא, כביש 6 עושים את זה בהצלחה יחסית גבוהה.

אם כי אני דיי בטוח שהפריסה הנוכחית של "עין הנץ" לא מספיקה לצרכים האלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...