Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני השתמשתי בו ,עכשיו במנוע של אלנטרה 18 לאחר ניקוי בוצה החלפתי לשמן הזה .אמרו לי שאמשיך להחליף אותו בתכיפות עד שיתנקה הכל.יכול להיות שיש אצלך שאריות מהשמן הקודם?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Devb כתב:

אני השתמשתי בו ,עכשיו במנוע של אלנטרה 18 לאחר ניקוי בוצה החלפתי לשמן הזה .אמרו לי שאמשיך להחליף אותו בתכיפות עד שיתנקה הכל.יכול להיות שיש אצלך שאריות מהשמן הקודם?

שאריות מהשמן הקודם אין מצב, אבל יש רעש מהמרימים בבוקר במיוחד שקר והתשפר לאחר השימוש בקסטרול, יכול להיות שהשתמשו בשמן זבל בעבר?

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם
לפני 8 שעות, Devb כתב:

אני השתמשתי בו ,עכשיו במנוע של אלנטרה 18 לאחר ניקוי בוצה החלפתי לשמן הזה 

איך נוצרה בוצה באלנטרה 2018? הרכב לא טופל?

לפני 7 שעות, CRuzer669 כתב:

יש רעש מהמרימים בבוקר במיוחד שקר והתשפר לאחר השימוש בקסטרול, יכול להיות שהשתמשו בשמן זבל בעבר?

כתבת בשרשור אחר שהרכב טופל בזמן.

לפניך היה אדם פרטי או שהרכב מליסינג/ השכרה?

ידוע איפה טיפלו ברכב לפני כן?

מוזר לי כל התופעות האלה ברכבים יחסית חדשים שנחשבים אמינים מאוד. 

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הרכב שירת בליסינג, וטופל בשמנים לא לפי התקן (ולא בזמן), אז בהחלט תיתכן בוצה. המנועים של יונדאי מאד רגישים לטיפולים לא סדירים ושימוש בשמן לא לפי תקן היצרן, מה שגורר התפתחות בוצה. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

כנראה שזה נכון גם לגבי הדגמים האחרים של יונדאי... אנשים גומרים מנועים תוך 100 אלף קילומטרים, לא נורמלי.

או אולי זה תקף לכל רכב שמזניחים. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

איך נוצרה בוצה באלנטרה 2018? הרכב לא טופל?

כתבת בשרשור אחר שהרכב טופל בזמן.

לפניך היה אדם פרטי או שהרכב מליסינג/ השכרה?

ידוע איפה טיפלו ברכב לפני כן?

מוזר לי כל התופעות האלה ברכבים יחסית חדשים שנחשבים אמינים מאוד. 

אכן טופל בזמן אבל עם פילטר שמן של מוטולין ושמן פז לאורך ה90 אלף ק"מ והיו 2 איחורים של 1000 2000 ק"מ, אבל המנוע נקי מאוד מהסתכלות דרך פתח המילוי וגם הפקק.

לאחר החלפת השמן לקסטרול ולפילטר שמן המקורי הרעש השתפר פלאים, בבקרי קיץ לא מופיע ואם כן זה ל3 שניות וזהו, לי נראה שהשמן מגיע למרימים ומנקה אותם בהדרגה

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם (נערך)

איחור של 2000 קילומטרים הכוונה שהשמן הוחלף אחרי 17 אלף קילומטרים? או 12 אלף קילומטרים?

אם אני אתה ( ואני אדם חרדתי ), במקום להתפעל מתכונות השמן של קסטרול ולהמשיך עם שמן שחור אלפי קילומטרים  נוספים (כי זה "תקין "), הייתי מחליף  (לפחות כמה פעמים) את השמן אחרי 5 אלפים קילומטרים, כאשר הוא רק הופך לשחור. אחרי זה כל 10 אלפים,  ולא קילומטר יותר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם
לפני 51 דקות, vladclar כתב:

איחור של 2000 קילומטרים הכוונה שהשמן הוחלף אחרי 17 אלף קילומטרים? או 12 אלף קילומטרים?

אם אני אתה ( ואני אדם חרדתי ), במקום להתפעל מתכונות השמן של קסטרול ולהמשיך עם שמן שחור אלפי קילומטרים  נוספים (כי זה "תקין "), הייתי מחליף  (לפחות כמה פעמים) את השמן אחרי 5 אלפים קילומטרים, כאשר הוא רק הופך לשחור. אחרי זה כל 10 אלפים,  ולא קילומטר יותר.

17 אלף, אבל זה היה בטיפול 45.

אם אני חרדתי אז כן, קיבלתי את האוטו אחרי טיפול 90 של הליסינג ולאחר 1000 ק"מ עשיתי טיפול שלי. אני לא נוסע הרבה 8 אלף בשנה נראה לי מספיק כדי שהמנוע יהיה נקי כמו תחת של תינוק.

מציין שוב כשקניתי המנוע היה נקי לחלוטין מבוצה מעולם לא הייתה, כנראה ששאריות של השמן הזול נתפס במרימים ועכשיו זה רק מתנקה.

פורסם

שמן של פז זה בעע.
אני ברכב שלי ממלא קסטרול EDGE.
זה ששמן משחיר זה בסדר, זה אומר שהוא עובד.
אם זה קורה מהר מאד, כנראה שיש לו על מה לעבוד, כי המנוע מאד מפוייח מבפנים.
ממליץ לוודא שאתה משתמש במסננים איכותיים (אוויר ושמן), לא חייבים מקורי, אבל יש חברות בשוק כמו MANN, MAHLE, VALEO, PURFLUX, BOSCH ועוד שמייצרות סחורה מצויינת (רובן מיצרות את המסננים המקוריים של היצרנים).
בכל אופן, אם זה לא משהו שמאתגר אותך, תחליף שמן (ומסנן) שוב אחרי 5000 ק"מ, זה יכול לעשות לאוטו רק טוב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 4 דקות, shellcase כתב:

הייתי בטוח שבמקרה שלך זה Shell ...

פורסם
לפני 2 דקות, shellcase כתב:

שמן של פז זה בעע.
זה ששמן משחיר זה בסדר, זה אומר שהוא עובד.
אם זה קורה מהר מאד, כנראה שיש לו על מה לעבוד, כי המנוע מאד מפוייח מבפנים.
ממליץ לוודא שאתה משתמש במסננים איכותיים (אוויר ושמן), לא חייבים מקורי, אבל יש חברות בשוק כמו MANN, MAHLE, VALEO, PURFLUX, BOSCH ועוד שמייצרות סחורה מצויינת (רובן מיצרות את המסננים המקוריים של היצרנים).
בכל אופן, אם זה לא משהו שמאתגר אותך, תחליף שמן (ומסנן) שוב אחרי 5000 ק"מ, זה יכול לעשות לאוטו רק טוב.

בטיפול הראשון השתמשתי בקסטרול מגנטניק A5 אבל תקן פורד, ולא השחיר ככה. 

תמונה להמחשה: שמן מנוע קסטרול Ford Castrol Magnatec Professional A5 5W-30 - בכר טופז  חלפים לרכב

הפעם השתמשתי ברגיל A5 MAGNATEC DUAL LOCK :

Buy Castrol Magnatec Stop-Start SAE 5W-30 A5 5 L at ATO24 ❗

נראה שבעדכון האחרון הוסיפו תוספים חדשים.

לגבי פילטרים, משתמש בראש בראשונה בפילטר שמן מקורי אבל לגבי פילטר אוויר משתמש בסיני ומחליף כל שנה, כמה קריטי?

• תוכן חדש...