Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מדובר בפיאט אונו 89 שנוסעת מעט מאוד (פעם בחודש-חודשיים זה לא מילה גסה), ומצבר סטארט אפ אטום, 55 אמפר בן שנתיים וחצי.

לאחרונה שמתי לב שמופיעה קורוזיה בצבע לבן על המצבר ורק על הדק המינוס. כמו כן מופיעה קורוזיה על תחתית המצבר  - על המגש \ תושבת המתכתית שעליה המצבר יושב.

בין המצבר לתושבת המתכתית ישנה תושבת מפלסטיק שאמורה לבודד ביניהם ולכן לא ברור לי כיצד נוצרת קורוזיה על המגש המתכתי, הרי אין מגע ישיר בין המצבר למגש המתכתי.

מצ"ב תמונה ישנה עם מצבר אחר להמחשה איך המצבר מורכב ברכב (בין המגש המתכתי למצבר ישנה תושבת מפלסטיק):

image.thumb.png.e42b77f78793b833b1948665c3317b01.png

כמובן שניקיתי היטב את הדקי המצבר עם מלח לימון ומים חמים, וכן את התושבת של המצבר שהחלידה ניקיתי מחלודה צבעתי והחזרתי הכל למקום. לאחר שבוע \ שבועיים הקורוזיה חזרה.

יש לציין כי הרכב מניע כמו גדול גם לאחר חודשיים ללא הנעה והמצבר נראה תקין.

המצבר עובר הטענה עם מטען CTEK אחת לחצי שנה בשביל הספורט וכשחיברתי אותו עכשיו למטען המצברים הוא הטעין את עצמו במשך כמה דקות ומיד קפץ לשלב 7 שמראה שהמצבר טעון.

image.thumb.png.de73896692f61d077d01387d23ad3aaf.png

לפניי שאני רץ להחליף מצבר לכאורה תקין, אני מעוניין להבין ממה נוצרת הקורוזיה.

מצבר שפולט חומצה לחלל תא המנוע? האם מדובר בבעיית הארקה?

דברים נוספים שכדאי לבדוק?

ROOONEEYY

פורסם

לגבי קורוזיה סיביב קוטב המינוס, אחרי ניקוי והידוק נעל הכבל תמרח גריז טפלון על הקוטב בנדיבות, זה ימנע גישה של חמצן אל הקוטב ולא תיווצר קורוזיה. 

לגבי תחתית המצבר, האם גם שם אחרי ניקוי וצביעה היא חזרה? 

פורסם (נערך)

קורוזיה על תושבת המצבר התחתונה נוצרת ממצבר שדלף בעבר נניח היה בו סדק או שהחומצה יצאה מהפקקים וזלגה מטה.

ויכולה להיגרם גם משטיפת הקורוזיה על קטבי המצבר עם מים חמים כמו שאתה עשית, השטיפת מצבר על הרכב ממיסה את החומצה מהקטבים ומוליכה אותה מטה, פשוט.

תנקה היטב את הקורוזיה מהמצבר, קיים בשוק ספרי להגנה על קוטבי המצבר, או תמרח גריז על בסיס סיליקון אחרי שתהדק את הקטבים.

קורוזיה על נעלי הכבל נוצרת בגלל לחות ומזג האוויר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה.

שפכתי בעדינות מים רותחים מקומקום ומרחתי וזלין.

כבר שנתיים התופעה לא חזרה.

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

בתאריך 3.5.2022 בשעה 12:15, Buki כתב:

לגבי תחתית המצבר, האם גם שם אחרי ניקוי וצביעה היא חזרה? 

בדקתי עכשיו ונראה כי תחתית המצבר נקייה. אבל אני חושב שלא נתתי מספיק זמן לקורוזיה להצטבר ואם הייתי חוזר בעוד חודש הייתה מופיעה קורוזיה גם על תושבת המצבר.

קטבי המצבר (בעיקר המינוס, אבל גם על הפלוס הייתה מעט קורוזיה) הספיקו כבר לצבור קורוזיה לאחר שבשבוע שעבר ניקיתי אותם למשעי.

פירקתי אותם מהרכב וזרקתי אותם לקערה עם מים רותחים וסודה לשתיה שיצאו מבריקים.

ציטוט

קורוזיה על תושבת המצבר התחתונה נוצרת ממצבר שדלף בעבר נניח היה בו סדק או שהחומצה יצאה מהפקקים וזלגה מטה.

ויכולה להיגרם גם משטיפת הקורוזיה על קטבי המצבר עם מים חמים כמו שאתה עשית, השטיפת מצבר על הרכב ממיסה את החומצה מהקטבים ומוליכה אותה מטה, פשוט.

הקורוזיה על תושבת המצבר הייתה עוד לפני ששטפתי את הקורוזיה מקטבי המצבר, והתושבת מצבר הייתה נקייה בעבר כי לפני שנה שנתיים ניקיתי אותה וצבעתי אותה.

פירקתי את 3 כבלי המינוס שמתחברים אל המצבר ואלו הממצאים:

אחד המקורי של הרכב, שנראה לא רע ולא מחומצן. פירקתי אותו וניקיתי אותו עם ספריי מגעים, נייר ליטוש ומברשת ברזל. סה"כ הוא נראה בסדר גמור לכבל בן 30+.

שניים נוספים של סאונדקווסט או שקר אחר כלשהו שהולכים מהמצבר אל הגיר ומהמצבר אל בית הבולם שהוספתי במרוצת השנים (משהו כמו לפני 5-10 שנים).

הכבלים האלו נראים רע וסובלים מקורוזיה \ מחומצנים: 

image.thumb.png.10b74c90a69dc0349abbe1b5e30def61.png

image.thumb.png.3f7d798ff4b3e5a8a623a269e67828fa.png

יש לי ספריי שמגן על קטבי המצבר ובסיום כל התהליך אשתמש בו כדי להגן על נעלי הכבל מפני קורוזיה, אבל זה מרגיש לי כמו להסתיר את הבעיה ולא לטפל בה מהשורש.

מדוע כבלי המינוס שהוספתי נראים ככה? זה מרמז על בעיית הארקה כלשהי?

ROOONEEYY

פורסם

הערה - בכבלי ההארקה שבתמונה (וגם במקורי) האוזן מחוברת אל הכבל רק בלחיצה ובמשך הזמן נוצר

מגע חשמלי לא טוב בין האוזן לכבל שבמקרים מסוימים עלול לגרום למפלי מתח משמעותיים.

בעברי המקצועי (חשמלאי רכב) הייתי מנקה היטב את האוזן ואת גידי כבל הנחושת ומבצע

הלחמת בדיל להשגת מגע חשמלי טוב.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: הוספתי הלחמת בדיל לכבל ועשיתי רוטציות למצברים שלי, האונו קיבלה וורטה כחול והסטארט אפ הלך לרכב השני.

אין קורוזיה בשני הרכבים. כנראה שהשילוב של מצבר מסויים \ רכב עומד , בעיית הארקה (?) גרם לקורוזיה.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...