Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עליתי עם הרכב (מאזדה 3 2008) על כדור והוא השתפשף לי בגחון של הרכב. מאז דולקת לי נורת abs.

יש לי את הרכיב הסיני שמתחבר לשקע לאיבחון תקלות אם הוא עוזר במשהו...

מה קרה לרכב?נהרס לי חיישן כלשהו בתחתית הרכב?אפשר לאבחן/לתקן לבד?

האם זה מסוכן לנסוע ככה?

תודה רבה.

פורסם
לפני 13 שעות, רפי לין כתב:

כנראה שחוט או מחבר של חיישן מהירות באחד הגלגלים התנתק/נקרע.

יתכן שבמבט עין מלמטה תוכל לראות זאת.

מע' ה ABS (ומערכות נסמכות אם יש) מנוטרלת.

בברכה  -  רפי לין

אם הנורה הצהובה דולקת ה abs  מנוטרל??נשמע מסוכן...

איפה לחפש מלמטה?איך זה אמור להיראות המחברים האלה?

תודה.

פורסם

כאשר הנורה דולקת המערכת מנוטרלת.

צריך להרים את הרכב על הליפט או להגביה אותו ולבדוק שכל החישנים בגלגלים מחוברים או לחבר סורק תקלות מחשב.

פורסם
בתאריך 29.4.2022 בשעה 19:01, ba323f כתב:

כאשר הנורה דולקת המערכת מנוטרלת.

צריך להרים את הרכב על הליפט או להגביה אותו ולבדוק שכל החישנים בגלגלים מחוברים או לחבר סורק תקלות מחשב.

יש לי את הרכיב 

https://m.aliexpress.com/item/32957131459.html

ואת האפליקציה torque, עוזר?לא הבנתי איפה להסתכל שם בבקשה....

פורסם

אחרי שהטלפון מתחבר לרכיב תלחץ על האייקון של fault codes ואז על scan (סימן זכוכית מגדלת).

בסוף התהליך יופיע מסך עם רשימת תקלות.

פורסם (נערך)

ה-ELM327 לא קורא תקלות ממחשב הABS, רק ממחשב ניהול מנוע.

חפש בפורום ההמלצות כאן, או בפייס לינק לחברי "תשאל כנופצון". יש להם מתנדבים בכל הארץ עם סורקים מקצועיים שאפשר לגשת אליהם  לסריקה חינמית שכן תגלה את התקלה.

מע' ABS מנוטרלת זה בהחלט לא טוב, אבל לא הייתי מגזים ואומר שזה "מסוכן לנהיגה". עד שנות ה-90 לאף אחד לא היה ABS, והאנושות שרדה...

מה שכן- זה לא עובר מבחן רישוי שנתי ככה.

כמו שכבר אמרו לך - כנראה אחד מחיישני המהירות בגלגלים נתלש מהגרירה של הכדור. שווה לך להרים את האוטו *על בוקים. לא על ג'ק*   לזחול מתחת לרכב, ולחפש חוט מנותק באיזור הנאבות.

זו בסבירות גבוהה התקלה.

לפי מצב החוט תראה אם זה לתיקון עצמי, או שזו עבודה לליפט ובעל מקצוע.

**עריכה- כל האמור לעיל נכון אך ורק בתנאי שאתה לא מרגיש שינוי בבלימה (דוושה שוקעת, צורך בלחיצה חזקה מהרגיל וכו'), ושלא מתלווה לנורת ה-ABS נורת אזהרה אדומה של הבלמים. בכל מקרה כזה - יש לעצור במקום בטוח ולהמשיך על גרר.**

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני שעה, natco כתב:

ה-ELM327 לא קורא תקלות ממחשב הABS, רק ממחשב ניהול מנוע.

חפש בפורום ההמלצות כאן, או בפייס לינק לחברי "תשאל כנופצון". יש להם מתנדבים בכל הארץ עם סורקים מקצועיים שאפשר לגשת אליהם  לסריקה חינמית שכן תגלה את התקלה.

מע' ABS מנוטרלת זה בהחלט לא טוב, אבל לא הייתי מגזים ואומר שזה "מסוכן לנהיגה". עד שנות ה-90 לאף אחד לא היה ABS, והאנושות שרדה...

מה שכן- זה לא עובר מבחן רישוי שנתי ככה.

כמו שכבר אמרו לך - כנראה אחד מחיישני המהירות בגלגלים נתלש מהגרירה של הכדור. שווה לך להרים את האוטו *על בוקים. לא על ג'ק*   לזחול מתחת לרכב, ולחפש חוט מנותק באיזור הנאבות.

זו בסבירות גבוהה התקלה.

לפי מצב החוט תראה אם זה לתיקון עצמי, או שזו עבודה לליפט ובעל מקצוע.

**עריכה- כל האמור לעיל נכון אך ורק בתנאי שאתה לא מרגיש שינוי בבלימה (דוושה שוקעת, צורך בלחיצה חזקה מהרגיל וכו'), ושלא מתלווה לנורת ה-ABS נורת אזהרה אדומה של הבלמים. בכל מקרה כזה - יש לעצור במקום בטוח ולהמשיך על גרר.**

אכן,הרכיב שלי לא קורא לי שום תקלה....

אינני מרגיש שינוי בבלימה.

אסתכל https://m.facebook.com/groups/knuftzon/permalink/369522160282712/ ללמרות שהלינק שם מפנה ל elm327 זה בסדר?

עריכה אחרונה על ידי carbugger
  • תוכן חדש...