Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה עם מאזדה 3 2.0 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם בעלים של מאזדה 3 (ספיריט) 2016. 

אחלה רכב, מסכים עם מה שנאמר פה. 

החיסרון העיקרי של הרכב הזה הוא צריכת דלק. אבל חי עם זה בשלום, בעיקר כי הנסועה שלי נמוכה. יותר חשובה לי אמינות הרכב. 

משהו שתפס לי את העין זה ההחלפה של שמן גיר כמו שאמרו, כי לפי ספר רכב אין הנחיה כזו. השאלה אם באמת מומלץ להחליף? ואם כן מתי?

Mazda 3 2.0L, 2016 

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 שעות, ALÞћÃ כתב:

יש כאן מישהו ממשתתפי השרשור שבמקרה מתגורר באיזור המרכז? אני ממש סקרן לעשות סיבוב על אחד מהרכבים שלכם לראות עד כמה המצב באמת גרוע (או שמא הציפיות שלי בשמיים)... אולי הגיע הזמן להקדים את התור ל"שלוותה" או לבדוק אם התפנה מקום במהלך החג ב"משען".

כפר סבא זה מספיק מרכז?

אם כן, דבר איתי בפרטי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בתור בעלים של מאזדה 3 ספורט הצבק שנת 2019 (הדגם של 2018 למעשה ) מאוד מרוצה.

לפני זה הייתה ברשותי מהעבודה סקודה אוקטביה 2018 מנוע 1.5 טורבו 150 כס.

לא מרגיש בפער משמעותי בינהן בסלד בינוני . 

לרכב יש כח אבל אם לוחצים משלמים על זה בדלק.

בממוצע מגיע ל 1 ל13-11 . בניסעה נינוחה אפשר להגיע ל1 ל18-19 אבל אני מדבר על כביש מת.

הרכב מאוד יציב, נותן תחושת בטחון יותר מהסקודה ויותר מהלנסר שגם הייתה ברשותי.

קצת צפוף אבל עדיין נח. צמיגים יקרים מאוד . שילמתי 700 שח לפיילוט ספורט 4 , סהכ 2800. יש רעשי כביש גם אחרי איטום קל של דלתות .

בשורה התחתונה עדיפה על הסקודה בהמון פרמטרים .

• אהבתי 1
פורסם
לפני 58 דקות, doesnotmatter כתב:

משהו שתפס לי את העין זה ההחלפה של שמן גיר כמו שאמרו, כי לפי ספר רכב אין הנחיה כזו. השאלה אם באמת מומלץ להחליף? ואם כן מתי?

תמצא דעות לכאן ולכאן וזה ויכוח שלא נגמר..

אני אישית בחרתי להיות עם הצד של היצרן ולא להחליף והגיר עובד ללא דופי.

החלטה שלך.

פורסם

גם אני התיישנתי לפני שנה ב 3 קומפורט מנוע 1.5 מבציר 2015.

הרכב נקנה משכן מבוגר עם 35 אלף ק"מ ומצב כללי מצויין במחיר מעולה - וזוהי סיבת הרכישה. הרכב החליף פאביה שנת 2009. 

לפני שקניתי עשיתי סיבוב עם הרכב (בלי ללחוץ ממש) - לא עגלה, אבל גם אין ביצועים. הרכב פשוט מצליח לנסוע.

בתור בעלים בעבר של CX5 שנת 2014 הייתי מודע לנושא כיול יחידת הכוח העצלה בסל"ד נמוך והצורך בלימוד תוכנת הגיר.

לאחר הרכישה התגלה שהרכב ממש נחנק בעליה - איכשהו מגיע לסל"ד נמוך וממיר המומנט נשאר נעול עד להורדת הילוך ידנית ייזומה או קיק דאון.

הרכב טופל במוסך מורשה בשמן מוטורקראפט האדום.

דבר ראשון החלפתי לקסטרול 5w30 A5 למרות הרכב היה אחרי טיפול..

דבר שני רוקנתי את מיכל הדלק ועברתי ל 98.

קראתי הרבה מאמרים/חוות דעת בפורומים בחו"ל על חיבת מנוע הסקיי אקטיב בעל יחס הדחיסה הגבוהה לדלק פרימיום.

אחרי כמה תדלוקים ונסיעה ארוכה לי-ם המצב השתפר ללא עוררין. העגלתיות בסל"ד נמוך כמעט נעלמה לחלוטין למרות שלא נעשה לימוד גיר, הסל"ד עולה חלק ומהר, וצריכת הדלק השתפרה ב 10%. הרכב משמש את אשתי וצורך כ 11 ק"מ/ל' באותם תנאים שהפאביה צרכה 1:10.

ביצועי המנוע מצויינים - מאיץ חלק ומגיע למהירויות שיוט גבוהות מאוד. נבדק פעמיים ראש בראש מול איוניק והצליח להקדים אותה בחצי מטר עד ל 140 קמ"ש.

קניתי את הרכב עם צמיגים סיניים בני שנה שתורמים את חלקם לרעש הכביש המוגזם. 

רעש אחר לא פחות מעצבן - רעש האגזוז. משום מה בשיוט אני שומע את האגזוז יותר מידי בחלק האמצעי/אחורי של הרכב. 

גם נוחות הנסיעה בינונית, והפחד ממפגש כואב של חישוקי 18" עם בורות אכזריים גורם להאט את הקצב בכבישים לא מושלמים.

בסיכום שנה הרכב נסע כ 5000 ק"מ ובשבוע הבא ייכנס לטיפול במוסך מורשה גיל-רם בכרמיאל. ולמה אני מזכיר את שמו? כי הוא היחיד שהסכים שאני אביא את השמן בעצמי (עוד מימי ה CX5). ובכך אני שומר על תיעוד מסודר, חלקים מקוריים מבלי להתפשר על יצרן השמן.

לפני החורף אעיף את הצמיגים הסיניים בסט איכותי ובעיקר שקט.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 3 שעות, spider01 כתב:

בממוצע מגיע ל 1 ל13-11 . בניסעה נינוחה אפשר להגיע ל1 ל18-19 אבל אני מדבר על כביש מת.

קצת צפוף אבל עדיין נח. צמיגים יקרים מאוד . שילמתי 700 שח לפיילוט ספורט 4 , סהכ 2800. יש רעשי כביש גם אחרי איטום קל של דלתות .

איפה עשית איטום בדלתות וכמה עלה?
לא הרגשת שינוי משמעותי אחרי האיטום?

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
לפני 3 שעות, spider01 כתב:

הרעש מגיע מבתי הגלגלים והגחון באיזור האגזוז. איטום דלתות לא ממש עוזר.

יש בחור בכרמיאל שדורש כ 4000 על איטום ארבעת בתי הגלגלים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, LEGACY 1.8 כתב:

בתור בעלים בעבר של CX5 שנת 2014 הייתי מודע לנושא כיול יחידת הכוח העצלה בסל"ד נמוך והצורך בלימוד תוכנת הגיר.

לאחר הרכישה התגלה שהרכב ממש נחנק בעליה - איכשהו מגיע לסל"ד נמוך וממיר המומנט נשאר נעול עד להורדת הילוך ידנית ייזומה או קיק דאון.

עכשיו חזרתי מאילת לכפר סבא, ולא נתקלתי בתופעה כזאת.

אולי בדגם של 2018 סידרו את הבאג.

מה שכן, אצלי יש תופעה שהמנוע נחנק אם מתחילים תמרוני חניה לפני שהטורים יורדים. אני פשוט משתדל לחכות לפני שזז.

לפני שעתיים, LEGACY 1.8 כתב:

דבר שני רוקנתי את מיכל הדלק ועברתי ל 98.

קראתי הרבה מאמרים/חוות דעת בפורומים בחו"ל על חיבת מנוע הסקיי אקטיב בעל יחס הדחיסה הגבוהה לדלק פרימיום.

אחרי כמה תדלוקים ונסיעה ארוכה לי-ם המצב השתפר ללא עוררין. העגלתיות בסל"ד נמוך כמעט נעלמה לחלוטין למרות שלא נעשה לימוד גיר, הסל"ד עולה חלק ומהר, וצריכת הדלק השתפרה ב 10%. הרכב משמש את אשתי וצורך כ 11 ק"מ/ל' באותם תנאים שהפאביה צרכה 1:10.

יש סימוכין לידיעה?

אצלי צריכת הדלק משהו כמו 1:13 בממוצע. הניחוש המושכל שלי הוא שביצועים עגלתיים משהו קשורים לזה שחנקו את המנוע איפה שרק אפשר, כדי להתאים לתקנות זיהום אוויר, וההתעקשות של מאזדה למנועים גדולים אטמוספריים ותיבות פלנטריות. מזה גם הצריכת דלק שדומה לזאת של קורולה 1.6CVT שהייתה לי.

יש טעם לנסות לתדלק 98 אתה אומר? הנסועה שלי לא מי יודע מה גבוהה, אז אין לי בעיה לספוג את ההוצאה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

עכשיו חזרתי מאילת לכפר סבא, ולא נתקלתי בתופעה כזאת.

אולי בדגם של 2018 סידרו את הבאג.

מה שכן, אצלי יש תופעה שהמנוע נחנק אם מתחילים תמרוני חניה לפני שהטורים יורדים. אני פשוט משתדל לחכות לפני שזז.

יש סימוכין לידיעה?

אצלי צריכת הדלק משהו כמו 1:13 בממוצע. הניחוש המושכל שלי הוא שביצועים עגלתיים משהו קשורים לזה שחנקו את המנוע איפה שרק אפשר, כדי להתאים לתקנות זיהום אוויר, וההתעקשות של מאזדה למנועים גדולים אטמוספריים ותיבות פלנטריות. מזה גם הצריכת דלק שדומה לזאת של קורולה 1.6CVT שהייתה לי.

יש טעם לנסות לתדלק 98 אתה אומר? הנסועה שלי לא מי יודע מה גבוהה, אז אין לי בעיה לספוג את ההוצאה.

למה לא לקנות סעפת+לעשות תוכנה למאזדה 3? 

עם כמה שזה ״מצחיק״עושים את זה למיאטה,אז למה לא למאזדה 3?ויש שיפור גדול.

המנוע מאוד אמין,במיוחד הסקי אקטיב 165ס אפשר להתעלל בהם 24/7 ואין מהם ציוץ בנוגע לאמינות. 

פורסם
לפני 38 דקות, Ido12 כתב:

למה לא לקנות סעפת+לעשות תוכנה למאזדה 3? 

תודה, אבל לא תודה.

אני אישית לא מתכוון להתעסק בשיפורי מנוע, מעדיף להשאיר את התענוג לבעלים הבא.

חוץ מזה, אולי המנוע יחזיק (לא בטוח), אבל מה עם הגיר האוטומטי שצריך עכשיו להתמודד עם תוספת כח, ועם מנוע שמתנהג בצורה שונה?

ממה שהבנתי משלל ערוצי יוטיוב שמתעסקים בשיפורים, אוטו יפני נשאר אמין כל עוד לא מתעסקים בו. אחרי זה הוא כבר לא יהיה כזה אמין.

ויש גם את עניין החוקיות. התוכנה החדשה תעמוד בתקני זיהום אוויר? הסעפת החדשה תבוא טוב בעין לבוחן?

אולי חסר קצת כח למנוע... אז חסר, אבל לא עד כדי להתחיל להתעסק עם שיפורים. עניין של עלות מול תועלת.

• רעיון טוב! 1

פורסם

@vadim6385

שכחתי לציין שהרכב שלי לא כולל את לחצן הספורט אשר משפר את תחושת העצלות של התיבה.

לגבי הדלק - אם תריץ חיפוש קליל תמצא הרבה תגובות בפורומי חו"ל. 

מניסיון ב CX5 ועכשיו ב 3 - השיפור מורגש בשימוש בדלק 98. שים לב שזה לא קורה מתדלוק ראשון.. לוקח זמן עד שמחשב הרכב מתאים את עצמו.

• רעיון טוב! 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

@vadim6385

שכחתי לציין שהרכב שלי לא כולל את לחצן הספורט אשר משפר את תחושת העצלות של התיבה.

אצלי קיים, אני כמעט אף פעם לא נוגע בו.

אני גם לא מכבה את המערכת סטארט סטופ, כי היא ממש לא מפריעה לי. הנורה הכתומה שנדלקת כשמכבים את זה, מציקה לי הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מצחיק 2

פורסם

נוהג ברכב דומה ומצטרף להמלצות

נכון, בתחילת נסיעה מרגיש כי חסר מעט כח ונדרש מעט "קיק דאון" קל בשביל שהרכב יתחיל לזוז, אבל בסל"ד גבוה יחסית המנוע מרגיש נמרץ

והגיר אף הוא מעולה וחלק!

מצרף לכל מה שנרשם - נקודת התורפה הכי גדולה היא בידוד רעשים גרוע מאד!

אני אישית ביצעתי בידוד אקוסטי לדלתות הקדמיות שעזר מעט והוספתי גומיות אטימה + הח' צמיגים לסט מישלין PS4 (לפני כן היו מותקנים פאלקן ZE, הבדל של שמיים וארץ הן בנוחות והן ברעשי כביש).

מה שכן מפריע לי, שלעתים בעמידה ברמזור מורגשים רעידות קלות (התושבות נבדקו ונמצאו לתקינות).

פורסם
לפני 12 דקות, carsgo כתב:

נוהג ברכב דומה ומצטרף להמלצות

נכון, בתחילת נסיעה מרגיש כי חסר מעט כח ונדרש מעט "קיק דאון" קל בשביל שהרכב יתחיל לזוז, אבל בסל"ד גבוה יחסית המנוע מרגיש נמרץ

והגיר אף הוא מעולה וחלק!

מצרף לכל מה שנרשם - נקודת התורפה הכי גדולה היא בידוד רעשים גרוע מאד!

אני אישית ביצעתי בידוד אקוסטי לדלתות הקדמיות שעזר מעט והוספתי גומיות אטימה + הח' צמיגים לסט מישלין PS4 (לפני כן היו מותקנים פאלקן ZE, הבדל של שמיים וארץ הן בנוחות והן ברעשי כביש).

מה שכן מפריע לי, שלעתים בעמידה ברמזור מורגשים רעידות קלות (התושבות נבדקו ונמצאו לתקינות).

תנסה ניקוי מצערת וחיישן maf 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...