Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, doesnotmatter כתב:

ממה שהבנתי, אין שום סיבה ליישם חומר כלשהו כשיש ציפוי נאנו. 

להבנתי זה משנה איזה חומר, יש חומרים שמהווים ״חיזוק״ לציפוי, לרוב זה יהיה אוטם מאותה החברה של הציפוי שמותאם במיוחד לזה, ולכן הוא לא יפריע להשפעות הציפוי

ווקס לעומת זאת נראה שפחות מומלץ כי הוא כן ישנה את השפעות הציפוי

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני שעה, doesnotmatter כתב:

אפשר הסבר מהי מגבת באפינג? 

ועוד שאלה: איך אתם מתמודדים עם טיפות שבורחות אחרי הניגוב? 

כשאני מסיים לנגב את הרכב, אחרי כמה דקות אני יכול לראות טיפות זולגות בעיקר מכיוון המראות. לא יודע איך להתמודד עם זה חוץ מלנגב שוב ושוב. 

נגד המים שנוזל מהמראות אני אישית משתמש בזה 

https://www.aboutcarz.store/product-page/magneto-מיקרופייבר-עם-מגנטים

מאמין שאפשר למצוא יותר זול או פשוט לקנות מגנט ופשוט לשים מגבת קטנה עם המגנט

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, ik3 כתב:

חומץ אתה שם בתא של המרכך? שמעתי שזה באמת משפר תוצאות כביסה

*למען הסר ספק מרכך כמובן אסור לשים למגבות האלו

חומץ קצת בתא של הנוזל כביסה וגם בתא של המרכך. זה מנקה כל כביסה הרבה יותר טוב ממרכך וגורם למגבת לספוג מים היטב.

לגבי המראות ופתח התדלוק שמהם ממשיכים לטפטף מים - פותח אותם שוב אחרי הייבוש וסוגר ומנקה את המים. מעבר לזה - זה מה שאני מוכן להשקיע בניגוב הרכב

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 8 שעות, imprezadude כתב:

כל אחד וגישתו, אני סבור אחרת, אבל זה רכב שלך.

למה אתה סובר אחרת?

זה מה שקראתי: 

question to you: how can a product add gloss without affecting an underlying LSP‘s hydrophobic properties? How is that chemically and physically possible?

I know that there are manufacturers and influencers / testers out there who tell you that there are products which create „gloss“ but don‘t affect the hydrophobics.
But how is that supposed to work? If these products really add gloss, then they MUST leave something behind that creates this gloss. And this something will definately influence the hydrophobics.
This video of mine is in German, but you‘ll see exactly what I mean:

There is no such thing as a „gloss enhancer“ that doesn‘t influence the hydrophobics!

The whole concept of „protecting“ a „protection“ really doesn‘t make that much sense if you really think about it. I mean would you hire a second security guy to just protect a security guy you hired in the first place? If yes, then isn‘t the first guy useless in what he does?

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם (נערך)

יישום קוויק דיטיילר עוזר מאוד למנוע שריטות בשלב הסופי של הניגוב. מעבר לזה, עם החומרים המתאימים, הוא מסייע לשמור על הציפוי ואפילו להעניק לו עוד יותר הידרופוביות, גלוס וכו׳.

לא מדובר מן הסתם בגדר חובה, כמו שהציפוי שאני מניח שיישמת איננו בגדר חובה. הצבע לכאורה היה מסתדר בלי זה, רק פחות טוב ולפחות זמן. כאן זה אותו העיקרון, אין חובה, אבל כדי למקסם את הביצועים של הציפוי, ולצמצם עוד יותר את הסיכוי לשריטות, עדיף ליישם כל פעם. הציטוט שהבאת מדבר על Gloss Enhancers, אני לא מדבר עליהם כלל, וכן, הם יכולים במידה מסוימת להשפיע על הציפוי. מה שאני מדבר עליו זה מוצרים ספציפיים מהליין הקרמי של החברה. כך לדוגמא, אם יש לך ציפוי של Gtechniq, עליו ניתן ליישם c2v3 מדי כמה חודשים, ומדי שטיפה את הקוויק דיטיילר שלהם. אם של Carpro, אז את הReload וקוויק דיטיילר קרמי שלהם וכך הלאה...

בכל מקרה לא מדובר בחומרים יקרים, ובטח ובטח אם אתה משתמש באלו הנכונים אין שום סיכוי שיפגעו בביצועים של הציפוי, אלא להיפך. גם לא מדובר על הגנה על הגנה, אלא פשוט תחזוקה של הגנה קיימת וניסיון לצמצם שריטות.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם

משתמש במגבת של carpro ועכשיו קיבלתי את ה Liquid8r, עוד לא יצא לי להשתמש בה.

מגבת איכותית מספיקה לכל הרכב אפילו לשני רכבים.

לגבי המראות וידיות כשאני מייבש את הג'אנטים עם מפוח עובר על כל החריצים שעדיין נשארו בהם במים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 11.1.2022 בשעה 9:23 AM, doesnotmatter כתב:

מה דעתכם על המגבת הבאה?

יש לי זוג, הזמנתי גם מסין. המגבת בסדר גמור, אבל יחסית לא גדולה.

מגבת מסוג זה לא מתאים לשמשות, צריך מגבת וופל.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על הבורות , אולי מישהו יכול להסביר , לא משתמשים בגילדה  יותר  ? עור צבי ? 

מה נותן המגבת , חוץ מהמשקל , וזה שצריך לכבס ולתלות , ולאכסן  ולחכות שתתייבש .

מה רע בגילדה של פעם , סליחה אם אני מהדור הישן , אולי מפספס משהו , אשמח לקבל הסבר 

פורסם

בקצרה - שורטת את הצבע.

תהליך הייבוש דורש מגבות רכות שיכולות לספוג לכלוך בסיבים כדי לא להעביר על הצבע, זה וכמובן Drying Aid.

גילדה זה ח*א של דבר.

פורסם

עקרונות אחת, אבל תלוי בגודל שלה.

אם מדובר במגבת גדולה אז אחת.

לפעמים ההעדפה היא להשתמש בשתיים קטנות(ככה אני מעדיף) מטעמי נוחות

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...