Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר עצר לידי אתמול בערב, החמיא על האאוטלנדר החדש, ואז סיפר על הסיינה החדשה שהוא קנה. כמובן שמיד ירדתי מהרכב וניגשתי לרכב שלו, וגם ביקשתי סיבוב כי אני מתלבט אם לשדרג לאאוטלנדר החשמלי שיגיע בעוד חצי שנה לארץ, וזה מאוד מעניין אותי כרגע.

אז קיבלתי סיבוב בשמחה. כצפוי הרכב ענק, ממש טנק. הישיבה מאוד גבוהה ונוחה. לא היתה שום תחושה של פאר, בקטע הזה האאוטלנדר נראה הרבה יותר מעוצב, אבל כן יש תחושה של "משרד". הכל גבוה, ובשפע, ולא חסר שום דבר. שלא לדבר על המקומות בשורה השלישית שהם בגודל אמיתי, לא כמו באאוטלנדר, והבגאז' הענק. אבל זה המחיר של הקומפקטיות. לעולם לא הייתי הולך על רכב כזה ענק, אבל מי שכן אוהב - זאת פשוט חוויה.

וכשאני אומר חוויה אני מתכוון למנוע החשמלי. איזה שקט מבורך... פשוט לא יאומן. כשהרכב עומד אתה בכלל לא יכול לדעת אם הוא מונע או לא. הנסיעה חלקה ושקטה, שומעים רק את הגלגלים מתגלגלים. 

אבל את זה אתם כבר יודעים, אז לא זה מה שבאתי לספר לכם, אלא הקטע הכספי - מה שהדהים אותי. הבחור קנה את הרכב ב340K (הגרסה הפשוטה ללא חלון גג וללא פתיחת בגאז' בהינף רגל ועוד כמה פיצ'רים). הוא נוסע 100K בשנה, נוסע המון. מוביל סחורה ברכב. הוא היה משלם 7,000 ש"ח על דלק בכל חודש (אקסטרייל). את הרכב הוא קנה בליסינג, עם החזר חודשי של 4.5 כל חודש. החיסכון בדלק עם הרכב החדש הוא 5,000 ש"ח.... בכל תידלוק הוא נוסע 1000 ק"מ, וזה בלי הכאב ראש של להטעין את הרכב כל לילה בחניה. הרכב מטעין את עצמו תוך כדי נסיעה. אתמול, למשל, הוא נסע בכל רחבי הארץ (סיפר לי רשימה ארוכה של מקומות שהוא ביקר בהם), והראה לי את מד הדלק - הלך רבע טנק...

וזה רכב שבגרסה הקודמת שלו היה אוכל 1 ל5 או 1 ל4... זה היה העקב אכילס של הרכב הזה, ועכשיו - פשוט מדהים!

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מחילה

המספרים מנותקים במציאות

ראשית החבר שלך שילם על הרכב יקר, יקר מאוד, בגרסה הבסיסית הרכב מחזיר עודף מ300K 

שנית הרכב צורך במציאות לכיוון 1 ל 10-12 כאשר האקסטרייל הקודמת של החבר אם היתה בגרסת הדיזל לקחה משמעותית פחות.

זה שהוא נוסע על כל טנק יותר ק"מ זה כי פשוט מיכל הדלק של הרכב מכיל יותר, ליתר דיוק 68 ליטר 

כשימכור את הרכב עוד 3 שנים עם 300 אלף ק"מ יראה כמה התענוג הגדול היה נפלא אך יקר מאוד.

לקינוח רכב גדול זה חוויה של נהיגה על טנק, נהגתי על כמעט כל הבהמות האלו, מי שלא חייב את הגודל - הגודל מעיק עליו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הוא אומר שתכלס הדלק היה עולה לו 7,000 ועכשיו 2,000 לחודש, אתה רוצה להתווכח איתו? (אולי היה לו אקסטרייל רגיל ולא דיזל, אין לי מושג).

האמת שכרגע אני חושב על זה שגם כשאני ממלא דלק, המחשב נותן לי 700 ק"מ עד התידלוק הבא. והמיכל דלק שלי הוא לא 70 ליטר, אולי 55. אז פתאום 1000 ק"מ לתדלוק לא נשמע כזה חסכוני (הוא גם אמר שאם הרגל שלו כבדה על הגז, זה יוצא 900 ק"מ לתדלוק).

כך או כך, ביחס לגרסה הקודמת של הסיאנה זה נשמע שיפור דרמטי.

פורסם
לפני 9 דקות, outlander כתב:

הוא אומר שתכלס הדלק היה עולה לו 7,000 ועכשיו 2,000 לחודש, אתה רוצה להתווכח איתו? (אולי היה לו אקסטרייל רגיל ולא דיזל, אין לי מושג).

זה כמו שתכתוב "הוא אומר שהוא נוסע 600 קמ"ש בכביש שש במוצאי שבת בלילה, אתה רוצה להתווכח איתו?"

מה לעשות, המספרים לא מסתדרים עם המציאות בשום צורה.

הרכב עצמו כמובן נהדר, מיניוואן פול-סייז אמריקאי מאובזר ונוח להסעת נוסעים למרחקים ארוכים. אחלה טנק.

חזיר דיזל

פורסם

המספרים מנותקים, 7,000 בחודש זה 1,077 ליטר לפי 6.5.

מה שאומר שאם הרכב הקודם היה עושה 1:9 (גירסת הבנזין צרכה במבחנים 1:10, אז הפחתתי קצת) אז הוא נסע 9.7k קמ בחודש.

אם הוא משלם היום 2,000 שקל, זה אומר שהוא מתדלק בחודש 308 ליטרים.

9,700 קמ, לחלק ל 308 ליטר, יוצאת צריכה של מעל 1:30.

זה לא מציאותי בשום היברידית.

אז או שהוא מחרטט, או שהוא לא שם לב שהוא נוסע פחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 דקות, דור-- כתב:

המספרים מנותקים, 7,000 בחודש זה 1,077 ליטר לפי 6.5.

מה שאומר שאם הרכב הקודם היה עושה 1:9 (גירסת הבנזין צרכה במבחנים 1:10, אז הפחתתי קצת) אז הוא נסע 9.7k קמ בחודש.

אם הוא משלם היום 2,000 שקל, זה אומר שהוא מתדלק בחודש 308 ליטרים.

9,700 קמ, לחלק ל 308 ליטר, יוצאת צריכה של מעל 1:30.

זה לא מציאותי בשום היברידית.

אוסיף שבאתר טויוטה האמריקאי צריכת הדלק לפי נתוני היצרן היא 36mpg או 15 ק"מ לליטר (6.5l/100km), בעולם האמיתי זה כנראה יותר קרוב ל11-13 ק"מ לליטר.

אגב 340K ש"ח זה פשוט מחיר הזוי, הגרסה הזאת בארה"ב עולה 36 אלף דולר  שהם 111 אלף ש"ח, אמנם פה בארץ אנחנו כבר רגילים לשלם כפול מארה"ב אבל לשלם פי 3?!

פורסם
לפני כשעה, דור-- כתב:

יש לי תחושה שאולי הכוונה שהוא חוסך 2,000 שח בדלק, כלומר משלם 5,000 במקום 7,000, שזה בעצם צריכת של 12.6 קמ לליטר, וזה כבר נשמע הגיוני

כנראה, אם אם המעבר לרכב בגלל חיסכון הוא לא חוסך מאומה בכסף

פורסם
לפני 7 שעות, דור-- כתב:

אולי הוא מחרטט מרוב התלהבות? לא יודע. אבל הוא אמר לי רשימה של מקומות שהוא ביקר בהם מאז התידלוק האחרון. איזה 4-5 נסיעות בין עירוניות, של שעה נסיעה ביניהן. והמד דלק מראה לי שהלך רבע טנק. חבל שאני לא זוכר את הרשימה, הייתי עושה חשבון מדוייק של קילומטרים, אבל זה היה נראה לי חסכוני מדי, בלי פרופורציות.

פורסם
לפני שעתיים, outlander כתב:

אולי הוא מחרטט מרוב התלהבות? לא יודע. אבל הוא אמר לי רשימה של מקומות שהוא ביקר בהם מאז התידלוק האחרון. איזה 4-5 נסיעות בין עירוניות, של שעה נסיעה ביניהן. והמד דלק מראה לי שהלך רבע טנק. חבל שאני לא זוכר את הרשימה, הייתי עושה חשבון מדוייק של קילומטרים, אבל זה היה נראה לי חסכוני מדי, בלי פרופורציות.

מכיר את הרכב טוב מאוד, הוא לא חסכוני.

מול גודלו הוא אכן נותן תמורה יפה מול המתחרות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...