Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לצערי לאחרונה הייתי מעורב בתאונה אשר תוצאותיה היו לא הכי משמחות בלשון המעטה והרכב הלך טוטאל. 

מתלבט בין הרכבים הבאים-

-שברולט מאליבו 2013 מנוע 2.0 טורבו.

-ביואיק לה-קרוס 2011 גרסת cxl עם 303כ''ס או גרסת 2010 cxl עם 255 כ''ס.

לצורך הבהרה, אני מחפש רכב אמריקאי אחרי שהרכב הקודם שלי פינק אותי בטירוף במשך שנים(מאליבו 2009), כך שצריכת דלק גבוהה לא מפריעה לי כלל. מחפש את האמינה ביותר כמו כן המפנקת ביותר מבין ה2 הנ''ל.

אשמח לשמוע חוות דעת, דעות, והמלצות.

תודה רבה והמשך ערב מצוין😎

פורסם

אמינה, מפנקת ואמריקאית זאת כנראה לא השברולט.

אם רק זה מה שחשוב לך אז תקח את הביואיק.

השברולט היא קוראינית בתחפושת אמריקאית. המנוע מאוד חזק אבל היא צפופה מאוד בעיקר מאחורה, רמת האבזור בה די בינונית ויש בעיית אמינות בעיקר כתוצאה מLSPI.

אני מניח שכשאתה אומר אמריקאית אתה מתכוון לרכב ששט על הכביש בתחושה, מרווח, מפואר ומפנק בפנים ואת זה תמצא בביואיק יותר מבשברולט.

פורסם

אין לי מושג עד כמה אתה מכיר את הביואיק - אבל האחזקה שלה יקרה מאוד,
מכיר מישהו שהחזיק את הרכב שנים (הוציא אותה מהחברה) והטיפולים עלו הון, חלפים גם יקרים ולא כ"כ זמינים.

בסוף נמכרה (למרות שהייתה יד ראשונה עם קלומטרג' נמוך) לטרייד של UMI במחיר מגוכך וגם רק בגלל שהבחור לקח שברולט חדשה במקומה...

פורסם

שמעתי על בעיות מנוע בשברולט.

מצד שני, יש לי שכן בבנין עם הביואיק שנראה שהוא אוכל ממנה מרורים.

מה התקציב?

פורסם
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

השברולט היא קוראינית בתחפושת אמריקאית.

המאליבו נחשבת אמריקאית טהורה (פשוט, כי היא מיוצרת בארה"ב), אבל זה מאליבו אז באופן טבעי היא פחות "ספינתית" מאשר אמריקאית "מסורתית". לצורך הענין כל המאליבו שאני מכיר נחשבות פחות ספינתיות באופן יחסי, זה הדגם עצמו ואלה חלק מהמאפיינים שלו (והכל יחסי, ברור שהמאליבו עדיין נחשבת "ספינתית" ביחס לאיביזה למשל).

לפני שעה, llaavvii כתב:

אין לי מושג עד כמה אתה מכיר את הביואיק - אבל האחזקה שלה יקרה מאוד,
מכיר מישהו שהחזיק את הרכב שנים (הוציא אותה מהחברה) והטיפולים עלו הון, חלפים גם יקרים ולא כ"כ זמינים.

בסוף נמכרה (למרות שהייתה יד ראשונה עם קלומטרג' נמוך) לטרייד של UMI במחיר מגוכך וגם רק בגלל שהבחור לקח שברולט חדשה במקומה...

חלפים יקרים ואי זמינות זה הכל תלוי בבן אדם וביכולת שלו לחפש, להזמין וכו'. אנחנו מדינה קטנה יחסית לארה"ב וגם הידע של המוסכים פה לגבי רכבים אמריקאיים הוא הרבה פעמים מוגבל. מי שרוצה לחסוך מזמין כמעט הכל מחו"ל. בארה"ב המחירים זולים משמעותית (מאוד, מניסיון) פשוט כי יש שפע של חלפים לכל הדגמים האמריקאיים בכל השנתונים. זה שמוסכים מורשים פה עושים מה שהם רוצים מבחינת מחירים זו בעיה בפני עצמה ולא קשורה דווקא לדגם כזה או אחר (אבל כן, אם מדובר ברכב יקר יחסית אז המחירים בהתאם...)

לגבי טיפולים שעולים הון, אני יכול לומר לך שאחרי יותר מ 10 שנים עם שברולט אימפלה 2005, לטיפול רגיל החלפים עצמם לא יקרים ועולים סביב ה 200-250 ש"ח (פילטר שמן, פילטר אויר ושמן איכותי, לא הכי יקר אבל גם לא זבל זול) לאורך השנים. כמה עולה העבודה וכמה מוסך מורשה מרשה לעצמו? זה כבר משהו אחר, עבודה של חצי שעה בלחץ. אותו כנ"ל לגבי הרכב הנוכחי שלי (גם אמריקאית, למרות שזה ניסאן), חלקים לטיפול 300 ש"ח... אם אני אלך למורשה אני בטוח שטיפול רגיל יעלה קרוב ל 1000.

לפות"ש:

מאליבו עם מנוע 2 ליטר טורבו לא מומלץ, מנוע בעייתי.

ביואיק מנוע 3.6 כמו שהזכרת אמורה לגלות אמינות גבוהה. ממה שאני מכיר בעיות אמינות בביואיק זה בעיקר במנוע ה 2.4 הבעייתי יותר.

כמו כן עוד אופציה אולי: אימפלה 2013-2014 - לא יודע אם בתקציב אבל הייתי שוקל אם המחירים קרובים לביואיק 2011.

• רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני התייחסתי רק לביואיק (שאותה אני מכיר), תבדוק כמה עולה החלפת משולשים, ברקסים, מחשב כסא נהג, מדחס מזגן וכו'

מרבית האנשים אבל מרביתם לא יתעסקו עם הזמנת חלפים בדואר והגעה איתם למוסך ולכן זה שיקול שחייב להלקח בחשבון.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

אני התייחסתי רק לביואיק (שאותה אני מכיר), תבדוק כמה עולה החלפת משולשים, ברקסים, מחשב כסא נהג, מדחס מזגן וכו'

מרבית האנשים אבל מרביתם לא יתעסקו עם הזמנת חלפים בדואר והגעה איתם למוסך ולכן זה שיקול שחייב להלקח בחשבון.

לא מכיר את כל החלפים שאתה מדבר עליהם, משולשים החלפתי באימפלה, לא חושב שלביואיק יש משולשים מזהב (ואפילו אניח שהם זהים או דומים מאוד).

"מחשב כסא נהג" נשמע לי כמו שם מפוצץ לאיזה מודול מסכן, אבל כן משהו שמוסכים פה בארץ יתפרו את הלקוח יופי יופי עבורו.

מדחס מזגן זה חלק שכנראה יהיה יקר יחסית בכל רכב, אולי נאחס שנפל על ביואיק שהלך לה המדחס, בד"כ ממה שאני מכיר זה לא קורה יותר מידי.

להזמין חלפים מאיביי עבור אדם שמחזיק רכב אמריקאי בארצנו זה לא "אופציה נחמדה", זו חובה! (לצערי), הפרשי המחירים בין שם לכאן הם לא פחות מהזויים. אני יכול לתת עשרות דוגמאות לחלפים שהזמנתי משם עבורי ועבור עוד לא מעט אנשים, ודרך אגב לא כולם אפילו לרכבים אמריקאיים, ולא בכל המקרים היה מדובר בחלפים "קלילים" (למשל נאבה לאימפלה שלי, תושבות מנוע וגיר, צינור משאבת הגה להונדה אקורד, ממירים קטליטיים, ועוד) ועדיין המחירים היו זולים משמעותית.

ברור (שוב, לצערי) שאם מישהו מחזיק בארץ אמריקאית, לא מבין כמעט כלום ועל כל דבר הולך למוסך מורשה ושואל כמה זה יעלה לו, ברור שהוא יקבל מחירים הזויים, כי זה מה שקורה בארץ. והכי מעצבן זה שאתה יודע שמי שמוכר את החלק עושה בדיוק מה שכל אחד יכול לעשות- מזמין את זה מחו"ל, רק שאז אם הוא עושה את זה בשבילך הוא גוזר עליך 300% כי הוא יכול...

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

פות"ש, לא ראיתי מה התקציב שלך?

אם זה 25K אתה באמת יכול למצוא מליבו סבירה ביותר מודל 2013 או לה קרוס 2011.

שתיהן אגב עם מנוע 2.4 אך זה שבביואיק מעט חזק יותר.

169 כ"ס מול 182 כ"ס בהתאמה.

בתקציב של 30K תוכל כבר למצוא מליבו 2.5 חזקה יותר או לה קרוס עם ה 3.6 ליטר החזק משמעותית.

תקציב של 40K תוכל לעלות מודל ביואיק ל 2012.

האימפלה שהוזכרה כאן יכולה להיות מעולה אך זה כבר בתקציב של 50K..

אני באופן אישי הייתי מעדיף שברולט על ביואיק בגלל עלויות החלפים הלא דווקא מכניים (ידיות, בקליות, פלסטיקים וכ"ו)

אם צריכת הדלק לא חשובה לך אשריך...

בהצלחה.

• תוכן חדש...