Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לצערי הרב, הייתה לנו תאונה קטנה החודש.

ישר קפצתי למוסכניק שלי שאמר שיש נזק ושווה להפעיל ביטוח. סבבה.

העניין הוא שהוא לא מוסך הסדר של הביטוח שלי, אבל טען שיכול לעשות לי תנאים מול הביטוח כאילו הגעתי למוסך הסדר.

לא הבנתי אותו כל-כך, אז קפצתי למוסך אחר, גם הוא לא בהסדר, במקום אחר לגמרי.

אמרו לי אותו דבר: בוא תעשה אצלנו ותשלם כמו במוסך הסדר של הביטוח. שקל לא יותר.

השאלה היא איך קוראת הקומבינה הזאת?

לא ממש מבין, מרגיש לי קצת קומבינה מצד אחד אבל מצד שני אני אני ממש הייתי מרוצה עד היום מהמוסכניק הבוטיקי שלי...

מה עושים? מה דעתכם בנושא?

תודה

פורסם

ההבדל בין מוסך הסדר למוסך שהוא לא הסדר זה בדמי ההשתתפות העצמית ולפעמים רכב חליפי.

אז ככה- רכב חליפי - לא בעיה. מקסימום הוא משכיר לך רכב חליפי לזמן התיקון. פיקנטי יכולה לעלות 70-100 שקל ליום ( בלי כל התוספות למינהם).

לגבי ההשתתפות עצמית - הם למעשה משלמים לך את ההשתתפות עצמית. בתשלום פיזי או באמצעות הנחה בטיפול הבא או כל דבר יצירתי אחר. בצורה כזאת אתה לא מפסיד עקב השתתפות עצמית גבוהה בתיקון שלא במוסך הסדר.

האם חוקי או לא? לדעתי כן. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, asix כתב:

ההבדל בין מוסך הסדר למוסך שהוא לא הסדר זה בדמי ההשתתפות העצמית ולפעמים רכב חליפי.

אז ככה- רכב חליפי - לא בעיה. מקסימום הוא משכיר לך רכב חליפי לזמן התיקון. פיקנטי יכולה לעלות 70-100 שקל ליום ( בלי כל התוספות למינהם).

לגבי ההשתתפות עצמית - הם למעשה משלמים לך את ההשתתפות עצמית. בתשלום פיזי או באמצעות הנחה בטיפול הבא או כל דבר יצירתי אחר. בצורה כזאת אתה לא מפסיד עקב השתתפות עצמית גבוהה בתיקון שלא במוסך הסדר.

האם חוקי או לא? לדעתי כן. 

תודה רבה. השאלה היא האם כדאי או לא?

היית עושה לא במוסך הסדר ככה?  או שעדיף מוסך הסדר מהרשימה שיש לי שיש שם אחד שהוא גם מוסך רשמי ולסגור הסיפור?

לגבי חוקי כנראה שכן כי מלא עושים זאת במלא מוסכים.

עריכה אחרונה על ידי kadosh123
פורסם

הטענה שהרבה עושים את זה לא אומר שזה חוקי. יש גם הרבה עסקים שיש להם כסף "שחור". זה חוקי?

לדעתי, חפש ברשימה מוסך מורשה יבואן שמופיע ברשימה.

הם מכירים את הדגם, את צורת הפירוק והרכבה של החלקים ובדרך כלל ( מדגיש בדרך כלל) יחליפו הכל ,כולל הכל, וגם יורכב כראוי.

יש להם גישה לקטלוג וקשר ישיר עם יבואן הרכב ולכן קל להם לאתר חלקים והכי חשוב - יש להם אינטרס לשים חלקים מקוריים מכיוון שהם מתוגמלים מיבואן על רכישת חלפים.

ברור שלא יצליחו לשים הכל מקורי ( תלוי בגיל הרכב), אבל הרב יהיה מקורי.

זה מה שאני הייתי עושה.

את המוסך בוטיק תשאיר למכונאות.

פורסם

מה שהמוסך עושה זה לכאורה מגלגל את המחיר על עצמו, אבל בגלל שחברת הביטוח משלמת על התיקון ולא הלקוח או המוסך, אז בעצם היא מגלגלת את התיקון על חברת הביטוח ע"י ניפוח הנזק/מחירון. לך זה בכל מקרה לא משנה מבחינה חוקית. 

אם המוסך הגיע להסדר כל שהוא עם חברת הביטוח גם יכול להיווצר מצב שתצטרך לשלם רק השתתפות עצמית כאילו זה מוסך הסדר, גם זה נעדה עי, כל מיני קומבינות בין חברת הביטוח למוסך. לך בכל מקרה אין מה לחשוש מחינה חוקית. כן כדאי להקפיד שהתיקון יהיה איכותי ולא להתפשר על  דברים קטנים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, asix כתב:

הטענה שהרבה עושים את זה לא אומר שזה חוקי. יש גם הרבה עסקים שיש להם כסף "שחור". זה חוקי?

לדעתי, חפש ברשימה מוסך מורשה יבואן שמופיע ברשימה.

הם מכירים את הדגם, את צורת הפירוק והרכבה של החלקים ובדרך כלל ( מדגיש בדרך כלל) יחליפו הכל ,כולל הכל, וגם יורכב כראוי.

יש להם גישה לקטלוג וקשר ישיר עם יבואן הרכב ולכן קל להם לאתר חלקים והכי חשוב - יש להם אינטרס לשים חלקים מקוריים מכיוון שהם מתוגמלים מיבואן על רכישת חלפים.

ברור שלא יצליחו לשים הכל מקורי ( תלוי בגיל הרכב), אבל הרב יהיה מקורי.

זה מה שאני הייתי עושה.

את המוסך בוטיק תשאיר למכונאות.

גם אני חשבתי ככה,

אבל המוסכניק אמר שרק הוא יכול לכסות בתיקון גם נזק משני עם השמאי רכב שלו שהוא מביא. מה שבמוסך הסדר שהוא רשמי עובדים לפי קטלוג ועם שמאי הסדר ובחיים לא יכסו לטענתו את הנזק המורחב.

מה אתם אומרים? אני מבולבל..

הרבה תודה על העזרה!

פורסם
לפני 13 דקות, kadosh123 כתב:

אבל המוסכניק אמר שרק הוא יכול לכסות בתיקון גם נזק משני עם השמאי רכב שלו שהוא מביא

ראשית, אתה יכול להביא כל שמאי מרשימת השמאים של חברת הביטוח. אתה גם יכול להביא שמאי שלא מופיע אצלהם ברשימה אבל זה לפעמים מצריך קצת מלחמה.

אתה לא חייב לבחור את השמאי שעובד עם אותו מוסך.

לגבי נזק משני - יש משהו שצמוד לנזק שלא נגרם מהתאונה? הכוונה של המוסכניק שאם יש נזק באזור התאונה, הוא ישלב את זה ביחד. לא כל השמאים מסכימים לזה ולא תמיד ניתן.

אסביר את כוונתי - אם הנזק הוא בחלק הקדמי ויש לך עוד נזק בחלק האחורי לא יוכלו לחבר את זה ביחד. אך אם יש לך נזק בצד ימין בדלת האחורית ועוד נזק בכנף האחורית ימנית שלא נגרם מהתאונה, יש שמאים שמחברים את זה ביחד.

לא יודע כמה זה רלוונטי אצלך ואם זה מצדיק להכניס את הרכב אליו.

עוד נקודה למחשבה - הרבה מוסכי בוטיק/קטנים אין להם בכלל מחלקת פחחות וצבע. הוא מקבל את העבודה ממך, מוציא חשבונית לביטוח, אך את העבודה באופן מעשי עושה מוסך צד ג'. תעשה את החושבים שלך האם זה כדאי.

שאלת מה אני הייתי עושה - מסתכל ברשימת מוסכי הסדר ומחפש מוסך מורשה יבואן ומכניס את הרכב לשם.

אתה יכול להיות בטוח שיש להם את כל המידע, הציוד, החלקים והקשר לחלקים מקוריים. יש להם אינטרס לשים חלקים מקוריים וזה מה שינסו להתקין באמצעות השמאי.

העלות בסוף אותך לא מעניינת כי אתה משלם רק את השתתפות עצמית. ( ויש מקרים שגם את זה לא - תלוי בפוליסה שלך).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, asix כתב:

אך אם יש לך נזק בצד ימין בדלת האחורית ועוד נזק בכנף האחורית ימנית שלא נגרם מהתאונה, יש שמאים שמחברים את זה ביחד.

מדויק.

זה בדיוק מה שהמוסכניק טוען שיש אצלי נזק משני שהוא יכול לאחד. שאלתי מה הנזק? לא אמר, זרק לי שהשמאי שלו יחליט בדו"ח.

מבחינת הפוליסה שלי אין בעיה לשמאי חיצוני שלא בהסדר. גם מבחינת ההשתתפות העצמית. בדקתי.

אמר שאין מצב שבמוסך רשמי יעשו זאת.

וכן, המוסכניק הוא של פחחות וצבע. כך שזה בוודאות לא יעבור לצד ג'.

פורסם

החלטה שלך. הכי חשוב שתהיה שלם בהחלטתך.

לפני 14 דקות, kadosh123 כתב:

שאלתי מה הנזק?

אתה לא רואה עוד נזק מלבד הנזק של התאונה? מקווה שזה לא מהסוג שהורסים בכוונה בכדי שירוויחו יותר.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, asix כתב:

החלטה שלך. הכי חשוב שתהיה שלם בהחלטתך.

אתה לא רואה עוד נזק מלבד הנזק של התאונה? מקווה שזה לא מהסוג שהורסים בכוונה בכדי שירוויחו יותר.

אני, בעיין לא מקצועית, לא רואה נזק של איזה טוטאל לוסט או משהו אבל יש פגיעה קידמית יפה ברדיאטור והמוסכניק אומר שיש להחליף עוד כמה דברים באזור. אבל לא פגיעת שילדה. שאלתי..

לגבי הדברים באיזור אומר שמוסך רשמי לא יסדר אותם במקום אחר..

פורסם

@asixעד כמה שאני יודע מה שאתה מתאר הוא מוקד שני. אין לי ניסיון עם איחוד מוקדים, אבל השמאי אמור לדעת את עבודתו, ולעתים יש לא מעט מסחרה בינו לבין המוסך - למשל לגבי בחירת החלקים.

לגבי נזק משני - מה שאני מכיר הוא שמדובר בנזק שלא נגרם ישירות מהתאונה אלא בשלב יותר מאוחר. למשל - מנוע שהתחמם אחרי שרדיאטור נפגע התאונה. זה לא אמור להיות מכוסה בביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, נכון, זה מוקד שני.

טעיתי וזה לא נכון להגדיר זאת ככה.

מוקד שני זה מוקד, גם אם הוא סמוך לאזור התאונה, שאיננו קשור ולא נגרם מהתאונה.

מכיוון שהוא בסמוך לאזור התאונה יש בעלי מקצוע שמצליחים לשכנע את השמאי שזה מאותו אירוע.

יש גם מקרים שהשמאי לא מאשר אבל בעל העסק מאוד רוצה את העבודה, ומכיוון שיש כבר צבע, והרכב כבר תופס מקום ועובדים עליו אז מתקנים גם מוקד סמוך.

לגבי נזק משני- זה כבר יותר קשה להוכיח- כמו בדוגמא שציינת. למה הביטוח לא צריך לשלם על כך? הרדיאטור נפגע, נזלו המים, הנהג עסוק עכשיו לבדוק אם אין פצועים ושכולם בסדר. בזמן הזה הרכב התחמם. זה חלק מהתאונה. השאלה האם בעיית התחממות היתה או לא היתה לפני התאונה. יש מצבים שניתן להוכיח ויש מצבים שלא ניתן.

אתן דוגמא נוספת לנזק משני - רכב נפגע בחלקו האחורי. כתוצאה מהמכה החזקה, סך השמש נשבר ( מקרה אמיתי). איך תוכיח שהסך שמש קשור לתאונה?

פורסם

תודה התקשרתי למוסך הרשמי. בקושי היה להם זמן לענות לי. ניסיתי כמה פעמים..

בכל מקרה אמרו לי שהם נצמדים אחד לאחד למה שהשמאי ירשום. לא מוכנים לשום אקסטרה על חשבון הבית כמו במוסך שלי. 

אז נראה לי שאלך על המוסך שלי,  במיוחד משום שהאוטו לא חדש, אז אתפשר על מוסך לא רשמי שאולי יעשה לי אקסטרה ובטח יתן יותר יחס מאשר מוסך רשמי שבקושי מוכנים לענות.

תודה רבה על כל העזרה!

• תוכן חדש...