Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שראיתי בכמה מכוניות בולם טלסקופי שמחזיק את מכסה המנוע במצב פתוח, אמרתי - אני רוצה גם!

חיפשתי וחיפשתי קיט כזה לברלינגו וכמובן מצאתי רק בעליאקספרס. קיט שנראה סביר, בתאור רשום שאין צורך בקידוחים, יש כמובן הרבה ביקורות ללא יותר מיד פירוט - "קיבלתי, התקנתי, עובד, תודה למוכר, אריזה יפה"...

טוב אמרתי נראה, הזמנתי - 110 ש"ח כולל משלוח. 

הגיע הקיט, כולל שני בולמי גז לא ממש רגילים אלא עם זווית קלה באחד הקצוות ושקית עם ברגים, שייבות ומתאמים. 

703676592_1(5).thumb.jpg.db43ad671472566d1938cd072dfb5bd9.jpg

הרכבה של זה ממש פשוטה, הבורג שמחזיק את הפנס מוחלף בבורג מהקיט עם גולה.

1026494532_1(1).thumb.jpg.08527f96484b852948a42d21be21d80c.jpg

1086337006_1(2).thumb.jpg.712ab66221c9de2b817d329c362ee482.jpg

הגולה השניה שיושבת על מתאם מורכבת על אחד הברגים הקיימים בצד הפנימי של מכסה המנוע, שמים את שני הבולמים וזהו.

המכסה עומד יציב במצב פתוח אבל הבולמים עדיין חלשם ואין סיוע שלהם בפתיחה או שיכוך בסגירה. 

עדיין אני מבסוט. 

590609102_1(3).thumb.jpg.2c26e8ed7b4d3dd5a5cd3bb5caf12314.jpg

בא לסגור את המכסה, רואה שהבולמים במצב סגור מועכים את הספוגים שנמצאים מתחת, נלחצים פנימה לתוך הספוגים ודי ברור שהספוגים יהרסו אחרי תקופת שימוש.

לא מתאים, פירקתי הכל חזרה. ככה לומדים :-)

1494110302_1(4).thumb.jpg.c17caf11a8ed5b360e3cc362fbec728f.jpg

• אהבתי 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אומנם לא קשור ישירות למקרה שלך, אבל קניתי זוג בולמי גז סיניים שהחליפו את המקוריים שמותקנים בדלת תא המטען באלפא 159.

מההתחלה נראו לי מעט ארוכים מדי, כשפותחים את תא המטען הדלת נחבטת בשמשה האחורית ואפילו שזו אלפא- כנראה שזה לא צריך להיות ככה.

איך ששמתי לב לזה, התחלתי לפתוח את תא המטען "ידנית" ולא לתת לו להיפתח חופשי עד לפגיעה בחלון.

אחרי כשבוע נשבר אחד הקצוות של בולם שמאל.

היום בבוקר שמתי לב שנשבר הקצה גם בבולם הימני.

אין כמו מקורי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 6 שעות, Pavlik כתב:

אומנם לא קשור ישירות למקרה שלך, אבל קניתי זוג בולמי גז סיניים שהחליפו את המקוריים שמותקנים בדלת תא המטען באלפא 159.

מההתחלה נראו לי מעט ארוכים מדי, כשפותחים את תא המטען הדלת נחבטת בשמשה האחורית ואפילו שזו אלפא- כנראה שזה לא צריך להיות ככה.

איך ששמתי לב לזה, התחלתי לפתוח את תא המטען "ידנית" ולא לתת לו להיפתח חופשי עד לפגיעה בחלון.

אחרי כשבוע נשבר אחד הקצוות של בולם שמאל.

היום בבוקר שמתי לב שנשבר הקצה גם בבולם הימני.

אין כמו מקורי.

יש כמו מקורי, ובחמישית מהמחיר (מגנטי מרלי).

רק לא סיני...

בנושא השרשור - ראיתי כמה 206ים עם הקיט הזה. מכוער רצח לדעתי.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 41 דקות, Ooga כתב:

יש כמו מקורי, ובחמישית מהמחיר (מגנטי מרלי).

מסכים. ב- 147 יש לי מגנטי מרלי- עובדים מצוין.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני הרכבתי לא מזמן כזה דבר במאזדה 3 (דור שני) שלי.

כשהרכבתי את הימני, ראיתי שכשהמכסה מנוע סגור הבולם לוחץ על הפקק של המיכל נוזל קירור. לא יודע אם ברמה שיכולה לעשות נזק אבל העדפתי לא לקחת סיכון, פירקתי את הימני ובינתיים השמאלי לבדו עושה את העבודה.

פורסם

לא הייתי מנסה להוסיף ברכב שאין לו מהיצרן.

כמה מרגיז אותי שבגולף פלוס שלי אין תמיכה הידראולית למכסה מנוע, למרות שהיא מבוססת על MK5. ובגולף רגילה אפילו לMK4 היתה תמיכה הידראולית.

מקורי אני מחליף תמיד בתוצרת stabilus, לשים לב לא רק למידות אלא לכוח הNM שנדרש לתפעול.

למוצר הזה, הסינים הם זוועה, נראה לי שפועל ההרכבה דוחף גז בכמות שבא לו באותו יום.

עוד דבר מעניין - עד כמה שידוע לי בשום BMW אין מוט ידני לתמיכה במכסה המנוע. הדגמים משנות ה60-70 לפני התמיכה ההידראולית מחזיקים את מכסי המנוע פתוח באמצעות מערכות קפיצים שונות, מורכבות למדי. וכשהן יוצאות מכיוונון.. כאב ראש רציני.

רק דגם הספורט הנדיר והיקר, ה3.0CSL, הגיע עם מקל בבגאז' במקום קפיצים בניסיון לגלח כל משקל מיותר מהרכב. היה לו גם ספוילר ענק שבטח היה מקשה על הקפיצים בכל מקרה.

אחת הדרכים הטובות להבחין בין CSL מקורית לרפליקה.

1973 BMW 3.0 CSL (0000811-26).jpg

dsc_1657.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

מקורי אני מחליף תמיד בתוצרת stabilus, לשים לב לא רק למידות אלא לכוח הNM שנדרש לתפעול.

למוצר הזה, הסינים הם זוועה, נראה לי שפועל ההרכבה דוחף גז בכמות שבא לו באותו יום.

אם לא הייתה את הבעיה שתארתי, אפשר היה להחליף את הבולמים הסיניים שהגיעו עם הקיט ב Stabilus, מראש חשבתי על זה. 

אני קונה מדי פעם בולמים של Stabilus מהיבואן הישראלי חברת רדקו בשביל הציוד שאני מטפל בו בעבודה ומכיר את הסחורה שלהם הייטב. 

פורסם

פתאום הבנתי שרשורים של "לא ממליץ" פחות נפוצים אבל לא פחות מועילים.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...