Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופניים (לא חשמליים) ככלי תחבורה בירושלים זה לא הגיוני ברוב המוחלט של המקרים. תמיד תגיע ליעדך מזיע בקיץ או רטוב ובהיפוטרמיה בחורף. נקסט.

קו הרכבת הקלה ממש לא חייב להיות יקר יותר. הרכבת מגיעה גם לפסגת זאב ונוה יעקב, אם כי אני חושב שיהיה לך מאוד קשה למצוא שם שותפים.

ממשיכה לאיזור גבעת המבתר/גבעה צרפתית- שם יש סיכוי טוב לשותפים עקב הקרבה לאוניברסיטה בהר הצופים.

ממשיכה מגבעת התחמושת עד לאיזור שער יפו- אין לך מה לעשות שם, אלא אם אתה באופנה של שטריימל בכל עונות השנה.

משער יפו עד בית הכרם זה ה'מרכז' שכתבת שאתה לא בעניין. שם תמצא דירות שותפים בטונות. המחיר וההיצע במקטע הזה די מוגזם, די כמו ת"א. חדר 2.5 על 2.5 בדירת 4 חדרים, ללא סלון, ב2500 במינימום. כזה.

בית הכרם שכונה חילונית לרוב, על קו הרכבת הקלה. לא הכי זול אבל יש הרבה דירות שותפים היות וזו אחת השכונות השפויות היחידות בירושלים. יכול להיות אחלה אופציה.

קרית יובל שכונה נחמדה וזולה. +- על קו הרכבת- תלוי ברחוב. מלא דירות שותפים עקב הקרבה לעין כרם (בית חולים אוניברסיטאי).

צדקו פה שאמרו לך להשאר על קו הרכבת הקלה.

ובנימה אישית יותר- אין שום 'וויב' לירושלים. בטח לא אחד טוב. אין מה לחפש בעיר הזאת. בטח לא אם אתה רווק שמחפש חיים.

יש בירושלים שכונות נחמדות. נחמדות לדתיים, נחמדות לחרדים, נחמדות לחילונים עם משפחות, נחמדות לסטודנטים שמחפשים את ה'קטע' של לגור בנחלאות. כל מיני.

אין מה לחפש בירושלים אם אתה לא בא לעבוד פה, או ללמוד פה, או בא בעקבות אהובת ליבך. 

אני מבין מי שבא לטייל בירושלים מדי פעם. אבל לבוא לגור פה כרווק בשביל ה'וויב'? תשכח מזה. עיר של עצבנים וסנובים.

אם כבר אתה הולך על ההרפתקה הזאת- לך תגור ברחביה/נחלאות/ מרכז העיר בדירת שותפים סטודנטים ותכיר איתם יחד את ה'וויב' שיש למרכז העיר להציע לסטודנטים החולפים פה. לבוא מחוץ לעיר, לשכור חדר בדירה בשכונה צדדית- שום תועלת לא תצמח לך מזה.

אין אפילו פאב בעיר הזאת שהוא לא במרכז העיר.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור ירושלמי, אין לי מושג מה הווייב פה כי וייב זה משהו שרק אאוטסיידר יכול להסביר...

לפות"ש - קיבלת אחלה של תשובה מהאורח לרגע. מסכים כמעט עם כל מילה, ונחלאות/מרכז העיר זאת חוויה חיובית מניסיון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נחלאות אכן מקום נחמד מאוד.

גרתי בנחלאות מספר חודשים בשנת 2010. סה"כ הייתה חוויה דיי חיובית. המקום קרוב למרכז העיר ולשוק מחנה יהודה ומהכיוון השני קרוב לגן סקאר (כיף לטייל בו בסופ"ש). בנחלאות של 2010 הייתה אוכלוסיה צעירה מעורבת (לא יודע מה המצב כיום) ובסופי שבוע היה שקט ומהנה.

לגבי מחירים? לא זוכר כמה שילמתי שם על שכירות, אבל המחירים היו סבירים אז, כיום אין לי מושג.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
בתאריך 3.7.2021 בשעה 00:01, אורח לרגע כתב:

אופניים (לא חשמליים) ככלי תחבורה בירושלים זה לא הגיוני ברוב המוחלט של המקרים. תמיד תגיע ליעדך מזיע בקיץ או רטוב ובהיפוטרמיה בחורף. נקסט.

קו הרכבת הקלה ממש לא חייב להיות יקר יותר. הרכבת מגיעה גם לפסגת זאב ונוה יעקב, אם כי אני חושב שיהיה לך מאוד קשה למצוא שם שותפים.

ממשיכה לאיזור גבעת המבתר/גבעה צרפתית- שם יש סיכוי טוב לשותפים עקב הקרבה לאוניברסיטה בהר הצופים.

ממשיכה מגבעת התחמושת עד לאיזור שער יפו- אין לך מה לעשות שם, אלא אם אתה באופנה של שטריימל בכל עונות השנה.

משער יפו עד בית הכרם זה ה'מרכז' שכתבת שאתה לא בעניין. שם תמצא דירות שותפים בטונות. המחיר וההיצע במקטע הזה די מוגזם, די כמו ת"א. חדר 2.5 על 2.5 בדירת 4 חדרים, ללא סלון, ב2500 במינימום. כזה.

בית הכרם שכונה חילונית לרוב, על קו הרכבת הקלה. לא הכי זול אבל יש הרבה דירות שותפים היות וזו אחת השכונות השפויות היחידות בירושלים. יכול להיות אחלה אופציה.

קרית יובל שכונה נחמדה וזולה. +- על קו הרכבת- תלוי ברחוב. מלא דירות שותפים עקב הקרבה לעין כרם (בית חולים אוניברסיטאי).

צדקו פה שאמרו לך להשאר על קו הרכבת הקלה.

ובנימה אישית יותר- אין שום 'וויב' לירושלים. בטח לא אחד טוב. אין מה לחפש בעיר הזאת. בטח לא אם אתה רווק שמחפש חיים.

יש בירושלים שכונות נחמדות. נחמדות לדתיים, נחמדות לחרדים, נחמדות לחילונים עם משפחות, נחמדות לסטודנטים שמחפשים את ה'קטע' של לגור בנחלאות. כל מיני.

אין מה לחפש בירושלים אם אתה לא בא לעבוד פה, או ללמוד פה, או בא בעקבות אהובת ליבך. 

אני מבין מי שבא לטייל בירושלים מדי פעם. אבל לבוא לגור פה כרווק בשביל ה'וויב'? תשכח מזה. עיר של עצבנים וסנובים.

אם כבר אתה הולך על ההרפתקה הזאת- לך תגור ברחביה/נחלאות/ מרכז העיר בדירת שותפים סטודנטים ותכיר איתם יחד את ה'וויב' שיש למרכז העיר להציע לסטודנטים החולפים פה. לבוא מחוץ לעיר, לשכור חדר בדירה בשכונה צדדית- שום תועלת לא תצמח לך מזה.

אין אפילו פאב בעיר הזאת שהוא לא במרכז העיר.

אם אני נוסע על אופניים בצהריים מאוחרים ערב  - 17-19 אני לגמרי לא אהיה סופר מזיע כמו שאתה מתאר, ותמיד אפשר לשם חולצה בתיק.

מקבל את ההערה לגבי הרכבת לחלוטין.

אני אוהב לטייל, אוהב את המזג אוויר, אוהב את הוייב (אני מבקר לא מעט בירושלים, גם עקב עבודה וגם חברים וטיולים) 

אני ממש לא מרגיש עצבים או סנוביזם.

אני עם אוטו לכן מרכז העיר לגמרי מחוץ לתחום, גם אם יש חניה. אנ י לא מוכן לנסוע למרכז העיר ולהתקע בפקקים כל יום מהעבודה הביתה נניח.

מעדיף מחוץ לעיר ולהיכנס למרכז עם רכבת/אופניים כמו שציינתי

אני כרגע שוקל נראה לי סאבלט בתור "לבדוק" את השטח.

וכן 2500 לחדר נשמע הזוי לחלוטין, למרות שלפי המחירים שבדקתי זה נע יותר סביב 1800-2200 באיזורים הנחשבים- שזה גם המון.

פורסם

במשך כשנתיים אופניים היו כלי הרכב העיקרי שלי בירושלים. גרנו באזור סן סימון (רח' יוחנן בן זכאי) ומשם נסעתי כל יום לקמפוס בגבעת רם, ללימודים ואחר כך לאזור רוממה, לעבודה, אחרי שסיימתי ללמוד.

אמנם ירושלים לא שטוחה אבל היא גם לא לחה כמו אזור גוש דן ולדעתי זה יתרון גדול למי שבוחר לרכב על אופניים. 

הנהגים לא ידידותיים לרוכבים (וגם לא לנוהגים האחרים בכביש), אבל כיוון שלא התנהלתי במקומות אחרים עם אופניים אין לי למה להשוות.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

קודם כל מוזמן לבירה כשאתה פה. 

אם יש לך עוד שאלות, תרגיש חופשי. 

נשמע שבית הכרם/קרית יובל יענו על הדרישות שלך+מחיר סביר. 

קרית שמואל/רסקו גם יכולות לעבוד.(קרית שמואל קצת יותר יקר) 

• אהבתי 1
פורסם

בתור ירושלמי מלידה באמת חייב להודות שלעיר אין שום וייב בטח לא כזה שאי אפשר למצות אותו תוך 2-3 ימים.

כתה כאן "אורח לרגע" דברי טעם - אם אתה חילוני אין מה לחפש כאן

השכונה היחידה הנורמלית היא בית הכרם (אם אתה לא דתי אבל אל דאגה תן לזה כמה שנים)

פורסם

אני לא מבין למה אתם מנמיכים את ירושלים.

זה שאתם לא מוצאים בה מה לעשות זה לגמרי אחלה. אני חילוני ולגמרי מוצא את עצמי שם.

איפה כן יש מה לחפש? בתא? זה וייב שונה לחלוטין

פורסם

זה לא עניין של למצוא את עצמך או לא.

חוץ מהנושא הדתי אין לה ייחודיות משוגעת ביחס לערי המרכז לדעתי - שוב ירושלמי במקור שעבר למרכז. 

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני כשעה, arik100 כתב:

אני לא מבין למה אתם מנמיכים את ירושלים.זה שאתם לא מוצאים בה מה לעשות זה לגמרי אחלה.

אתה מוצא מה לעשות בירושלים כי אתה בא בתור תייר. 

אם אתה חילוני ואין לך איזו זיקה מיוחדת (לא משנה מאיזו סיבה) לעיר הזאת- אתה תגלה שהיא משעממת מאוד. גם בימי חול ובמיוחד בסופי שבוע. פשוט מתה.

שוב- אלא אם כן תלך לגור במרכז העיר בדירת סטודנטים שדרכם תכיר כמה אנשים. יש סיבה למה רוב הדירות להשכרה במרכז העיר זה לסטודנטים- כי אנשים באים ללמוד בירושלים, מסיימים את התואר, אורזים את המזוודה ומתעופפים מפה. 

אתה יכול לקבל את זה ויכול להמשיך להתווכח עם זה שכל מי שגר בירושלים אומר לך שאין פה מה לעשות. 

כל השפים הגדולים שצמחו בירושלים התעופפו מפה בשנייה שגדלו. בני 20+ עוזבים את העיר בהמוניהם. ברים ופאבים- תשכח מזה. חוץ ממקבץ ברים בשוק מחנה יהודה (נרגילה סטייל) אין פה ברים נורמלים. 

הפגנות יש בשפע, כבישים נסגרים בגלל הפגנות ומחאות על ימין ועל שמאל, חצי מהתושבים לא משלמים ארנונה (מוזמן לבדוק את הנתון הזה) ויש לזה השלכה עצומה על כל מי שכן.

חברות היי טק מקבלות מהעירייה תמריצים תוך נסיון נואש להשאיר פה חבר'ה צעירים.

בשבת העיר מתה. כן- אם ממש תרצה תמצא איזה 10 מסעדות פתוחות בעיר הזאת (העיר הכי גדולה בארץ, כן?) ואיזה 5 בתי עסק שעושים משלוחים (המבורגר ופיצה). 

אבל הוויב- הוויב משגע. תאכלס אתה צודק. יש לאחרונה אטרקציות באיזור שייח ג'ארח והעיר העתיקה. מקסים ממש. רק בשבת כשאתה נוסע באוטו קח איתך סמרטוט ותיק עזרה ראשונה. אתה לא יודע מי יזרוק עליך אבן או חיתול (תלוי במוצא שלו).

אבל היי, למה שירושלמים יבלבלו אותך עם עובדות? בוא, מקסים פה. מלא חיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, אורח לרגע כתב:

ברים ופאבים- תשכח מזה. חוץ ממקבץ ברים בשוק מחנה יהודה (נרגילה סטייל) אין פה ברים נורמלים. 

לא מסכים כ"כ, יש בארים נורמלים מעבר לשוק ובלי הנרגילה. תלוי גם מה הטעם שלך. 

פורסם
לפני 53 דקות, אורח לרגע כתב:

אתה מוצא מה לעשות בירושלים כי אתה בא בתור תייר. 

אם אתה חילוני ואין לך איזו זיקה מיוחדת (לא משנה מאיזו סיבה) לעיר הזאת- אתה תגלה שהיא משעממת מאוד. גם בימי חול ובמיוחד בסופי שבוע. פשוט מתה.

שוב- אלא אם כן תלך לגור במרכז העיר בדירת סטודנטים שדרכם תכיר כמה אנשים. יש סיבה למה רוב הדירות להשכרה במרכז העיר זה לסטודנטים- כי אנשים באים ללמוד בירושלים, מסיימים את התואר, אורזים את המזוודה ומתעופפים מפה. 

אתה יכול לקבל את זה ויכול להמשיך להתווכח עם זה שכל מי שגר בירושלים אומר לך שאין פה מה לעשות. 

כל השפים הגדולים שצמחו בירושלים התעופפו מפה בשנייה שגדלו. בני 20+ עוזבים את העיר בהמוניהם. ברים ופאבים- תשכח מזה. חוץ ממקבץ ברים בשוק מחנה יהודה (נרגילה סטייל) אין פה ברים נורמלים. 

הפגנות יש בשפע, כבישים נסגרים בגלל הפגנות ומחאות על ימין ועל שמאל, חצי מהתושבים לא משלמים ארנונה (מוזמן לבדוק את הנתון הזה) ויש לזה השלכה עצומה על כל מי שכן.

חברות היי טק מקבלות מהעירייה תמריצים תוך נסיון נואש להשאיר פה חבר'ה צעירים.

בשבת העיר מתה. כן- אם ממש תרצה תמצא איזה 10 מסעדות פתוחות בעיר הזאת (העיר הכי גדולה בארץ, כן?) ואיזה 5 בתי עסק שעושים משלוחים (המבורגר ופיצה). 

אבל הוויב- הוויב משגע. תאכלס אתה צודק. יש לאחרונה אטרקציות באיזור שייח ג'ארח והעיר העתיקה. מקסים ממש. רק בשבת כשאתה נוסע באוטו קח איתך סמרטוט ותיק עזרה ראשונה. אתה לא יודע מי יזרוק עליך אבן או חיתול (תלוי במוצא שלו).

אבל היי, למה שירושלמים יבלבלו אותך עם עובדות? בוא, מקסים פה. מלא חיים.

כל מילה בסלע.

אני לא בטוח לגבי אחוז לא משלמי הארנונה שהוא אכן רק חצי אבל בוודאות זו העיר עם גביית הארנונה הנמוכה ביותר בארץ בפער אדיר.

התוצאות כמובן ניכרות בשטח - מקומות רבים מלוכלכים האחזקה רעועה והעירייה עושה הכל בכדי לגבות קנסות מהתושבים (הצבת מצלמות ברחובות מרכזיים בכדי שמישהו לא יחשוב לעצור לשניה להוריד נוסע בטרם יצולם).

בשבת המקום בהחלט מת אין מילים אחרות לתאר את המצב ואם מצאת כמה מקומות פתוחים תהנה מהם כי אתה תראה את אותם אנשים בדיוק שבוע אחרי שבוע.

מגוון האפשרויות במרכז והוויב המדובר גדולים לאין שעור מהעיר הזו

פורסם
לפני שעה, yoav911gt2 כתב:

לא מסכים כ"כ, יש בארים נורמלים מעבר לשוק ובלי הנרגילה. תלוי גם מה הטעם שלך. 

הטעם שלי הוא בר נורמלי שאין בו מזרחית/טרנסים, אין בו נרגילות ולא מיועד לבני 18-25. 

ספר לי...

פורסם

אני חושב שההבדל הגדול בין ירושלים לערי המרכז הוא בסוג האנשים(אלו שגרים פה מבחירה אחרי התואר) ובמזג האוויר(במרכז קשה לנשום מרוב שהאוויר עומד ואחרי כמה דקות מרגישים כמו אחרי מקלחת של זיעה). 

אגב, הייתי אתמול ב-2 ברים שנראים לי עונים לטעמך. 1 נמצא ברחוב ריבלין 1. ואחד נמצא בריבלין 3. שניהם יחסית חדשים. 

• תוכן חדש...