Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, מה נשמע?

לפני כשנה עשיתי טיפול אחרי התייעצות לא קטנה כאן.

את רוב החלפים קניתי לבד, ולמרות שבהצעת הטיפול המותאמים להונדה חלק מהדברים לא היו רשומים - עדיין החלפתי.

בטיפול ההוא הוחלפו מצתים, שמן מנוע, מסנן שמן, מים וזה בגדול מה שאני זוכר(זה ברכב למטה, בהזדמנות ארד להסתכל מה עוד).

באותו הטיפול נאמר לי שאין טעם להחליף בלמים שכן הכל תקין, והיום כעבור שנה אני מרגיש את הבלמים טיפה רועדים לי כשאני בולם, בנוסך לחריקות שאני שומע פה ושם.

הרכב נכון לכרגע עומד על 174 אלף ק"מ והייתי שמח לדעת מה לדעתכם חשוב שיהיה בטיפול הקרוב? (אגב, יש לי מחירון טיפולים להונדה אבל המחירון הוא עד 150 אלף ק"מ בלבד, לכן אשמח לקבל מכם חוות דעת).

מבחינת טיפול, איזה טיפול אני אמור לעשות?

בנוסף לזה, במידה ואני באמת צריך להחליף בלמים, האם בשביל להימנע מכאבי ראש כדאי פשוט ללכת למוסך מורשה שיטפלו ברכב שלי עם חלפים מקוריים בלבד או שזה שטות ואין זה באמת משנה מורשה או אחר?

שאלה נוספת

בגלל פריצה שחוויתי ברכב בעבר נגנב לי מכסה הדלק וכן הפלסטיק מהידית בדלת הימנית הקדמית.

יש לי מכסה שלקחתי ממגרש פירוק ויש לי ידית בצבע שחור שהזמנתי מאיביי. האם כחלק מהטיפול כדאי לבקש גם שירכיבו לי את החלפים (ובקשר לידית גם יצבעו) או שמיותר מבחינה כספית?

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם

לגבי הטיפול- סוג של הכלאה בין טיפול 15,000 ראשון (שהוא טיפול 165,000) לבין טיפול 30,000 (טיפול 180,000 במחזוריות).

כדאי להחליף: שמן מנוע,מסנן שמן,מסנן אוויר (אם לא הוחלף),שמן גיר (אם לא הוחלף) ולבצע בדיקת בלמים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 1 דקה, colauti 9 כתב:

לגבי הטיפול- סוג של הכלאה בין טיפול 15,000 ראשון (שהוא טיפול 165,000) לבין טיפול 30,000 (טיפול 180,000 במחזוריות).

כדאי להחליף: שמן מנוע,מסנן שמן,מסנן אוויר (אם לא הוחלף),שמן גיר (אם לא הוחלף) ולבצע בדיקת בלמים.

מסנן אוויר הוחלף בטיפול האחרון(ספטמבר 2020) ולגבי שמן גיר אמרו לי(גם כן בספט' 2020) שאין טעם להחליף לרכב הזה.

זאת אומרת שבגדול לשלב בין השתיים, להוריד מצתים, מסנן אוויר ולבצע את כל השאר?

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, maor23 כתב:

מסנן אוויר הוחלף בטיפול האחרון(ספטמבר 2020) ולגבי שמן גיר אמרו לי(גם כן בספט' 2020) שאין טעם להחליף לרכב הזה.

זאת אומרת שבגדול לשלב בין השתיים, להוריד מצתים, מסנן אוויר ולבצע את כל השאר?

החלפת שמן גיר מציע לך לעשות במסגרת הטיפול במוסך ארז - הם כבר לא מורשה הונדה,אלא רק מתמחים ברכבי הקבוצה.כנראה שדזה שנתן לך את עצת אחיתופל לא בעל גישה להשיג שמן גיר מקורי (שעולה סה"כ 75 ש"ח לליטר ומחליפים 3-3.5 ליטר) החלפה חלקית (אין מסנן חיצוני).

אם מסנן האוויר איכותי/מקורי אל תחליף ואם לא אז תחליף.

קח בחשבון,שהם מאוד קפדנים וכל דבר שמתגלה-הם מסבים את תשומת לב הלקוח שיש לטפל (רצועה יבשה/תושבות,בולמים/ציריות וכו').

לגבי בלמים, (תצטרך ככל הנראה להחליף צלחות בלם פרט לרפידות)אתה יכול לבחור גם ב"לא מקורי"-דבר שמפחית את עלות החלפים באופן משמעותי.

לגבי שאר החלקים- שאל אותם- לא חושב שתהיה בעיה,השאלה איך יתמחרו את העבודה).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
לפני 4 דקות, colauti 9 כתב:

החלפת שמן גיר מציע לך לעשות במסגרת הטיפול במוסך ארז - הם כבר לא מורשה הונדה,אלא רק מתמחים ברכבי הקבוצה.כנראה שדזה שנתן לך את עצת אחיתופל לא בעל גישה להשיג שמן גיר מקורי (שעולה סה"כ 75 ש"ח לליטר ומחליפים 3-3.5 ליטר) החלפה חלקית (אין מסנן חיצוני).

אם מסנן האוויר איכותי/מקורי אל תחליף ואם לא אז תחליף.

קבל תיקון, עכשיו הסתכלתי וקניתי גם 3 נוזלי שמן גיר שהוחלף לי בטיפול בספט' 2020 ככה שנראה שהכל תקין גם מהבחינה הזו.

הפילטר אוויר מקורי הוזמן מחו"ל.

ממתי מוסך ארז לא מורשה? 

אני חושב שבגלל הבלמים אלך למורשה, ידוע לך מי המורשה עכשיו באיזור הקריות/חיפה?

או שלדעתך אין מה לפסול את ארז במידה והוא יציע לי הצעה נמוכה יותר?

מה עוד חשוב לבדוק בטיפול הקרוב?

פורסם
Just now, maor23 כתב:

ממתי מוסך ארז לא מורשה? 

אני חושב שבגלל הבלמים אלך למורשה, ידוע לך מי המורשה עכשיו באיזור הקריות/חיפה?

או שלדעתך אין מה לפסול את ארז במידה והוא יציע לי הצעה נמוכה יותר?

מה עוד חשוב לבדוק בטיפול הקרוב?

מורשה הונדה החדש נמצא מול ארז- מוסך אוטו טק (שהיה פחחות וצבע/מכונאות של סוזוקי)- קיבלנו (לקוחות "ארז") הודעות לפני 3-4 חודשים לערך לנייד על השינוי.

ארז נשאר עדיין מןוסך מומחה למכוניות וולוו-הונדה-אני לא רואה טעם בהכרח להתעקש על מורשה בטח לא בשביל בלמים).

בכל מוסך טוב (ברק בצומת ק. אתא,שמתמחה רכבים יפניים/ארז) יחליפו בלמים ללא בעיה.

פורסם
לפני 3 דקות, colauti 9 כתב:

מורשה הונדה החדש נמצא מול ארז- מוסך אוטו טק (שהיה פחחות וצבע/מכונאות של סוזוקי)- קיבלנו (לקוחות "ארז") הודעות לפני 3-4 חודשים לערך לנייד על השינוי.

ארז נשאר עדיין מןוסך מומחה למכוניות וולוו-הונדה-אני לא רואה טעם בהכרח להתעקש על מורשה בטח לא בשביל בלמים).

בכל מוסך טוב (ברק בצומת ק. אתא,שמתמחה רכבים יפניים/ארז) יחליפו בלמים ללא בעיה.

ללא קשר אם מוסך טוב או לא - יחליפו את הבלמים.

הקטע הוא שאני רוצה את הthe best ולא בא לי להתפשר , ומבחינתי אם כבר אעשה טיפול ברכב אז למה שלא יעשו לי כבר את כל החבילה כולל בלמים באותו מקום, אתה מבין?

פורסם (נערך)

מה זה "מקורי" בבלמים ?

הונדה לא מייצרים רפידות וצלחות.

צלחות של פרודו/ברמבו מצויינות ולא נופלות באיכותן מה"מקורי" ואפשר להשיגן בחנות לחלקי חילוף כמו סביון בקרית ביאליק למשל.

לרכב שלי (סדאן) 2013 שילמתי על זוג  צלחות 360 ש"ח,140 ש"ח רפידות תחליפיות איטלקיות) ועבודה סביב 250-300  ש"ח.

לפני 46 דקות, maor23 כתב:

ללא קשר אם מוסך טוב או לא - יחליפו את הבלמים.

הקטע הוא שאני רוצה את הthe best ולא בא לי להתפשר , ומבחינתי אם כבר אעשה טיפול ברכב אז למה שלא יעשו לי כבר את כל החבילה כולל בלמים באותו מקום, אתה מבין?

יעשו אבל,על ה"מקורי" תשלם פי 1.5-2 מהרגיל.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
לפני שעתיים, colauti 9 כתב:

מה זה "מקורי" בבלמים ?

הונדה לא מייצרים רפידות וצלחות.

צלחות של פרודו/ברמבו מצויינות ולא נופלות באיכותן מה"מקורי" ואפשר להשיגן בחנות לחלקי חילוף כמו סביון בקרית ביאליק למשל.

לרכב שלי (סדאן) 2013 שילמתי על זוג  צלחות 360 ש"ח,140 ש"ח רפידות תחליפיות איטלקיות) ועבודה סביב 250-300  ש"ח.

יעשו אבל,על ה"מקורי" תשלם פי 1.5-2 מהרגיל.

אבל אתה באת עם בלמים מוכנים מהבית? או שהגעת למוסך שהביא לך את מה שביקשת ואתה פשוט שילמת?

• תוכן חדש...