Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנהדר,

רוצה להתייעץ אתכם לגבי רכישה של רכב למשפחה.

אני יודע שתוכלו להעיר ולהאיר ובכך לעזור בקבלת החלטה על הרכב הבא. כל הצעה תתקבל בברכה.

פרטים:

זוג + 3 ילדים (1-5) צריכים מקום במושב האחורי לבוסטר(הגבהה) ושני כסאות בטיחות של ברייטקס( אחד isofix ואחד לא).

אשתי תנהג ברכב עם הילדים ולעבודה.

חוץ מזה הרכב ישמש כרכב עיקרי לנסיעות משפחתיות, חגים שבתות וכולי.

מעריך ב 8-10k ק״מ בשנה.

לפי מה שראיתי על הנייר הרכבים מרווחים כולם ויוכלו לאכלס את הכסאות, עם יתרון ל x trail.

דרישות לפי סדר עדיפות:

0. אוטומט

1.סחירות עתידית( משתדל לקנות רכב בן ~3 למכור בן ~6)

2. אמינות

3. אבזור כללי ולאו דווקא התראות וצפצפות למינהן

4. ביצועים( סוג של זאב בעור של כבש[גרנד צירוקי?!])

5. שבילי ישראל היפה( ברמה של פרייבט+ שלולית/בור ללא חשש)

5. צריכת דלק( לא חשוב בנזין/דיזל)

מעדיף מהמגרש הקוריאני/ יפני. העדפה ולא דרישה קשיחה.

תקציב מועדף 100k

חריגה מנומקת: עד 20k

המנעד למעלה בכותרת רחב מאוד, אשמח לעזרתכם.

תודה רבה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

חפש לך ספורטאז, יש לו אביזרי בטיחות אקטיביים, דבר שאין במתחרים. אבל אם התקציב 120,הייתי לוקח חדש מ0 ק"מ. יש את האופל גרנדלנד ב119, עם 4 שנים אחריות. אוטו מצויין, שבנוי על בסיס ה3008, יש את הקיה אקסיד ב120. או הספורטאז ב130 וקצת. הם כולם 2021, קח חדש זה יחסוך לך החלפה עוד 3 שנים.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

פורסם

מאוד קשה להכיל את כל הדרישה .

הגרנד צ'רוקי תוריד הוא בכלל לא בתמונה .

טוסון וספורטג' אפשר לקנות ב0 ק"מ תיזהר רק בשבילים כי זה רק שבילים.

אם אתה שואל אותי ואתה מוכן רגע בלי לחשוב על מכירה של לפחות חמש שנים , לא הייתי מהסס לבדוק פוריסטר.

גם נוחה גם אמינה , יכולות שטח מתי שתרצה מתאימה למשפחה אבל בת 4 לפחות .

אבל אם תשמור עליה טוב היא גם תימכר מהר .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

היי, תודה על התגובה.
לא מעוניין ברכבים חדשים.
לפחות בני 3.
מצד אחד איבוד ערך סביר ומצד שני גמישות מסוימת ואפשרות להחליף רכב כל 3 שנים במקום להחזיק 5-6 שנים את אותו רכב.
lishaina,
לא ניתן עוד לערוך את ההודעה המקורית: רשמתי דרישות אבל אלה לא באמת דרישות אלא יותר סדר עדיפות כללי שיכול
לעזור לכם לעזור לי בבחירה.

הספורטז׳ סהכ בחירה לגיטימית, אבל עבורי ולטעמי בלבד, מה שמוריד לי מהרכב זה הדשבורד המיושן שלו( נראה כמו רכב מלפני המון שנים)
לקחתי בחשבון שנתון נמוך יותר במקרה של הניסאן/גיפ.
למה הג׳יפ לא בתמונה כלל? וה x-trail ?

פורסם

הספורטאז יחיד שיש לו בלימה אוטונומית ושמירה על נתיב, שתשמור על החיים של המשפחה שלך. זה חשוב יותר מכל שיקול אחר. לגבי האמריקאי, הוא בחירה לגיטימית. הוא רכב מצויין. הוא בנוי על הפלטפורמה של המרצדס m class, אבל אפילו אם תרד כמה שנים. ותקנה אותו, עלויות התפעול יהיו גבוהות, לא בגלל צריכת הדלק. אלא בגלל רמת אמינות לא משהו ועלויות חלפים גבוהות מאוד . זה לשיקולך.

פורסם

guy.a
נניח שנוציא רגע את המערכות ״המתערבות״ מסך השיקולים לטובת הדיון.
האם גם אז היית ממליץ על הספורטז׳? מבחינת סדרי עדיפות?
לגבי האמריקאי, האם תוכל לפרט מעט על בעיות האמינות ועלות תפעולית (הערכת הנסועה השנתית נמוכה יחסית) האם מדובר על דגמים ספציפים?

האם תוכל לחוות דעתך גם על ה x-trail ?
תודה רבה!

פורסם
לפני שעתיים, sharvool כתב:

היי, תודה על התגובה.
לא מעוניין ברכבים חדשים.
לפחות בני 3.
מצד אחד איבוד ערך סביר ומצד שני גמישות מסוימת ואפשרות להחליף רכב כל 3 שנים במקום להחזיק 5-6 שנים את אותו רכב.
lishaina,
לא ניתן עוד לערוך את ההודעה המקורית: רשמתי דרישות אבל אלה לא באמת דרישות אלא יותר סדר עדיפות כללי שיכול
לעזור לכם לעזור לי בבחירה.

הספורטז׳ סהכ בחירה לגיטימית, אבל עבורי ולטעמי בלבד, מה שמוריד לי מהרכב זה הדשבורד המיושן שלו( נראה כמו רכב מלפני המון שנים)
לקחתי בחשבון שנתון נמוך יותר במקרה של הניסאן/גיפ.
למה הג׳יפ לא בתמונה כלל? וה x-trail ?

הייתי בוחר בטוסון "4X4  מנוע ה2 ליטר אמין מאובזר סחר כי אין מה לעשות הצורה שלו מושכת.

מניסיון עם גירסת ה2 ליטר 4X2 מספר (2016) ביותר לא הרגשתי שחסר כלום ,וקניה של גירסה הכפולה יכולה לתת מענה טוב 

ואף לשלב במקצת את סדר העדיפויות והשילוב הוא 

אוטו' 

אמינות 

איבזור 

הנעה כפולה 

וסחירות.

לגבי הX TRAIL גם טוב אבל שם לדעתי הוא מרגיש מיושן ומה גם שיהיה קשה למצוא אחת שנסע מעט 

ודבר מעצבן שיש שם תיבה רציפה שאני לא מבין איך אפשר לנסוע עם זה .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

הספורטאז ו טוסון זה אותה הגברת בשינוי אדרת. אין העדפה בין 2 הרכבים. רק שלספורטאז יש מערכות אקטיביות, כי היבואן הקדים את זמנו, והוסיף את המערכת ואילו היבואן של יונדאי לא עשה את זה. מבחינת הניסאן, זה טוב. אבל יקר יותר, הוא דיזל ועושה הגיון למי שנוסע הרבה. כי מסנן החלקיקים צריך נסיעה בין עירונית מידי פעם כדי להתנקות. לגבי מערכת 4 על 4 שהעלו פה, לדעתי, אין שום סיבה לקחת כזאת מערכת בארץ. היא מתאימה לשלג ולא לנסיעה בשטח. היא לא מתאימה לצרכים של הנהג הממוצע בארץ.

פורסם

עושה רושם שכיום אדרת זה כל העיניין. כמה מרכבים בסיסיים ועשרות דגמים מכל אחד.

האם אין שום הבדל ברמות הגימור? באיכות החומרים והבנייה?
בנוגע לאיבזור הבטיחות האקטיבי נראה (icar) שבטוסון Luxury כן יש את התוספות האלה. לא שזה קריטי עבורי.

כמו כן, רציתי לשאול אם מישהו מכיר את הג׳יפ ויכול לשפוך אור על נושא האמינות והאחזקה היקרים ש guy.a הזכיר?

האם ישנן הצעות נוספות-פחות אפרוריות ומשעממות מהספורטז׳ ?

מה לגבי גרסת ה GT של הספורטז׳?

פורסם

לא ניתן לערוך כבר את ההודעה.

רק אוסיף שהרכב המוחלף הוא i35 supreme 2014, בו לא נכנסים 3 כסאות בטיחות מאחור.
מחפשים שידרוג משמעותי בגודל, נוחות, והביצועים.

פורסם (נערך)

צר לי לאכזב אותך. ספורטאז' EX  ( קבינה בהירה ) היה אחד הרכבים הכי טובים שהיו לי. מושב בטיחות ישב באמצע נגד / עם כיוון הנסיעה כאשר הוא מעוגן לאיזופיקס של צידי המושבים האחרים. מימינו ומשמאלו היה לי בדיוק בוסטר גב ומושב בטיחות נוסף רגיל. בלי שום קשר- לא מתאימים רכב במאה אלף ש"ח למושב בטיחות שעולה 1,500: את המושב מתאימים לרכב, יש קוסקו סנרה ואחרים.

הבטיחות האקטיבית חשובה מאין כמוה, לא מבין איך אתה פוטר את זה בהינף יד, והרכב מאובזר בצורה טובה. הקבינה נעימה מאוד והרכב נוח ונוסע טוב (לא טיל אבל בהחלט סביר). אם אתה עדיין שואל על צריכת דלק על 10K בשנה ועוד שוקל גרנד צ'ירוקי אז ככל הנראה יש כאן משהו בסיסי שלא הבנת; תקלה אחת בג'יפ תמחק לך הבדל צריכת דלק של כמה שנים טובות. ההבדל בנסיעה כל כך מועטה הוא זניח למחיר הרכב ואחזקתו גם אם יש לך אחד שצורך 1/7  אל מול 1/15. 

אם לא הספורטאז' אז 3008 מ 2017 תהיה לא פחות טובה וקצת פחות גנרית אבל אתה ביפן/קוריאה אז נישאר שם.

האקסטרייל דוקא ממש לא נוח בשימוש 3 מושבים מאחור אבל אם זה מה שמדגדג לך- יש מושבים שיתאימו. תנסה לנסוע איתו בכביש מהיר 120 קמ"ש ולנהל שיחה בסיסית בלי לצעוק. 

היונדאי טוסון כבר הסבירו מעליי, אז נשאר לך הסובארו שממולץ רק מ 2018 שלא יכנס בתקציב. שוב, אולי אתה מאלו שתסתדרו עם גיר רציף אז תחפש אם כבר את האאוטבק מ2015 עם גיר רציף נעים לשימוש, אך שוב - ללא בטיחות אקטיבית. 

רוצה אמריקאית זולה, הרבה פוזה בקצת כסף? חפש שברולט אקווינוקס, אחזקה תהיה הרבה יותר שפויה. 

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה על התגובה!
1. לא אכזבת אותי(?!), שמח לשמוע שהחוויה שלך הייתה חיובית ושנכנסים שם כסאות בקונפיגורציה שאני צריך. הספורטז׳ בהחלט מועמד לגיטימי. ולכן הוא ברשימה.
2.לא מתאים רכב לכיסא. ידוע בפורום שככל שתרבה בפרטים כך יוכלו לעזור לך בצורה יותר יעילה. לכן אפילו ציינתי את יצרן הכיסאות שברשותי- אולי למישהו היה/יש כיסא זהה/דומה והצליח להסתדר איתו. אגב הכסאות עלו 2500 לאחד ואם כבר אני משדרג רכב אני רוצה לוודא שהם נכנסים בו.
3.לא פוטר בטיחות. מתייחס למכלול של שיקולים ברכישת רכב מתוך אופציות מודרניות ובטוחות מלכתחילה.
.4 ציינתי שלטעמי בלבד הדשבורד של הספורטז׳ אפרורי ומיושן.(״גנרי״)
5. אני אבדוק את ה 3008. אני פשוט לא מכיר זה הכל. על יפני/קוריאני כתוב ״העדפה לא תנאי קשיח״.
6.איפה ראית שאני שואל על צריכת דלק? הרי זה מופיע כאחרון בסדר העדיפויות בדיוק על מנת להבהיר שזה לא רלוונטי. גם ציינתי בהקשר לצ׳ירוקי שהנסועה השנתית נמוכה.
7.שאלתי פירוט על אחזקה יקרה ואמינות גרועה בג׳יפ כפי שנאמר פה. תוכל לשפוך אור בנושא?
8. מחר אסע על ה x-trail ואוכל לבדוק גם את נושא המושב האחורי. אבדוק גם את נושא הרעש בכביש מהיר בהחלט.
9. ויתרתי על הסוברו.
10. איפה ראית שאני רוצה אמריקאית זולה? ממה הסקת שאני רוצה הרבה ״פוזה״ ? ועוד ב ״קצת כסף״?!
11. ובכלל, למה להניח הנחות לגבי האדם שמאחרי ההודעה ?
נמשיך אם כן, את הדיון בנושא הרכבים.

מה בנאדם כבר רוצה? להנות קצת מהרכב/ נהיגה מדי פעם..
אם התקציב או הרכבים ברשימה לא מתאימים וכל הנחלים מובילים לקיה ספורטז׳ אז שיהיה ספורטז׳.

מה אתה אומר על גרסת GT ?

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, sharvool כתב:

מה אתה אומר על גרסת GT ?

בתור בעלים לשעבר של GTLINE שנת 18 שמכר את הרכב יכול לומר בפה מלא- לטובתך, אל תתקרב.

מדובר ברכב עם טורבו רגיש ומצמדים סופר-רגישים שמחליטים לשבוק כל 30-40 אלף ק"מ .
היבואן טוען שהוא מחליף כמחווה של רצון טוב, אבל אין לזה שום הבטחה.

טורבו גם מאוד רגיש, שובק הרבה לפני 100 אלף ק"מ

לך על אטמוספרי בלבד ואל תתפתה לגעת ב GTLINE, אני אישית החלפתי טורבו ומצמדים במסגרת האחריות וכתבתי על כך פוסט נרחב ברכב כללי. 

ממליץ בחום על ספורטאג מנוע 2.0 יש לה את כל הפינוקים מבחינת איבזור ויש לה גיר אטמוספרי והיא הוכיחה אמינות גבוהה יותר מאשר ה GT שיש עליה תלונות בלי סוף

עריכה אחרונה על ידי SeazeR

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

SeazeR,
תודה רבה על התגובה. מצאתי פה ושם איזכורים לנושא ברשת אבל לא תיארתי שהמצב כזה. אחפש שוב את הפוסט שלך.
ביצעתי חיפוש בפורום אבל לא הגעתי לזה.

בהחלט גורם לחשש. האם יש התראה כלשהיא לפני שמכלול קורס או שהרכב פשוט עומד?

אגב תוכל לומר/ להעריך: במידה וכן צריך לשלם על החלפת המצמדים, כמה זה עולה? והטורבו?

פורסם
לפני 5 דקות, sharvool כתב:

אגב תוכל לומר/ להעריך: במידה וכן צריך לשלם על החלפת המצמדים, כמה זה עולה? והטורבו?

המכלול לא קרס, לא נתקעתי, אבל כן היו לי רעידות מהמצמדים.

את הסדק בסעפת גיליתי רק כשהרכב נכנס למוסך להחלפת מצמדים.

לפי המידע שהמוסך נתן לי - 10,000 ש"ח לטורבו חדש (5,000 למשופץ) ו 5,000 ש"ח לזוג מצמדים חדשים. 

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

• תוכן חדש...