Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש במשקפיים לראיה מרחוק כמעט כל החיים שלי (מגיל 8). לפני כעשור עם -4 בשני העניים וצלינדר ביצעני ניתוח לייזר להסרת משקפיים והקסם הזה החזיק 5 שנים בלבד.
היום אני משתמש במשקפי ראיה לרחוק עם -1.5 בכל עין וצלינדר קטן. לפני בערך 3 שנים רופא העניים גילה אצלי חורים ברשתית בשתי העניים, העניין טופל בצריבה בלייזר ומאז זה לא החמיר.

בשנתיים האחרונות התחלתי לשים לב שאני רואה בעין ימין (העין הדומיננטית שלי) פחות "חד" מבעין שמאל, זה פחות מורגש כששתי העניים פקוחות, אך הבעיה יותר נפוצה כשאני צריך להשתמש בעין ימין שלי בלבד, לראשונה שמתי לב לזה כאשר הלכתי לירות במטווח.

רופא העניים בדק את הראיה שלי עם משקפיים ואמר שאני רואה 6/6 בשתי העניים כאשר אני עם המשקפיים שלי. הוא אמר שזה שאני רואה את האותיות הקטנות עם עין ימין פחות חד זה לא משנה, העיקר שאני מזהה אותם.
כששאלתי אותו ללמה אני רואה בעין אחת יותר מטושטש, הוא אמר "ככה זה אצלך שום דבר בגוף האדם לא זהה לחלוטין".

התחושה היא כאילו שחסר לי במשקפיים איזה רבע - חצי מספר בעין ימין, כאילו "הפוקוס" פחות טוב, אך למרות שפניתי ל2 אופטומטריסטים שונים, אף אחד מהם לא הצליח להתאים לי משקפיים שמשפרות את המצב, ושניהם אמרו שהמשקפיים שיש לי עכשיו מצוינות לי ואין צורך להחליף מספרים. 

האם מישהו שסובל מאותה הבעיה? האם מישהו כאן יודע לשפוך קצת רקע על העניין? ניסיתי לקרוא לבד באינטרנט, רוב התוצאות אומרות שאלה סימפטומים שהולכים להרוג אותי בימים הקרובים, והאלה שלא דווקא אומרים שברוב המוחלט של המקרים דווקא העין הדומיננטית צריכה לראות טוב יותר, המצב אצלי הפוך.

תודה מראש.

פורסם

בס"ד
אני ממליץ בחום ללכת להבדק באוניברסיטת בר אילן מחלקת אופטומטריה, הסטודנטים בודקים אותך ישר והפוך בצורה כזו יסודית(כמובן שבהכוון), וגם בחינם! שכך אם חלילה ישנה בעיה, אני מאמין שהם ימצאו אותה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

רמת הדיוק בבדיקת ראיה ו/או בליטוש משקפיים - זה בערך 0.25.   יתכן שבעין ימין, אתה צריך רמת דיוק יותר גדולה (דבר שאינו אפשרי), ולכן אתה מרגיש בעיה בפוקוס.

פורסם (נערך)

ממליץ להבדק אצל מומחה, כלומר ראש מחלקה וכו. 

יש סיכוי שהאופטומטריסט שלי כנראה יצליח לכוון אותך איפה הבעיה, הוא מומחה לאופטומטריה ומרצה בבר אילן, עובד ביפו אם זה רלוונטי

חפש את פיטר חבש

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

שאפו להנהלה יופי של פלטפורמה תתחדשו!!!☺️

לפות''ש:

לא מצליח כ''כ להבין מה הבעיה פה, גם אצלי בראיה מרחוק מצא לי

האופטמטריסט הבדל של 1/4 מספר והתאים לי משקפיים מיוחדות

שאני משתמש בהם למחשב ו TV.

הוא (האופטמטריסט שלי) מקצועי והמון שנים במקצוע, וששאלתי אותו על

הפער הוא לא התרגש ואמר שזה קורה לא מעט פעמים, כמובן שלא מלחיץ.

פורסם

אני חושש שפספסת את כל הפואנטה של הנושא. 
"אך למרות שפניתי ל2 אופטומטריסטים שונים, אף אחד מהם לא הצליח להתאים לי משקפיים שמשפרות את המצב, ושניהם אמרו שהמשקפיים שיש לי עכשיו מצוינות לי ואין צורך להחליף מספרים. "

• תוכן חדש...